Dodaj do ulubionych

Chyba wraca moda na groźne psy

20.04.09, 10:09
Taki pies, plus jeszcze groźniejszy albo bezmyślny właściciel to
chodzące nieszczęście. Niestety coraz częściej widzę takie pary na
osiedlu. Głupota i bezmyślność ludzka nie zna granic ,ale nie
zwalnia to Straży Miejskej od zapewnienia nam chociaż poczucia
bezpieczeństwa (tylko raz widziałem jak strażnik zwrócil uwage na
kaganiec ,i zaraz odjechal ,a właściciel poszedl z psem na plac
zabaw).
Obserwuj wątek
    • Gość: BTD Re: Chyba wraca moda na groźne psy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.04.09, 10:46
      Szkoda ze nikt nie napisal o skandalicznej organizacji wystawy - scisk, platny
      parking ktorego nie bylo no i hordy w 90% debilnych motocyklistow dla ktorych
      chyba dobra zabawa byla jak najszybsza jazda miedzy ringami i strasznie psow
      strzalami swoich zle ustawionych zlomow. Na szczescie bylo troche sensownych
      uzytkownikow 2 kolek ktorzy troche ratowali image bikerow.

A no i porozbijane szklo w ringu przygotowawczym przed ringiem honorowym.
      • Gość: wielbiciel psow Re: Chyba wraca moda na groźne psy IP: *.is.pcz.czest.pl 20.04.09, 11:11
        dlaczego skandalicznej organizacji??? płatny parking bo jeśli ktoś chce wjechać
        na teren to płaci a co do parkingu... a może bez pojęcia wystawcy którzy, gdyby
        mogli to wjechaliby na ring i z auta wystawiali psa - zero wyobraźni. zanim
        zaczniemy kogoś krytykować popatrzmy też na swoje zachowanie
    • Gość: Margo Chyba wraca moda na groźne psy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.04.09, 11:49
      Tak jest popieram Wielbiciela psów.
    • Gość: qwerty Re: Chyba wraca moda na groźne psy IP: *.adsl.inetia.pl 20.04.09, 13:59
      Przepraszam ale nie doczytałem jakie argumenty przemawiają za tezą zawartą w
      tytule artykułu?
      Czyżby ten "Amerykanie byli szczególnie zainteresowani psami obronnymi"?
      • Gość: Bizon77 Re: Chyba wraca moda na groźne psy IP: *.54.171.56.tvksmp.pl 20.04.09, 19:25
        Bullterier groźnym psem??? To już bardziej groźny jest wilczur - wymieniony jako
        łagodny;-)
        Kolejny dziennikarzyna, który bezmyślnie powiela stereotypy.
        Dobrze, ze nie napisał "pies morderca", który jada dzieci na drugie
        śniadanie........

• Gość: ast Chyba wraca moda na groźne psy IP: *.2.142.90.tvksmp.pl 20.04.09, 19:45
      Nie będę się ustosunkowywał do pierwszego komentarza pod tym artykułem bo i co
      tu komuś tłumaczyć że takie psy w większości wypadków nie są agresywne w
      stosunku do ludzi .., pewnie ktoś wie lepiej i to zaraz zaneguje. Ja wiem to z
      własnego doświadczenia i jestem pewien że mój pies nikomu krzywdy nie zrobi:))

Ważniejsze jest to że osoba pisząca ten artykuł nie ma pojęcia o czym pisze. W
      wystawach chodzi o wybór najładniejszego ( odpowiadającego wzorcowi swojej rasy
      ) psa a nie o modę. A pan redaktor pisze bzdury jakby to był konkurs
      popularności. To że wygrał BULTERIER nie oznacza zatem że jest modnym psem
      tylko to że był najbardziej wybitnym przedstawicielem rasy i zarazem najlepszym
      psem wystawy .
      Wystarczyło by spytać kogoś z organizatorów wystawy o kryteria oceny a nie pisać
      brednie a co gorsza tak tytułować "artykuł".
    • Gość: pacyfista Chyba wraca moda na groźne psy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.04.09, 13:13
      Dziwi mnie - jak ludziom moga podobać się takie psy, a chodzi mi nie tylko o bulteriery ale i amstaffy,pitbulle i wszystkie pokraki bojowe -wiem wiem zaraz odezwią się zwolennicy tych ras i wiem że gusta są różne i się nie podyskutuje.Ale nie oszukujmy się te rasy zostały stworzone w jakimś celu i napewno nie chodzi tu o psy ras pracujących ani towarzyskich.Wiec pytam po co ludziom takie rasy? Do walk? A najbardziej mnie wkurzają wszyscy Ci niby-hodowcy którzy hoduja te psy dla łatwego pieniądza,nie ważne w jakie ręce idzie takie szczenię(niedawny przykład z Myszkowa - tragedia amstaffa) ważne że jest kasa,a później tacy pseudo ,,kochani właściciele'' nie potrafią zadbać o niego, dobrze ułożyć takiego psa,i co za tym idzie zapanować nad nim.A zresztą szkoda gadać...
    • Gość: tim Bzdurny tytuł artykułu!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.04.09, 14:49
      Po co sugerujecie taką bzdurę ? Jeśli ten bulterier wpadł w oko jurorom-to tylko
      świadczy o ich głupim podejściu.A na ochłodę ich rozgrzanych słońcem główek
      polecamy wizyty w wielu schroniskach dla bezdomnych zwierząt ,gdzie duży ich
      odsetek wśród bezdomnych ,porzucanych i wyrzucanych psów -to właśnie amstafy
      ,dobermany itp. Nie wmawiajcie ludziom głupoty -sugerując przewagę
      np.bulterierów czy amstafów nad normalnymi i pięknymi psami -jak choćby owczarki
      niem. czy inne . Precz z hodowcami i pseudo-hodowcami agresywnych psów !!
      • Gość: Pacyfista Re: Bzdurny tytuł artykułu!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.04.09, 15:38
        Popieram i zgadzam się z Timem.
      • Gość: ana Re: Bzdurny tytuł artykułu!! IP: *.chello.pl 21.04.09, 18:28
        Owczarki niemieckie piękne?!
        One były piękne jakieś 10 lat temu, kiedy nie wyglądały jak pokraki z połamanymi
        tylnymi łapami...
        A bulteriery są naprawdę łagodnymi psami...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka