Gość: Anna M IP: *.artnet.net.pl 20.11.03, 16:57 ten artykół jest bardzo mały jak na takiego wielkiego artystę Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: sąsiad Kalinin Andrzej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.03, 10:44 Dopiero teraz otworzyłem stronę Kalinina i oniemiałem. Znam tego twórcę jak pracował w węglobloku i był tam kierownikiem . Jak myślicie kto mógł zajmować tak intratne stanowisko TYLKO KOMUCH z dobrym rodowodem , nie napiszę wprost co o nim myślę bo to prokuratorska sprawa ale wystarczyło wejść w układy z tym Panem a węgiel był bez piachu i doważony bo Pan kierownik osobiście stał na wadze .Kiedy to zdobył te tytuły krytyka teatralnego i literata, na wycieczkach do BRACI NA WSCHODZIE Wiem dlaczego posypało mu się życie rodzinne i uciekł do Kusiąt WIEM JAKIM WZOREM ON JEST najwyższy czas zrewidować te peany na jego temat a mój syn jego lektury do rąk nie weżmie bo ja nie pozwolę. Ze sztambucha starego komucha: to on pisze autobiografię?Mam takie zdanie o nim i jego życiu może napiszę książkę o NIM i zapewniam nie będzie to zbiór pochwał . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pisarz Re: Kalinin Andrzej IP: *.premex.pl 02.12.03, 14:07 do ;sąsiada;- wydaje mi się proszę pana,że jest to już kolejny pański artykuł na temat A. Kalinina .Pisze pan ciekawe rzeczy o tym człowieku ,lecz bardzo czesto się Pan powtarza.Ponadto za każdym razem zmienia pan -nick-.Łatwo w sposób anonimowy obrzucać kogoś błotem ,a trudno póżniej udowodnić swoją rację.Może podzieli się pan bardziej konkretnymi wiadomościami,które nie będą pochodzić z ;kosmosu". Wszystkie pańskie komentarze pachną zazdrością-może nikt nie chce pana czytać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hihi Do sasiada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.03, 22:34 musze pana rozczarowac bo towarzysz ćwok podpisujacy sie nickiem sasiad moze zostac bardzo łatwo odnaleziony jesli tylko zgłosi sie do prokuratury . nadaje bowiem z sieci TP SA i narusza jego dobra osobiste rozpowszechniając publicznie kłamliwe wieści na jego temat. Powinien sie juz bac teraz... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oleczka Re: Kalinin Andrzej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.03, 19:59 czestochowa powinna byc dumna z pisarza !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sąsiad Re: Kalinin Andrzej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.03, 12:23 Ja nikogo nie obrażam dlaczego więc mnie ktoś obraża zanim zacznie obrzucać kogoś inwektywami to niech zaciągnie hamulce .Nigdy nie napisałem nic co godziło by w dobre imię Tego Pana oburza mnie tylko że mówi o swojej karierze księgowego w węglobloku a był kierownikiem szafarzem drogocennego dobra za którym stało się nocami w kolejkach . A takie stanowisko i dziś wymagało by poparcia .Może gmina Częstochowa musi mieć swojego idola to niech MA . Postuluję o LITERACKĄ NAGRODĘ NOBLA dla TEGO PANA .Jest to doskonały przykład naszej krótkiej pamięci , życzę ddduuużżżo zdrowia i lekkiego pióra dla wszystkich krytyków i literatów Częstochowskich i dallszych sukcesów na niwie a w bloku przy 1-go Maja 11 wmurujemy tablicę przy klatce nr 3 koniecznie marmurową bo PAN POETA ZASŁUGUJE BY BYĆ PO WIECZNE CZASY CZCZONY A DZIATWA POWINNA ODWIEDZAĆ MIEJSCE JEGO BYŁEGO ZAMIESZKANIA ,NA SKWERKU KTÓRY PRZYLEGA WYBUDOWAĆ POMNIK WSZAK STOI TAM OHYDNA SZPULApod którą zbierają się pijacy . Częstochowo pamiętaj o WIELKICH wSZYSTKIM CZYTAJĄCYM ŻYCZĘ ZDROWIA A prokuratury to ja się nie boję I NIE JESTEM TOWARZYSZEM ĆWOKIEM BO TWÓJ JĘZYK ŚWIADCZY O TOBIE I O TYM ŻE DO SZKOŁY BYŁO POD STROMĄ GÓRKĘ HEJ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jamci Re: Kalinin Andrzej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.03, 22:56 Waszmość "sąsiad", którym nie jesteś. To o czym pan pisze (proszę zwrócic uwage na małą literę przy słowie: pan) jest małe i zakompleksione. Nie wiem co panu zrobił Pan Kalinin (może powiedział komuś prawdę o waszeci) ale niestety powinien pan sie leczyć z kompleksów i nienawiści. Zapewne jst pan krytykiem jednego z czestochowskich tygodników piszacych w klatkach i na murach wiersze. Rozumiem ten ból: mała publiczność, gdy tymczasem Kalinin to lektura w szkołach publicznych. Dlatego polecam lekarza. Jak najszybciej! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sąsiad Re: Kalinin Andrzej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.03, 12:17 To już jest moje ostatnie słowo na ten temat , Tak zazdroszczę Temu Panu tego że w wieku potrolejbusowym skończył Teatrologię i jest krytykiem literackim , (chyba na Uniwersytecie Trzeciego Wieku), zazdroszczę że po wydawnictwa Tego Pana ustawiają się już w nocy pod księgarniami (jak po Harego Potera), a zmuszona do zakupu dziatwa szkolna spija prawdę z ust Poety ,Jestem podły , zawistny i już zapisuję się do psychiatry .Nie dziwię się że za czasów II wojny światowej eksterminowano inteligencję bo wystarczy przeczytać to co inteligemtni ?ludzie odpisują na mój post , nikt nie pomyśli że gdybym nie wiedział co piszę to nigdy nie zabierałbym głosu no ale każdy sądzi według siebie ,jeśli ktoś pluje bezładnie jadem gdzie popadnie to jego problem . A tak na koniec to P .Anna M napisała cyt:ten artykół jest bardzo mały jak na tak wielkiego artystę: Otóż artykuł tak się pisze , a artysta to występuje na estradzie lub w cyrku . Żegnam Cię o wybitnie inteligentna Częstochowo , CHWAŁA Ci ,a może ...CHAŁA pa pa pa pa padam do nóg Odpowiedz Link Zgłoś
mmaly Re: Kalinin Andrzej 05.12.03, 13:57 Ty, Sąsiad, to chory jesteś. Ja nie lubię tego rodzaju literatury, jaką tworzy Pan Kalinin, ale miałem kiedyś okazję poznać tego Pana i jest to miły człowiek, który w nijaki sposób przystaje do Twoich kalumni. A jeszcze jedno. Jeśli ktoś ma odwagę sam siebie żartobliwie nazwać "starym komuchem", to na pewno się nie zlęknie takich wyzwisk bez ładu i składu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Roman_W Re: Kalinin Andrzej IP: 213.199.204.* 04.12.03, 19:04 Że Pan Kalinin nie dostanie Nobla to raczej pewne. Natomiast warto poinformować niezorientowanego czytelnika który nieopatrznie zapędził się w tę stronę że Andrzej Kalinin jest laureatem pewnej, w jakimś sensie związanej z noblem nagrody. Jest to nagroda literacka którą ufundował i przyznał Czesław Miłosz. Autor otrzymał ją za książkę " I Bóg o nich zapomniał". Noblista osobiście pofatygował się do Kusiąt aby uhonorować laureata.Nie piszę tego aby do czegokolwiek przekonywać "sąsiada". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SĄSIAD Re: Kalinin Andrzej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.03, 23:14 MO i CO czujecie się lepiej że tak bardzo mi nawrzucaliście ,JA TEŻ ZNAM LITERATA KALININA OSOBIŚCIE I TO BARDZO OSOBIŚCIE BO PO SĄSIEDZKU , GRATULUJĘ WYCZUCIA I INTUICJI, REKLAMY TEŻ INACZEJ NAM PRZEDSTAWIAJĄ RZECZYWISTOŚĆ NIŻ JEST, CHŁOPIE KUPUJESZ CALGON ????TO JESTEŚ PODATNY NA SUGESTIE CZYLI JESTEŚ ZMANIPULOWANY I NADAJESZ SIĘ DO BADANIA PRZEZ SPECJALISTĘ . WESOŁYCH ŚWIĄT I NIECH WAM ŻONY I KOCHANKI KUPUJĄ NA PREZENTY NA GWIAZDKĘ TWÓRCZOŚĆ MOJEGO ZACNEGO SĄSIADA KALIONINA HEJ Odpowiedz Link Zgłoś
mmaly Re: Kalinin Andrzej 09.12.03, 19:18 O rany, to postaw sobie wysoki płot i nie będziesz widywał Pana Kalinina. Nam naprawdę nie szkodzą jego sąsiedzkie fanaberie (a może Twoje?) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czytelnik Re: Kalinin Andrzej IP: *.energis.pl 09.12.03, 20:29 Właśnie dzisiaj o godzinie 10,05 telewizja satelitarna "POLONIA" nadała w cytklu " Współczesna Literatura Polska",świetny,półgodzinny film dokumentalny o Andrzeju Kalininie. I to jest najlepsza odpowiedz panu "sąsiadowi", który z taką zajadłoścuą obszzcekuje tego,wedłóg autorów audycji, znakomitego, polskiego pisarza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sąsiad Re: Kalinin Andrzej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.03, 12:13 Ja nie obszczekuję znakomitości tylko uważam że taki człowiek powinien być PRAWDOMÓWNY i tyle a WY szanowni interlokutorzy to widzicie tylko JAD JAD JAD I Niech wszyscy pieją z zachwytu ich sprawa a w telewizji pokazali jak czerwoni całują się z Papieżem i co to znaczy że są święci HEJ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pisarz Re: Kalinin Andrzej IP: *.premex.pl 12.12.03, 16:47 Oj Panie sąsiad, czy nie lepiej byłoby zakończyć swoją ;wspaniałą twórczosc'na temat A.Kalinina.Nerwy Panu puszczają,brak Panu argumentów,aby dyskutować sensownie na forum i ponadto -JAD,JAD,JAD-jak Pan słusznie zauważył,to płynie z Pańskich tekstów.Nikogo nie zainteresował Pan swą zazdrosną krytyką -mimo kilku artykułów z różnymi nickami.Nikt nie wyraził się z aprobatą do Pańskich wiadomości,a więc posłużę się Pańskim stylem pisarskim i proponuję ;więcej nie szczekać".Do Pańskiej wiadomośći: A.Kalinin ma oczywiście sąsiadów,lecz niestety nie posiadają oni komputerów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: here_i_am Re: Kalinin Andrzej IP: *.inds.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 21.03.04, 17:37 Dziecinada dzieci śmieci... dziecinada... Wasza polemika, opinie i komentarze sa wrecz zenujace. Wiem ze forum ma to do siebie, iz moze tu pisac kazdy i praktycznie to co chce, ale czytajac wasze wypowiedzi, a zwlaszcza biorac pod uwage ich tematyke, peka serce czestochowianina. Pan Kalinin nie pisal dla pochwal, nie pisal dla waszych bzdurnych wywodow jak swiecic jego honory, gdzie wieszac marmurowe tablice z jego nazwiskiem. Pisal prawdę ! Proponuje skonczyc z egoizmami i podjac meritum... Odpowiedz Link Zgłoś