monikaa13 Re: Ulubione potrawy Waszych dzieci 12.08.11, 20:41 Moja 4,5 latka uwielbia: - kluski wszelkie, możliwe w zupie, ze śmietaną i cukrem, z mięsem, pyzy, pierogi i wszystko co mączne czyli np. naleśniki - ziemniaki - ryby, najlepiej pstrąg, karmazyn, łosoś, ogólnie dobre - mielone - mogłaby jeść codziennie - jajka - tylko na twardo - zupy - rosół, ogórkowa i najlepsza z najlepszych pomidorowa - kurczakiem też nie pogardzi - tosty - dżem - wędlinę schab po żydowsku z dodatków: flipsy, kulki czekoladowe nestle, żelki, lody!!! z owoców: truskawki!!!, jabłka, ew. kiwi i banan ale mniej Waży 20kg, chuda nie jest Odpowiedz Link Zgłoś
mamawojciula Re: Ulubione potrawy Waszych dzieci 11.04.13, 23:31 Mój synek zjada mięso w każdej ilości i postaci, z owoców tylko jabłka i gruszki, na banana ma odruch wymiotny, uwielbia wszystkie możliwe kasze, prawie codzienne na śniadanie wcina jaglankę na słodko prażoną z jabłkami i polaną syropem owocowym (tak się przyzwyczaił, że nie chce nic innego), niestety nie chce w ogóle jeść surowych warzyw Odpowiedz Link Zgłoś
0mirka2 Re: Ulubione potrawy Waszych dzieci 12.04.13, 10:03 Mogłabyś napisać, jak robisz tę jaglankę? Kasze u nas są fuj, może na takie słodkie jagły by się skusił... Odpowiedz Link Zgłoś
zuzinkas Re: Ulubione potrawy Waszych dzieci 12.04.13, 16:17 wiem.. przyczepie sie.. ale co to znaczy ze lubi spaghetti? spaghetti to rodzaj makaronu i moze byc podany na rozne sposoby.. z jakim sosem je te spaghetti? Odpowiedz Link Zgłoś
julita165 Re: Ulubione potrawy Waszych dzieci 12.04.13, 16:20 Mój synek ( 18 m-cy ) bardzo lubi pomidorową z ryżem, rosół z lanymi kluskami, jajecznicę, marchewkę, szpinak ( ? ! ), ryby, kotlety, makarony, kanapki z szynką i ogórkiem, wszystkie owoce. W ogóle wszystko lubi poza...jakimkolwiek nabiałem Wzrost 89-90 cm, waga ok. 12,5 kg. Odpowiedz Link Zgłoś
lunia_fox Re: Ulubione potrawy Waszych dzieci 12.04.13, 16:43 Mój uwielbia : rosól, pomidorówkę i ogókową. Pierogi ruskie, wszelkiego rodzaju mięsa , wszystkie warzywa i owoce. Słodycze głównie żelki Haribo i kinderki. Ale najbardziej lubi naleśniki z nutellą Odpowiedz Link Zgłoś
mood_indigo Re: Ulubione potrawy Waszych dzieci 12.04.13, 16:54 Córka prawie 4 lata. Do 2 lat jadła w zasadzie wszystko, potem jej się odmieniło i w domu je kilka potraw: rosół z makaronem, ale pod żadnym pozorem z pietruszką - tylko czysty, "bez przypraw pływających" pomidorowa z makaronem kotlety i ziemniaki, surówki nie ruszy ryba smażona frytki, pizza, parówki, płatki na mleku, jajecznica pierogi z bryndzą uwielbia, naleśniki z dżemem jabłka, mandarynki, surowa marchewka kabanosy, żółty ser, salami, ale to raczej osobno, nie na kanapce i absolutny hit: ryż z potrawką z kurczaka z dziwactw: oliwki zielone i czarne Za to w przedszkolu zjada wszystko: wszystkie żurki, grochówki, gołąbki i tym podobne. Podobno zjada nawet kanapki z pomidorem, co w domu po prostu nie wchodzi w grę. Jedyne czego nie ruszy także w przedszkolu to rosół z pietruszką, po prostu nie i koniec. Magia jedzenia w grupie Odpowiedz Link Zgłoś
baba-baba Re: Ulubione potrawy Waszych dzieci 12.04.13, 19:19 Syn 2 lata chętnie wciąga: gulasz z kaszą lub ryżem (pyrą gardzi) makaron z twarogiem jogurt naturalny koktaile owocowo-mleczne domowe łosoś wędzony kefiry Odpowiedz Link Zgłoś
karro80 Re: Ulubione potrawy Waszych dzieci 12.04.13, 20:14 Lubi wszystko. Najbardziej w kolejności przypadkowej: rosół mielone gołąbki kurczaka po tajlandzku zupę z mlekiem kokosowym, może być dyniowa również z kurakiem lub krewetami<z czosnkiem, swieżym imbirem, curry itp - w domu robiona dość często u nas> pomidorówka żurek tiramisu<ze względu na młodą często muszę nasączać biszkopty zbożówką i zwykle robię nie na mascarpone> Odpowiedz Link Zgłoś
camel_3d Sushi.. 12.04.13, 22:24 Kalmary i krewetki. Mielony z kopytkami Schabowy i ziemniaki z koperkiem Odpowiedz Link Zgłoś
minerwamcg Re: Ulubione potrawy Waszych dzieci 12.04.13, 23:19 1. Rosół!!! Koniecznie taki jak u babci. 2. Kura po krasnoludzku (kawałki kurczaka w chińskim sosie z warzywami) 3. Ogórki kiszone 4. Makaron. I gotowany, i nie 5. Większość owoców. Odpowiedz Link Zgłoś
karro80 Re: Ulubione potrawy Waszych dzieci 12.04.13, 23:27 a wątek z przed prawie dwóch lat - szkoda, że się wtedy nie wpisałam, można by było porównać Odpowiedz Link Zgłoś
koza_w_rajtuzach Re: Ulubione potrawy Waszych dzieci 13.04.13, 09:32 7 latka najbardziej lubi drób (udka, skrzydełka, ew. piersi), ale to wiadomo, trzeba ograniczać. Oprócz tego uwielbia kopytka, placki ziemniaczane, naleśniki i pizzę z sosem czosnkowym , ogólnie lubi wszystko to, co nie jest zbyt zdrowe. 4-latek najbardziej lubi kebaba z warzywami, leczo, różne dania z warzywami, które nie mam pojęcia jak nazwać (często duszę mu na patelni kawałek jakiegoś mięsa z przeróżnymi warzywami, które znajdę z domu), uwielbia bigos, paprykę faszerowaną, zapiekaną w piekarniku (faszeruję ją przeróżnie), gulasz z mięsa mielonego, spaghetti. Pierogi ruskie też lubi, ale nie moje, tylko te z knajpy ). A najgorsze jest to, że moje dzieci jedzą zupełnie inne potrawy. Jedyne co obydwoje lubią, to ryż z cukrem i z cynamonem, więc, żeby nakarmić jedno i drugie, to muszę osobno gotować.. Na szczęście dietetyczne dania, które szykuję mężowi przeważnie synowi też odpowiadają . Odpowiedz Link Zgłoś
koza_w_rajtuzach Re: Ulubione potrawy Waszych dzieci 13.04.13, 09:33 o, widzę, że to bardzo stary wątek i już wcześniej się w nim wypowiadałam ). Teraz dieta syna jest lepsza, bo je znacznie więcej potraw niż wcześniej. Odpowiedz Link Zgłoś
dzoaann Re: Ulubione potrawy Waszych dzieci 13.04.13, 12:00 hehe, a u nas prawie nic sie nie zmienilo w upodobaniach dzieciakow hity dalej sa hitami Odpowiedz Link Zgłoś
mamatin Re: Ulubione potrawy Waszych dzieci 13.04.13, 22:10 frytki omlet z wedlina i warzywami Odpowiedz Link Zgłoś
jagienka75 Re: Ulubione potrawy Waszych dzieci 14.04.13, 16:48 starsze jest bardzo wybredne, jak i ja. ulubione potrawy to zupa pomidorowa i jajecznica. z owoców jabłka, banany i pomarańcze/mandarynki. wzrost w 90 centylu, waga w 50 centylu. młodsze zje prawie wszystko, bo zaczyna od jakiegoś czasu grymasić i wybrzydzać. wagowo i wzrostowo jest w 75 centylu. Odpowiedz Link Zgłoś
asienka95 Re: Ulubione potrawy Waszych dzieci 15.04.13, 14:59 Masło. Numer jeden. Ziemniaczki z masłem. Kaszka manna na kozim mleku z bananem i cynamonem. Mleko ryżowe Łosoś pieczony Krupnik, kalafiorowa, rosół, pomidorówka Naleśniki z jabłkiem i cynamonem, placuszki z cukrem pudrem Ciasteczka Franklina Kiedyś - szynka, teraz - nie ruszy. W ogóle ostatnio nie przepada za mięsem. Oczywiście czekolada, lody i inne słodkości. Odpowiedz Link Zgłoś
moni-ka99 Re: Ulubione potrawy Waszych dzieci 17.04.13, 18:38 Rosół, kotlety, pierogi, kluski, makaron, jajecznica - czyli same konkrety Odpowiedz Link Zgłoś
mia_siochi Re: Ulubione potrawy Waszych dzieci 17.04.13, 19:55 Cokolwiek, byle nazwać to "obiadek". A przysmakiem są oliwki. Po mnie to ma Odpowiedz Link Zgłoś