zefirek1612 12.09.10, 12:09 hej, co się sypie dzieciom do kąpieli gdy jest odparzona pupa? nadmanganian potasu? wiem że ma być woda różowa, położna mówiła ale nie pamiętam... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nangaparbat3 To ważne! 12.09.10, 12:23 przeciwcialo napisała: > dosłownie 2-3 kryształki. Trzeba uważac, żeby nie za dużo - woda ma byc jaśniusieńko rożowa. Odpowiedz Link Zgłoś
zefirek1612 Re: To ważne! 12.09.10, 13:11 oki, dzięki dziewczyny. To teraz do apteki. A wiecie może co to może być że ona się drapie po cipci? oczywiście idę jutro do lekarza, ale dziś niedziela? więc co doraznie? jest trochę zaczerwieniona więc smaruję clotrimazolum, wygląda że trochę się poprawia ale nie chce sama nadużywać takich leków. Odpowiedz Link Zgłoś
nangaparbat3 Re: To ważne! 12.09.10, 15:50 A leczyłaś ostatnio antybiotykiem? Zresztą skoro odparzona, to chyba nic dziwnego, że się drapie. Odpowiedz Link Zgłoś
nangaparbat3 Re: To ważne! 13.09.10, 14:35 katie3001 napisała: > Chyba po sromie. O fuj! Odpowiedz Link Zgłoś
majenkir Re: To ważne! 13.09.10, 14:51 e3001 napisała: > Biologia Cię brzydzi? Raczej nazewnictwo. Ten "srom" to wyjatkowo okropne slowo . Odpowiedz Link Zgłoś
nangaparbat3 Re: To ważne! 13.09.10, 14:55 Dzięki, Majenkir. Jeszcze dodam: "srom" to znaczy "wstyd". BArdzo młode kobiety uprawiające fellatio nie zgadzają się, by partnerzy pieścili je oralnie - tak bardzo obrzydliwe wydają im się ich własne narządy płciowe, tak się ich wstydzą. Sromają się. Odpowiedz Link Zgłoś
julek_i_ja Re: nadmanganian potasu? 12.09.10, 12:34 Na odparzoną pupę też? Nam położna polecała na potówki. Odpowiedz Link Zgłoś
przeciwcialo Re: nadmanganian potasu? 12.09.10, 12:47 On osusza, delikatnie dezynfekuje skórę o ile nie walnie sie za duzo kryształków do wody. Odpowiedz Link Zgłoś
piegowata9 Re: nadmanganian potasu? 12.09.10, 21:52 Moja córa miała zalecone kąpiele w wodzie z nadmanganianem w czasie bardzo silnej ospy. Podczas jednej z nich wyszła z wanny żółta z okrzykiem "mama, przegięłaś!!!!"... Lekko przedawkowałam, więc ostrożnie Odpowiedz Link Zgłoś
czar_bajry Re: nadmanganian potasu? 12.09.10, 23:51 na odparzenia nie ma nic lepszego niż mąka ziemniaczana tylko też delikatnie aby się grudy nie porobiły. Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: nadmanganian potasu? 13.09.10, 06:43 do smarowania odparzonych pup używałam alantanu w maści, bardzo skuteczny Odpowiedz Link Zgłoś
annvangier Re: nadmanganian potasu? 13.09.10, 10:08 jest taki plyn "Balneum Hermal Plus " dosc dobra rzecz jak jeszcze ktos w rodzinie ma problemy skórne, wypryski uczulenia, dodaje sie go do kapieli zamiast plynu, mozna miec awaryjnie w domu i nie jest jakos drakonsko drogi Odpowiedz Link Zgłoś
paszczakowna1 Re: nadmanganian potasu? 13.09.10, 11:15 A jesteście pewne, że nadmanganian kupi się teraz w aptece? Większych ilości na pewno nie. PS Na odparzenia rewelacyjnie działa lekki krochmal. Odpowiedz Link Zgłoś
1monia4 Re: nadmanganian potasu? 13.09.10, 11:28 Nadmanganian-mozna kupić w aptece-tabl. lub proszek Odpowiedz Link Zgłoś
alabama8 Re: nadmanganian potasu? 13.09.10, 13:53 Nadmanganian to substancja silnie żrąca, upewnić się więc należy że wrzuciło się naprawdę kilka kryształków i porządnie rozpuściło. Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: nadmanganian potasu? 13.09.10, 14:29 Ja rozpuszczałam niewielką ilość w wiaderku albo innym pojemniku i dopiero potem dawkowałam do wanienki. Trzeba uważać, żeby nie zostały całe kryształki, bo są żrące. I nie wylewaj resztek do sedesu- bo cały niewidoczny osad w kibelku wybarwi się na brunatno... Odpowiedz Link Zgłoś
nangaparbat3 a tak w ogóle 13.09.10, 14:37 na odparzenie najlepsze jest wietrzenie. Odpowiedz Link Zgłoś