Dodaj do ulubionych

Komu potrzebny psycholog - felieton Jacka Uglika

IP: *.cust.tele2.pl 18.06.08, 20:48
to jest właśnie cała prawda. Gdyby ZKŻ jeździł z KKŻtami czy Kolejarzami
frekwencja byłaby mizerna. Chwała im za to, że jeżdżą w ekstralidze to nie
podlega dyskusji. Z takimi pieniędzmi jakie są w żużelku mielibyśmy Wisłę i
Legię i kilka tysięcy kibiców na każdym meczu piłkarskim bo futbol to jest
potęga mimo niepowodzenia naszych orłów na Euro. Tak było jest i będzie
zawsze. Żużel piłkę i inne dyscypliny można w ZG pogodzić, można wznieść je na
wyższy poziom ale do tego potrzeba porozumienia działaczy, polityków i
sponsorów ponad podziałami. Czy to jest u nas możliwe? Wątpię ale chciałbym
się mylić. Brawa dla Lechii II za wygranie dziś finału okręgowego PP !!!
Obserwuj wątek
    • Gość: gks Re: Komu potrzebny psycholog - felieton Jacka Ugl IP: *.cust.tele2.pl 18.06.08, 20:56
      no i brawa dla Czarnych Żagań. Klub z historią dziś w nowej 2 lidze !!!
      Będzie ciekawie. 1 liga - GKP, 2 liga - Polonia, Lechia, Czarni, 3 liga - Arka,
      Pogoń, Unia Kunice, Fadom, Lechia II, Tęcza, Promień, Ilanka i być może Spójnia
      Ośno Lubuskie. Południowa strona lubuskiego w zdecydowanej większości ale te
      najcenniejsze trofeum 1 liga dla północy !!! Brawa dla wszystkich
    • Gość: miko Komu potrzebny psycholog - felieton Jacka Uglika IP: *.zgora.dialog.net.pl 18.06.08, 22:44
      Jesli potwierdzi sie odejscie kilku zawodnikow (Drozdowicz,Łuszkiewicz
      itp) to moze byc tak ze Lechia bedzie grac w lidze samymi juniorami (a
      juz przeciez najstarszy gracz w tym sezonie mial 24 lata). No i Lechia
      II bedzie grala z ciekawymi zespolami. Kibice w ZG beda mieli na co
      patrzec oby tylko wyniki tez byly ok :)
    • Gość: pipka Komu potrzebny psycholog - felieton Jacka Uglika IP: *.ztpnet.pl 19.06.08, 11:32
      przestańcie pitolić o tym awansie Lechii do II ligi, przecież de
      facto jest to nadal III liga tylko ze zmienioną nazwą. Nasza drużyna
      co najwyżej NIE SPADŁA o jeden szczebel rozgrywek niżej...
      • Gość: mario Re: Komu potrzebny psycholog - felieton Jacka Ugl IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.06.08, 14:40
        w 3 lidze były 4 grupy a w nowej 2 lidze będą 2 grupy czyli poziom
        powinien być wyższy. Zagra mini Pogoń Szczecin i Zagłebie Sosnowiec.
        Ktoś musi sprowadzić do Lechii sponsora i to poważnego. W innym
        przypadku będzie bardzo ciężko. Tylko pytanie kto to zrobi?
        Politycy? Działacze czy może wydarzy się cud i sponsor sam sie
        znajdzie :)
        • Gość: gks Re: Komu potrzebny psycholog - felieton Jacka Ugl IP: *.cust.tele2.pl 19.06.08, 20:00
          w dzisiejszym felietonie z cyklu TERAZ MECENAS Jerzy Synowiec napisał o tym o
          czym i ja wcześniej pisałem przy okazji tematu z telebimem i wielu innych na
          forum Gazety. Gorzów staje się potęgą sportową na mapie Polski. Żużel,
          koszykówka kobiet, piłka nożna, siatkówka, piłka ręczna, tenis stołowy wszystko
          prawie na najwyższym poziomie. Duże miasta mogą pozazdrościć grodowi nad Wartą.
          Na tej sportowej mapie niestety jedno z ostatnich miejsc zajmuje Zielona Góra.
          Tu mamy tylko żużel bardzo przeciętny aczkolwiek ekstraligowy a później długo,
          długo nic. Zastal nie awansował a powinien, ręczni spadli w 2-ligową otchłań,
          siatkarze niestety nie awansowali, na szczęście Lechia nie poleciała do 3 ligi.
          Tenis stołowy cudem uratowany. Bilans zysków i strat mimo wszystko wychodzi
          poniżej przepowiadanej średniej. Dlaczego tak się dzieje? Potrzeba chyba
          okrągłego stołu z udziałem działaczy, trenerów, dziennikarzy, polityków i przede
          wszystkim władz miejskich. Niech jasno określa wszystkim kibicom w ZG czy
          jedynym sportem w ZG jest żużel czy też jest jakieś światełko w tunelu na lepsze
          czasy dla innych dyscyplin. Tutaj od lat zapanował jakiś sportowy marazm nawet
          najlepszy sportowiec Zielonej Góry zresztą wychowanek innego klubu ucieka z
          Zielonej Góry. Za chwilę nie będzie tutaj także Drozdowicza, Świtaja, Okińczyca
          czy siatkarza Lisa nie wspominając o koszykarzach. Czy naprawdę tak trudno
          stworzyć przyjazny klimat dla sportu w ZG czy tak ciężko sprowadzić sponsorów do
          Winnego Grodu? Jestem kibicem dla którego sportem nr 1 jest piłka nożna. Gdyby w
          ZG była ekstraklasa o czym mogę po raz setny pomarzyć na forum Gazety stadion
          pękałby w szwach na meczach z Legią, Wisłą czy Lechem. Kibice chcą sportu na
          najwyższym poziomie. 3 liga nikogo nie interesuje stąd na meczach piłki nożnej
          frekwencja mizerna. Co zrobić żeby było inaczej, żeby było normalniej, żeby było
          lepiej w zielonogórskim sporcie? To trudne pytanie ale trzeba znaleźć na nie
          odpowiedź bo inaczej w najbliższych latach zostaniemy zmieceni ze sportowej mapy
          Polski.
          • Gość: gks Re: Komu potrzebny psycholog - felieton Jacka Ugl IP: *.cust.tele2.pl 19.06.08, 22:32
            ten najlepszy zielonogórski sportowiec to Łukasz Czapla strzelec Gwardii. Na
            łamach Gazety tekst o pożegnaniu zawodnika z Zieloną Górą: Słowa Łukasza:
            "...Zielona Góra nie jest miejscem, które naprawdę będzie mnie potrzebować...
            Nie będę wymieniał podejścia miasta do mojej osoby, zresztą byłoby to czysto
            subiektywne moje zdanie. Słowa rzucane na wiatr, słowa bez jakiegokolwiek
            pokrycia, a co najważniejsze, zero zaangażowania w moją sprawę, no i ta gościna
            łącząca się z nieznalezieniem dla mnie minuty czasu na rozmowę. W "zielonce"
            liczy się tylko żużel, a ja mam tego już serdecznie dość."

- komentarz zbędny, ostatnie zdanie mówi wszystko...
            • Gość: mario Re: Komu potrzebny psycholog - felieton Jacka Ugl IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.06.08, 12:12
              to ciekawe, że Zielona nie potrafi albo nie chce wykorzystać
              potencjału naszych sportowców ale wydaje mi się, ze żuzlowcy też nie
              mają lekko. Przypomina się Dawid Kujawa Mistrz Świata Juniorów.
              Roztrwonił swój talent ale też czy na pewno klub mu dostatecznie
              pomógł po życiowym sukcesie jednym z najważniejszych w historii
              zielonogórskiego żużla?
              • Gość: gks Re: Komu potrzebny psycholog - felieton Jacka Ugl IP: *.cust.tele2.pl 23.06.08, 18:17
                po prostu nie ma tu klimatu dla sportu. Klimat robią jedynie kibice. Kujawa fakt
                coś w tym musiało być
    • Gość: MAJECZKA SUper to darmowy test na inteligencję IP: 137.164.143.* 24.07.08, 15:03
      szukasz pracy?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka