Dodaj do ulubionych

Ochrona przeciwsloneczna

20.04.12, 10:43
Co polecacie? Mlody nigdy nie miał problemow ze skórą. NIestety, wyprysk alergiczy, ktory pojawil sie ponad tydzien temu na policzkach znikąć nie chce. Jest co prawda lepiej po zastosowaniu masci i podaniu leku. Podejrzewam alergię na slońce. Polećcie proszę kosmetyk do twarzy dla prawie 7 latka.
Obserwuj wątek
    • aybi Re: Ochrona przeciwsloneczna 20.04.12, 15:14
      Moja córka ma uczulenie na słońce. Ma 7 lat. Jak była młodsza to stosowałam krem Erisa i było ok. W zeszłym roku było bardzo źle. Poszukiwałam innych kremów. Trochę ich przetestowałam, obecnie stosuję La roche posay anthelios SPF 50+, ale niewiele to daje. Córka już ma wysypkę na dłoniach i twarzy, bo na razie tyle zostało wystawione na słońce sad Też ma te zmiany od tygodnia i nie chcą zniknąć. Już nie wiem co robić.
      • alfa36 Re: Ochrona przeciwsloneczna 21.04.12, 14:58
        Własnie zauwazyłam plamy na szyi. Mam już pewnośc, ze to slonce. Trochę drogie to La roche posay , a to jest bloker?
        • aybi Re: Ochrona przeciwsloneczna 23.04.12, 20:31
          wiesz ten z La roche posay fajnie się rozsmarowuje, tylko sie trochę klei
          możesz spróbować erisa, polecają też ten z rossmana dla dzieci
          musisz sama popróbować, bo dla każdej skóry coś innego jest lepsze
    • aybi Re: Ochrona przeciwsloneczna 21.04.12, 21:31
      We wskazaniach jest "Do skóry skłonnej do alergii słonecznych. Skóra normalna i sucha. Silne nasłonecznienie".
      Stosowałam też krem biodermy, ale ten pozostawia taką białą powłokę na skórze.
      Niestety niewiele mogę pomóc, bo sama jestem totalnie bezradna i nie wiem co robić.
      Lekarze jedyne co potrafią doradzić to unikać słońca!.
      • alfa36 Re: Ochrona przeciwsloneczna 22.04.12, 13:18
        A ktory z wyprobowanych przez Ciebie najlepiej się rozsmarowuje?
        • aybi Re: Ochrona przeciwsloneczna 23.04.12, 20:33
          odpowiedź wskoczyła mi trochę nie w to miejsce smile

a jak zmiany skórne u dziecka?
          wiesz tak dla pocieszenia to alergia słoneczna często ujawnia sie wiosna, a potem skóra się przyzwyczaja i jest lepiej, u nas niestety ta wersja nie wystąpiła sad
        • ewczak6 Re: Ochrona przeciwsloneczna 23.04.12, 20:34
          Polecałabym krem z firmy mustela ten do skóry atopowej z filtrem SPF 50wink
          - - - - - - - - - -

<< - Porady farmaceutki - >>

zapytaj-farmaceute.blogspot.com/
    • mamu-tka Re: Ochrona przeciwsloneczna 24.04.12, 11:32
      Zobacz sobie krem dla dzieci na słońce z Floslek for kids, ma SPF 50+, tylko nie pamiętam jak to cenowo wychodzi. A jak nie to może iwostin, chyba i tak tańszy niż la roche.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka