Dodaj do ulubionych

guzek na piersi

IP: *.chello.pl 21.07.07, 20:54
witam, mam 26 lat. w zeszłym tygodniu na piersi wyczułam guzek. lekarz
rodzinny skierował mnie do poradni specjalistycznej, mam umowioną wizytę na
wtorek i chociaż to niedługo to ciągle o tym myślę. oczywiście zrobię
wszystkie konieczne badania, ale zastanawiam się czy ten guzek może mieć inną
przyczynę niż opcja najgorsza. czy któraś z Was, Panie, przeżyła coś takiego,
jeśli tak, to proszę o odzew i pocieszenie biednej duszyczki. leczę się na
tarczycę i słyszałam, że powstawanie takich guzków może mieć z tym związek.
Z góry dziękuję i pozdrawiam smile
Obserwuj wątek
    • Gość: ja Re: guzek na piersi IP: *.tpnet.pl 21.07.07, 21:07
      ja tez wyczulam guzek w piersi, w wieku 21 lat. Poszlam do ginekologa, dostalam
      skierowanie na USG i tam specjalista orzekł ze to nic groznego, jakies
      naturalne zgrubienie. Wiec nie masz sie czym strasznie martwic.
      • green_land Re: guzek na piersi 22.07.07, 11:46
        Guzki w piersiach w większości są niegrożne, więc nie masz co się martwić na
        zapassmile Mam pełno torbieli, dość duże nawet, czasami piersi tak mi puchną, że
        mam wrażenie jakbym miała dwa balonyuncertain Taka uroda - jak to powiedział lekarz.
        Możesz mieć usg /jest lepsze niż usg w wielu przypadkach/, jeżeli lekarz będzie
        chciał wiedzieć więcej - zrobi biopsję cienkoigłową - raczej nie boli, ot,
        ukłucie.
        Pozdrawiam
        • Gość: wiejska baba Re: guzek na piersi badac, sam guzek to nie.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.07, 11:52
          problemem, Jesli nie ma zmian na skórze , wycieku z sutka to nie powinno byc
          nic groznego.Ale badaj i dbaj o piersi.! nie dotykaj ciagle tego miejsca, 2
          BAdaj sama co miesiac 3nie nos niewygodnych biustonoszy 4 biust powinien byc w
          cieple żeby sie nie przeziębiał- to nie żart , to powiedział mi onkolog
          • Gość: gosck Re: guzek na piersi badac, sam guzek to nie.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.07.07, 09:53
            a jakie to zmiany na skorze?
    • Gość: miałam go Re: guzek na piersi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.07, 12:42
      Miałam jak sliwka gruby wymacalny. onkologia- biopsja-czekanie na wynik-
      włókniako-gruczolaknowotówr niezłosliwy.Operacja-czekanie na wynik tego guzka.
      Niezłosliwy-potwierdzono.A teraz nie dotykam cycków w obawie ze znów cos
      wyczuję,a ciagle cos malego czuję.
      • tat1234 Re: guzek na piersi 26.07.07, 00:32
        : miałam go napisał(a):
        >A teraz nie dotykam cycków w obawie ze znów cos
        > wyczuję,a ciagle cos malego czuję.
        Strach ma wielkie oczy, jak mówi przysłowie.
        Też przy badaniu ciągle coś wyczuwałam, ale wreszcie poszłam do przychodni i
        dokładnie obmacała piersi położna. I teraz sama sobie tym głowy nie zawracam,
        oddaję się w fachowe ręce i wiem,że lepiej to zrobią niż ja. USG też robię
        systematycznie. Poza tym, skoro już miałaś guz, to w żadnym razie nie możesz
        sobie odpuszczać kontroli. Najgorsze ze wszystkiego jest myślenie 'nie pójdę na
        badania bo mi coś znajdą'. Zbierz się w garść, zrób dobre badanie i nie katuj
        się obawami i strachem. Stres też zabija. Odwagi życzę i dobrych wyników smile.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka