Dodaj do ulubionych

Nicman o Tyszkiewiczu

28.04.06, 08:26
"Jego determinacja i chorobliwa wręcz pracowitość przynoszą wymierne efekty
wyborcze"
"Pracuje heroicznie nad stworzeniem list wyborczych. Wkłada w to wiele czasu
i serca"
"Jest także jednym z najlepiej przygotowanych merytorycznie i fachowo ludzi w
naszym powiecie"
"Jego przygotowanie formalno-prawne jest wprost niesamowite"

To felieton w "Czasie Ciechanowa" czy ulotka wyborcza? Kto zgadnie?

Panu Nicmanowi podpowiadamy na przyszłość inne, znane z wiadomych czasów,
zwroty np "Słoneczko Ciechanowa" czy "Geniusz Północnego Mazowsza".
Obserwuj wątek
    • mlody2001 Re: Nicman o Tyszkiewiczu 28.04.06, 13:16
      "Redaktor" Nicman ma bardzo ciekawe przemyślenia, szczególnie gdy są zgodne z
      Jego poglądami i interesem. W przciwnym razie mają zgoła inny charakter,
      zainteresowanie tematem jakby mniejsze, odrobina złośliwości i nic poza tym w
      tych artykułach nie znajdziesz. Najciekawsze jest to, że przedstawiane ideały
      jakoś mi nie pasują do życiorysu autora, który co nieco znam i mogę spokojnie
      pisać. Pytanie tylko czy w taki sam sposób jak autor pisze o innych?
      • angusciechanow Re: Nicman o Tyszkiewiczu 28.04.06, 14:55
        I tak w tym numerze najlepszy jest tekst, o "dyrdymałach pisanych przez
        Borkowskiego" :) Niezła wypowiedź :)
        • ciech01 Re: Nicman o Tyszkiewiczu 28.04.06, 20:11
          Miłość jest ślepa ...
    • phk1 Re: Nicman o pisie 13.01.07, 15:43
      [phk1] odkurzam stary wątek z wiosny ,który potrzebny jest mi by skomentować
      artykuł w CC 'Dlaczego PiS poległ? Wielka szkoda panie Waldku ,że taki sympatyk
      braci Kaczyńskich taką dał nogę na pół roku i nie pomógł swoim ostrym
      piórem.Więc nie wiem jak traktować takich co uciekli z tonącego okrętu-:)?
      Dużo ładnych anegdot ,ale nie tędy droga raczej by wyjaśnić i objaśnic.
      Bo zapewne w PO to sami Prawi i Sprawiedliwi ?
      Prawda jest zapewne taka ,że to miasto długo będzie zmieniać barwy z
      czerwono-zielonych na różowe a potem dopiero niebieskie.Taki to urok tego
      miasta i mediów w tym mieście no i przy pana wsparciu jako dziennikarza.
      Może trzeba było wziąść przykład z TC i promować swoich jak MARUT/ZAGIEL różowych?
      PS.jeśli R.K. pracownik techniczny pracował w organie KW PZPR no to faktycznie
      powinien się wstydzić tego i zapuścic wieksze wąsy i brodę-:)
      • anyone_x Re: Nicman o pisie 13.01.07, 23:57
        > PS.jeśli R.K. pracownik techniczny pracował w organie KW PZPR no to faktycznie
        > powinien się wstydzić tego i zapuścic wieksze wąsy i brodę-:)
        Piszesz to i się tylko uśmiechasz, a jednocześnie walisz w innych, że "różowi".
        A może po prostu trzeba powiedzieć, że duża część obecnych prawicowców z PiS
        była (jest?) po prostu... czerwona. I szczerzej, i bliżej prawdy.
        • phk1 Re: Nicman o pisie 14.01.07, 18:50
          [phk1-anyone] Witaj,ja nie znam środowiska PiS może jak Ty,ale jak coć czytam to
          wyciągam z tekstu tylko wnioski,nie znam Nicmana poza tym ,że bym go na ulicy
          jednak poznał,nie mówimy sobie część,nie podajemy ręki,nie znamy się.
          Jeśli bredzi jak w amator w trzeciej rundzie bokserskiej to ja to czuję
          instynktownie.Jeśli napisze inny tekst w innym temacie to może i po jego stronie
          stanę wtedy.
          Ja też czerwonemu-Stryczyńskiemu rękę w UM podawałem,nie raz jako petent co nie
          znaczy ,że jak ktoś tak napisze to ma to być użyte przeciwko mnie,że otarłem się
          o KW-:)
          • robert.kolakowski Re: Nicman o pisie 16.01.07, 14:22
            Nigdy nie pracowałem w organie prasowym KW PZPR. Polska Zjednoczona Partia
            Robotnicza została rozwiązana w styczniu 1990 r., a w marcu tegoż roku Sejm
            uchwalił ustawę o likwidacji koncernu RSW, który był wydawcą m.in. „Tygodnika
            Ciechanowskiego”. W maju 1990 r., przy wsparciu ówczesnego Komitetu
            Obywatelskiego, „Tygodnik Ciechanowski” stał się własnością Spółdzielni
            Pracy „CIECH-PRESS”. Ja rozpocząłem w niej pracę w czerwcu 1990 r., a więc w
            kilka miesięcy po tym jak PZPR przestała istnieć.
            Z pozdrowieniami dla wszystkich odwiedzających forum
            Robert Kołakowski
            • magik1985 Re: Nicman o pisie 16.01.07, 17:40
              no prosze PHK. Sam pan poseł odpisał na Twoje zarzuty. To jednak jest Twój
              sukces. Ściągnąć na te forum gwiazdę takiego formatu. Moim zdaniem zdarzenie bez
              precedensu, żeby poseł odpisywał wyborcom na forum internetowym. Piszcie moi
              drodzy. Może wkońcu Nasze/Wasze problemy zostaną dostrzeżone.
              • phk1 Re: Ten pierwszy raz-yes,yes,yes! 16.01.07, 20:22
                [phk1-magik] Dziękuję za wyjaśnienie panu Robertowi,więc mam ten siódmy zmysł-:)
                Zapewne wielu znanych z Ciechanowa polityków i dziennikarzy boi się pisać by nie
                bluzgano na nich jak to się dzieje na blogach ogólnokrajowych.
                Jeśli poseł zrobił to nie jednorazowo ,bo tylko nasz pozdrowił a powinien do
                napisać do kolejnego napisania napisania-:) niech pisze i nie boi
                się,obelg,poniżania wtedy Gucio bedzie musiał reagować juz na słowa typu
                debil,idiota,pachołek,świnia,kretyn,żygać mi się chce...... które Puchatka
                dotykają srednio raz dzienie.
                • anyone_x Re: Ten pierwszy raz-yes,yes,yes! 16.01.07, 21:21
                  Pan poseł ma rację... oczywiście tylko częściowo. Bo chociaż PZPR już wtedy nie
                  istniało, to lewicowe sympatie "Tygodnika Ciechanowskiego" nie są dla nikogo
                  tajemnicą.
                  Przypomnę tylko, że nie kto inny, jak premier Kaczyński za groźniejszy od
                  komunizmu uznał postkomunizm.
                  • phk1 Re: Agitacja? 16.01.07, 22:06
                    [phk1-any] zapewne w TC jacyś pracownicy techniczni sa niepotrzebni?
                    Sami dziennikarze to złote rączki-:) i pracują gratis po godzinkach pracy jak
                    mrówki?
                    Nie manipuluj słowami JK akurat w tym przypadku bo nie pasuje to do tekstu WN.
                    A CHETNIE poczytamy twoją 'bajkę o pis-:)
                    WIęC DO KLAWIATURKI SIADAJ ANIOłKU!
                    • anyone_x Re: Agitacja? 16.01.07, 23:25
                      > Nie manipuluj słowami JK
                      Oczywiście, tylko PiS ma monopol na manipulację:)
                      > [phk1-any] zapewne w TC jacyś pracownicy techniczni sa niepotrzebni?
                      A tak się PiS oburza, że Olejniczak powiedział o porządnych pracownikach UB. A
                      przecież w UB też potrzebni byli woźni, sekretarze, sprzątaczki... pracownicy
                      techniczni.
                      > A CHETNIE poczytamy twoją 'bajkę o pis-:)
                      Od pisania bajek są inni (wy?) Ja jestem od faktów.
                      • phk1 Re: Agitacja? 17.01.07, 07:14
                        [phk1-any] ale Ty kombinujesz ze słowami,ale nie w tym kościele dzwonią
                        1/Olejniczak przeprosił za swój słowny wybryk,a mówił w kontekście przestępstw
                        gospodarczych tamtego czasu.
                        2/już Ty i fakty? Zapewne myslisz o FAKTACH z kapitałem niemieckim Axela?
                        Im zwisa co piszą jak piszą ,oni mają zarabiać kasę w każdym kraju gdzie coś
                        wydają,a fakty to dla nich nie mają wiekszego znaczenia,to nie o misję w miarę
                        rzetelnego dziennikarstwa tam akurat chodzi
                        3/ANYOłKU pisz więc o PiS jak jesteś od Faktów w sensie prawdy-:)
                      • as_sa Re: Agitacja? 18.01.07, 22:57
                        Wszystko OK. Tylko że w Ciechanowie to PO jest ostoją postkomunistów,
                        oczywiście poza SLD. Popatrzmy choćby na zarząd POwiatu :-(((
            • phk1 Re: Nicman o PiS Cnów 19.01.07, 16:39
              [phk1] no i jak młodzież ma wierzyć autorytetom jak tyle błędów panie Waldku w
              jednym tekście-:)?
              dziś sprostowanie posła Roberta Kołakowskiego w Czasie Ciechanowa
              • magik1985 Re: Nicman o PiS Cnów 19.01.07, 19:15
                Ech.. .nie wypowiem się...Choć mógłbym być złośliwy, ale do W. Nicmana nic nie
                mam.Tylko na "dzień dobry" jesteśmy. To jednak rażą mnie jego teksty w CC. Nie
                spotkałem się do tej pory z taką ilością żalu wylewaną na papier. Pytanie tylko,
                czy warto to robić p. Waldemarze?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka