Dodaj do ulubionych

W co grają Wasze 3 latki?

31.05.12, 10:26
Córka lubi gry, mamy ich trochę: grzybobranie, memo, domino, słonia z motylkami, kot w worku, najbardziej lubi zagadki Smoka Obiboka - te gdzie wkłada się paluszek. Są jeszcze gry starszej siostry: kamelot, pędzące żółwie, monopol z bankomatem (uwielbiany)... i kilka innych. Córka dostała na urodziny pieniądze i chciałabym kupić jej coś fajnego. Myślałam o grze zręcznościowej w stylu walnij kreta (chyba wiecie o czym mowa) ale w wersji na macie, albo hop frog?
Możecie podpowiedzieć co lubią Wasze dzieci?
Obserwuj wątek
    • anianiunia2507 Re: W co grają Wasze 3 latki? 31.05.12, 11:27
      Moja corka tez lubi kota w worku i tego slonia z motylkami ale uwielbia tez colorama tylko ze to jest gra zakupiona w niemczech....ale polega na rozpoznawaniu kolorow i figur i dopasowywaniu na planszy....lubi tez wszelkiego rodzaju puzzle...malowanie farbami...ciastoline...kredki a z gier to chyba jeszcze "nawlekaj nie czekaj" lotto zwierzatka i Lotti karotti ale to tez gra zakupiona w niemczech...moze znajdziesz na ebay albo allegro...
      • magdalenca78 Re: W co grają Wasze 3 latki? 31.05.12, 17:13
        Lotti karotti widziałam w Rossmannie lub Carrefour. Jest tez w merlinie.
    • corrina_f1 Re: W co grają Wasze 3 latki? 31.05.12, 11:35
      Kamelot jest już odpowiedni dla 3 latki ? Też się zastanawiam nad zakupem od dłuższego czasu, słyszałam że super.
      • elka136 Re: W co grają Wasze 3 latki? 31.05.12, 21:15
        Kamelot ma moja 7 latka, dostała na 5 urodziny, teraz przechodzi większość zadań ale dla 3 latki to za trudne. Z moją 3 latką zmodyfikowaliśmy zasady i na razie układa klocki na wzór odpowiedzi. Zastanawiałam się dla niej nad Dniem i Nocą.
    • karolina17w Re: W co grają Wasze 3 latki? 31.05.12, 11:39
      Póki co jego najbardziej ulubioną gra jest "Gdzie jest żabka". Lub też "Sznurki i dziurki" - głównie nawlekać guziki smile

Jesienią kupie mu jeszcze jakieś 2-3 ale nie wiem dokładnie które (zobaczymy jak się rozwiną jego zainteresowania) bo aktualnie bardzo dużo czasu spędza na dworze i nie ma ochoty siedzieć w domu i grać.
    • mikams75 Re: W co grają Wasze 3 latki? 31.05.12, 15:05
      spadajace malpki
      lotti karotti
      te dwie gry u nas sa najwiekszym hitem
    • elka136 Re: W co grają Wasze 3 latki? 31.05.12, 21:19
      Wszystkie wymienione tu gry mamy wink Zastanawiam się nad tą grą zręcznościową, może ktoś ma ?

allegro.pl/listing.php/search?string=gra+zr%C4%99czno%C5%9Bciowa+kreta&category=11818
    • pinkdot Re: W co grają Wasze 3 latki? 01.06.12, 09:25
      Mój syn bardzo lubi gry Granny - Tęczę i tę o dźwiękach (nie pamiętam nazwy).
      Gra "Uderz kreta" wydaje mi się czymś obrzydliwym, nie chciałabym uczyć dziecka tego, że może zwierzaki, nawet narysowane, walić młotkiem po nosie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka