Dodaj do ulubionych

Dlaczego porządne buty są takie brzydkie?

26.09.12, 11:13
Właśnie usiłuje znalezc buty na jesień dla mojej córki i chcę żeby były profilowane, ze skóry ipt. Muszą być "zdrowe" dla stopy. Ale dlaczego te buty sa takie paskudne? Np. ktoś polecał firme Memo ale ich wygląd mnie zniechęca. Znacie moze firmy których buciki są dodatkowo atrakcyjne wizualnie?
Obserwuj wątek
    • czarna784 Re: Dlaczego porządne buty są takie brzydkie? 26.09.12, 11:19
      Ecco...chociaz tez oka zbytnio nie ciesza,ale seria mimic jeszcze jakos ujdzie wink

shopeu.ecco.com/pl/pl/ecco/ecco-mimic_613495/921697
      • iskierka115 Re: Dlaczego porządne buty są takie brzydkie? 26.09.12, 11:25
        No tez te nieszczesne Ecco mi do głowy wpadło ale właśnie Mimic miała wiosną i już nie moge na nie patrzec smile A kiedyś słyszałąm że Ecco wcale nie ma dobrych butów dla dzieci...choć pewnie każdy ma inna opinię na ten temat smile
    • mikams75 Re: Dlaczego porządne buty są takie brzydkie? 26.09.12, 11:24
      mnie sie superfity podobaja (choc tez nie kazdy model) zarowno wygladem jak i jakoscia.
      Ecco tez ma niektore fajne buty, te z linku powyzej tez mi sie podobaja.
      Nie wiem co dla ciebie jest ladne. I czemu maja byc profilowane?
      • zjawa1 Re: Dlaczego porządne buty są takie brzydkie? 26.09.12, 11:27
        Memo to chyba gl buty ortopedyczne. Ja kupuje zawsze z Bartka, porzadne maja znak zdrowej stopy i sa bardzo ladne.
      • iskierka115 Re: Dlaczego porządne buty są takie brzydkie? 26.09.12, 11:33
        W sumie nie musza być profilowane ale jakoś tak ciagle szłysze (głównie od mojej mamy) że buty porządne profilowane bla bla bla big_grin i boje się butów ZARY czy Next choć baaardzo mi się podobaja smile
        • czarna784 Re: Dlaczego porządne buty są takie brzydkie? 26.09.12, 15:22
          Powiem Ci szczerze,że mam buty z Next,dokładnie trampki wysokie,dla mnie sa genialne,małej bardzo ładnie w nich siedzi nóżka. Dziecie bardzo lubi w nich chodzic smile
          • mamatin Re: Dlaczego porządne buty są takie brzydkie? 27.09.12, 23:32
            dokładnie trampki wysokie,dla mnie sa gen
            > ialne,małej bardzo ładnie w nich siedzi nóżka. Dziecie bardzo lubi w nich chodz
            > ic smile

moje dziecie tez ma, jeansowe, sznurowane, z boku suwak, świetne. Tylko chodzić w nich nie chciała. Jędza małasmile
    • semi-dolce Re: Dlaczego porządne buty są takie brzydkie? 26.09.12, 11:52
      Może to kwestia gustu? Mnie podobają się takie ecco www.paradopary.pl/mimic-5 i takie geoxy www.paradopary.pl/flick-4
      • angelkochanie Re: Dlaczego porządne buty są takie brzydkie? 26.09.12, 12:08
        Buty naturino sa b. Ladne i b. Dobre. Szczerze polecam.
      • iskierka115 Re: Dlaczego porządne buty są takie brzydkie? 26.09.12, 12:13
        Geoxa świetne! Dzięki wielkie smile Znalazła też coś fajnego. Buciki BOBUX nie maja dużego wyboru ale moze komuś coś wpadnie w oko aktywnyurwis.pl/sklep/buciki-bobux/i-walk?TreeId=9
    • afro.ninja Re: Dlaczego porządne buty są takie brzydkie? 26.09.12, 12:16
      www.emel.com.pl/prod.php?idg=18&id=8699&idp=8699&s=&type=&kword=
      • foxanka Re: Dlaczego porządne buty są takie brzydkie? 26.09.12, 12:20
        Clarks ma ładne buciki, wygodne i doskonałe jakościowo.
        Nie wszystkie piękne ale da się coś wybrać smile
        www.clarks.pl/products/kids/girls/girls-infant
        • foxanka Buty NEXT 26.09.12, 12:21
          Trampki - suuuuuper
          Kozaczki stylizowane na UGG - super.
          Reszty nie sprawdzałam
          • zonajana Re: Buty NEXT 26.09.12, 12:46
            Converse
            Agatha Ruiz de la Prada
            Geox
            Lief!
            Uggs
            Wg mnie ladne i porzadne
    • tijgertje Re: Dlaczego porządne buty są takie brzydkie? 26.09.12, 13:12
      Memo to buty ortopedyczne. Dobry but ma miec sztywny (nie wysoki!) zapietek, dobrze trzymajacy stope. Jest to tylko mozliwe, jesli szerokosc buta jesdt odpowiednia (nie za waski, ale przede wszysktkim nie z szeroki!). But NIE POWINIEN miec profilowanej wkladki, bo nie dosc, ze uniemozliwia prace miesni stop, to wkladka czesto jest profilowana tylko z nazwy, czesto nie pasuje do naturalnych krzywizn stop. But ma miec dosc szerokie palce, na tyle, zeby miely swobode, nie, zeby noga mogla jezdzic w lewo i prawo. No i podeszwa: stabilna, nie slizgajaca sie po podlozu i zginajaca w 1/3 (nie w polowie, jak to np zwykle bywa z butami Elephanten). Jesli but spelnia powyzsze warunki, jest z solidnych, naturalnych materialow, to na pewno jest dobrym butem.
    • annubis74 Re: Dlaczego porządne buty są takie brzydkie? 26.09.12, 15:21
      ja kupuję dla córeczki buty firmy Mazurek
      www.mazurek-buty.pl/
      Mamy je na każdy sezon i są nie do zdarcia (tzn. Mała wcześniej wyrośnie). Moim zdaniem dobra jakość, wygodne i ładne
    • mia_siochi Re: Dlaczego porządne buty są takie brzydkie? 26.09.12, 15:55
      Clarksy, superfit, naturino są śliczne.
      Memo to ortopedyczne pancerniaki.
    • heja5 Re: Dlaczego porządne buty są takie brzydkie? 26.09.12, 16:14
      superfit. A jeśli jesteś z warszawy to mogę ci powiedzieć gdzie kupić fajne buty w okazyjnej cenie.
      • ironia-losu11 Gdzie???? 26.09.12, 20:48
        Heja5, bądź człowiekiem wink i podziel się tą informacją o sklepie w Wwie.... Dziekismile
        • heja5 Re: Gdzie???? 27.09.12, 14:20
          na kabatach: Aligator Wąwozowa 31 lok. 27. polecam, już 3 parę butów kupiłam, a jako, że to moje pierwsze dziecko i nie miałam doświadczenia, to pomocna ekspedientka to dla mnie podstawa. Spory wybór butów znanych marek, ale w trochę niższej cenie. Szkoda tylko, że mi zlikwidowali pod nosem jeden sklep i muszę na Kabaty sad
      • nannyjo32 Re: Dlaczego porządne buty są takie brzydkie? 26.09.12, 20:54
        ja tez zawsze kupuje clarks teraz kupilam takie saswietnie wykonane.

www.clarks.co.uk/p/20347891
    • silje78 Re: Dlaczego porządne buty są takie brzydkie? 26.09.12, 17:07
      pytanie chyba powinno brzmieć : "dlaczego porządne buty MI się nie podobają", a nie dlaczego są brzydkie.
      to co wg ciebie jest paskudne wg kogoś innego będzie piękne.
      wg mnie ecco ma sporo udanych modeli, primigi też, superfit kilka modeli. z bartka też można znaleźć coś ciekawego. ładne wizualnie (niektóre baleriny) są renbut'y, za to jakościowo porażka, po miesiący wyglądają jak stare schodzone obuwie, a są noszone z kilkoma na zmianę (przetsetowane dwie pary). antylopa wg mnie tragedia, mrugała do przyjęcia. tak wiec wyjatkowo nietrafiony tytuł....
    • aw0207 Re: Dlaczego porządne buty są takie brzydkie? 26.09.12, 21:09
      Ładne i porządne pod względem profilaktyki są według mnie buty Superfit czy Aurelka.
    • anszetka Re: Dlaczego porządne buty są takie brzydkie? 26.09.12, 22:31
      Butki wygodne a zarazem atrakcyjne wizualnie (tylko na cene nie patrz wink) www.jefchaussures.com/chaussures-Catimini-mIN.html?order_by=priorite&page=1
      Podobaja mi sie tez kickersy oraz martensy (takie same wzory dla doroslych jak i dla dzieci smile
      • angelkochanie Re: Dlaczego porządne buty są takie brzydkie? 27.09.12, 09:35
        Catimini nie wytrzymuja czasem jednego sezonu. Ta marka niech lepeij zaprzestanie na ubrankach, bo jakoscia butow to sie pochwalic nie moga.
        Ktos wspominal o ugg, to buty nie dla dzieci, chodza w nich koslawo.
        Superfit i naturino ... Pod tymi butami sie podpisuje , jeszcze bissgard ma fjne, i jakosciowo jeszcze lepsze od naturino.
        • anszetka Re: Dlaczego porządne buty są takie brzydkie? 28.09.12, 09:50
          U nas Catimini sprawdzily sie nad wyraz dobrze. Corka cala zeszla zime przechodzila w kozaczkach tej firmy i dalej wygladaja jak nowe. Niestety w tym roku sa juz za male. No coz, beda dla kolejnego dziecka z rodziny wink Oprocz nich miala tylko sniegowce na mroz i snieg. Ale u nas duzych mrozow nie ma wiec glownie w tamtych chodzila. Wiec polecam smile
    • kajti1 Re: Dlaczego porządne buty są takie brzydkie? 28.09.12, 08:44
      little blue lamb?
      Polecamsmile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka