Dodaj do ulubionych

Pulmicort - pytanie.

01.03.12, 13:03
Dziewczyny podpowiedzcie mi czy po wziewach z Pulmicortu dziecko może mocniej kaszleć?
Dziękuję za odpowiedzismile
Obserwuj wątek
    • angela10086 Re: Pulmicort - pytanie. 01.03.12, 13:11
      pulmicort dziala przeciwzapalnie- nie powinno bardziej kaszlec powinno raczej wyciszyc.
    • 1nova2 Re: Pulmicort - pytanie. 01.03.12, 13:31
      wg mojego lekarza do ok pol godziny od inhalacji moze kaszlec mocniej
    • dmc14 Re: Pulmicort - pytanie. 01.03.12, 14:31
      sama mam astmę i przy infekcjach górnych dróg oddechowych robię sobie inhalacje z pulmikortu i faktycznie przez jakiś czas po inhalacji kaszlę bardziej, ale po jakimś czasie jest lepiej. Swojej półtorarocznej córce też robię inhalacje tylko w innej dawce.
    • babsee Re: Pulmicort - pytanie. 01.03.12, 14:51
      Tak.Dlatego nie daje juz tego syfu.
      Raz kaszlala corka mocniej az zwymiotowala ale jakos przeszlo(nie liczac zapalenie krtani 3 dni po "wyleczeniu"Pulmicortem)a kolejny raz,wylądowalysmy w przychodni gdzie dostala silne wziew rozkurczowe.Dostala takiego ataku kaszlu,ze zaczela sie dusic/
      To syf maksymalny i dziwie sie,ze lekarze zapisują to jak wit.C.
      • paliwodaj Re: Pulmicort - pytanie. 01.03.12, 15:01
        tak, bo zwykly wirusowy kaszelek w Polsce leczy sie jak w innych krajach astme zagrazajaca zyciu. Rodzicom tez sie dziwie ze podaja takie leki
    • karro80 Re: Pulmicort - pytanie. 01.03.12, 15:32
      Może. Wysusza śluzówkę. PAmiętaj też żeby przemyć buźkę i przetrzeć choć trochę nos po inhalacji. I ja znam szkołę, że nie inhalujemy dłużej niż 10 min.

Pulmikort nie jest syfem jesli dawany jest tam gdzie bardziej opłaca się jego podanie niż nie<dyplazja ostkrzelowo-płucna, zapalenie płuc czy zapalenie oskrzeli zwłaszcza jeśli lubi przechodzić w zapalenie płuc lub kończy się antybiolami.
      Aczkolwiek syfem jest jak każda chemiawink
      • ella_nl Re: Pulmicort - pytanie. 01.03.12, 16:13
        Ale ja nie podaję Pulmicortu ot tak. Wyszła dziecku alergia i miała podejrzenie zapalenia płuc.
        Wczoraj byłam u pulmonologa i powiedział że z dzieckiem jest już ok. Od poniedziałku do p-kola.Ale Pulmicort kazał dawać do skończenia opakowania (około 5 dni). Do Wczoraj podawałam na zmianę z Berodualem. Od dziś sam Pulmicort. I mam wrażenie, że przez same podawanie Pulmicortu kaszel zaczął się od nowa. Stąd moje pytanie.
        • annex81 Re: Pulmicort - pytanie. 03.03.12, 00:13
          Moja córka na zapalenie krtani miała przepisany z Berodualem. Podobno powinno się Pulmicort z czyś jeszcze podawać (ale nie chcę wymyślac po co i dlaczego, bo ktoś mi kiedyś cos tłumaczył).
          Ogólnie mam wrażenie, że Pulmicort stał sie ostatnio bardzo "modny". Lekarze, bardzo chętnie go przepisują, a to przecież STERYD!!! Myślę, że wiele rodziców nie wie co to jest do końca Pulmicort, a jak wie to chyba nie do końca ma świadomość co to steryd.
          Moja córka również "raz" dostała przy zapaleniu krtani, które zakończyło się szpitalem.
          • evit.a Re: Pulmicort - pytanie. 03.03.12, 00:37
            nie bede sie wymadrzac ,bo lekarzem nie jestem, ale ,moim dzieciom podaje pulmicort w inhalacjach z sola fizlologiczna 3 razy dziennie i osobno w inhalacjach 2 razy dziennie berodual z sola fizjologiczna ,dla 7 miolatki np pulmicort 1 ml pulmicortu z 3 ml soli ,berodual w zaleznosci od zaostrzenia ,pulneo ,nasivin do nosa ,surfarinol do nosa a jak konczy sie antybiotykiem to tez ma inhalacje dalej .
            wspomnialam o soli fizjologicznej ,poniewaz nie pisalyscie chyba ,ze wiadomo wszystkim ,ze podaje sie do inhalacji nawet mozna sama sol podawac w inhalacjach .
            • evit.a Re: Pulmicort - pytanie. 03.03.12, 00:50
              moje starsze dziecko 11 tlatek chorowal 4 miesiace ,non stoper kaszlal,dusil sie co drugi dzien w przychodni i na dyzurze nocnym ,swisty nad plucami ,szmery ,rzezenia itd ,w koncu wyladowal w szptalu iiiiiiiii odoskrzelowe zapalenie pluc zdiagnozowali .
              nasze dzieci nie dokladnie wdychaja leki z inhalacji
              saturacje przez 3 dni mial nieciekawa karmili go ventolinem i pilnowali by dokladnie wdychal ten lek .Wystarczylo im piec dni by moje dziecko przestalo kaszlec ,az ulzylo mi kiedy bylo coraz mniej uzywanego ventolinu i teraz jest tylko na fixotide ,ale tez widze ,ze czasami mnie oszukuje i tego leku nie bierze .Trzeba pilnowac nasze dzieci by te leki odpowiednio wdychaly .
              • paliwodaj Re: Pulmicort - pytanie. 03.03.12, 04:18
                >STERYD!!! Myślę, że wiele rodziców nie wie co to jest do końca Pulmicort, a jak wie to chyba >nie do końca ma świadomość co to steryd.
                dokladnie!
                15 lat temu to jeszcze bylo nie do pomyslenia, ale dzis lekarz ma byc skuteczny , znaczy wszystko z czym dziecko przyjdzie do lekarza ma zniknac natychmiast, nie wazne jakimi metodami.
                • alfa36 Re: Pulmicort - pytanie. 03.03.12, 21:31
                  Moj synek też więcej kaszlal po pulmicorcie. Też mam mieszane uczucia, co do leczenia mojego dziecka lekami wziewnymi. Ostatnio po wziewach mu nie przeszlo . Kiedy po tygodniu podawania lekow mlodemu nie przechodzilo, sama odstawilam wszystkie wziewy i syropki. Niby przeszlo, ale pokasluje (jest 3 tygodnie po przeziębieniu).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka