Dodaj do ulubionych

Auto do 10 000 zł co najlepiej kupic

01.04.09, 19:26
Proszę o poradę chce kupić jakieś porządne autko oczywiście za nie duże pieniądze do 10 000 tys zł. Myślę o volkswagenie golfie3 .Passacie b3 audi b5 proszę o porady na temat tych marek np. jaki motor pasta b3 benzynę czy diesel? Dziękuje za rzeczowe i fachowe wypowiedzi.
Obserwuj wątek
    • Gość: hrum Re: Auto do 10 000 zł co najlepiej kupic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.09, 20:10
      Wez micre.
      • Gość: kolo Re: Auto do 10 000 zł co najlepiej kupic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.09, 20:16
        Ja rozejrzałbym się za Audi A3 1,9 TD diesel,ciężki do zajechania.
        • Gość: .. Re: Auto do 10 000 zł co najlepiej kupic IP: *.adsl.inetia.pl 01.04.09, 20:22
          albo kup taczke, bedzie ok.
        • Gość: hula Re: Auto do 10 000 zł co najlepiej kupic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.09, 22:00
          audi za darmo nie dostaniesz. Conajwyzej jakies 2 polowki zespawane
          i wypolerowane.
        • Gość: Xedos forever Re: Auto do 10 000 zł co najlepiej kupic IP: *.realestate.net.pl 15.04.09, 18:16
          Tak, znajdź za 10 000 audi a3 w tdi, to na 100% będzie zajechane lub anglik, hehe
    • Gość: edi Re: Auto do 10 000 zł co najlepiej kupic IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 01.04.09, 20:28
      tylko hondę!!
      • Gość: bolo Re: Auto do 10 000 zł co najlepiej kupic IP: *.adsl.inetia.pl 01.04.09, 20:33
        126 p
        • Gość: kew Re: Auto do 10 000 zł co najlepiej kupic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.09, 21:26
          renault clio
      • Gość: ZNAFFCA Re: Auto do 10 000 zł co najlepiej kupic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.09, 23:23
        potwierdzam HONDA albo inny japoniec-Mazda,Toyota
    • Gość: Gość Re: Auto do 10 000 zł co najlepiej kupic IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.04.09, 21:38
      Kup jak najmniej zajeżdżony. Co z tego, że kupisz auto w powszechnej opinii
      bezawaryjne, skoro przebiegu będzie miało kilkaset tysięcy i w najbliższej
      przyszłosci czekają cię duże wydatki na naprawy.
    • Gość: kosiarz Re: Auto do 10 000 zł co najlepiej kupic IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.04.09, 07:31
      W tej cenie możesz równiez kupić Forda Mondeo mkII w wersji GHIA disel z dobrym
      wyposażeniem .Koszty eksploatacji sa dosc niskie w porównaniu z w/w markami
      • dobry1980 AUDI 80 B4 2.0 115KM 02.04.09, 08:57
        Proponuje kupić własnie takie auto, sam je mam i jezdze i jezdze.
        W ciagu dwoch lat eksploatacji jeszcze ani razu mnie nie zawiodlo hmm i jak mowia inni jest to auto niezniszczalne poza tym posiada dobre silnik, blache ocynkowana, duza przestrzeń wewnętrzną iiiiii to auto naprawde jest super.
        Posiadam w nim instalacje gazowa i spalanie gazu jest na poziomie 10L
        wiec polecam i pozdrawiam
        • Gość: QQQ Re: AUDI 80 B4 2.0 115KM IP: *.rev.masterkom.pl 05.04.09, 19:27
          Jakbyś miał trochę więcej kasy to Focus ... też bardzo fajne,
          bezawaryjne auto. Wiem co mówię ...
        • onlyj23 Re: AUDI 80 B4 2.0 115KM 13.04.09, 20:47
          tez podoba mi sie to auto ale jest ich coraz mniej w dobrym stanie
    • Gość: jasiu... Re: Auto do 10 000 zł co najlepiej kupic IP: *.dip.t-dialin.net 02.04.09, 14:40
      W tej cenie możesz czasem trafić na Mercedesa 124 (albo W201) i to nawet w
      dieslu. Musisz tylko szukać, no i niestety prawdą jest, że okazja najczęściej
      jest okazją dla obu stron. Kupujący po okazyjnej cenie kupuje samochód,
      sprzedający okazyjnie pozbywa się wraka.

To jest właśnie problem, bo wydając 10 tys. każdy myśli, że za taką cenę to już
      coś konkretnego sobie kupi. Niestety, co najmniej dwa razy za mało na
      niezajeżdżonego japończyka (po 12 latach to i te się sypią), a z drugiej strony
      żal tych pieniędzy wyrzucić. Z całego serca odradzam tylko wszelkie samochody na
      "F" (Ferrari w tej cenie chyba nie kupisz, stąd dotyczy pozostałych marek).
      • Gość: bartek Re: Auto do 10 000 zł co najlepiej kupic IP: *.chello.pl 02.04.09, 15:00
        mazda 323F przezw wiele lat nie schodzila z pierwszego miejsca aut
        najmniej awaryjnych. Ladnie sie prezentuje i fajnie jezdzi. Mam ta
        marke od kilku lat - rocznik 92, leje paliwo i nic wiecej nie robie,
        pewnie zaraz mnie skrytykuja ze skoro nie dbam to tocze sie swoim
        zlomem po miescie - a wcale tak nie jest, rdzy nie znajdziesz, nic
        nie stuka, z silnika 1,4 mam 72 KM i niezle sie tym smiga przy
        spalaniu na trasie 5,5-6 l w miesicie 8. Polecam japonczyki.
        • Gość: vox populi Re: Auto do 10 000 zł co najlepiej kupic IP: *.chello.pl 03.04.09, 22:53
          a może z tej samej stajni tylko nowsze roczniki polecam SKODE
          felicie, zawsze będą miały niskie przebiegi, bardzo tanie częśći i
          robocizna, spalanie około 5l/100km... no i jest dużo większe
          prawdopodobieństwo że nie ukradną!!!
        • onlyj23 Re: Auto do 10 000 zł co najlepiej kupic 05.04.09, 19:48
          Masz racje tez o takim autku myślę ale nie wiem czy benzynę czy diesla chciałbym
          rocznik 95 96 rok
        • Gość: Xedos forever Re: Auto do 10 000 zł co najlepiej kupic IP: *.realestate.net.pl 15.04.09, 18:18
          Kolego, bez urazy ale w 323 F nie było silnika 1,4...
      • Gość: RADEK 88 Re: Auto do 10 000 zł co najlepiej kupic IP: 87.48.151.* 29.05.09, 16:52
        tak zgadzadzam sie ale warte polecenia sa takie modele jak volvo v40
        1.9 tdi pasior b4 1.9tdi audi b4 19 tdi bardzo wygodne i trfale
        golf z 97 r tez 19 td citroen ksarra 19 tdi i xantia wszystkie te
        auta zamykaja sie w 10000 z poczatkowymi
        wymianami ,,,rozrzad ,,plyny ,,i oleje zycze milych zakupow hej
    • marcelmilau Re: Auto do 10 000 zł co najlepiej kupic 03.04.09, 23:09
      onlyj23 napisał:

> Proszę o poradę chce kupić jakieś porządne autko oczywiście za nie duże pieniąd
      > ze do 10 000 tys zł. Myślę o volkswagenie golfie3 .Passacie b3 audi b5 proszę
      > o porady na temat tych marek np. jaki motor pasta b3 benzynę czy diesel? Dzię
      > kuje za rzeczowe i fachowe wypowiedzi.

Witaj.Mówiąc szczerze wybrałeś marki o nazwijmy to podwyższonym ryzyku trafienia
      na niezłego "szrota".Najgorsze z aut pod tym względem to golf III.Auto to jest
      generalnie bardzo dobre problem polega na tym ,że na polskich drogach około 90%
      trójek to rozbitki z niemiec,większość z nich gnije ( choć nie mają prawa gnić
      ale naprawy " pod sprzedaż" robią swoje ).Większość trójek też jest poddawana
      tzw. agro-tunnigowi + próbowania ich na sportowo i już masz zajechany motor a
      kupować go będziesz np. od dziadka garażowany, nie palone w środku... no ok...
      bo auto było na dziadka bo miał zniżki na OC a jeżdził młody.Z golfów kradną
      wszystko listwy boczne,światła , kierunkowskazy i same autka w całości.Nie
      wnikam już w modele jeżdżące zespawane z dwóch !!! musisz uwierzyć na słowo a
      wiele tego oglądam ...podobnie masz z paskiem ( ulubione auto polskich
      złodzieii) z audi.. również bardzo dobre auto i równie lubiane jak golf III i
      pasek.Pamiętaj o tym ,że większość tych aut jak nie wszystkie są sprowadzane i
      trzeba bardzo uważnie sprawdzać papiery jak się na tym nie znasz lepiej zapewnij
      sobie pomocnika.
      Dobrze może teraz coś na + ???
      Jeśli będziesz miał cierpliwość znajdziesz dobrą III paska czy audi jednak
      musisz przepłacić ( a czy to ma sens ? ) i długo szukać.
      Od siebie polecam do 10 000 zł coś z francuza tj. Laguna,Scenic.Z tych autek
      możesz znaleść auto kupione w kraju nawet od 1 czy 2 właściciela z
      udokumentowanym przebiegiem i sprawdzić jego historie w każdym autoryzowanym
      serwisie.
      Pozdrawiam i życzę trafnego zakupu a nie trefnego.
      • Gość: K2 mazdę 323f kup i po roblemie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.09, 22:49
        lub nbissana almerę ta z przed 2000 roku, samochody bezawaryjne potwierdzają to różnego rodzaju testy

www.wysokieobroty.pl/auto/1,72135,2490005.html
      • Gość: vw Re: Auto do 10 000 zł co najlepiej kupic IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 05.04.09, 10:04
        wiec tak, jezdzilem 2 paskami, 2 audi, 1 golfem.
        Zadnych klopotow, wieczne samochody i zadnych klopotow z papierami etc. Kazde
        auto kiedy kupujesz musisz sprawdzic na stacji albo choc troche sie znac.

BTW: O co ci chodzi z pelnomockiem <oczy>?
        • Gość: ha Re: Auto do 10 000 zł co najlepiej kupic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.09, 12:33
          to pojezdzij czyms innym zeby miec porownanie.
          • Gość: K2 Re: Auto do 10 000 zł co najlepiej kupic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.09, 15:50
            dokładnie.. niech pojeździ sobie np mazdą:) obojętnie jaką
            • Gość: vw Re: Auto do 10 000 zł co najlepiej kupic IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.04.09, 10:59
              a 121 sie liczy? Poczatek lat 90 jak tym jezdzilem, czesci strasznie drogia, a
              elektryka i elektronika bardzo awaryjna. Wole VAG.
              • Gość: K2 tak zgadza się... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.09, 21:12
                ... i to właśnie na początku lat 90tych powstała legęda o japońskich cholernie drogich częściach która w tej chwili nie ma w zasadzie żadnego pokrycia. Wtedy częsci ponoc były do japończyków naprawde drogie ale to się jakieś ponad 10 lat temu zmieniło i teraz nie ma praktycznie żadnej różnicy pomięczy cenami części aut z JAP czy GER.
                A co do samej 121 to chyba jeździłeś tą wcześniejszą wersją (kanciakiem) lub trafiłeś na trefny egzemplaż
        • Gość: xxxxx Re: Auto do 10 000 zł co najlepiej kupic IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.04.09, 11:13
          jak takie długowieczne to czemu tak często zmieniałeś?
    • Gość: xXx Re: Auto do 10 000 zł co najlepiej kupic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.09, 19:19
      Witaj

Ja mogę polecić Ci Renault Clio 2. Sam miałem jakieś pół roku temu podobny
      problem co Ty tylko ja szukałem w młodszych autach. Z Clio 2 którą posiadam
      jestem zadowolony ma ona silnik 1,6 klimatyzacje centralny i inne takie dodatki,
      jedyny błąd przy wyborze tego auta to próba serwisowania go w naszym ASO R.
      wzięli pieniądze nie małe zrobili źle nie jeden raz a aż 3 a w końcu
      zaproponowali okazyjnie naprawę za ponad 2 tyś zł, po podziękowaniu tym państwo
      i skorzystaniu z nieautoryzowanego serwisu mającego pojecie o R nie ma problemu
      żadnego z autkiem i naprawa była dożo tańsza i skuteczna

Pozdrawiam I powodzenia w szukaniu
      • Gość: ddd Re: Auto do 10 000 zł co najlepiej kupic IP: *.rev.masterkom.pl 04.04.09, 23:40
        Gość portalu: xXx napisał(a):

> Witaj
        >
        > Ja mogę polecić Ci Renault Clio 2.

Chyba cie pojeb*ało!!

Nie pakuj sie we francuza, przecież to najbardziej usterkowe samochody gorsze
        nawet od niemieckich!!
        • Gość: jasiu... Re: Auto do 10 000 zł co najlepiej kupic IP: *.dip.t-dialin.net 05.04.09, 09:26
          Gość portalu: ddd napisał(a):
          Nie pakuj sie we francuza, przecież to najbardziej usterkowe samochody gorsze
          nawet od niemieckich!!

Z doświadczenia, czy chłopaki w gimnazjum mówili?

A pytam dlatego, że na portalu motoryzacyjnym:
          www.autocentrum.pl/oceny/renault/clio/ii.html akurat to autko oceniane
          jest w miarę wysoko.

Fakt, gdzieś do 1993 roku produkowano dobre auta. Później firmy nauczyły się, że
          trzeba klienta zmusić do kupienia nowego samochodu właśnie dlatego, żeby ich
          produkcję ktoś kupował.

Spójrz na klasyfikacje w odniesieniu do poszczególnych roczników. Liderzy w
          klasyfikacjach pojazdów trzy i sześcioletnich spadają na dno listy w
          klasyfikacji dwunastolatków. Szczególnie dotyczy to zajeżdżonych japończyków.
          Ceny części drogie, stąd po paru latach taki samochód pełen zamienników jest już
          tylko imitacją japońca.

Poza tym Nissana też teraz robią z części Renault (nie tylko silniki), większość
          japończyków powstaje w Europie, czy Turcji. To się mocno wymieszało. Choć na
          stare francuzy lepiej uważać, o nowszych opinia jest podobna, jak o innych markach.
          • Gość: Monika89 Re: Auto do 10 000 zł co najlepiej kupic IP: *.adsl.inetia.pl 05.04.09, 12:51
            Gość portalu: jasiu... napisał(a):
            > A pytam dlatego, że na portalu motoryzacyjnym:
            > www.autocentrum.pl/oceny/renault/clio/ii.html
            akurat to autko oceniane
            > jest w miarę wysoko.

Jasiu pogadaj z mechanikiem a nie czytaj portali gdzie wypowiadają się gó...arze
            tacy jak ty, którym tatuś serwisuje autka. Francuskie silniki, zawieszenia,
            elektronika - przecież clio a stara meganka mają te same podzespoły!
            Z chu*ja sie mikołajowi urwałeś i kominem wpadłeś na to forum czy nie potrafisz
            segregować trafiających do twego mikro-móżdżku informacji?
            • Gość: jasiu... Re: Auto do 10 000 zł co najlepiej kupic IP: *.dip.t-dialin.net 05.04.09, 14:39
              Monisiu nie podniecaj się aż tak bardzo. W swoim życiu miałem kilka samochodów,
              między innymi volvo z silnikiem renault i akurat tego samochodu nie wspominam
              źle. Obecnie mam samochód niemiecki, ale francuzami też jeździłem i wiem skąd
              się biorą problemy.

Jak cię nie stać na regularne przeglądy, ale u fachowców, a nie gó...arzy z
              autoryzowanych stacji, to ci najlepszy samochód odmówi posłuszeństwa.
              Najważniejsze, to na samochód człowieka musi być stać.

Oprócz paliwa, czy oleju, czasem trzeba pewne elementy wymieniać i to jest
              wkalkulowane w eksploatację samochodu. Musisz mieć na naprawy zawieszenia (gumy,
              amortyzatory), na inne zużywające się elementy. To wszystko ma swój czas, w
              jakim żyje. Nie tylko rozrząd ulega zużyciu.

Z własnego doświadczenia, na przykład, mogę ci powiedzieć, że citroen (a miałem
              go kilka lat) miał jedno z najtrwalszych zawieszeń. I dotyczyło to zawieszenia
              hydropneumatycznego, które podobno jest zawodne. No a w moim przypadku nie tylko
              nie było, ale jeszcze było banalnie tanie w naprawach (choćby ceny tzw. nabicia
              gruszki).

A wiem też, dlaczego kolega sprzedał Hondę. Nie stać go było na części! Po
              pewnym przebiegu japończyk staje się strasznie drogi i "trzeba go pogonić w ludzi".

Ja właśnie gadam z mechanikiem zanim wejdę w jakąś markę i od bardzo dobrego
              mechanika wiem, że wszystkie stare opinie o samochodach są już zdecydowanie
              nieaktualne już od kilku lat. W momencie przeniesienia produkcji do Turcji, czy
              Europy, w momencie, kiedy wiele podzespołów produkuje się w Chinach jakość
              samochodów drastycznie spadła. Przejeździ taki swoje 200 czy 300 tysięcy i
              nadaje się na złom, bo koszt napraw nie dla każdego będzie do zniesienia.

Tak że Mikołajowi się nie urwałem z tego no... biednemu chleb na myśli, bo w
              swoim życiu kilkaset tysięcy kilometrów przejechałem. Gdyby twój maksi-mózg
              pracował lepiej, to zauważyłabyś niemiecki adres przy IP. Znaczy musiałem nad
              ten Ren czymś dojechać i jeżdżę tu na co dzień. Prawie regularnie czytam
              AutoBild. Jak widzisz, chyba jednak pojęcie o rynku samochodowym mam. Wiesz, że
              renówki w Niemczech są bardzo popularne? I nie tylko wśród Turków czy murzynów?
              • Gość: gość a powiedz mi jasiu... IP: *.anonymouse.org 05.04.09, 15:24
                Widzę ze się znasz, to napisz mi coś o alfie romeo 145 - silniki rzędowe 1,4 1,6
                (lub fiatowskie jtd 1,9)? Oczywiście nie chodzi mi o usterkowe boxery ale jakiś
                10 letni model, chcę taki kupić i użytkować na gazie. Alternatywą dla mnie byłby
                jeszcze colt 1,3 (lpg :)) 1997-1999, ów nieszczęsny civic 1,4 1997-1999 oraz
                polo 1,4/1,6 1995-1998. Roczniki podałem takie, na jakie byłoby mnie stać.
                Wszystkie ww. niestety na gazie i wersji 3-drzwiowej (coś małego).
                Pozdrawiam
                • Gość: walker Re: a powiedz mi jasiu... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.09, 16:08
                  moniko ty potrafisz uzywac proxy!
                  Gratulacje.
                  Jako inteligentna osoba napewno potrafisz tez uzywac wyszukiwarki.
                • Gość: jasiu... Re: a powiedz mi jasiu... IP: *.dip.t-dialin.net 05.04.09, 16:31
                  www.autocentrum.pl/oceny/
                  Ja nigdy nie miałem alfy. Właśnie dlatego, że bałem się opinii jakie o nich
                  chodzą. Może nie miałem racji, nie wiem. Za mało danych, żeby wyrobić sobie
                  jakiekolwiek zdanie. Bardzo mi się podobały, ale odważny nie byłem. Poczytaj
                  sobie opinie z autocentrum. To są (wbrew temu co monika pisze) opinie ludzi,
                  którzy te samochody mieli, albo mają. Moim zdaniem dnie użytkownika najbardziej
                  się liczy, a tam masz tych zdań tysiące. Owszem, jest część wpisów ludzi, którzy
                  swoje wpisy wymyślili, ale to widać o czym kto pisze.

Na gazie miałem dwa samochody i z obu byłem niezadowolony. A to parownik
                  zamarzł, a to się rozregulował i palił 16 na setkę. W sumie wolę diesla.
                  Kosztowo wychodzi podobnie (gaz wymaga i droższych przeglądów i regulacji),
                  dynamika jazdy też. Poza tym diesle (te nowsze) wcale nie są głośniejsze od
                  benzyny. W samochodzie najczęściej przeszkadza mi wiatr i szum opon, a nie
                  mruczenie dość dobrze wyciszonego silnika. To są subiektywne odczucia, ale ja
                  bym na gaz już nie stawiał.

Za 10 tys. ciężko będzie kupić coś do jazdy. Wiem, o czym piszę. To są z reguły
                  samochody z trzeciej ręki. Sprzedawane przez ludzi, którzy kupili je za 20 tys.
                  Pojeździli dokąd się dało i teraz próbują pogonić dalej. Nie wierz też w
                  bezwypadkowe samochody z Niemiec i innych krajów UE. Nie wierzysz - poszukaj na
                  autoscout24.pl/ - wybierz jako państwo Niemcy. Tu samochody są dość
                  drogie niestety, a euro stoi wysoko.

W sumie dość ciekawą propozycją byłby ten civic, ale bez gazu. Te silniki, nawet
                  na dużych obrotach mało palą (popatrz opinie na autocentrum) i zakładanie gazu
                  mija się z celem. Jeśli ktoś zakładał gaz, to była to sknera niesamowita i duże
                  prawdopodobieństwo, że samochód zadbany nie jest. Wiem, bo znam kilku ludzi,
                  którzy z civików są zadowoleni. Acha - przed zakupem jedź na przegląd niech ci
                  mechanik powie ile ten egzemplarz jest wart. Może stracisz stówę, ale
                  zaoszczędzisz kilka tysięcy.
            • Gość: bartek_cz-wa Re: Auto do 10 000 zł co najlepiej kupic IP: *.toya.net.pl 05.04.09, 16:47
              Jeżdżę 5 letnia Renault Thalia i nie narzekam.przez cały okres użytkowania poza
              rzeczami które trzeba wymienić w każdym aucie nie zależnie od marki nic nie
              dokładałem.A znajomy ma Renault Safrane z 95 przebieg coś około 300 tys. i autko
              całkiem dobrze się sprawuje.
              • Gość: n Re: Auto do 10 000 zł co najlepiej kupic IP: *.adsl.inetia.pl 05.04.09, 18:58
                Gość portalu: bartek_cz-wa napisał(a):

> Jeżdżę 5 letnia Renault Thalia i nie narzekam.przez cały okres użytkowania poza
                > rzeczami które trzeba wymienić w każdym aucie nie zależnie od marki nic nie
                > dokładałem.

Ale jak to wygląda !! Thalia, dacia, poldek na gaz ... :) Gratuluję gustu. Poza
                tym tu mowa o 10-12 letnich. Twój po 10 latach bedzie miał większość części
                wymienionych bo to francuz :)
                • Gość: bartek_cz-wa Re: Auto do 10 000 zł co najlepiej kupic IP: *.toya.net.pl 05.04.09, 19:16
                  Wolne nową Thalie niż 10 letniego Volkswagena. Z resztą doczytaj do końca
                  posta.Pisałem że znajomy jeździe 14 Safranem i jakoś całego samochodu nie
                  wymienił ,większość części ma oryginalnych.Dla przykładu że francuzy nie są złe
                  powiem Ci że w PKS-ie są Autosany z silnikiem Renault.pojazdy które maja około
                  10 lat i przebieg bliski milionowi kilometrów jeżdżą z nieremontowanym silnikiem
                  i spisują się całkiem dobrze.
              • Gość: ? Re: Auto do 10 000 zł co najlepiej kupic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.09, 21:28
                ty od Thali masz moze 80 lat ?
        • Gość: xXx Re: Auto do 10 000 zł co najlepiej kupic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.09, 16:41
          Miałeś takie auto jeździłeś nim to co zasysasz
          Można trafić na różne egzemplarze ja sam maiłem jeszcze WV POLO 96 1,4 to po 3 w
          naprawy mechaniczne włożone zostało połowę wartości auta , znajomy posiada Ibize
          00r ciągle się coś psuje szef mój ma meganke i ciągle do niej dokłada w tym
          skrzynia biegów nie ma reguły czy francuskie są ujowe czy nie, podejmując
          nierozważne decyzje można kupić ślicznie wyglądającego szrota większość
          wszystkie mondki z silnikiem 2 litrowym w dieslu sprzęgło 6 tys a wtryski
          naprawa tylko w serwisie pod 10 tys

Ale ty wiesz lepiej nieprawdaż
    • Gość: schwanz Re: Auto do 10 000 zł co najlepiej kupic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.09, 12:34
      cokolwiek co nie jest sprowadzane z niemiec. Niemieckie czy tez
      poniemieckie.
      • Gość: marek Re: Auto do 10 000 zł co najlepiej kupic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.09, 13:46
        Ja mogę Ci sprzedac mojego peugeota 206
        • Gość: adam Re: Auto do 10 000 zł co najlepiej kupic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.09, 16:11
          jezeli chcesz go sprzedac za 10000 to chyba serwisu nie widzial
          conajmniej od kilku lat.
    • przemek171 Re: Auto do 10 000 zł co najlepiej kupic 05.04.09, 18:52
      A co powiecie na Astrę II ,Rover 214 Si ,Honda Civic (VI gen.)Hatchback?
      Szukam solidnego,oszczędnego i niezawodnego samochodu.który z powyższych
      spełniłby moje oczekiwania? Macie może inne propozycje?
    • onlyj23 Re: Auto do 10 000 zł co najlepiej kupic 05.04.09, 20:28
      a co myślicie o mercedesie c klasa 1995 rok z motorem 1800 benzyna? takie auto
      można kupić w granicach 10 -11 000 złoty? ponoć ma dobre opinie .
      • Gość: anka_32 Re: Auto do 10 000 zł co najlepiej kupic IP: *.adsl.inetia.pl 05.04.09, 20:35
        onlyj23 napisał:

> a co myślicie o mercedesie c klasa 1995 rok z motorem 1800 benzyna? takie auto
        > można kupić w granicach 10 -11 000 złoty? ponoć ma dobre opinie .

Jasne, bmw, merc - bedziesz prawdziwym "gangsterem" i zaczniesz się liczyć na
        mieście :))) Tylko nie zapomnij o złotym roleksie zakupionym na wałach bo nie
        bedzie zamierzonego efektu :D

• Gość: bh Re: Auto do 10 000 zł co najlepiej kupic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.09, 21:08
          wiejscy gangsterzy jezdza teraz audicami.
          • Gość: joker Re: Auto do 10 000 zł co najlepiej kupic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.09, 22:14
            A jokery jop twoja mac?
      • Gość: K2 nie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.09, 05:12
        wolałbym mazdę 626 to też w końcu mercedes tyle że japoński:)
    • Gość: sceptic Re: Auto do 10 000 zł co najlepiej kupic IP: *.rev.masterkom.pl 05.04.09, 22:20
      Rozwala mnie po prostu jak czytam opinie "fachowców" w kwestii zakupu używanego,
      ok. 10 letniego auta i sugerujących się markami samochodów. W samochodzie w tym
      wieku kryterium oceny i wyboru jest właściwie tylko jedno: kto jeździł autem
      przed tobą, jak jeździł tym autem i gdzie jeździł tym autem. No i może po co
      jeździł (do pracy, w firmie itp.) Na markę samochodu to można zwracac uwagę jak
      się kupuje nówkę albo samochód powiedz to 5 lat. I nie daj się wkręcić "znafcom"
      gardłująch za niemcem lub japończykiem. Fakt, że golfy, hondy i inne mazdy są
      popularne wśród takich pseudospeców dla mnie właściwie przekreśla te samochody.

I druga rzecz - jeśli masz na auto 10 tys., to tak naprawdę masz powiedzmy ok.
      7,5 tysiąca. Reszta pójdzie Ci na doprowadzenie samochodu do stanu używalności,
      tak aby posłużył Ci jeszcze jakiś czas.

I trzecia sprawa - nie kupuj auta z komisu, tylko od osoby prywatnej.
      Prawdopodobieństwo, że kupisz z komisu zadbany samochód jest mniejsze niż
      wygranie w lotka. Te pojedyncze egzemplarze warte uwagi, jakie trafiają czasem
      do komisu najczęściej rozchodzą się w kręgu własnych znajomych
      właścicieli/pracowników komisu.
      • Gość: dp sceptic Re: Auto do 10 000 zł co najlepiej kupic IP: *.oswiecim.vectranet.pl 06.04.09, 08:25
        Ty za to jesteś "fachura" i opinie wydałeś ,że ja pie....Krytykant się
        znalazł.Może ku... jak ktoś jeździł jakimś autem to dobrze bo ma coś do
        powiedzenia na jego temat.
        • Gość: olo Re: Auto do 10 000 zł co najlepiej kupic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.09, 11:32
          zaraz forumowicze dadzą głos
          ja mam Daewoo Leganza CDXz 2002r z silnikiem 2,2l ful opcja kupiona
          u Jończyka na zamówienie ,2 były montowane w FSO na Zeraniu
          jezdze juz 7 lat jakoś tak się składa amiałem rózne autka Leganza
          sprawuje się fatastycznie
          dlaczego piszę o Daewoo bo za te pieniądze masz Leganzę lub Nubirę
          ze wszystkimi bajerami .Wejdż na Alegro poczytaj zobacz, części nie
          są drogie mozesz wszystko dokupić
          A kupisz niemca za 10 tyś to złom byłem wczoraj na giełdzie coś
          okropnego ceny kosmiczne a za 10 to był opel kalibra 94roku C-
          105za 6tyś

• onlyj23 Re: Auto do 10 000 zł co najlepiej kupic 08.04.09, 20:44
            tak ale ile jezdzi takich leganza po czestochowie?
    • Gość: K2 słów pare o bezawaryjności passata B2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.09, 21:19
      www.wysokieobroty.pl/auto/1,72135,3323348.html
      więcej nie potrzeba pisać
      • Gość: K2 pomyłka B5 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.09, 21:20
    • Gość: wwwwwwwww Re: Auto do 10 000 zł co najlepiej kupic IP: 94.251.135.* 14.04.09, 02:02
      propnuję lanosa, nubirę, znajomy ma i jeździ, wymienia to co wszyscy
      w tych swoich niezawodnych autach tylko że za połowę ceny. i
      koniecznie w gazie. wbrew obiegowej opinii i koreańskiego
      pochodzenia to dobre auto. patrz na przebieg, jak kumpel brał to
      wziął lanosa 1.6 w gazie. auto będzie na pewno nowsze rocznikowo,
      silniki 1.6 są z opla.
      • Gość: gosc Re: Auto do 10 000 zł co najlepiej kupic IP: *.zana.trustnet.pl 15.04.09, 17:29
        czy lanos to dobre auto?
        • Gość: wwwwwwwwww Re: Auto do 10 000 zł co najlepiej kupic IP: 94.251.135.* 16.04.09, 12:55
          nie wiem sam nie jeździłem, ale kumpel ma i naprawdę chwali. może
          prestiżu żadnego, ale czy o to chodzi? jeździ serwisuje i na drodze
          żadnej awarii. do 10 tys. to rozsądna propozycja. spełnia normę
          euro3, (sam na necie szukałem), a co najważniejsze mając 10 tys, z 4
          tys trzeba na zrobienie wszystkiego aby auto naprawdę jeździło,
          opony, oleje, płyny, rozrząd, może amortyzatory, tarcze klocki i
          szczęki hamulcowe i końcówki drążków. lepiej oryginały kupić
          pewniejsze. i najważniejsze przewody zapłonowe, na necie wszyscy
          piszą że lepiej droższe kupić
    • onlyj23 Re: Auto do 10 000 zł co najlepiej kupic 15.04.09, 17:42
      Witam ponownie a co drodzy internauci sadza o WW Vento podoba mnie się to autko chciałbym kupić takie rok 1996 r ale doradźcie benzyna czy diesel ? aha czy warto szukać takich aut w gazecie pośrednik?
    • Gość: Mondeo Re: Auto do 10 000 zł co najlepiej kupic IP: *.realestate.net.pl 15.04.09, 18:39
      Za 10000 wydaje mi się , że dobrym wyborem byłby Ford Mondeo . Za tę cenę kupisz
      w miarę dobrym stanie rocznik 97-98. Nie wiem jak benzyniaki,ja mam 1,8 td,
      użytkuję go 2 lata i oprócz eksploatacyjnych części ( klocki, olej, tuleje itp.)
      praktycznie przy silniku nic nie robiłem a i części nie są zbyt drogie. Może nie
      powala juz urodą ale:ciche auto,dużo miejsca, wielki bagażnik, klima, podusia,
      el. szyby itp. Spalanie w granicach 6l do maxymalnie 8,5 w mieście( krótkie
      odcinki + klima non stop). Rakieta to może i nie jest ale 160 km/h spokojnie
      wyciąga a i jak się turbinka załączy (ok. 2500 obr/min)to nawet w miarę
      przyjemnie przyśpiesza. Tyle mojego zdania. Kupisz co zechcesz. Pozdrawiam.
      • Gość: jasiu... Re: Auto do 10 000 zł co najlepiej kupic IP: *.dip.t-dialin.net 15.04.09, 19:29
        Sprzedać tego Forda chcesz, że go tak zachwalasz?

Faktycznie jest to fajne autko, choć pali odrobinę więcej (tak z litr więcej,
        chyba, że masz bardzo lekką nogę). Ich wada, to słabe blachy. Jeśli trafisz na
        naprawionego rozbitka, przygotuj się na rdzę. No i poręczność taka sobie. To
        jednak kawał fury, pewnie że wygodna, ale zaparkować w mieście nie w każdej luce
        się da. Ale na dalsze trasy niezły.

Wracając do venta, to dość dobry pomysł, szczególnie z dieslem (nawet nie do
        zarżnięcia SDI). Piszę "dość", bo po pierwsze nie kupisz bez wypadkowej
        przeszłości (w Polsce Venta są najczęściej po bardzo dużych naprawach
        blacharskich - znowu rdza), a po drugie to przecież odmiana Golfa III,
        najgorszego z golfów. Kiedyś miałem właśnie trójeczkę. Samochód zupełnie bez
        duszy i polotu. Fakt, jeździł, nie psuł się, ale za nic nie udało mi się go
        polubić. No ale ponoć wszystkie VW są właśnie takie. Ja miałem diesla bez
        turbinki. Powyżej 140 robiło się już bardzo głośno.
        • Gość: alik Re: Auto do 10 000 zł co najlepiej kupic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.09, 12:39
          onlyj 23
          niewiem kolego jakie byś auto kupił za tą kwotę ale
          będziesz się musiał liczyć z tym ze do niego dołożysz 50% wartości
          auta
          na dziń dobry wymiana kompletna rozrządu z pompą wodną{Vento}488zł z
          Alegro +robocizna 500złjuż masz 1000zł a gdzie reszta?
          a zatem nie kupisz "porządnego" auta za 10tyś zł
          każdy z forumowiczów bedzię Ci doradzał o wyższości świąt
          Wielkanocnych nad świętami Bożego Narodzenia czyli będą Ci koledzy
          doradzali pod kątem swoich aut.
          kup Ty "Pośrednika "poczytaj{wychodzi we wtork i piątek} raz, drugi
          pojedziesz do serwisu ,do swojego mechanika sprawdzą Ci wydadzą
          opinie zapłacisz za przeglądy ale bedziesz wiedział co kupujesz
          najlepiej od znajomego ,nie na giełdzie i komisach
          napisz jak kupisz jakiego wyboru dokonałeś
          Pozdrawiam i udanego zakupu

• Gość: Monika89 Re: Auto do 10 000 zł co najlepiej kupic IP: *.adsl.inetia.pl 16.04.09, 17:42
            > na dziń dobry wymiana kompletna rozrządu z pompą wodną{Vento}488zł z
            > Alegro +robocizna 500złjuż masz 1000zł a gdzie reszta?

To ładnie cie ktoś wyróchał 500 za robociznę jak to się na parkingu pod blokiem
            w godzinkę robi :))
            ps. ile płacisz za pompowanie kół? 100zł? :D
            • Gość: Gość Re: Auto do 10 000 zł co najlepiej kupic IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.04.09, 19:28
              500zł to rzeczywiście o dużo za dużo.
              • Gość: Monika89 Re: Auto do 10 000 zł co najlepiej kupic IP: *.adsl.inetia.pl 16.04.09, 21:01
                Gość portalu: Gość napisał(a):

> 500zł to rzeczywiście o dużo za dużo.

Ale patrz jaki cwaniak i jak doradza :>
                • Gość: My Re: Auto do 10 000 zł co najlepiej kupic IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.04.09, 22:12
                  :)
                  • Gość: szu szu szu Re: Auto do 10 000 zł co najlepiej kupic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.09, 08:31
                    Te monika 89
                    popier....o Cię, pod blokiem to Ty se możesz laskę wypi....ć a nie
                    wymienić rozrząd
                    a wiesz cwaniaku co to wogóle jest rozrząd i z czym to się je?
                    zarówki w Megamce[nowej} sam nie wymienisz matole, tylko zrobi to
                    serwis albo elektromechanik
                    masz 20 lat i ile ty cwaniaczku zminiłeś w swoim życiu mluchów
                    bo nie pier....ł byś takich farmazonow na forum
                    a po drugie daj ogłoszenie ze wymieniasz rozrząd pod blokiem w ciągu
                    godziny za 250zł ,zrobisz konkurencje Marszałkowi
                    och Ty mój mechaniczku cudotwórco podblokowy aż mi Cię szkoda Ty się
                    lecz, lecz może coś jeszcze fantasto z Ciebie wyrośnie
                    trzym się Monisia
                    • Gość: My Re: Auto do 10 000 zł co najlepiej kupic IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.04.09, 20:49
                      Co to za chamski bełkot?
                    • Gość: Monika89 Re: Auto do 10 000 zł co najlepiej kupic IP: *.adsl.inetia.pl 19.04.09, 21:30
                      Gość portalu: szu szu szu napisał(a):

> Te monika 89
                      > popier....o Cię, pod blokiem to Ty se możesz laskę wypi....ć a nie
                      > wymienić rozrząd
                      > a wiesz cwaniaku co to wogóle jest rozrząd i z czym to się je?
                      > zarówki w Megamce[nowej} sam nie wymienisz matole, tylko zrobi to
                      > serwis albo elektromechanik
                      > masz 20 lat i ile ty cwaniaczku zminiłeś w swoim życiu mluchów
                      > bo nie pier....ł byś takich farmazonow na forum
                      > a po drugie daj ogłoszenie ze wymieniasz rozrząd pod blokiem w ciągu
                      > godziny za 250zł ,zrobisz konkurencje Marszałkowi
                      > och Ty mój mechaniczku cudotwórco podblokowy aż mi Cię szkoda Ty się
                      > lecz, lecz może coś jeszcze fantasto z Ciebie

PRZEPŁACIŁ I TERAZ SOBIE PLUJE W BRODE ŻE SIE KOLEJNY RAZ DAŁ W CH*UJA ZROBIĆ:))

CO ZA CYMBAŁ Z WIEJSKIMI KORZENIAMI :D
    • onlyj23 Re: Auto do 10 000 zł co najlepiej kupic 17.04.09, 19:13
      www.pb.pl/2/a/2009/04/17/Wlasciciele_starych_aut_zaplaca_wysoki_podatek2 no to teraz to będzie dylemat co tak naprawdę po nowym roku wymyśla te nasze urzędasy .
    • Gość: ada255 Re: Auto do 10 000 zł co najlepiej kupic IP: 195.205.202.* 19.04.09, 19:30
      Proponuje golfa 3 TDI, jedne z pierwszych diesli w technologi common rail, niezawodne, proste w budowie i oszczedne. Dużo informacji tutaj>>
      forum.vwgolf.pl/index.php
      forum.vwgolf.pl/viewforum.php?f=69
      forum.vwgolf.pl/viewforum.php?f=24
      • Gość: jasiu... Re: Auto do 10 000 zł co najlepiej kupic IP: *.dip.t-dialin.net 21.04.09, 14:44
        ada255 napisał(a):

> Proponuje golfa 3 TDI, jedne z pierwszych diesli w technologi common rail

po pierwsze pompowtryskiwacze, a nie common rail, po drugie jest to najgorszy
        golf, jakiego wypuścił VW. Miałem, co prawda bez turbinki, to wiem. Wcale nie
        taki niezawodny, a o wygodzie jazdy też bym dyskutował. Nie polecam, tym
        bardziej, że bezwypadkowych w Polsce nie ma.
    • Gość: zvezda Re: Auto do 10 000 zł co najlepiej kupic IP: 195.205.202.* 20.04.09, 22:57
      a co sadzicie o fordzie fiesta rocznik 2002/3 silnik 1,3 benz.
    • Gość: maćko Re: Auto do 10 000 zł co najlepiej kupic IP: *.gre.pl 21.04.09, 11:18
      A moze dołożyć troche i volvo s40 jakies kupic 96-97? Udane autko
      które polecam
    • Gość: crvena Re: Auto do 10 000 zł co najlepiej kupic IP: 195.205.202.* 22.04.09, 21:45
      a co sądzicie o fordzie fiesta rocznik 2002/3 silnik 1,3 benz.
      • Gość: gosc Re: Auto do 10 000 zł co najlepiej kupic IP: *.zana.trustnet.pl 26.04.09, 17:52
        ciut za maly
    • Gość: ksaswi Re: Auto do 10 000 zł co najlepiej kupic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.09, 11:05
      noooo za 10 milionów PLN to stary można zaszaleć, myśle że wystarczy
      jeszcze na jakiś mały jacht i mały domek w górach lub na mazurach
      • Gość: krzyś Re: Auto do 10 000 zł co najlepiej kupic IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.04.09, 13:56
        najlepsza to Syrena 105 po lifcie
        • Gość: radar Re: Auto do 10 000 zł co najlepiej kupic IP: 85.202.144.* 27.04.09, 14:57
          Sprzedam lanosa 1,6 przebieg 88817km 1999rok
          jak coś to piszcie morfeusz40@interia.pl
      • Gość: matematyk Re: Auto do 10 000 zł co najlepiej kupic IP: *.zana.trustnet.pl 28.04.09, 19:48
        coś się pomyliłeś z tymi milionami
    • Gość: gosc Re: Auto do 10 000 zł co najlepiej kupic IP: *.zana.trustnet.pl 22.05.09, 20:47
      Oj trudno jest cos kupic dobrego za ta kase
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka