Dodaj do ulubionych

3latek i Jetlag

25.08.11, 15:05
mam pytanko, czy moze ktoras z mam leciala juz z maluchem tak, ze istnialo "zagrozenie" jetlagiem? jak sobie z tym dzieciaki radza?
Obserwuj wątek
    • josephine76 Re: 3latek i Jetlag 25.08.11, 15:21
      Radza sobie podobnie jak my tzn nie radza. Jak maly mial 8 miesiecy bylismy na wakacjach w Brazylii i o 5 rano chodzialm z nim juz po plazy a padal ok 5 wieczorem...Nie zmienialam mu tego rytmu na sile bo po powrocie jest zabawa w druga strona. Ale tez w moim przypadku to byly tylko 4 godziny.
      • camel_3d Re: 3latek i Jetlag 25.08.11, 15:24
        kurcze,,,u mnie bedzie 7... w druga strone czyli ...
    • mikams75 Re: 3latek i Jetlag 25.08.11, 15:47
      latalam juz pare razy - jak miala dwa latka to bylo nieco gorzej, ale jak miala 3 to juz spoko.
      Moje dziecko wysypia sie na maksa w podrozy (samochod/samolot) niezaleznie od pory dnia czy nocy i kierunku podrozy, wiec po przyjezdzie szaleje dlugo. A rodzice sa niezywi, bo podroz dluga a tu dzieciak jeszcze dokazuje do 3 w nocy uncertain
      Ale spoko, jeden dzien i po sprawie. Jak poszla spac o 3 w nocy, to wstala o 10 rano po czym wieczorem juz normalnie zasnela. Ewentualnie w zaleznosci od kierunku i kondycji dziecka - robisz jakas krotka drzemke w dzien.
    • marta_s25 Re: 3latek i Jetlag 25.08.11, 18:47
      przespal dzien z przerwami na jedzenie, potem caaaala noc, i tak przez 2 dni. potem rocilo o normy
    • sokhna Re: 3latek i Jetlag 25.08.11, 20:08
      Wiele razy, ale jakos nie odbijalo sie to na spaniu specjalnie. Jak przyjezdzalismy pozno w nocy (albo wczesnym rankiem) to mala spala dluzej, a jak byla w dzien bardziej zmeczona to robila dodatkowa drzemke. Potem wieczorem szla normalnie spac.
      • camel_3d Re: 3latek i Jetlag 26.08.11, 08:56
        dzieki!

myxsie, ze po prostu bedzie mial jedna noc nagle nieco krotsza smile dolecimy okolo 15 tametgo czasu..wiec zmeczony krotsza noca.. padnie pewnie wieczorem smile)))..mam nadzieje big_grin

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka