Dodaj do ulubionych

Testy alergologiczne gdzie?

31.01.09, 23:00
Czy ktoś się orientuje gdzie w Czętochowie mozna wykonać testy alergologiczne prywatnie i jaki jest koszt? Z góry dziekuję.
Obserwuj wątek
    • Gość: gość Re: Testy alergologiczne gdzie? IP: *.137.lesio.net 01.02.09, 18:44
      Szkoda tu robic i wydawać pieniądze. Ja robiłam i powtórzyłam je w na śląsku i
      są inne. Tu mnie leczyli sterydami tam okazało się, że nie potrzebnie. Mogę
      podać namiary jak jesteś zainteresowana.
      • misiak0703 Re: Testy alergologiczne gdzie? 01.02.09, 21:22
        poprosiłabym o namiary na - misiak0703@gazeta.pl
      • anuska222222 Re: Testy alergologiczne gdzie? 04.02.09, 08:22
        Mam straszne kłopoty z alergia skórną. Proszę podaj mi namiary na śląsku, tam gdzie Tobie pomogli.
    • Gość: eeeeewkaaa Re: Testy alergologiczne gdzie? IP: *.159.7.196.static.crowley.pl 01.02.09, 19:00
      Na podstawie doświadczeń własnych uważam,że najbardziej miarodajne są testy z
      krwi. Panel wziewny i pokarmowy wreszcie umożliwiły leczenie.Określił dokładnie
      na co i jak mocno jestem uczulona.Natomiast nakłucia to wg.mnie kwas i ściema.
      Ale na te z krwi poszłam na własny koszt do laboratorium przy szpitalu na
      Mickiewicza.
      • Gość: eeeeewkaaa Re: Testy alergologiczne gdzie? IP: *.159.7.196.static.crowley.pl 01.02.09, 19:02
        Każdy panel bada 20 alergenów. Koszt 165zł za panel. Są jeszcze inne zestawy ale
        trzeba spytać bo nie pamiętam wszystkich możliwości.
        • Gość: ,l Re: Testy alergologiczne gdzie? IP: *.54.174.45.tvksmp.pl 01.02.09, 19:05
          cholera, drogie to...
          • Gość: eeeeewkaaa Re: Testy alergologiczne gdzie? IP: *.159.7.196.static.crowley.pl 01.02.09, 21:02
            Ale w końcu się dowiedziałam. A ile wcześniej kasy poszło na głupie nakłucia,
            nietrafione leki to szkoda gadać
            • Gość: Ada Re: Testy alergologiczne gdzie? IP: 89.174.23.* 01.02.09, 22:15
              testy z krwi-180zl,polecam-sprawdzone i dobrze zrobione
              • Gość: aaanka Re: Testy alergologiczne gdzie? IP: *.159.7.196.static.crowley.pl 01.02.09, 22:49
                a gdzie po 180 i po co tyle płacić jak na Mickiewicz są po 165. W czym te
                droższe są lepsze? i gdzie się je robi
    • Gość: testy te i inne! Re: Testy alergologiczne gdzie? IP: *.szymanowskiego.trustnet.pl 01.02.09, 23:17
      Największe laboratorium w Polsce, mające możliwości zrobienia wszelkich testów alergicznych jest też w Częstochowie, firma nazywa się Diagnostyka (www.diag.pl) i mało kto wie, że mieści się na terenie szpitala przy ul Mickiewicza, oraz w 5 innych miejscach Częstochowy, tam też dowiesz się o całej gamie testów alergicznych w dobrej cenie z rabatem. Pracują 24h / 7 dni. Byłam tam, co prawda nie w sprawach alergii, ale mają bardzo różnorodne inne panele badań, m.in. dla kobiet planujących lub już będących w ciąży. Polecam.
      • Gość: Gabi Re: Testy alergologiczne gdzie? IP: *.159.7.196.static.crowley.pl 01.02.09, 23:21
        Ja robilam testy w przychodni dawniej kolejowej i bylam zadowolona...
      • Gość: eeeeewkaaa Re: Testy alergologiczne gdzie? IP: *.159.7.196.static.crowley.pl 02.02.09, 00:14
        ja właśnie te testy robiłam i to było najlepsze co zrobiłam od kilku
        lat.Szkoda tylko,że nie lekarz mnie wysłał ale sama znalazłam
        • Gość: eeeeewkaaa Re: Testy alergologiczne gdzie? IP: *.159.7.196.static.crowley.pl 02.02.09, 00:15
          na Mickiewicza w Diagnostyce oczywiście
    • Gość: mb Re: Testy alergologiczne gdzie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.09, 09:14
      testy można zrobić komputerowo na ul. Kościuszki. Nie pamiętam
      numeru, ale to jest mniej więcej na wysokości stacherczaka.
      W cenie jest pierwsze odczulanie.
      • olga11119 Re: Testy alergologiczne gdzie? 02.02.09, 10:28
        Ja również zrobiłam dziecku testy alergiczne- panel oddechowy zapłaciłam 180zl i
        bardzo załuje ze trafiłam na takie labolatorium. Otóz przy ul. Sobieskiego 54
        jest prywatne labolatorium,tam pobieraja krew i wysyłaja do Katowic do
        labolatorium. Zrobiłm dziecku testy ale wyniki dostałam z danymi innego dziecka!
        Poprostu skandal! Pani Laborantka pomylila sie i na probce z krwia mojego
        dziecka nakleiła inny numer stad na wynikach byly inne dane, dlatego tez nie
        jestem do konca pewna czy to tez wyniki mojej córki czy jakiegos innego dziecka.
        Sprawa ciagnie sie juz ponad 3 miesiace- maja mi zwrocic kase gdyz wyniki nie sa
        wiarygodne. Dlatego ODRADZAM TO LABOLATORIUM.
      • Gość: aaanka Re: Testy alergologiczne gdzie? IP: *.159.7.196.static.crowley.pl 02.02.09, 15:40
        to jest kit i straszna ściema. A odczulanie nic nie daje.Chyba,że odczulają na
        coś na co się nie jest uczulonym(!!!.
        • Gość: aaanka Re: Testy alergologiczne gdzie? IP: *.159.7.196.static.crowley.pl 02.02.09, 15:46
          Moja wypowiedź dotyczy odczulania komputerowego. KWAS i hochsztaplerstwo.
          Panele na Mickiewicza też są wysyłane na Śląsk, wyniki można sprawdzić po
          zalogowaniu w internecie. Zresztą Diagnostyka to spore przedsięwzięcie
          analityczne .Wystarczy sprawdzić na stronie ich ofertę, jest naprawdę
          imponująca.Ja zwiedziłam różne gabinety analityczne,ten jest zdecydowanie
          najlepszy.A dane chyba nie mogą się pomylić bo oprócz nazwiska jest numer zlecenia
          • olga11119 Re: Testy alergologiczne gdzie? 02.02.09, 17:21
            Do aaanka:
            Widocznie moga skoro mnie sie to przytrafiło. To jak wyjasnisz fakt ze wyniki
            badan dostalam z innymi danymi dziecka a w labolatorium w Katowicach nie ma
            danych mojej córki tylko sa dane innego dziecka?? Jesli pomylisz numery i zle
            opiszesz probke wszystko jest możliwe. Jesli nigdy nie bylas w takiej sytuacji
            to nie zrozumiesz.
            • Gość: aaanka Re: Testy alergologiczne gdzie? IP: *.159.7.196.static.crowley.pl 02.02.09, 17:40
              ja nie twierdzę że pomyłka nie jest możliwa.W końcu wszędzie się zdarzają.Po
              prostu odkąd na Mickiewicza jest Diagnostyka nigdy się z taką pomyłką nie
              spotkałam.Wcześniej zresztą też.Oczywiście współczuję.
            • Gość: do oli Re: Testy alergologiczne gdzie? IP: *.szymanowskiego.trustnet.pl 02.02.09, 22:23
              Co do Laboratorium przy Sobieskiego to nie wiem czy je to jest, na pewno nie jest to placówka Diagnostyki? Jeśli już odzyskasz kasę to jedynie polecam Laboratorium Diagnostyki na Mickiewicza (przy szpitalu) lub ich inną placówkę na Al.Wolności 14 - to jest firma pewne, oznaczenia są bardzo dokładne, oznaczenie próbek kodem paskowy a identyfikacja próbki jest na każdym etapie badania i transportu, i nie mam mowy o pomyłce, (chyba, że jest celowo zrobiona ale to nie w tej firmie).
              • olga11119 Re: Testy alergologiczne gdzie? 03.02.09, 11:23
                Przy ul Sobieskiego 54 jest Prywatne Centrum Diagnostyczno- Lecznicze KOMED i
                tam miesci sie własnie to labolatorium z tego co wiem to te panie laborantki
                porostu wynajmuja tam pomieszczenie w tej placówce. Nigdy wiecej tam na pewno
                nie pojde, gdyby to badanie bylo tansze to dalabym sobie spokoj i poprostu
                zrobiła je jescze raz gdzie indziej, ale 180zl to nie jest mało wiec czemu mam
                im to darowac.
                • Gość: ja Kosciuszki 4 IP: 193.138.242.* 03.02.09, 12:04
                  na przeciwko Cinema City - w oknie widać neon. Testy przeprowadzane
                  są za pomocą specjalnego aparatu BIOMED chyba. w każdym razie
                  żadnych nakłowań czy pobierania krwi. 1 wizyta - konsultacja,
                  wykrycie alergenów i 1 odczulanie kosztuje 150 zł. potem każde
                  natsępne odczulanie 30 zł. Pani przeprowadziła dokładny wywiad,
                  potem testy i zalecenia. Byłam z 4-letnim dzieckiem, w sumie bylismy
                  4 razy, więc koszt zamknął się w kwocie 240 zł. Dziecko zostało
                  odczulone i je juz to (bo akurat była to alergi apokarmowa) na co
                  było uczulone i jest ok. Wiadomo, że za kilka lat może sie to
                  powtórzyć.
                  • Gość: aaanka Re: Kosciuszki 4 IP: *.159.7.196.static.crowley.pl 03.02.09, 16:42
                    odczulone-ha ,ha- aż się zdziwisz.Moją córkę odczulili -podobno-a potem w
                    testach z krwi wyszło 100% uczuLenie. Po prostu liczą,że jak wydasz tyle kasy to
                    święcie uwierzysz i nie zrobisz innych kosztownych badań.Szkoda,że nie widziałaś
                    miny p.doktor nie alergolog jak zobaczyła wyniki z Diagnostyki.Zwykłe wyciąganie
                    kasy, zresztą każdy lekarz alergolog twierdzi,że komputer nie ma żadnego
                    potwierdzenia medycznego. Mnie naciągnęli, zresztą poniekąd na własne życzenie
                    bo w końcu sama tam poszła.Ale inni nie muszą dać się na to naciągać. Możesz
                    wierzyć w ten komputer jak w święte jeże.
                    • Gość: DarwinKa Re: Kosciuszki 4 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.09, 10:07
                      Ja chodze na Kosciuszki od paru lat, i super na mnie to dziala...mam swiety
                      spokoj z kotami i pyleniem. Ale wiem, ze nie na wszystkich to dziala- tylko na
                      90% ludzi. Metoda dla mnie jest swietna
                  • Gość: Mamuska33 Re: Kosciuszki 4 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.09, 10:13
                    Wiem, nam tez pomoglo.
    • aniosa2371 Re: Testy alergologiczne gdzie? 08.02.09, 00:37
      Dzięki wszystkim za informację jutro wybirę się na Mickiewicza zobaczymy co i jak.
      • Gość: Mamuska33 Re: Testy alergologiczne gdzie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.09, 10:10
        Jezeli chodzi o moje dzieci, to najlepiej i bezbolesnie Pani dr z Kosciuszki 4
        robi. Dziecko bylo uczulone na wszystkie maczne produkty, odstawilam je troche,
        plus odczulilam...i odpukac...od roku mamy spokoj. polecam!
        • Gość: ciekawa Re: Testy alergologiczne gdzie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.09, 11:31
          Proszę napiszcie na czym polegają te cudowne odczulania ?
          Szczepionka? czary -mary? sugestia? ja jestem taka niezdarna że nie
          potrafię pomóc mojemu dziecku. Z alergią borykamy sie od
          3lat.Badania -testy =panele wychodzą ujemne. Co powinnam jeszcze
          zrobić ? do jakiego lekarza pukać o pomoć ?
          • Gość: aaanka Re: Testy alergologiczne gdzie? IP: 195.88.28.* 04.05.09, 16:26
            "cudowne" odczulenia polegają na siedzeniu przy komputerze. Zadnej
            szczepionki.Czary-mary- najczęsciej odczulają na to na co się nie jest
            uczulonym.Nie chodź na Kościuszki.
            • Gość: ADS Re: Testy alergologiczne gdzie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.09, 14:12
              Ja chodze od 3 lat na Kosciuszki i sluzy moim dzieciom bardzo. Zalezy od ludzi
          • Gość: Spokojna Re: Testy alergologiczne gdzie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.09, 14:14
            Dr Łupińska na Kościuszki. Polecam
            • Gość: ccc Re: Testy alergologiczne gdzie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.09, 11:56
              Ja też polecam odczulanie komputerowe na kościuszki. Mojemu synkowi
              pomogło po misiącu - teraz ma piekną gładziutką skórę na buzi -
              przed odczulaniem wygladała strasznie (czerwone place)
              polecam - metoda potwierdzona
              • Gość: qwerty Re: Testy alergologiczne gdzie? IP: *.adsl.inetia.pl 22.09.09, 18:59
                Czy w Mickiewiczu do Diagnostyka na badania alergiczne można iść ze skierowaniem
                czy tylko prywatnie? Ile się czeka na badania?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka