Dodaj do ulubionych

Trzęsie sie !!!!

03.03.10, 20:29
Moja córka 15 miesięcy od jakiegoś czasu trzęsie sie jak sie cieszy albo
złosci . trzęsie rączkami i główką jakby drgawki , kiedyś robiła to
sporadycznie teraz coraz częściej . Miewała różne dziwne rzeczy jak to dzieci
ale mijały , ale to trzęsienie mnie niepokoi może powinnam pójść do neurologa?
chociaż oprócz tego jest wszystko ok . Może ktoś doradzi. pozdrawiam .
Obserwuj wątek
    • alpepe Re: Trzęsie sie !!!! 03.03.10, 20:40
      Jeśli nie wszystkie, to większość zdrowych dzieci w tym wieku tak czasem ma.
      • 0wiolcia0 Re: Trzęsie sie !!!! 03.03.10, 22:06
        mój syn jak miał ok 10 miesięcy jak coś chciał wyegzekwować lub zwrócić uwagę na
        siebie to robił tak : zaciskał pięści, prostował ręce, napinał się i się trząsł.
        Opisuję celowo bo nie wiem czy wygląda to też tak u Ciebie. Byliśmy na początku
        przerażeni tym, najpierw odwracaliśmy jego uwagę, początkowo pomagało, ale
        cwaniak mały szybko zajarzył i robił tak coraz częściej, później zaczeliśmy go
        ignorować jak zaczynał po prostu się odwracałam nie patrzyłam na niego, na
        początku było mi bardzo trudno to znieść, ale po kilku/kilkunastu razach takiej
        ignorancji odpuścił wink
        • el.dorotka Re: Trzęsie sie !!!! 04.03.10, 07:32
          tak właśnie się trzęsie napina się i drży , jeszcze taką głupią minę robi że
          jesteśmy w szoku. najczęsciej robi to jak jest zła jak czegoś nie dostanie .
          często drży i krzyczy albo płacze. staramy się jak najlepiej postępować a tu i
          tak mała pokazuje co potrafi .
    • milanaa Re: Trzęsie sie !!!! 03.03.10, 23:14
      Moja tez sie tak trzesla, czasami i teraz jej sie zdarzy. Na poczatku bylam
      przerazona ale wyczailam, ze telepie sie glownie podczas wielkich emocji.
      Przestalam sie tym przejmowac, trwalo ze 3 miesiace. Juz tak prawie nie robi smile
    • mama-008 Re: Trzęsie sie !!!! 04.03.10, 08:15
      ja bym dla świetego spokoju poszła do neurologa dziecięcego i już.
      pewnie to nic, ale wolałabym miec spokój i wiedziec od lekarza ze to
      nic groźnego.
    • nie_fikaj Re: Trzęsie sie !!!! 06.03.10, 19:43
      Każdy wnerwia się inaczej. Jeden czerwienieje, drugi się trzęsie. Po prostu
      dziewczyna ma temperament! Jeśli to dzieje się tylko w momencie pobudzenia -
      radość, złość, to chyba świat się nie wali. Moja córka jak się złości, to
      trzepie się, uginając nogi w kolanach nerwowo tak , że cała "chodzi", a cieszy
      się podskakując jak małpka. Spokojnie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka