Dodaj do ulubionych

Klocki drewniane

11.11.12, 09:11
Chciałabym kupić wnuczkowi na urodziny (pod koniec listopada skończy 3 latka) klocki drewniane. Jest tego mnóstwo - nie wiem, które wybrać.
Mam na oku te:
allegro.pl/zabawki-drewniane-klocki-210szt-literki-i2760929916.html
oraz te
allegro.pl/klocki-drewniane-250-szt-kolejka-gratis-zabawki-i2776151438.html
Z tym że o tych drugich czytałam niezbyt pochlebne opinie (napisane jednak przez jedną i tę samą osobę na różnych forach...).
Zatem bardzo proszę Was o polecanki. smile
Obserwuj wątek
    • beliska Re: Klocki drewniane 11.11.12, 10:14
      Klocki jak klocki. Lite drewno i troche farby, co tam moze się psuć.
      Mamy mnie więcej takie same juz którys rok z tym, że kupowane w workach
      po jakies 10-15zł nawet nie pamietam gdzie.
      Nic się z nimi nie dzieje. Ważne, by było dużo tego.
    • miss_paradox Re: Klocki drewniane 11.11.12, 13:39
      jak dla mnie najlepiej wykonane Brio, potem Mothercare z zestawu z pchaczem, a na koncu Mothercare w pudelku pakowane po 100 albo 75, juz nie pamietam. Farba ze wszystkich odchodzi tak samo.

Ale jak mowi poprzedniczka, duzo to wiecej mozliwosci smile
    • bluea.nne Re: Klocki drewniane 11.11.12, 13:55
      ja kupowałam dla swoich dziewczyn klocki drewniane z Lidla- parę lat temu, ale pojawiają się tam; farba nie schodzi, klockami się bawią super do dziś- i faktycznie ilość jest ważnasmile
      • gwen_s Re: Klocki drewniane 12.11.12, 11:49
        od 19.11 mają być w lidlu klocki...
    • mamiczka_malucha Re: Klocki drewniane 12.11.12, 13:33
      Moje dziecko ma klocki firmy Eichhorn i jesteśmy z nich bardzo zadowoleni.
    • mama-ola Re: Klocki drewniane 12.11.12, 14:33
      Mój synek dostał takie klocki, jak miał roczek. Im starszy, tym rzadziej się nimi bawił. Teraz ma 3,5 roku i bawi się nimi niezwykle rzadko (ale czasem jednak tak). W tym wieku dziecko chce i umie budować skomplikowane budowle, a tu się ciągle wszystko rozwala. Jak maluch postawi jeden klocek na drugim, to już jest sukces i na tej zasadzie może się takimi klockami bawić. Albo babcia mu buduje, a dziecko się patrzy, ewentualnie zrobi buch! i się cieszy. Ale 3-latek to ma już trochę większe wymagania od klocków.
      Klocki drewniane mogą zainteresować Pani wnuczka, ale tylko dlatego, że będą nowością. Bo tak poza tym, to już jest chyba na nie za duży. Zbuduje coś, to mu się zaraz rozsypie i będzie złość. Nie zrobi z nich nic skomplikowanego. A w tym wieku już by umiał.
      Raczej bym uderzyła w duplo w tym wieku.
      • annniul Re: Klocki drewniane 12.11.12, 18:29
        Ja bym ci polecała klocki Cliksy kupic, sa fajne bo dzieciaki je uwielbiają w różnym wieku i dzięki nim rozwijaja swoja wyobraxnię
        • mama-ola Re: Klocki drewniane 13.11.12, 14:40
          Cliksy są od 4 lat, a nie od prawie 3... Co prawda mój młodszy synek radzi sobie z nimi bardzo dobrze, ale to przy starszym bracie. Jedynakowi 3-latkowi bym nie dawała. W wypadku starszego dziecka są jak najbardziej godne polecenia smile
    • turnesolka Re: Klocki drewniane 13.11.12, 14:25
      Ja kupiłam takie które miały atest dla dzieci od urodzenia a nie 3lata+. Co do trwałości się nie wypowiem bo leżą nieużywane. Oboje wolimy bawić się Duplo.
    • 0mirka2 Re: Klocki drewniane 13.11.12, 15:14
      Dziękuję wszystkim za rady. smile
      Przemyślałam sprawę i chyba jednak kupię coś doroślejszego. wink
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka