Dodaj do ulubionych

Klubik malucha - pytanie

08.10.11, 11:45
Moje młodsze dziecko w styczniu skończy trzy lata. Chciałam, żeby od września poszedł do przedszkola, ale niestety nie dostał się. Oboje z mężem pracujemy, mały jest z dziadkami i generalnie ten układ wszystkim pasuje. Ale chciałabym odciążyć trochę rodziców, a latorośl przyzwyczajać do przedszkola, poza tym on bardzo "ciągnie" do dzieci. Pomyślałam o jakimś klubie malucha 1-2 razy w tygodniu. Znalazlam jeden, koleżanaka zaprowadza tam synka - obydwoje bardzo zadowoleni. Minus - klubik na drugim końcu miasta (nie za dużego, ale zawszewink). No i ostatnio zauważyłam, że blisko mojego domu, na trasie do pracy otwiera się jakieś nowe miejsce tego typu. Wybieram się tam w najbliższym czasie na "wizję lokalną" - podpowiedzcie proszę, na co zwrócić uwagę, o co pytać? Co ewentualnie powinno mnie zaniepokoić? Czy panie pracujące w takim miejscu powinny mieć jakieś pedegogiczne przygotowanie i czy pytać o to podczas rozmowy? Dzięki za wszelkie podowiedzi!
Obserwuj wątek
    • pillow-book Re: Klubik malucha - pytanie 08.10.11, 18:32
      Nie podpowiem o co pytać bo z mojego doświadczenia panie mówią jedno a jest inaczej... Natomiast doskonale jest przyjść z wizytą niezapowiedzianą - wtedy z grubsza widać jak pracuje klubik.
      Ja po takich wizytach w kilku klubikach zrezygnowałam z korzystania z tych instytucji.
      • oliwija Re: Klubik malucha - pytanie 08.10.11, 18:48
        to zalezy jaki klubik. Ogolnie nie zawsze jest tak jak piszesz ze dziecko sobie a panie sobie. pozatym czesto w klubikach jest tak ze drzwi od 9-15 czy dłuzej sa zamykane właśnie przezd takimi intruzami.
        • little_fish Re: Klubik malucha - pytanie 08.10.11, 19:15
          no jasne, że będę na bieżąco weryfikować funkcjonowanie tego klubu. Chodzi mi o to, na co zwrócić uwagę na samym początku? Zanim jeszcza mały tam trafi smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka