myzoriona 03.08.09, 01:21 słyszalem że kibice pogonili gó...arzy chcacych zbierac podpisy pod stadionem za odwołaniem wrony. zapytali sie czy im nie wstyd zbierac pod stadionem ktory wrona odbudował.... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
najlepszyjaniemoge Re: pogonili spod stadionu 03.08.09, 09:33 sam im kazałem spierd... cholerni dziarscy pomagierzy kamieniczników - miasto=my wydamy tysiące na jakieś chore referendum a Wrona i tak odejdzie za rok .... lepiej niech się wezmą za remonty tych swoich trupów i obniżą czynsze Odpowiedz Link Zgłoś
qmar Re: pogonili spod stadionu 03.08.09, 09:54 wezmą się, jeśli miasto ich zmusi a na to jest szansa dopiero za rok - bo do tego czasu miasto ma głęboko w d. prawie wszystko co nie dotyczy pielgrzymw i świętego szlaku na j.g. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: I.LEŚNIKOWSKI lepszy ten gorszy IP: *.um.gov.pl 03.08.09, 14:29 Nikt nie zmusi właścicieli do remontu ich domu, o ile budynek nie zagraża bezpieczeństwu lokatorów i przechodniów. Tak więc żaden z prezydentów, teraz czy w przyszłości nic nie może w tej sprawie zrobić. Tak przy okazji - wychodzi na to, wg waszego rozumowania, że obecny prezydent jest niedobry dla właścicieli bo postępuje zgodnie z prawem, a państwo chcielibyście innego, lepszego który to prawo by łamał i zmuszał właścicieli do czegoś czego nie chcą lub na co nie mają pieniędzy. I po ostatnie - prezydent Wrona stworzył możliwość dotowania prywatnej, zabytkowej kamienicy ze środków publicznych tworząc w tym celu odpowiedni fundusz. Listę co roku zatwierdza rada miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miś Re: lepszy ten gorszy IP: 94.254.156.* 03.08.09, 14:33 "Rozchodzi się jednak o to, żeby te plusy nie przesłoniły wam minusów" :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: I.LEŚNIKOWSKI Re: lepszy ten gorszy IP: *.um.gov.pl 03.08.09, 15:28 A jaki w tej sprawie może być minus? Mówię oczywiście o renowacji zabytkowych prywatnych kamienic, przy wsparciu środków publicznych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zapytanko Re: lepszy ten gorszy IP: *.chello.pl 03.08.09, 15:40 Panie rzeczniku, mieszkam w zabytkowym bloku z wielkiej płyty na rakowie, czy miasto by zechciało mi zrobic remont,bo spoldzielnia nawet nie kosi trawy ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: I.LEŚNIKOWSKI Re: lepszy ten gorszy IP: *.um.gov.pl 04.08.09, 09:29 Wielka płyta to stosunkowo nowy wynalazek, a więc nie jest zabytkiem. Płaci pan spółdzielni to proszę wymagać. Jeśli spółdzielnia nie chce, trzeba wybrać nowy zarząd podczas najbliższych wyborów. Domyślam się, że i tak spółdzielcy nie będą nawet wiedzieć kiedy są te wybory, ale jeśli interesujecie się każdym kamieniem w mieście, to może tak zainteresować się własną spółdzielnią? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oi Re: lepszy ten gorszy IP: *.rev.masterkom.pl 03.08.09, 15:59 Panie Leśnikowski mieszkam w bloku z lat sześćdziesiątych,czy miasto zapłaci za jego remont,bo właścicieli mieszkań nie stać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miś Re: lepszy ten gorszy IP: 94.254.211.* 03.08.09, 20:42 Panie Rzeczniku, Pan wymienia pozytywne aspekty urzędowania Pana Prezydenta, na Forum natomiast Użytkownicy wymieniają negatywne. Nie przeczę, że są pozytywy, ale Pan również nie zaprzeczy że są negatywy. Z kolei nie mnie wyrokować jak procentowo wypada plus na minus. To już stwierdzą Wyborcy. Ja ze swej strony mogę tylko stwierdzić, że nie głosowałem na pana Wronę i nadal nie będę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jj Re: lepszy ten gorszy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.09, 22:28 oby tylko z ambony nikt nie prowadzil agitacji wyborczej. Bo znowu wygra jakas podla tadzina Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: I.LEŚNIKOWSKI Re: lepszy ten gorszy IP: *.um.gov.pl 04.08.09, 09:32 Mamy demokrację i nikt nikogo nie zmusza do głosowania. Prezydent został już kilkakrotnie "zweryfikowany" - jako prezydent i w wyboravch parlamewntarnych. Nikt nikogo też nie zmusza do miłości. Za to wymaga się aby uszanować demokrację i nie opluwać tylko dlatego, że to nie mój kandydat. Liczy się wola większości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oi Re: lepszy ten gorszy IP: *.rev.masterkom.pl 04.08.09, 09:55 Jakiej więkrzości? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cholera jasna Re: lepszy ten gorszy IP: *.adsl.inetia.pl 07.08.09, 01:15 to słowo pisze sie przez sz głabie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oi Re: lepszy ten gorszy IP: *.rev.masterkom.pl 07.08.09, 09:46 No i tym sie róznimy ja pisze jak chce i robie co chce a ty zawsze będziesz podpoządkowany komuś lub czemuś -chwieju! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oi Re: lepszy ten gorszy IP: *.rev.masterkom.pl 03.08.09, 15:48 Ktoś napisał,że za rok pana Wrony i tak nie będzie-zgoda a wiesz ile przez rok można jeszcze zepsuć?Ja się pod referendum podpisałem,podobnie moja rodzinka i kamiennic w alejach nie mamy. Powody brak inwestycji dających prace Pres Glas,Indesit czy fabryka tektury do Radomska zwiały ok.2000tyś miejsc pracy z kooperantami poszło w piz du,a tymczasem dzieciak mi do krakowa wyjechał i wracać niema zamiaru,drugi jusz coś przebąkuje o wyjezdzie do siostry bo robota w obozie typu TRW nie odpowiada. Dalej drogi to jusz historia-dosłownie Ul.Barbary do granicy miasta remontowana była w 1983-84r.czyli w końcu stanu wojennego a na pewno za Jaruzelskiego. Nie egzekfowanie mandatów od przyjezdnych za parkowanie na zakazach,trawnikach czy śmiecenie(wiadomo o kogo chodzi)i wiele innych niedopatrzeń Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sd Re: lepszy ten gorszy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.09, 22:25 fundusz stworzyl po to zeby ojczulkowie mogli sobie za darmoche wyremontowac swoje wlosci Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: realista Re: pogonili spod stadionu IP: *.adsl.inetia.pl 03.08.09, 20:05 Tylko o tobie świadczy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oi Re: pogonili spod stadionu IP: *.rev.masterkom.pl 03.08.09, 22:04 Co o mnie świadczy,że dzieciaki chcą się rozwijać,czy pracować za pieniądze a nie marne grosze?Że w mieście tylko pomniki się stawia a drogi wokół JG remontuje?Wez sie palnij w czoło. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: realista Re: pogonili spod stadionu IP: *.adsl.inetia.pl 03.08.09, 22:06 Jak dobrze popatrzysz to zauważysz, że pisałem do tego co kazał spier.. tym co podpisy zbierali ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oi Re: pogonili spod stadionu IP: *.rev.masterkom.pl 04.08.09, 09:47 No tak,troche się w kolejności namieszało. Odpowiedz Link Zgłoś
najlepszyjaniemoge Re: pogonili spod stadionu 04.08.09, 10:26 tak - tutaj masz rację, uciekło nam naprawdę kilka fajnych inwestycji które tchnęły by życiem w ten padół łez ... nie wspomnę już o takich numerach jak plazmowa spalarnia śmieci w strefie ekonomicznej, która nie dostała pozwolenia bo Panie z UM wygooglowali jakieś nie pochlebne artykuły o tym - PEŁEN PROFESJONALIZM! A najśmieszniejszy jest ten podtrzymywany monopol śmieciowy - normalnie Neapol drugi ... tylko czekać kiedy wyrośnie nam mafia śmieciowa (obok paliwowej) - nie dosyć że nie ma sortingu to jeszcze pięknie ceny podbijają ... nieważne - długo by wymieniać a lepszego następcy nie widać - że niby np ten ordynator z parkitki co nie bedzie teraz operował bo się do kompanii szykuje? ŚMIECH Drogi Oli - nie ma sensu tracić tych pieniędzy bo i tak frekwencja osiągnie MAKSYMALNIE 25%, ludzie już w nic nie wierzą ... układy układy układy .... i zacznij proszę używać słownika (choćby wbudowanego w FF) Odpowiedz Link Zgłoś
najlepszyjaniemoge Re: pogonili spod stadionu 04.08.09, 10:27 to znaczy wygooglowali - PANOWIE Z UM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: I.LEŚNIKOWSKI mało pan dostrzega IP: *.um.gov.pl 10.08.09, 15:24 Innych ulic pan nie zauważa? Polecam stronę www.czestochowa.pl. Można wrzucić do wyszukiwarki słowa: "nowe ulice", poszukać w sprawozdaniu prezydenta itd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: żużel Do myzoriona IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 08.08.09, 00:01 Ja słyszałem i to nie raz jak na stadionie wygwizdali T.W. a on na to powidał ale dzisiaj mam aplauz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dobre Re: pogonili spod stadionu IP: *.strefa.com 08.08.09, 10:11 Moze przytoczysz tu definicje kibola , kibica , szalikowca . Bo z tego co twoim tokiem rozumowania mam isc , to nazywasz kibolami ludzi ktorzy sa juz dobrze po 50 jak i kobiety. Sam bym ich pogonil, bo od jednego podpisu oni maja placona zlotowke z podatku. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ryry Re: pogonili spod stadionu IP: *.prenet.pl 08.08.09, 11:05 serio ich pogonili?? takie kozaki że na prezydenta się szykują a podpisy mają odwagę zbierać tylko w centrum i to w samo południe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cholera jasna Re: pogonili spod stadionu IP: *.adsl.inetia.pl 17.08.09, 12:27 ciekawe ile bylo podopisywanych z kapelucha Odpowiedz Link Zgłoś