Dodaj do ulubionych

antybiotyk

10.04.12, 20:44
Witam czy przy stosowaniu antybiotyku augmentin ES jak pojawia sie u dziecka biegunka to powinno sie zglosic do lekarza prowadzacego i poprosic o zmiane antybiotyku ?
Obserwuj wątek
    • klubgogo Re: antybiotyk 10.04.12, 21:03
      A lek osłonowy?
      • ania_zgora Re: antybiotyk 10.04.12, 21:15
        a który dzień jest podawany ten antybiotyk?
    • w_miare_normalna Re: antybiotyk 10.04.12, 21:32
      tak, od razu będzie zmiana antybiotyku.
      • fantomka44 Re: antybiotyk 10.04.12, 22:39
        jest to jedno z możliwych działań nieporządanych, więc powinnaś się zgłosić
    • dziennik-niecodziennik Re: antybiotyk 10.04.12, 22:51
      najpierw spróbuj zastosowac lek osłonowy, jesli mimo to nie przejdzie - do lekarza.
    • isiaisia Re: antybiotyk 11.04.12, 08:49
      ale biegunka-biegunka?
      bo ja dostając dla małej augmentin (wtedy 23 m) dostałam info ze stolec moze być rozrzedzony, i faktycznie, stał sie rzadszy i czestszy (4 razy zamiast 2) ale nie robiłam paniki, po 3 dniach wszystko sie ustatkowało.
      • gajmal Re: antybiotyk 11.04.12, 09:05
        Dałabym Enterol to probiotyk podawany właśnie przy biegunce poantybiotykowej
    • slonko1335 Re: antybiotyk 11.04.12, 09:15
      Mój syn jak dostawał ten antybiotyk to dostał biegunki, lekarz kazał podawać leki osłonowe, smectę i wprowadzić dietę zatwardzającą żeby utrzymać antybiotyk jak najdłużej w organizmie, niestety nie udało się i leczenie się nie powiodło, za szybko przez niego przelatywało, młody wylądował w szpitalu na dożylnymsad
      Do lekarza udałabym się zdecydowanie w takim wypadku o ile to rzeczywiście biegunka a nie rozluźnione stolce.
    • shige Re: antybiotyk 11.04.12, 22:22
      Tak, powinno się to skonsultować z lekarzem, bo w przypadku biegunki, która wystąpiła w przebiegu antybiotykoterapii u dzieci, należy rozważać wystąpienie rzekomobłoniastego zapalenia jelita grubego i podjąć stosowne działania diagnostyczno-terapeutyczne zgoła inne od pierwotnych.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka