emilli3 22.03.10, 20:48 dziewczyny polećcie jakie butki kupić na wiosne dla początkującego brzdąca,takie wyższe za kostke, czy mogą być adidaski? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
semi-dolce Re: Buty na wiosne 22.03.10, 22:23 Zdecydowanie typu adidaski. Miękkie, przed kostkę, najlepiej na rzepy. Odpowiedz Link Zgłoś
karro80 Re: Buty na wiosne 22.03.10, 23:52 Dokładnie - takoż rzecze Zawitkowski oraz nasz ortopeda Najlepsze firmowe ze skórki(ponoć reboki najlesze) Odpowiedz Link Zgłoś
bukmacherka34 Re: Buty na wiosne 22.03.10, 23:00 młody dopóki nie chodził miał zakładane to co aktualnie mnie się podobało, kiedy ruszył miał w lecie sandałki z usztywnioną piętą, wyższe, a po działce czy o dworze chodził boso Odpowiedz Link Zgłoś
camel_3d Re: Buty na wiosne 23.03.10, 08:32 za kostke, najlepiej skorzane. adidaski sa dla plebsu Odpowiedz Link Zgłoś
leneczkaz Re: Buty na wiosne 23.03.10, 10:37 > adidaski sa dla plebsu A Camel ma garba! Mój chodzi w adidasach od początku i ma proste nogi i prawidłowy chód i w ogóle ortopeda powiedział, że wszytko super. Na badaniu mały był a adidasach i ortopeda stwierdził, że NATURALNIE się stopa porusza i jest ok. W wysokich jest nienaturalnie skrępowana. Odpowiedz Link Zgłoś
camel_3d Re: Buty na wiosne 23.03.10, 11:37 mnie chodzilo o marke a nei o typ buta Odpowiedz Link Zgłoś
blaszany_dzwoneczek Re: Buty na wiosne 23.03.10, 09:00 Adidaski czy nie, mnie bardziej przekonuje szkoła, żeby buciki były jak najbardziej miękkie, przed kostkę, z giętką podeszwą zginającą we właściwym miejscu, tak żeby nóżki były jak najmniej skrępowane i usztywnione. Ale jak widać, są dwie szkoły, wśród specjalistów też, więc radzę przestudiować oba punkty widzenia i wybrać co bardziej przekonuje. Odpowiedz Link Zgłoś
camel_3d Re: Buty na wiosne 23.03.10, 09:18 ogolnie wiadomo, ze najlepszymi butami sa wlasne stopy...tyle ze nei kazdy moze sobie pozwolic na komfot biegania po dworzu na bosaka...taki klimat. Odpowiedz Link Zgłoś
leneczkaz Re: Buty na wiosne 23.03.10, 10:42 No ale sam wybierasz niby to co bardziej naturalne. Więc powiedz czy usztywniona kostka ma cokolwiek wspólnego z naturalnością? Odpowiedz Link Zgłoś
camel_3d Re: Buty na wiosne 23.03.10, 21:45 leneczkaz napisała: > No ale sam wybierasz niby to co bardziej naturalne. Więc powiedz czy usztywnion > a > kostka ma cokolwiek wspólnego z naturalnością? no wiesz, jezeli pomyslisz, ze np buty do chodzenia po gorach maja usztywniona kostke... buty wogole przeszkadzaja w swobodnym chodzeniu..wiec na wszelki wypadek, zeby dziecku sie noga nie "gibnela" lepsze sa buty z usztywniona kostka. Dziecko zupelnie inaczej czuje podloze na boso, a inaczej w butach. takze na poczatke najlepszy jest "bosak" albo usztywniona kostka..tak mi to wytlumaczyl ortopeda. Odpowiedz Link Zgłoś
leneczkaz Re: Buty na wiosne 24.03.10, 18:59 To chyba był strasznie stary albo strasznie.. niedouczony. Odpowiedz Link Zgłoś
fitteur Re: Buty na wiosne 23.03.10, 15:38 No niestety, klimat to jedna sprawa, natomiast to co leży na ulicach a nawet ścieżkach w parkach to już zupełnie inna. A szkoda, bo bieganie na bosaka dostarcza najwięcej przyjemności i ponoć jest zdrowe, pod warunkiem, że nie są to duże dystanse. A co do butów na wiosnę, to jest nawet specjalna kolekcja dla dzieciaków www.newbalancesklep.pl/obuwie,kolekcja-dziecieca/sort/name_asc/per_page/12/list_view/thumbs Szczerze mówiąc aż takiego wyboru się nie spodziewałam, ale to lepiej dla nas i dla naszych pociech Odpowiedz Link Zgłoś
camel_3d Re: Buty na wiosne 23.03.10, 21:49 ja nie lubei takich przebajerzonych rzeczy najbardziej podobaja mi si ebuty firmy elefanten. nie sa tanie..ale sa wytrzymale. Odpowiedz Link Zgłoś
silje78 Re: Buty na wiosne 23.03.10, 10:32 podjedź do deichmana. tam są buciki elefanten dla dzieci uczących się chodzić. podeszwa jest mięciutka, uszyte ze skórki. polecam. córka miała takie jako pierwsze na zmianę z sandałkami. Odpowiedz Link Zgłoś
blaszany_dzwoneczek Re: Buty na wiosne 23.03.10, 10:59 Moja córka też miała pierwsze buciki elefanteny. Akurat nie były pod kostkę, zakrywały ją, ale były baaardzo mięciutkie - i podeszwa i cała skórka. Zimowe buty też przez dwa lata miała z elefantena. Chętnie i teraz na wiosnę bym jej w deichmannie kupiła, ale jakoś nędznie w tym sezonie z półbutami u nich - nic mi się nie podoba. Ale w mniejszych rozmiarach jest chyba ciut większy wybór. Odpowiedz Link Zgłoś
silje78 Re: Buty na wiosne 23.03.10, 11:42 no właśnie ja też się rozczarowalam brakiem wyboru elefant'ów. do 25 jeszcze jest kilka fajnych modeli, ale od 26 to mieli tylko półbuty z beżowegu nubuku. ani ładne, ani praktyczne. jak na razie córka gania w 25 z jesieni, ale w kwietniu juz trzeba będzie kupić nowe. Odpowiedz Link Zgłoś
blaszany_dzwoneczek Re: Buty na wiosne 23.03.10, 11:47 Dla mojej potrzebuję kupić 24 albo 25, ale prawdę powiedziawszy i w tych rozmiarach nie widzę nic ciekawego w deichmannie. Może coś przeoczyłam, o których fajnych modelach mówisz? Odpowiedz Link Zgłoś
silje78 Re: Buty na wiosne 23.03.10, 12:15 moja teraz donasza takie: www.allegro.pl/item965377936_wiosenne_trzewiczki_elefanten_rozm_22_bdb.html takie miała na poprzednią wiosnę: www.allegro.pl/item966003861_elefanten_r_25_super_wygodne_okazja.html oba modele widziałam w gdańskich deichman'ach. były jeszcze dwa inne, choć z przetrzebioną rozmiarówką. Odpowiedz Link Zgłoś
blaszany_dzwoneczek Re: Buty na wiosne 23.03.10, 12:42 No właśnie, to są resztki z zeszłych kolekcji. W obecnej kolekcji nie ma nic godnego uwagi, ani jednego modelu Odpowiedz Link Zgłoś
zazou1980 Re: Buty na wiosne 23.03.10, 10:32 ja kupiłam córce takie, tylko wersję dziewczęcą śmiga w nich całkiem sprawnie, cały środek jest skórzany więc ok... Odpowiedz Link Zgłoś
emilli3 Re: Buty na wiosne 23.03.10, 11:31 Dzięki dziewczyny i chłopaki, wybiore się chyba do deichmana bo widziałam że fajne buty mają w ofercie ale właśnie dla mlodszych dzieci,starszej muszę poszukać gdzie indziej.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
koza_w_rajtuzach Re: Buty na wiosne 23.03.10, 11:55 Mój syn też ma te buty, które pokazałaś, ale nie jestem do nich przekonana, dlatego kupiłam mu jeszcze sportowe kangaroos. Mój syn jeszcze nie chodzi, tylko przy meblach, a te buty mam wrażenie, że mu dodatkowo utrudniają sprawę. No i nie jestem przekonana czy są wygodne. Odpowiedz Link Zgłoś
koza_w_rajtuzach Re: Buty na wiosne 23.03.10, 11:29 ja kupiłam przed kostkę, sportowe, właśnie typu adidas. Odpowiedz Link Zgłoś
leewek Re: Buty na wiosne 23.03.10, 12:52 Pierwsze buty kupiliśmy bartki. Z tych mniej sztywnych i nienajwyższych. Dokładnie takie: www.outlet.bartek.com.pl/product.php?id=2958 Synek nosił chętnie i chodził w nich tak sprawnie jak i boso. Bardzo praktyczna ta guma z przodu. Elefantny były dla syna za wąskie i za niskie na podbiciu. Najważniejsza w pierwszych butach jest elastyczna podeszwa (wiele sportowych ma nieco sztywniejszą) i specjalne zagłębienie dla pięty żeby nóżka się prosto trzymała. Odpowiedz Link Zgłoś
powazany Re: Buty na wiosne 29.03.10, 16:54 Zastanawiam się nad kupnem bucików tylko nie wiem jakiej firmy najlepiej? Bo to właściwie są buciki dla 2-latka, a wiadomo jak stópki im szybko rosną. No i chciałbym, żeby były to buty solidne, ale jednocześnie niedrogie, wystarczy, że będą się trzymać przed pół roku. Odpowiedz Link Zgłoś
2stopa Re: Buty na wiosne 23.03.10, 21:02 A ja dzisiaj po dlugim poszukiwaniu bucików znalazłam świetne i spełniające wszystkie warunki zdrowego obuwia (posiadają pzytywna opinię instytutu Matki i Dziecka - jezeli taka opinia cokolwiek jeszcze w naszych czasach znaczy. Są skórzane, bardzo mięciutkie, elastyczna podeszwa, sztywny zapiętek a firma to EMEL. Przypominają mi buciki, te które nosiłam jak sama byłam mała. Nie mają żadnych "dziwnych udziwnień". Przemawiają swoją prostotą. Odpowiedz Link Zgłoś
2stopa Re: 2stopa 24.03.10, 17:54 Zdjęcia takich dokladnie jak kupiłam nie mogę znaleźć ale tu jest strona producenta www.emel.com.pl/ No i jak wpiszesz na allegro w wyszukiwarce EMEL to bardzo dużo jest modeli. Są też sandałki na lato bardzo fajne. Wydaje mi się, że Bartki są grubo przereklamowane. Odpowiedz Link Zgłoś
jezozwierzynka [...] 24.03.10, 01:03 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
mama_nikodemka Re: Buty na wiosne 24.03.10, 12:50 kurcze a ja sie nigdy nie zaglebialam w tematyke butow i myslalam ze powinny byc wlasnie takie usztywniane, za kostke, typu Bartek...w poszukiwaniu butow wiosennych dla mojego synka stanelo w koncu na trzewikach Coolclub bo na Bartka szkoda mi bylo kasy tym bardziej ze w trzewikach maly moze pochodzic m-c a potem przjsc na takie troche sandalkowate, i takowe kupilam firmy Gufo a Bartka mialam kupic takie typowe sandalki letnie jako ze najdluzej w takich butach bedzie chodzil, z ta pogoda u nas roznie bywa wiec juz w czerwcu moze smigac w sandalkach, wiec moje pytanie jest nastepujace, jakiej firmy polecacie sandalki na lato? czy pieta powinna byc zakryta? podobaja mi sie takie w stylu wlasnie adidaskow, sa takie leciutkie i mieciutkie ale zawsze wydawalo mi sie ze sa za miekkie dla dwulatka i ze powinien nosic bardziej takie usztywnione jak ma Bartek, teraz wiem ze nic nie wiem w tym temacie Odpowiedz Link Zgłoś
magdabdg Re: Buty na wiosne 29.03.10, 17:01 ja kupiłam wysokie adidaski i balerinki do sukienek 14miesiecy. Ale zastanawiam sie nad dokupieniem do tego wkładek ortopedycznych, bo wydaje mi sie,ze jedna stopa jej do srodka schodzi Odpowiedz Link Zgłoś