asterix1986 26.11.08, 23:18 w cku jest jeden budynek zwolniony drugi zajmujemy my sluchacze cku a gdzie sie znajduje dawne liceum Korczaka ?moze mi ktos podpowiedziec bo nie wiem Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: gość Przenosiny SP 23 przesądzone IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.08, 12:09 Tak, to Częstochowa, cudów nie ma. Za kilka lat zostanie tylko Jasna Góra, Claramontana, Caritas i Urząd Gminy. Miasto ginie. Biednie dzieci. Współczuję rodzicom. Gratuluję urzędnikom (bez)troski. Cudów nie ma , gruszek na wierzbach przy ul. Legionów nie było i nie będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Julka Re: Przenosiny SP 23 przesądzone IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.11.08, 12:26 Przy ul. Korczaka było kiedyś CKU, przeniesione potem na Krakowską a potem na Legionów, ale jaki to ma związek ze sprawą nie wiem. Chyba, że o czymś nie wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lech Przenosiny SP 23 przesądzone IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.08, 12:43 jezeli warunki zagrazają dziecku jednego z rodziców to moze zabrac swoje dziecko na ul.Legionów tam juz jest szkoła specjalna, nawet z internatem. Ciekawe skąd pan szanowny redaktor wie, że przesądzone są losy szkoły? Garstka rodziców robi zamieszanie bo pewnie mają w tym swój interes nie zważając na wszystkie dzieci by szkołę przenieść na ul.Legionów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: martyna Re: Przenosiny SP 23 przesądzone IP: 94.251.140.* 27.11.08, 12:55 w urzedzie mowi sie ze nie ma w miescie wolnych budynkow.A na ul. Lukasinskiego stoi juz od 2 lat wolny budynek po szkole zawodowej hutniczej i miasto nie wie chyba co z nim zrobic.Mozna by go przeznaczyc dla tych uczniow. Dojazd tez jest dobry i autobusem i tramwajem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Przenosiny SP 23 przesądzone IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.11.08, 14:20 Dojazd fatalny i nie ma co szklić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cristovao Re: Przenosiny SP 23 przesądzone IP: 193.138.241.* 27.11.08, 14:45 Mam pomysł! Postawmy jeszcze jeden pomnik papieża. Po co dzieciom szkoła, jak sobie popatrzą na betonową kukłę od raz im się polepszy. A tak poważnie, miasto powinno mieć jaja żeby podjąć jakąś decyzję. Nie każdemu się dogodzi, niestety, a malkontenci będą zawsze. Odpowiedz Link Zgłoś
mamuska-easy Przenosiny SP 23 przesądzone 27.11.08, 18:43 Ja wczoraj Byłam na tym załosnym spotkaniu i mam wrazenie ze Pan Betnarki jest jeszcze bardziej chory niz nasz dzieci bo w przeciwieństwie do niego nasze dzieci mozna czegos nauczyć... Dostał Pan opinie rady rodziców i najwyrazniej nie umie jej Pan przeczytac wiec ja streszcze NIE CHCEMY PRZENOSIN NA UL.LEGIONÓW !!!! Skoro Pan Betnarski uwaza ze są tam świetne warunki niech sam sie przeniesie na ul.Legionów a nasze dzieci przeniosa sie do budynku po URZEDZIE MIASTA.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Przenosiny SP 23 przesądzone IP: *.chello.pl 27.11.08, 19:01 Tylko na cud można liczyć! Bo jak pan wiceprezydent sobie wyobraża wyremontowanie i przystosowanie 2 budynków i montaż wind za te 200 tysięcy, które wpisze w budżet miasta (gazeta z 6 listopada)? A Liceum im. Korczaka to chyba budynek, w którym jest mała sala gimnastyczna Zespołu Szkół im. Andersa. "Ten szpetny budynek", który mają wyburzyć, gdy powstanie hala sportowa. Urzędnicy mówią o "czteroletniej procedurze zamykającej którąś z tamtejszych szkół". Szkoła na Staszica istnieje 59 lat. Skoro tyle czasu nic się nie działo myślę, że rodzice te 4 poczekają. Odpowiedz Link Zgłoś
mamuska-easy Przenosiny SP 23 przesądzone 27.11.08, 21:08 mysle ze problem naszej szkoły rozwiąze sie szybciej niz za 4 lata gdyz za 2 juz Pana i Pana kolegow na stołku w UM juz nie bedzie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xkx Re: Przenosiny SP 23 przesądzone IP: *.152.lesio.net 28.11.08, 07:24 Cżestochowa to ogólnie miasto cudów. Ale ja byłem i jestm zdanai iż adoptowanei jakiego kolwiek budynku na szkołe specjlna niema sensu. Taki budynek po prostu trzeba postawić na nowo zgodnie ze wspołczesnymi zasadami dla tego typu instytucji. Oczywiscie zgadzams ie z tym iz w śródmiesciu wolnego miejsca niema ale na pólnocy mamy 4 szkoły wobec tego jedna z nich mozna by wyburzyć i postawić na jej mijscu nowoczesny budyne spełniajcy wszystkie normy (wtedy zapewne tez wchodziło by w gre postaranei sie o dotacje unijne). A co 4 letniego okresy wygaszania szkoły to wydaje mi sie to śmieszne. Skoro można stwierdzic iz szkoła specjalna przenosi sie juz od wrzesnia to szkołe normalna tym bardziej mozna rozparcelować - tu są osoby niepełnosprawne tam zdrowe. Tu wchodzi w gre przeniesienei na peryferia tam w zasadzie wszytko sie dzieje w ramach dzielnicy. Ja wiecm iż przenosiny na pólnoc tez nie sa najlepszym rozwiazaneim bo to dla niektórych osób tez bedzie daleko ale w centrum miasto nic wolnego nie posada chyba żeby do likwidacji przeznaczyć szkołe podstawowa nr. 40 która znjduje sie w centrum miasa (i kto wie czy to by nie było najlepsze rozwiazanie bo budynek tej szkoły i tak kwalifikuje sie do kapitalnego remontu jesli nie do wyburzenia i postawienia na nowo). Szkoła jest w zasadzie w scisłym centrum więc do tego celu dobrze by sie nadała. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rodzic Przenosiny SP 23 przesądzone IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.12.08, 10:47 Jestem jedną z tych osób , które mają interes w tym aby dzieci zostały przniesione na ul; Legionów - czyli poprawić im warunki edukacji i bezpieczeństwa . Podkreślam , że chodzi mi o dzieci ,nie wygodę rodziców ,którzy upierają się przy starej , ciasnej ruderze byleby mieć blisko na zakupy i fryzjera.Kto weżmie odpowiedzialność za bezpieczeństwo dzieci w budynku gdzie nie ma nawet wyjścia ewakuacyjnego,czy musi dojść do nieszczęścia ( np. pożaru)aby ci wygodni rodzice ,podobno dbający o swoje dzieci, przejżeli na oczy. Nikt nie pomyśli również o tych dzieciach które w tej chwili uczą się .że tak powiem ,,gościnnie ,, w innych placówkach bo nie ma dla nich miejsca na Staszica.Dzieci na niektóre zajęcia muszą chodzić kilka kilometrów do innej placóeki, niektóre edukują się w trzech placówkach -rodzice muszą dowieżć dziecko na odpowiednią godzinę. Następne lata mamy czekać na okazję-nasze dzieci rosną i teraz potrzebują zmian na lepsze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Przenosiny SP 23 przesądzone IP: *.ludowa.netcominternet.pl 12.12.08, 21:14 MAMUSI coś się chyba pomyliło może mamusia powie ile dziecko ma lat ? Może najwyzszy czas zająć sie swoim dzieckiem ,a nie liczyć na to że zrobi to ktoś za panią .I radze przejżeć się w lustrze może i pani przyda się fryzjer Odpowiedz Link Zgłoś