r0bs0n 15.03.09, 09:35 W jakim sklepie u nas można kupić? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: jasiu... Re: Piwo Cornelius Weizen IP: *.dip.t-dialin.net 15.03.09, 09:47 Może gdzieś bliżej Piotrkowa, gdzie jest warzone w browarze który kiedyś nazywał się Kiper, a teraz Cornelius. Też lubię piwa z drożdżami, pszeniczne, ale wolę oryginalne, np. Franziskanera, czy Krombachera. Odpowiedz Link Zgłoś
r0bs0n Re: Piwo Cornelius Weizen 15.03.09, 09:53 > Może gdzieś bliżej Piotrkowa, gdzie jest warzone w browarze > który kiedyś nazywał się Kiper, a teraz Cornelius. Sęk w tym, że kupowałem u nas, na Grabówce. Ale już go tam nie ma, dlatego pytam. > Też lubię piwa z drożdżami, pszeniczne, ale wolę oryginalne, > np. Franziskanera, czy Krombachera. IMHO smakiem Weizen nie odbiega od w/w, a cenowo bije je na głowę. :) Pytanie nadal aktualne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jasiu... Re: Piwo Cornelius Weizen IP: *.dip.t-dialin.net 15.03.09, 18:44 No wiesz, za skrzynkę (20 butelek) ostatnio było 11.99 E. Jakby nie patrzeć 60 centów, to nie jest aż tak drogo, jak musiałbym w Polsce płacić. To niecałe 3 złote za flaszkę 0,5 l. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: r0bs0n Re: Piwo Cornelius Weizen IP: 89.108.218.* 15.03.09, 20:05 No tak, ale niespecjalnie mi się po skrzynkę opłaca jechać poza Polskę ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bryczkarz Re: Piwo Cornelius Weizen IP: *.adsl.inetia.pl 15.03.09, 10:12 Widziałem je ostatnio (2 tygodnie temu) w Intermarche na ulicy Lipowej w cenie 3,99zł, innych sklepów nie kojarzę z tym piwem Odpowiedz Link Zgłoś
malopolanin2 Re: Piwo Cornelius Weizen 15.03.09, 15:24 Robson ja kupowałem Corneliusa(3.99zł) w Rarytasie przy Wrocławskiej na Grabówce ale nie wiem czy jeszcze jest bo w tym sklepie dobre piwa lubią się pojawiac , a potem niewiadomo czemu znikają tak było np. z Łomżą Export:( Odpowiedz Link Zgłoś
r0bs0n Re: Piwo Cornelius Weizen 15.03.09, 18:21 malopolanin2 napisał: > Robson ja kupowałem Corneliusa(3.99zł) w Rarytasie przy Wrocławskiej > na Grabówce Tam właśnie kupowałem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aśka Re: Piwo Cornelius Weizen IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.09, 18:52 Hej) ja piwa nie pijam, ale mój mąż od paru miesięcy pije pszeniczne. W tym tygodniu odkrył nowego pszenicznego Okocimia. W Tesco wczoraj za 3,49... więc jeszcze korzystniej Odpowiedz Link Zgłoś
johny5678 Re: Piwo Cornelius Weizen 15.03.09, 22:29 Ostatnio widziałem to piwo w sklepie w Gnaszynie przy ul.Przejazdowej na górce. Zapewne jest też w Auchanie,bo tam jest bardzo duży wybór piwa. Piłem to piwo,ogólnie jest niezłe,ale do Franziskanera mu jednak dosyć daleko. Z piw pszenicznych najbardziej lubię właśnie Franziskanera,Okocim pszeniczne jakoś mi nie smakowało. Wolę za piwo,szczególnie pszeniczne,zapłacić trochę więcej,i pić coś naprawdę dobrego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mikuss Re: Piwo Cornelius Weizen IP: *.rev.inds.pl 16.03.09, 12:03 w Auchanie nie ma Corneliusa, za to jest frater pszeniczny i Okocim pszeniczny również, wczoraj bylem, kupiłem i całkiem dobry jest :) Odpowiedz Link Zgłoś
r0bs0n Re: Piwo Cornelius Weizen 16.03.09, 20:35 Piję właśnie tego Okocima i ujdzie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nn88 Re: Piwo Cornelius Weizen IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 19.03.09, 23:44 Gdzie w Cz-wie mogę dostać bez problemu Franziskanera? Czy jest u nas jakiś pub gdzie takie piwo jest serwowane? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a-lfa Re: Piwo Cornelius Weizen IP: *.143.lesio.net 15.03.09, 23:09 Sugeruje sprawdzic w świecie piwa na Nowowiejskiego. Jesli tam nie bedzie to moze byc sytuacja dosc trudna. Odpowiedz Link Zgłoś
morning.calm Re: Piwo Cornelius Weizen 16.03.09, 13:16 Cornelius Weizen faktycznie bardzo dobre piwo. Polecam jeszcze Ciechana, szczegolnie miodowego jesli lubisz piwo, a nie korporacyjne siki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: okocim Re: Piwo Cornelius Weizen IP: *.anonymouse.org 19.03.09, 22:23 A wie ktos czy dostane jeszcze gdzies w Czestochowie OKOCIMA O.K (biala etykietka) ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jasiu... Czemu piwa w Polsce są takie drogie? IP: *.dip.t-dialin.net 19.03.09, 23:01 Zobaczcie tutaj: www.dursty.de/angebot/Seite2.php Dursty to jeden z tzw. napojowych marketów. Piwo pszeniczne z drożdżami "Aktien" kosztuje 6.99 Euro za 20 flaszek. Dziś euro jest po ok. 4.50. Daje to ok. 32 złotych za skrzynkę. Butelka wychodzi po 1,60 zł. A przecież Niemcy mają wyższe pensje niż Polacy. Co prawda jest też (z pszenicznych) Król Ludwig za 12.99 (flaszka koło 3 zł), ale jest to prawdziwa elita piwa. A tego Aktiena naprawdę da się pić, to nie jest nic podobnego np. do piwa Tesco! Odpowiedz Link Zgłoś