Dodaj do ulubionych

Vectra i dziwny sms.

IP: *.matcom.com.pl 28.11.12, 13:37
Dostałam dziś dziwny sms od Vectry. Nie podpisywałam nigdy z nimi żadnych umów a przysłali sms, że zalegam z płatnościami. Od lat korzystałam z neostrady, a potem przeniosłam się do matcomu. Dzwoniłam do BOK do nich ale nie odpowiadają. Znowu chyba jakaś oszukańcza firma, która chce naciągnąć kogoś. Dziwne jest też to, że Vectra nie instalowała się na tym osiedlu gdzie mieszkam, chyba nawet nie mam jej jeszcze w Ciechanowie.
Obserwuj wątek
    • Gość: rudy Re: Vectra i dziwny sms. IP: *.31.90.69.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 28.11.12, 20:42
      Zapłać i się nie pogrążaj publicznie na forum.
    • Gość: gość Re: Vectra i dziwny sms. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.12, 21:32
      Żadna normalna firma nie przysyła takich powiadomień smsem, jak coś to listownie. Więc to napewno jakieś naciąganie...
    • Gość: gjhkj Re: Vectra i dziwny sms. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.12, 21:33
      a nie pomyślałaś,że to może zwykła pomyłka??? naprawdę nie trzeba zaraz teorii spiskowych szukać
    • Gość: Janek Re: Vectra i dziwny sms. IP: 217.98.242.* 19.12.12, 10:46
      czy ktos mial takie smsy ? I co zrobiles z tym
      • Gość: daro Re: Vectra i dziwny sms. IP: *.play-internet.pl 20.12.12, 19:35
        też miałem i olałem
        • Gość: gość Re: Vectra i dziwny sms. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.12.13, 11:39
          właśnie teraz dostałem takiego smsa."firma windykacyjna DCGROUP wzywa do spłaty zadłużenia 1765,78 zł za usługi świadczone przez firme VECTRA S.A. prosimy o wpłate do....na rachunek bankowy vectra s.a. -numer konta- za każdy dzień zwłoki będą odsetki ustawowe. Tel 222 472 106. wcześniej nawet nie słyszałem że jest taka firma więc sram na nich bo sumienie mam czyste ;) troche naciągany sms jak to któryś z gości zauważył więc nie ma się czym przejmować. Pozdrawiam.

• Gość: siaa Re: Vectra i dziwny sms. IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 10.12.13, 11:57
            mi jak zapomnę zapłacić rachynek np za kablówkę, czy telefon to operator przysyła smsa ale zawsze jest to sms posiadajacy w tresci tylko informację o zadłużeniu....nigdy nie podają numeru konta w smsie
            • Gość: gość Re: Vectra i dziwny sms. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.12.13, 12:05
              wszedłem na stronę firmy DCGROUP i zadzwoniłem do nich i rzeczywiście okazało się że to pomyłka ktoś podał zły numer i to już nie pierwszy raz kiedy dzwonią do mnie z jakiejś
              instytucji w sprawie tej osoby ;) straciłem przez tą sytuację tylko 30 min mojego cennego czasu ;P
              • Gość: soda Re: Vectra i dziwny sms. IP: *.dynamic.chello.pl 11.12.13, 20:43
                zgłaszajcie wszystkie sprawy na policję , oni szybko ustalą
          • Gość: pola Re: Vectra i dziwny sms. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.13, 22:40
            ja też dostalam identycznego smsa w ostatni piatek. uwazam, ze nie jest to zadna pomylka - bo jak widac takich osob nekanych dziwnymi smsami przez Vectre jest wiecej;/
            • ampiltuda Re: Vectra i dziwny sms. 19.12.13, 23:02
              To nie Vectra Was nęka, tylko oszuści próbujący wyłudzić kasę od naiwnych. Olać gadów i już.
    • opin7 Re: Vectra i dziwny sms. 20.12.13, 12:57
      Orange najlepsza! Mając tam usługi, poniekąd sponsorujecie niebieski budynek, obok sądu! Czyli wspieracie ludzi z miasta Ciechanowa! :D
    • vectra-warszawa Re: Vectra i dziwny sms. 04.08.17, 14:42
      Vectra jest już w ciechanowie od ponad 2 mc a co do sms to może chodzi o podobny nr telefonu ktos zmienił cyferkre i stąd pomyłka.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka