Gość: smutny kibic IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.11.10, 11:53 z takim składem, znowu szybki koniec sezonu............ Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
carlitos Re: Andersen przyjedzie do żółto-niebieskich kibi 23.11.10, 12:24 No ja bym tego nie powiedział. Taki skład, stawiałby Stal w roli murowanego faworyta do DMP. Andersen to jest pijawka, ale te śr. 1,7 pkt/bieg jest w stanie wykręcić. Jak do tego dojdzie młody Pawlicki na pozycji seniora to jest naprawdę mocna ekipa. Jestem tylko ciekaw czy mieszczą się w KSMie. Nie chce mi się tego liczyć, ale zakładam, że Władzio to sprawdził. Swoją drogą, byłaby to najdroższa drużyna w historii speedway'a. Jeśli z taką ekipą Gorzów nie zdobyłby złota, to cała Polska będzie miała niezły ubaw :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dad Re: Andersen przyjedzie do żółto-niebieskich kibi IP: *.gorzow.insant.pl 23.11.10, 12:47 polska i tak ma ubaw a najgłośniej sie śmieją w zielonce .przy dobrych wiatrach słychać nad wartą. buahahahaha!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibic Re: Andersen przyjedzie do żółto-niebieskich kibi IP: 77.242.238.* 23.11.10, 13:20 "miszczowie" spadku i awansów, "wieloletni" multimedaliści, "torowi" kombinatorzy - a niech się tam falUBaz śmieje! Co nas to obchodzi?! Róbmy swoje! Odpowiedz Link Zgłoś
carlitos Re: Andersen przyjedzie do żółto-niebieskich kibi 23.11.10, 13:48 No i od 27 lat wychodzi wam to znakomicie ... :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: StGforever Re: Andersen ... do carlitos IP: *.chello.pl 23.11.10, 14:36 Widzisz carlitos, wolę nawet przez 30 lat nie zdobyć medalu, ale być uczciwym i honorowym (np klub spłacił długi zaciągnięte przez poprzednie zarządy). Wolimy dbać o dobre imię klubu, o bezpieczeństwo zawodników (oczywiście wypadki się zdarzają) aniżeli w naszym klubie mieliby startować mordercy, samobójcy i preparatorzy torów. W waszym klubie trzech na pewno, a może nawet 4 zawodników straciło życie na torze, oraz jeden poza torem. A byli też tacy co pozbawili życia innych... :( Zastanawiające jest to, dlaczego się tak u was dzieje ??????? Może za dużą presję wywieracie na zawodników !!! To ja już nie chcę takiego medalu, wystarczy mi oglądać pasjonujące wyścigi, gdyby zamiast tego jakiś zawodnik miałby stracić życie na torze lub "obok" Na prawdę nie masz czym się chełpić. Mimo wszystko pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
carlitos Re: Andersen ... do carlitos 23.11.10, 15:01 Może zacznijmy od tego: takie pojęcia jak "uczciwość" i "honorowość" w naszym pożal się Boże sporcie są w zaniku. Zresztą zawsze tak było i od czasów komuny jest tylko niewielka poprawa. Nie kreujcie się na dziewice orleańskie. Nie jesteście święci. Wasz klub (tak jak wszystkie) bierze udział w tej grze, a ona niekiedy bywa brudna. Daruj sobie teksty o "zabójcach i mordercach" w drużynie bo ci przypomnę za co wasza legenda dostała nożem w pierś od żony .... Co do presji to masz rację - jest prawie tak duża jak ... obecnie w Gorzowie aby zrobić w końcu jakiś przyzwoity wynik w lidze. A co do pasjonowania się żużlem to pełna zgoda. Ja chodzę na żużel bo kocham ten sport a nie dlatego, że Falubaz nie schodzi z podium od 3 lat. Chodziłem na 2 ligę tak samo. Zresztą tym różnią się nasze kluby - u was 70 % to klasyczni kibice sukcesu. U nas góra 15 %. I właśnie dlatego Falubaz ma najlepszych kibiców speedwaya w Polsce czy się to wam podoba czy nie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stgforever Re: Andersen ... do carlitos IP: *.chello.pl 23.11.10, 19:44 Nie do końca się z tobą zgadzam. Kilka lat temu dzięki poprzedniemu zarządowi, gdy spadliśmy (pierwszy i jedyny raz) do niższej ligi, była koncepcja aby "ogłosić upadłość" i zacząć całą zabawę od początku, od 2 ligi W tym przypadku pewnie szybciej powrócilibyśmy do E.Ligi, ale wybrano powrót z honorem Prezes Władysław z nowym zarządem zdecydował że nie pójdą na łatwiznę (jako zrobiło kilka klubów) tylko spłacą ogromne zadłużenie Stali Gorzów. Czy uważasz że to nie jest uczciwe i honorowe załatwienie sprawy ?????? Dzisiaj choć wielu nam przepowiadało bankructwo nadal jesteśmy w grze i raczej mamy się dobrze, gdyż zawodnicy chcą jeździć w naszym klubie. Pomału tez odbudowujemy się w wychowankach. choć dzisiaj mało popularne to słowo, nawet u was :) Co do medalu to wcale nie czekamy na niego 27 lat, jeśli tak sądzisz jesteś w błędzie. I jeśli trzeba będzie, jako kibic poczekam jeszcze. A tak na marginesie , gdyby nie dwie kontuzje w ważnym momencie i kilka nietrafionych decyzji trenera, to kto wie jak zakończyłby się sezon dla naszych drużyn. Szczęście też jest potrzebne, wy je mieliście, nam może dane będzie innym razem.. Tak na prawdę na medal zasługuje Prezes Komarnicki, za swoja prace i zaangażowanie w dążeniu do celu. Za to że klub nie ma długów, ma za to historię i ma honor. Co do Eddyego to się z tobą nie zgadzam. Edek był wspaniałym żużlowcem i dobrym człowiekiem. W ostatnich latach także chorym człowiekiem. Swietny żużlowiec, który nie potrafił odnaleźć siebie po zakończeniu kariery. Jego problemem był alkohol, ale to nie znaczy że był złym człowiekiem. Eddy miał miękki charakter, nie umiał odmówić , a wielu chciało mu postawić , aby tylko napić się z MISTRZEM To był jego dramat , Nie słuchaj co mówią plotkary pod kioskiem. Wówczas w domu był On i Jego druga żona... Nikt nie wie jak było... Winien był alkohol A jeśli chodzi o waszą drużynę... Nie porównuj także Eddego który zginął, do morderców którzy, aby nie spłacać długów (za kupno bodajże Opla Omegi) dla kilku tysięcy zabili człowieka !!! Molka i Błażejczak chluby waszemu klubowi nie przynoszą !!! To jest czarna plama na honorze waszego klubu !!! I żadna magia, czy nawet 100 medali tej plamy nie zmaże !!! Dużym szacunkiem darzę za to tych, którzy dla was umarli. I złego słowa na nich nie powiem. Za śmierć Kurmanka, Zarzeckiego czy Pawlaków, którzy zgineli na torze i "obok" niego winni są wszyscy , którzy wywierali presję. Wszyscy , poprzez kibiców, działaczy i preparatorów toru są winni !!!! Pamiętaj dzisiaj szczycie się medalami, magią... I dobrze że jest atmosfera, ale pamiętaj. To odważni sportowcy, ale też tylko młodzi ludzie, którzy tak jak kiedyś Eddy ze swoja "chorobą" sobie nie poradził, tak oni mogą sobie nie poradzić z presją którą na nich wywieracie !! pozdrawiam StGforever Odpowiedz Link Zgłoś
carlitos Re: Andersen ... do carlitos 24.11.10, 10:57 > Prezes Władysław z nowym zarządem zdecydował że nie pójdą na łatwiznę (jako zro > biło kilka klubów) tylko spłacą ogromne zadłużenie Stali Gorzów. Czy uważasz że > to nie jest uczciwe i honorowe załatwienie sprawy ?????? Oczywiście, że jest, zresztą jedyne rozsądne. Kombinacje z upadłościami kończą się fatalnie. Ostrów jest najlepszym przykładem. Ja się was o to nigdy nie czepiałem, ale jak słyszę, że ktoś tu się kreuje na anioła, to mi się śmiać chce. Kto tak twierdzi jest naiwny albo nic nie wie o tym sporcie. Najprostszy przykład z ostatnich dni: Panowie Dowhan, Komarniki i Stępniewski załatwili Klocową (Wrocław) i Maślankę (Czewa) na cacy. Najpierw zgodzili się na reformę i powiększenie ligi a gdy Wrocław z Czewą pod tą reformę zbudowały sobie budżet i drużyny to ww. tercecik reformę odwołał (oczywiście wszystko oficjalnie zrzucili na TVP). I co to ma być uczciwe i w porządku dla klubów z Wrocławia i Czewy ? Przecież to jest granda i kompromitacja całej ligi. I to może jest czysta gra ? > Dzisiaj choć wielu nam przepowiadało bankructwo nadal jesteśmy w grze i raczej > mamy się dobrze, gdyż zawodnicy chcą jeździć w naszym klubie. > Pomału tez odbudowujemy się w wychowankach. choć dzisiaj mało popularne to sło > wo, nawet u was :) Czemu ? Odchodzi Zengota przychodzi Rogowski. Mamy trójkę wychowanków w składzie, która będzie startowała. Po Walasku nikt nie płacze (sami wiecie jakiej kasy Grzesio żąda) a Zengota jest po prostu za słaby. > Co do medalu to wcale nie czekamy na niego 27 lat, jeśli tak sądzisz jesteś w b > łędzie. Mówię o DMP. Nikt nie pamięta wicemistrzów. Liczy się tylko mistrz. >I jeśli trzeba będzie, jako kibic poczekam jeszcze. > A tak na marginesie , gdyby nie dwie kontuzje w ważnym momencie i kilka nietra > fionych decyzji trenera, to kto wie jak zakończyłby się sezon dla naszych druży > n. Szczęście też jest potrzebne, wy je mieliście, nam może dane będzie innym ra > zem.. Jasne, że jest potrzebne. W 1993 r. mieliśmy skład na majstra. Dwa wyścigi, dwóch nieboszczyków, Jaworek z uszkodzonym kręgosłupem i wszystko się posypało. > Tak na prawdę na medal zasługuje Prezes Komarnicki, za swoja prace i zaangażow > anie w dążeniu do celu. Za to że klub nie ma długów, ma za to historię i ma ho > nor. Władzio to bardzo sprawny organizator i miałby już dawno DMP gdyby kwestie sportowe powierzył komuś kto się na żużlu zna. A tak, przez 3 lata powtarzał te same błędy. Ciekawe jak będzie tym razem. Kibice Stali powinni trzymać kciuki żeby młody Pawlicki został w Lesznie bo inaczej, znowu zamiast waszych jeździć będą najemnicy. > Co do Eddyego to się z tobą nie zgadzam. Ja w ogóle nie chcę wchodzić w takie rozmowy bo to nie ma nic wspólnego z żużlem. Tak jak Falubaz nie miał nic wspólnego z tym co zrobił Błażejczak (Molka nikogo nie zabił, dostał wyrok za pomoc w zacieraniu śladów). > Za śmierć Kurmanka, Zarzeckiego czy Pawlaków, którzy zgineli na torze i "obok" > niego winni są wszyscy , którzy wywierali presję. Wszyscy , poprzez kibiców, dz > iałaczy i preparatorów toru są winni !!!! Sorry ale tu przegiąłeś po całości. Tak się składa, że byłem na tych wszystkich meczach. Gdybym był toromistrzem to bym ci za to sprawę cywilną o ochronę dóbr osobistych wytoczył . Nie masz zielonego pojęcia jak zginęli więc się na ten temat nie wypowiadaj. Powiem ci tylko tyle: Wiesław Pawlak zginął bo zahaczył hakiem o bandę gdy zaatakował po zewnętrznej, upadł i został potrącony przez innego jadącego zawodnika. Nieszczęśliwy wypadek, jakich wiele w tym sporcie. Wypadek Zarzyckiego nie był spowodowany torem (było twardo i ślisko, bo to był pierwszy sparing w roku) tylko błędem Jaworka, który wyłamał za mocno motocykl w wejściu w ostatni wiraż, postawiło go w poprzek, na niego wpadł bodajże Jąder. Zarzycki jechał po zewnętrznej i chyba dostał motocyklem a potem uderzył w bandę. Artur Pawlak zginął bo rozpędzony nadział się na tylne koło Woronkova (nie pamiętam dokładnie nazwiska) który jechał przed nim. Rosjanin był świeżo po kontuzji i widać było że nie ma kondycji (tor był twardy wręcz betonowy z powodu upału). Z okrążenia na okrążenie słabł i majtało nim po torze. No i nieszczęście gotowe. Artur przednim kołem trącił jego tylne, przeleciał przez kierownicę i przywalił głową prosto w bandę. A teraz mi odpowiedź czego tu jest winny klub czy kibice ? To jest żużel a nie szachy, ryzyko wypadku jest wpisane w ten sport i każdy kto staje na starcie musi się z tym liczyć. I nie opowiadaj mi tu bzdur o presji, bo te mecze które opisałem (z wyjątkiem Wiesia Pawlaka) były sparingami o nic. Żadna stawka, żadna presja. Zwykłe punktowane treningi. O Kurmanku, podobnie jak z Romankiem czy Dadosem nikt za wiele nie powie. Nie wiadomo czemu to zrobili. Kurman był pod presją, jak wszyscy, może miało to wpływ na jego decyzję a może nie miało. Tego się już nie dowiemy i nie ma co dorabiać jakiejś ideologii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ele do picera Re: Andersen ... do carlitos IP: 109.110.223.* 23.11.10, 19:24 ST Gforever ! a co masz mówic jak baty dostajecie juz trzeci rok !! to i bajdy opowiadasz ! Ty spytaj kiedy wasz stadion został zamkniety w czasie zawodów bo jechac nie mozna było ! ty spytaj Chomskiego jak tor robiony był pod Goloba pod bandą ! Chłopie takie gadki to mozesz u cioci na imieninach wstawiac ! ale nie kobicom na forum ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: StGforever Re: Andersen ... IP: *.chello.pl 23.11.10, 21:59 powiem ci tak; DUPEK JESTEŚ I TYLE ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ele ! do picera Re: Andersen ... do carlitos IP: 109.110.223.* 24.11.10, 20:06 ST. Gofer ! jak ty tak to ja ci tak ! a ty jestes głupi mosiek ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: StGforever Re: Andersen ... do carlitos IP: 89.79.102.* 24.11.10, 21:40 licytujesz sie jak smarkacz w przedszkolu... pozbieraj kredki i do spania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ele ! do picera Re: Andersen ... do carlitos IP: 109.110.223.* 25.11.10, 07:35 STgower ! prawda boli co !? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stalowiec Staleczka-K,Staleczka-S,Staleczka Mistrzem Polski IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 23.11.10, 14:48 Skład na medal pary-1.Nicki.2.Zagar.3.Tomek.4.Przemek.5.Hansi.6.Bartek.7.Paweł-Zmarzlikowie.Nicki niech robi powyżej 10,Matej-chociaż1(każdy jednak myśli że zrobi większe liczby).Tomek-komplety.Przemek myśle że będzie miał co najmnie10+bonusy.Ducki to krawężnikowiec,a Bartek by mógł jechać po zewnętrzej.DMP Stal! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lee Andersen przyjedzie do żółto-niebieskich kibicó... IP: 82.160.209.* 23.11.10, 19:26 carlitos, mlody czlowieku, o czym ty tutaj rozprawiasz? Przeciez nawet slepiec na galopujacym koniu widzial, ze Falubaz polecial na farcie w PO. Chyba nie jestes na tyle glupi i zdajesz sobie sprawe co dla ZG znaczyla STAL w pelnym skladzie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marco Re: Andersen przyjedzie do żółto-niebieskich kibi IP: *.gorzow.mm.pl 24.11.10, 21:43 coraz więcej kasy i znowu wpieprz od falubazu, władek daj na inne dyscypliny Odpowiedz Link Zgłoś
danny_boy Re: Andersen przyjedzie do żółto-niebieskich kibi 23.11.10, 23:53 Ludzie! Za 1.5 bańki to można mieć 4 zawodników takich jak Andersen. 200 koła dla zawodnika i drugie 200 na sprzęt i byłaby II linia jak marzenie. T-R-A-G-E-D-I-A. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zenek Andersen przyjedzie do żółto-niebieskich kibicó... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.11.10, 12:12 No i znowu w gorzowie bez medalu!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 22p Re: Andersen przyjedzie do żółto-niebieskich kibi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.10, 18:10 W gorzówku to już norma co rok DMP na początku sezonu,skład na cycuś glancuś i kicha.Myśliciele klubowi kombinują jak koń pod górę,zmieniając dobrego trenera na,kogoś z łapanki.A potem zdziwko że ryż wyszedł.iWymyślają i powtarzają wyświechtany slogan ŻEBY.GDYBY>.A ja powiem krótko,Gdyby było u was normalnie byłyby sukcesy a że jest jak jest to będzie nadal jak do tej pory.Marzyciele!!!! Odpowiedz Link Zgłoś