Dodaj do ulubionych

Stan podgorączkowy

11.12.12, 09:23
Nie myślałam że zadam to pytanie na forum ale coż wink
W zeszłym tygodniu Mysza została 3 dni w domu z powodu kataru wink- a dokładnie tego, że lało jej się z nosa, szkliste oczy, bolała ją głowka.
Po katarze ani śladu, po kaszelku też ale jest 37,4 cholera wie czemu.
Osłuchowo ok, płuca, oskrzela czyste, uszy i gardło OK.
Zostawić w domu ??
Płacze, że chce do przedszkola.
Obserwuj wątek
    • slonko1335 Re: Stan podgorączkowy 11.12.12, 09:30
      U nas w przedszkolu była jakas taka niegroźna wirusówka. Moje dzieciaki też załapały. 2-3 dni miały stan podgorączkowy i nic więcej, zostały w domu bo źle się czuły. Znaczy nie cały czas ale po jakimś czasie normalnej aktywności stawały się jednak pokładające takie, osowiałe. Odpoczywały, czasami zdrzęmneły się i znowu wszystko ok. Do przedszkola bym nie puściła ze stanem podgorączkowym bo za dwie godizny może już mieć konkretną temperaturę albo czuć się gorzej. Zostawiłabym w domu.
    • camel_3d Re: Stan podgorączkowy 11.12.12, 09:33
      ja do 38 nie zostawiam w domu.. chyba ze mlody jest oklapniety. Jezeli bryka to idzie do przedszkola.
    • rulsanka Re: Stan podgorączkowy 11.12.12, 10:48
      Taka temperatura mieści się jeszcze w zakresie normy. Pytanie jeszcze czym mierzysz, bo termometry elektroniczne nie są zbyt dokładne.
      Myślę że większość takich "stanów podgorączkowych" pozostaje przez nas niezauważona. Ja często czuję, że syn jest cieplejszy albo zimniejszy, ale temperatury nie mierzę jak się czuje normalnie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka