Dodaj do ulubionych

zab madrosci

IP: *.tktelekom.pl 31.01.12, 17:04
Mam problem. Moze ktos mi pomoze . Wydaje mi sie ze rosnie mi zab madrosci. Od jakiegos czasu odczuwam bol w tym miejscu w ktorym powinien pojawic sie ten zab. Ale ostatnio wyczulam ze to nie dziaslo mnie boli tylko policzek od strony wewnetrznej w tym mijscu. Moze ktos tak mial, bo nie wiem juz czy to zab czy to cos innego.
Obserwuj wątek
    • Gość:   Re: zab madrosci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.12, 17:18
      Podstawowe pytanie czy to pierwszy i ile masz lat? Jeśli odczuwasz ból ciągle to po pewnym czasie trudno precyzyjnie ustalić jego źródło. Idź do specjalisty, prześwietl szczękę.
      Nie ulegaj mitom że trzeba je usuwać, od 20 lat mam 4 zdrowe zęby mądrości.
      • Gość: Ktosik Re: zab madrosci IP: *.dynamic.chello.pl 31.01.12, 18:49
        mam 22 lata, 4 zeby madrosci. Podczas wyrastana czulem ból, skroa w mejscu wyjscia zeba pekala i tak "merdała" nie chcac sie oderwac. Na szczescie wyrosly wszystkie i nie odczuwam bólu. Lekarz powiedzial ze są zdrowe i zapewne bede dlugo sie nimi "cieszyl"
    • Gość: miki Re: zab madrosci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.12, 20:21
      Mam ten sam problem obecnie, co założyciel wątku. Który lekarz dentysta jest dobrym w Ciechanowie? Poszukuję takowego?
      • Gość: kaska Re: zab madrosci IP: *.tktelekom.pl 01.02.12, 19:53
        mam 24 lata. raczej nie mialam jeszcze zebów madrosci. Przynajmniej nigdy nie czulam bolu.
        • Gość: Darek Re: zab madrosci IP: *.dynamic.chello.pl 04.02.12, 12:43
          Ba, nie kazdemu dane zmadrzec.
          • Gość: Martyna Re: zab madrosci IP: 213.199.253.* 04.02.12, 15:30
            Witam,
            Ja usuwałam górną lewą ósemkę po naprawdę ciężkim bólu przy jej wyrastaniu u dr Oczkowkiego na Małgorzackiej. Słyszałam o nim przeróżne opinie, że niemiły, że gbur - to nieprawda, był bardzo miły, uśmiechnięty mimo tego, że przed chwilą był po półtoragodzinnym zabiegu.
            Mój ząb został wyrwany dokładnie w 20 minut, nic nie poczułam, szwy założone i zdjęte idealnie, po całym zbaiegu wzięłam od razy jedną tabletkę Ketonalu tak na wszelki wypadek, żadnych później tabletek nie brałam, koszt 250zł.
            Ja gorąco polecam!
            P.S. Trzy razy przekładałam termin zabiegu, ale nie było czego się bać :-).
    • Gość: authentic Re: zab madrosci IP: *.cdma.centertel.pl 04.02.12, 16:05
      Mnie przy wyrastaniu ósemki nie bolało dziąsło, ale pół szczęki, wnętrze ucha itd. Najlepiej idź do dentysty, dowiesz się co jest przyczyną bólu. ;)
      • Gość: Martyna Re: zab madrosci IP: 213.199.253.* 04.02.12, 16:37
        Mnie również bolała praktycznie cała lewa część głowy, najlepiej zrobić prześwietlenie, właśnie tam na Małgorzackiej jest do tej najlepszy sprzęt (drugi jest w Szpitalu, ale podobno raz działa, a raz nie) koszt - 80zł, ale wiesz od razu co tam się dzieje.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka