Dodaj do ulubionych

pogonili spod stadionu

03.08.09, 01:21
słyszalem że kibice pogonili gó...arzy chcacych zbierac podpisy pod
stadionem za odwołaniem wrony. zapytali sie czy im nie wstyd zbierac
pod stadionem ktory wrona odbudował....
Obserwuj wątek
    • najlepszyjaniemoge Re: pogonili spod stadionu 03.08.09, 09:33
      sam im kazałem spierd... cholerni dziarscy pomagierzy kamieniczników - miasto=my
      wydamy tysiące na jakieś chore referendum a Wrona i tak odejdzie za rok ....
      lepiej niech się wezmą za remonty tych swoich trupów i obniżą czynsze
      • qmar Re: pogonili spod stadionu 03.08.09, 09:54
        wezmą się, jeśli miasto ich zmusi
        a na to jest szansa dopiero za rok - bo do tego czasu miasto ma
        głęboko w d. prawie wszystko co nie dotyczy pielgrzymw i świętego
        szlaku na j.g.
        • Gość: I.LEŚNIKOWSKI lepszy ten gorszy IP: *.um.gov.pl 03.08.09, 14:29
          Nikt nie zmusi właścicieli do remontu ich domu, o ile budynek nie
          zagraża bezpieczeństwu lokatorów i przechodniów.
          Tak więc żaden z prezydentów, teraz czy w przyszłości nic nie może w
          tej sprawie zrobić.
          Tak przy okazji - wychodzi na to, wg waszego rozumowania, że obecny
          prezydent jest niedobry dla właścicieli bo postępuje zgodnie z
          prawem, a państwo chcielibyście innego, lepszego który to prawo by
          łamał i zmuszał właścicieli do czegoś czego nie chcą lub na co nie
          mają pieniędzy.

I po ostatnie - prezydent Wrona stworzył możliwość dotowania
          prywatnej, zabytkowej kamienicy ze środków publicznych tworząc w tym
          celu odpowiedni fundusz. Listę co roku zatwierdza rada miasta.
          • Gość: Miś Re: lepszy ten gorszy IP: 94.254.156.* 03.08.09, 14:33
            "Rozchodzi się jednak o to, żeby te plusy nie przesłoniły wam minusów" :P
            • Gość: I.LEŚNIKOWSKI Re: lepszy ten gorszy IP: *.um.gov.pl 03.08.09, 15:28
              A jaki w tej sprawie może być minus? Mówię oczywiście o renowacji
              zabytkowych prywatnych kamienic, przy wsparciu środków publicznych.
              • Gość: zapytanko Re: lepszy ten gorszy IP: *.chello.pl 03.08.09, 15:40
                Panie rzeczniku, mieszkam w zabytkowym bloku z wielkiej płyty na
                rakowie, czy miasto by zechciało mi zrobic remont,bo spoldzielnia
                nawet nie kosi trawy ?
                • Gość: I.LEŚNIKOWSKI Re: lepszy ten gorszy IP: *.um.gov.pl 04.08.09, 09:29
                  Wielka płyta to stosunkowo nowy wynalazek, a więc nie jest
                  zabytkiem. Płaci pan spółdzielni to proszę wymagać. Jeśli
                  spółdzielnia nie chce, trzeba wybrać nowy zarząd podczas
                  najbliższych wyborów. Domyślam się, że i tak spółdzielcy nie będą
                  nawet wiedzieć kiedy są te wybory, ale jeśli interesujecie się
                  każdym kamieniem w mieście, to może tak zainteresować się własną
                  spółdzielnią?
              • Gość: Oi Re: lepszy ten gorszy IP: *.rev.masterkom.pl 03.08.09, 15:59
                Panie Leśnikowski mieszkam w bloku z lat sześćdziesiątych,czy miasto zapłaci za
                jego remont,bo właścicieli mieszkań nie stać?
              • Gość: Miś Re: lepszy ten gorszy IP: 94.254.211.* 03.08.09, 20:42
                Panie Rzeczniku, Pan wymienia pozytywne aspekty urzędowania Pana Prezydenta, na
                Forum natomiast Użytkownicy wymieniają negatywne. Nie przeczę, że są pozytywy,
                ale Pan również nie zaprzeczy że są negatywy. Z kolei nie mnie wyrokować jak
                procentowo wypada plus na minus. To już stwierdzą Wyborcy. Ja ze swej strony
                mogę tylko stwierdzić, że nie głosowałem na pana Wronę i nadal nie będę.
                • Gość: jj Re: lepszy ten gorszy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.09, 22:28
                  oby tylko z ambony nikt nie prowadzil agitacji wyborczej. Bo znowu
                  wygra jakas podla tadzina
                • Gość: I.LEŚNIKOWSKI Re: lepszy ten gorszy IP: *.um.gov.pl 04.08.09, 09:32
                  Mamy demokrację i nikt nikogo nie zmusza do głosowania. Prezydent
                  został już kilkakrotnie "zweryfikowany" - jako prezydent i w
                  wyboravch parlamewntarnych.
                  Nikt nikogo też nie zmusza do miłości.
                  Za to wymaga się aby uszanować demokrację i nie opluwać tylko
                  dlatego, że to nie mój kandydat. Liczy się wola większości.
                  • Gość: Oi Re: lepszy ten gorszy IP: *.rev.masterkom.pl 04.08.09, 09:55
                    Jakiej więkrzości?
                    • Gość: cholera jasna Re: lepszy ten gorszy IP: *.adsl.inetia.pl 07.08.09, 01:15
                      to słowo pisze sie przez sz głabie
                      • Gość: Oi Re: lepszy ten gorszy IP: *.rev.masterkom.pl 07.08.09, 09:46
                        No i tym sie róznimy ja pisze jak chce i robie co chce a ty zawsze będziesz
                        podpoządkowany komuś lub czemuś -chwieju!
          • Gość: Oi Re: lepszy ten gorszy IP: *.rev.masterkom.pl 03.08.09, 15:48
            Ktoś napisał,że za rok pana Wrony i tak nie będzie-zgoda a wiesz ile przez rok
            można jeszcze zepsuć?Ja się pod referendum podpisałem,podobnie moja rodzinka i
            kamiennic w alejach nie mamy.
            Powody brak inwestycji dających prace Pres Glas,Indesit czy fabryka tektury do
            Radomska zwiały ok.2000tyś miejsc pracy z kooperantami poszło w piz du,a
            tymczasem dzieciak mi do krakowa wyjechał i wracać niema zamiaru,drugi jusz coś
            przebąkuje o wyjezdzie do siostry bo robota w obozie typu TRW nie odpowiada.
            Dalej drogi to jusz historia-dosłownie Ul.Barbary do granicy miasta remontowana
            była w 1983-84r.czyli w końcu stanu wojennego a na pewno za Jaruzelskiego.
            Nie egzekfowanie mandatów od przyjezdnych za parkowanie na zakazach,trawnikach
            czy śmiecenie(wiadomo o kogo chodzi)i wiele innych niedopatrzeń
          • Gość: sd Re: lepszy ten gorszy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.09, 22:25
            fundusz stworzyl po to zeby ojczulkowie mogli sobie za darmoche
            wyremontowac swoje wlosci
      • Gość: realista Re: pogonili spod stadionu IP: *.adsl.inetia.pl 03.08.09, 20:05
        Tylko o tobie świadczy...
        • Gość: Oi Re: pogonili spod stadionu IP: *.rev.masterkom.pl 03.08.09, 22:04
          Co o mnie świadczy,że dzieciaki chcą się rozwijać,czy pracować za pieniądze a
          nie marne grosze?Że w mieście tylko pomniki się stawia a drogi wokół JG
          remontuje?Wez sie palnij w czoło.
          • Gość: realista Re: pogonili spod stadionu IP: *.adsl.inetia.pl 03.08.09, 22:06
            Jak dobrze popatrzysz to zauważysz, że pisałem do tego co kazał spier.. tym co
            podpisy zbierali ;)
            • Gość: Oi Re: pogonili spod stadionu IP: *.rev.masterkom.pl 04.08.09, 09:47
              No tak,troche się w kolejności namieszało.
              • najlepszyjaniemoge Re: pogonili spod stadionu 04.08.09, 10:26
                tak - tutaj masz rację, uciekło nam naprawdę kilka fajnych inwestycji które
                tchnęły by życiem w ten padół łez ... nie wspomnę już o takich numerach jak
                plazmowa spalarnia śmieci w strefie ekonomicznej, która nie dostała pozwolenia
                bo Panie z UM wygooglowali jakieś nie pochlebne artykuły o tym - PEŁEN
                PROFESJONALIZM! A najśmieszniejszy jest ten podtrzymywany monopol śmieciowy -
                normalnie Neapol drugi ... tylko czekać kiedy wyrośnie nam mafia śmieciowa (obok
                paliwowej) - nie dosyć że nie ma sortingu to jeszcze pięknie ceny podbijają ...
                nieważne - długo by wymieniać a lepszego następcy nie widać - że niby np ten
                ordynator z parkitki co nie bedzie teraz operował bo się do kompanii szykuje? ŚMIECH
                Drogi Oli - nie ma sensu tracić tych pieniędzy bo i tak frekwencja osiągnie
                MAKSYMALNIE 25%, ludzie już w nic nie wierzą ... układy układy układy .... i
                zacznij proszę używać słownika (choćby wbudowanego w FF)
                • najlepszyjaniemoge Re: pogonili spod stadionu 04.08.09, 10:27
                  to znaczy wygooglowali - PANOWIE Z UM
          • Gość: I.LEŚNIKOWSKI mało pan dostrzega IP: *.um.gov.pl 10.08.09, 15:24
            Innych ulic pan nie zauważa?
            Polecam stronę www.czestochowa.pl.
            Można wrzucić do wyszukiwarki słowa: "nowe ulice", poszukać w
            sprawozdaniu prezydenta itd.
    • Gość: żużel Do myzoriona IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 08.08.09, 00:01
      Ja słyszałem i to nie raz jak na stadionie wygwizdali T.W. a on na
      to powidał ale dzisiaj mam aplauz.
      • Gość: I.LEŚNIKOWSKI hmmm... IP: *.um.gov.pl 10.08.09, 15:20
        naprawdę? :-)
    • Gość: dobre Re: pogonili spod stadionu IP: *.strefa.com 08.08.09, 10:11
      Moze przytoczysz tu definicje kibola , kibica , szalikowca . Bo z tego co twoim
      tokiem rozumowania mam isc , to nazywasz kibolami ludzi ktorzy sa juz dobrze po
      50 jak i kobiety.

Sam bym ich pogonil, bo od jednego podpisu oni maja placona zlotowke z podatku. ;)
      • Gość: ryry Re: pogonili spod stadionu IP: *.prenet.pl 08.08.09, 11:05
        serio ich pogonili?? takie kozaki że na prezydenta się szykują a podpisy mają
        odwagę zbierać tylko w centrum i to w samo południe
        • Gość: cholera jasna Re: pogonili spod stadionu IP: *.adsl.inetia.pl 17.08.09, 12:27
          ciekawe ile bylo podopisywanych z kapelucha

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka