Dodaj do ulubionych

Nie spi w nocy

14.01.04, 14:38
Witajcie Mamusie!
Nasz maly brzdac ma juz ponad 4 miesiace, ciagle karmie jeszcze tylko piersia
(chce do 6 miesiaca), w nocy budzi sie co 2-3 godzinki i choc nie jest
glodna, musze brac ja na rece i nakarmic, dopiero wtedy sie uspokaja.
Wszedzie czytam ze maluszki 4.miesieczne przesypiaja cale noce.
Jak to jest u Was?
Serdeczne pozdrowienia.
Chcetnie juz bym pospala troche dluzejsmile
Obserwuj wątek
    • mami2 Re: Nie spi w nocy 14.01.04, 14:45
      Dziewczyno! Gdzie ty przeczytałaś że 4 -miesięczne dzieci przesypiają noce? Toż
      to bzdury jakieś. MOje pierwsze dziecko zaczęło przesypiać noce dopiero teraz
      (ma prawie 4 lata). Mój 10 mies. syn śpi do 2 w nocy, a od 2 do 5 budzi się
      średnio co 1 godzinę. A to chce pić, a to zmienić pozycję, a to mu smoczek
      wypadł, no i jeszcze te ząbki. Myślę że w tej kwestii najgorsze jeszcze przed
      tobą...Obym się myliła....
      Wejdz na forum - Niemowlę, ostatnio był tam taki wątek. Też chciałabym się
      wyspać, ale nie mam złudzeń, to nie nastąpi zbyt szybko. Ale ja już się
      przyzwyczaiłam do nocek, mam je przecież od 4 lat....
      • kubbik1 Re: Nie spi w nocy 14.01.04, 15:55
        no moja majka ma 7 miesiecy i tez nici z przesypiania całej nocki...budzi się
        zeby sie poprzytulać, pojeść albo raczej posmoktać cyca do tego ząbki i tak w
        kółko na palcach jednej ręki mogę zliczyć noce kiedy przespała moze tylko z
        jednym budzeniem się.. no coż chyba się trzeba uzboić w cierpliwość..

pozdrówka
        • mycha_77 Re: Nie spi w nocy 14.01.04, 22:31
          moja Karolinka ma 6 miesięcy i od drugiego miesiąca życia przesypia całe noce,
          różnie to bywa śpi od 10 do 12 godzin
    • bea.bea Re: Nie spi w nocy 14.01.04, 23:27
      łącze się z tobą w cierpieniu, mój marcelek ma 5 miesięcy i budzi sie co 2
      godziny jak szwajcarski zegarek, tez marze żeby przespać noc, ale kiedy rano
      wita mnie radosnym uśmiechem zmęczenie znika . nie rozumiem tylko dlaczego
      chcesz go karmic do 6-ciu miesięcy, karm go ile wlezie, to najlepsza rzecz
      jaka morzesz ofiarować swojemu dziecku...pozdrawiam beata

a tak wyglądamy smile
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=621&w=10022049
    • mamapabla Re: Nie spi w nocy 15.01.04, 09:13
      Mój ukochany siostrzeniec Łukaszek przespał po raz pierwszy całą noc gdy miał
      siedem lat (wiem, bo zawsze przychodził spać "do cioci"), mój synek po raz
      pierwszy przespał pełne dwie godziny gdy skończył cztery miesiące. Teraz ma
      piętnaście m-cy i budzi się co trzy godziny. Ciesz się, bo u Ciebie nie jest
      tak źle.Dzieci po prostu są różnesmile. Pozdrawiam. Aga.
      • cz.wrona Re: Nie spi w nocy 15.01.04, 22:59
        Synek ma 4,5mca i w swoim barwnym życiu przespał calutkie 4 noce i to tylko
        jak był noworodkiem smile))) Po kapaniu śpi do ok. 4 rano i potem sobie 'cycka'
        do 10 ...
        Przeczytaj sobie aktualny atek na tym forum?: Jak Alicja zaczęła samodzielnie
        spać, polecam.
    • gusia29 Re: Nie spi w nocy 16.01.04, 04:40
      No to ja Cie "pociesze". Maciek ma 22 miesiace i budzi sie przecietnie co dwie
      godziny sad Jezeli liczysz na to, ze jak przestaniesz karmic piersia to maluch
      bedzie przesypial noce to przygotuj sie na ewentualna niespodzianke. Niektore
      dzieci spia lepiej niektore tak samo jak w czasie karmienia piersia.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka