Dodaj do ulubionych

przedszole

17.09.10, 10:31
WitamsmileJestem mama 3 letniej Córeczki ktora od tego roku zaczeła uczeszczac do przedszola.Córka ogolnie jest bardzo zadowolona nie płacze zawsze móiwe ze jest super.Wczoraj jak odbierałam Córcie P.wychowawczyni wspomniała ze dziecko miało jakis problem z kupka i majtusie sa do wyprania.W szatni owszem były majtusie w woreczku majtusie do prania ubrałaysmy sie i wróciłysmy do domku.Na miejscu dziecko przebieram a tam pod spodniami dziecko nie majtusiów czystych ubranych i jeszcze dupscia po zrobieniu kupki nie wytarta.W przedszolu ma dziecko woreczek w szatni w którym zawsze sa czyte ciuszki majtusie ,koszulka itp.a tu taka gafa troche sie zdenewowałam dzis pojde musze delkatnie chyba zwrocic uwage Pania bo tak nie moze byc człowiek płaci kase a tu takie cyrki co myslcie????
Obserwuj wątek
    • q_fla Re: przedszole 17.09.10, 10:48
      Powinnaś zwrócić paniom uwagę.
      Tylko wyrażaj się jak dorosła kobieta, bo te majtusie i dupcia (aaaaaaaaaaa!!!!!) nie świadczą o dojrzałości, są straszne.
      • lejdi111 Re: przedszole 17.09.10, 10:51
        dla mnie to karygodne.
      • xxx.16 Re: przedszole 17.09.10, 11:54
        Dziekuje za porady serdecznie poprawie sie w kwesti słownictwa smileTo tylko słowa chyba pisownia i słowa nie moga swidczyc o mojej dojrzałosci????
      • leneczkaz Re: przedszole 17.09.10, 12:01
        O woreczku zapomniałaś tongue_out
    • budzik11 Re: przedszole 17.09.10, 11:08
      Tzn. co - nie założyły dziecku czystych majtek tylko spodnie na brudny tyłek? I to są te straszne "cyrki"? Też mi coś. Może mała sama się ubierała?
      Ja wczoraj dostałam syna w mokrych dżinsach i majtkach - zrobił siusiu i nic nie powiedział, a panie nie zauważyły (ja zauważyłam jak posadziłam sobie młodego na kolanach, żeby zmienić mu buty). Nawet nie wspomniałam (bo i nie chciało mi się wracać do sali), trudno, to nie są anioły stróże.
      • monikaa13 Re: przedszole 17.09.10, 12:12
        Nie wyobrażalne jest dla mnie, żeby dziecku nie założyć majtek. Obojętnie czy się samo ubierało czy nie, trzeba było spojrzeć i sprawdzić.

Tak samo nie umiem sobie wyobrazić jak można pozwolić dziecku biegać w mokrych spodniach. Niestety i u nas w przedszkolu to się zdarzało. Bardzo mnie to wkurzało.

Nigdy natomiast nie zdarzyło się, że dziecko nie miało majtek. Wiadomo, że dziecko nawet 4 czy 5 letnie może zapomnieć założyć itp. Trzeba poprostu mu zwrócić na to uwagę.
    • mama-ola Re: przedszole 17.09.10, 11:20
      Porozmawiałabym z nauczycielkami, zaczęłabym od pytań - czy panie pamiętają, jak to było, czy panie zauważyły, czy córka sama zgłosiła.
      I tak jak ktoś wcześniej zauważył - skończ z tymi "majtusiami" itp. infatylizmami, bo brzmi to naprawdę strasznie (bez urazy) smile
    • dotkarad Re: przedszole 17.09.10, 13:18
      Moja córka chodzi drugi rok do przedszkola. Na początku września 3 dni pod rząd przyszła do domu w brudnych majtkach i z brudnym tyłkiem. Nie mogłam z niej wydusić, dlaczego pani jej nie podtarła. W końcu zapytałam w przedszkolu, czy może w tym roku dzieci same się mają podcierać po zrobieniu kupy, na co pani zrobiła wielkie oczy. Okazało się, że moja córka nie mówiła, że idzie robić kupę, więc pani jej nie pomagała (przy sikaniu radzi sobie sama, więc też nie woła do pomocy pani). Wszystko się wyjaśniło, ja jestem spokojna, a moja córka wie, że ma poprosić o pomoc panią, jak robi kupę. Polecam rozmowę z wychowawczynią i nie ma się co od razu źle nastawiać, bo może nikt tu nie jest winny.
      A swoją drogą zastanawiam się, od kiedy dzieci potrafią się same podcierać? Moja z trudem sięga do tyłka.
    • klubgogo Re: przedszole 17.09.10, 13:19
      A może skoro był problem z kupką, dziecko zrobiło jeszcze po drodze do domu? NIe trzeba od razu na panie zwalac.
      • xxx.16 Re: przedszole 17.09.10, 13:36
        Jak inne odpisy sa jasne i zrozumiale tak tego nie rozumie????Jak dziecko moglo zrobic kupke po drodze do domu kupke jak wracala ze mna co nie zauwazyłabym ze zrobila kupe
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka