skarolina Re: Żłobek na Umińskiego 10.03.04, 22:19 maja.komosinska 05.03.2004 12:00 odpowiedz na list odpowiedz cytując Ja serdecznie polecam złobek na Umińskiego, bardzo sympatyczny personel,piękne,kolorowe sale i programy wychowawcze(rytmika,angielski,teatrzyk oraz wiele innych)resztą zanim oddasz dziecko do żłobka pójdź tam i prozmawiaj oraz poproś o oprowadzenie po obiekcie.Moja znajoma wychowała w tym żłobku już trójkę swoich pociech. to jest strona tego żłobka www.zlobek.friko.pl Odpowiedz Link Zgłoś
sweet.joan Re: Żłobek na Umińskiego 04.04.05, 14:58 • Do Mam Zlobkowiczow z Uminskiego kajka_997 15.03.2005 15:14 + odpowiedz Drogie Dziewczyny! Jestem zmuszona oddac Mala pod opieke osob trzecich,a najblizej domu mam wlasnie Wasz zlobek.Czy mozecie mi cos o nim napisac?Cos o Paniach,rozkladzie dnia,diecie alergika,godzinach otwarcia,cenniku. Na razie mam jeden wielki metlik w glowie i sercu przede wszystkim i bede wdzieczna za jakiekolwiek informacje. A co wogole taki niespelna poltoraroczniak tam robi? Pozdrawiam i dziekuje • Re: Do Mam Zlobkowiczow z Uminskiego kajka_997 16.03.2005 22:24 + odpowiedz Nie ma tu nikogo z Uminskiego....? • Re: Do Mam Zlobkowiczow z Uminskiego aga_paduch 17.03.2005 11:27 + odpowiedz Cześć, Mój Błażej chodzi do tego złobka do I grupy od grudnia 2004. Odbieram go ok. 15. Ja jestem zadowolona, myślę że on też. Aklimatyzacja trwała 2 dni, choć nie było wielkiego płaczu tylko małe pochlipywanie. Przez pierwsze 2 tygodnie chodził na 4 godziny. Mąż go zaprowadzał i siedział z nim - 1 dnia 1,5 godz, 2 dnia - 1 godz, i tak coraz krócej. Ze żłobka wychodzi uśmiechnięty, zaczyna już sam jeść, z robieniem na nocniczek jest w tej chwili bunt. Co do choróbsk - to cały czas się uodparnia. Czasami przechodzi 3 tygodnie i dopadnie go choróbsko. Ale idzie wiosna mam nadzieję, że teraz będzie lepiej. Pozdrawiam, Aga i Błażej (24.10.2003) • Re: Do Mam Zlobkowiczow z Uminskiego sorrow74 18.03.2005 16:58 + odpowiedz podciągam Równiez chciałabym dowiedzieć się coś nt. tego żłobka. Zamierzam niedługo oddać do żłobka moją Małą (będzie wtedy miała ok. 6 m-cy). Zastanawiam sią właśnie nad tym żłobkiem. Słyszałam o nim dobre opinie. A przy okazji mam pytanie: jeśli chcę, żeby dziecko chodzio do żłobka od lipca br., to już muszę je zapisać ? Wygląda to podobnie jak z przedszkolem i szkołą ? Pozdrawiam • Re: Do Mam Zlobkowiczow z Uminskiego aga_paduch 18.03.2005 21:25 + odpowiedz Cześć, Nie wiem czy przyjmą do żłobka Twoją małą. JAk ja zapisywałam Błażeja, powiedziano mi, że w tym żłobku przyjmują dzieci które ukończyły rok i już chodzą. Chociaż są czasami wyjątki. Do Błazeja grupy chodzi 2 dzieci które jeszcze nie chodzą, mają ok 11 miesięcy. Co do zapisów, ja czekałam miesiąc na przyjęcie. • Re: Do Mam Zlobkowiczow z Uminskiego kajka_997 18.03.2005 22:12 + odpowiedz Dzwonilam do nich i moge Ci powiedziec tyle,ze w wakacje nie pracuja(pewnie dyzur pelnia w tym roku inne zlobki) • Re: Do Mam Zlobkowiczow z Uminskiego sweet.joan 29.03.2005 14:30 + odpowiedz • do agi_paduch kajka_997 17.03.2005 16:27 + odpowiedz Dzieki za odzew.A jak opiekunki?Jak wyglada dzien takiego malucha?W jakich godz.czynna jest placowka?(z dyr.umowiona jestem na przyszly tydzien) Do ktorej trzeba przyprowadzic dziecko?I tak wogole,czy czujesz,ze slusznie postapilas,dobrze wybralas? Pozdrawiam • Re: do agi_paduch aga_paduch 18.03.2005 21:36 + odpowiedz Hej Żłobek, czynny jest 0d 6 do 17. Mój Błażej przychodzi na 8, wtedy jest śniadanko. Później nocnikowanie, następnie zabawy. O 11.30 obiadek, znów nocnikowanie i dzieci idą spać. Ok. 14.30 jest podwieczorek. Ja jestem bardzo zadowolona, myślę że Błażej również. Jak pytamy się Błażejka czy chce do dzieci, to staje przy drzwiach i mówi dzieci. Myślę że to mówi samo za siebie. Jakby było mu źle, to by nie chciał tam chodzić. Mąż mówi, że jak go odprowadza, Błażej szybko daje mu cześć i leci do dzieci. Jak wychodzi jest również uśmiechnięty. Czasami mam wrażenie jakby chciał jeszcze trochę pobyć z dziećmi. Panie na mnie zrobiły pozytywne wrażenie. Podjęłam decyzję o żłobku, nie z oszczędności, spokojnie mogłabym zatrudnić opiekunkę. Uważam, że między dziećmi będzie się lepiej rozwijał, będzie bardziej otwarty. Ja nie chodziłam do żłobka, ani do przedszkola i jako dziecko w podstawówce miałam bardzo duży problem z nawiązywaniem kontaktów. Byłam bardzo nieśmiała. Na szczęśćie nadrobiłam zaległości. Wyrzutów sumienia nie miałam żadnych, tak mi podpowiadało serce. Mam nadzieję, że podejmiesz słuszną decyzję. Pozdrawiam, Aga i Błażejek • Re: do agi_paduch kajka_997 18.03.2005 22:00 + odpowiedz Tez mam taka nadzieje.... Dziekuje Ci i pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
sweet.joan Re: Żłobek na Umińskiego 25.07.05, 16:04 • Godz.otwarcia Ż.przy Uminskiego W-wa kajka_997 13.07.2005 15:35 + odpowiedz 6-18? 7-17? Dwie rozne informacje z dwoch roznych zrodel.Do instytucji dodzwonic sie nie moge,a jest to dla mnie wazna sprawa.Dzieki • Re: Godz.otwarcia Ż.przy Uminskiego W-wa mama-igorka 15.07.2005 11:30 + odpowiedz do instytucji dodzwonić się da pomimo,że mają teraz urlop. godziny pracy to 6-17 z pewnego źródła. • Re: Godz.otwarcia Ż.przy Uminskiego W-wa stowarzyszenienaszedzieci 15.07.2005 12:57 + odpowiedz W sprawie godzin otwarcia tego złobka proponuję zadzwonic do Zespołu ŻŁobków Miasat Stolecznego Warszawy tel 022/ 565 23 55 lub strona internetowa www.zlobki.waw.pl pozdrawiam • Re: Godz.otwarcia Ż.przy Uminskiego W-wa spancer21 15.07.2005 13:01 + odpowiedz Coś mi się zdaje że ty chyba pracujesz w Zespole Żłobków,bo po każdą nawet błachą informację każesz dzwonić do Zespołu,jak czasami można dowiedzieć się o daną sprawę na forum żłobki od rodziców których dzieci chodzą do żłobków. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
agata_to_ja Re: Motorowa 27.09.04, 17:24 Cześć moje dzieci chodziły do tego żłobka, a właściwie córeczka nadal chodzi. Zaczynały karierę co prawda w dość zaawansowanym wieku, bo synek miał prawie 3 lata a córcia ponad 1,5. Nie wiem więc, jak z maluszkami, czy ich mamy są zadowolone. Ja mogę szczerze polecić, bardzo żałuję, że ten okres w naszym życiu juz się skończył, tam było tak spokojnie, kameralnie, ciepło. Teraz synek jest w przedszkolu, córci nie przyjęli, bo nie ma 3 lat. Tak więc raz jeszcze polecam. pozdrawiam agata Odpowiedz Link Zgłoś
zuzazuzka Re: Motorowa 28.09.04, 14:33 To sie super sklaa bo chciałabym tam poslac córke w marcu , a edzie wtey miała już 2 lata i 8 mcy. Tak wlaściwie to moglabym ja juz do przedszkola wysłac ale że ten żłobek mam praktycznie pod blokiem... prosze o wszelkie informacje, jak wyglada tam dzień, do której godziny trzeba odebrac dziecko, jakie sa opłaty, ile dzieci w grupach itp. I o rade czy powinnam dziecko tam poslac czy moze faktycznie pomysleć juz o przedszkolu Odpowiedz Link Zgłoś
agata_to_ja Re: Motorowa 28.09.04, 17:23 Ja posyłałam synka do tego żłobka tak długo, jak długo chcieli go tam trzymać, czyli do ukończenia 4 lat i jeszcze trochę dłużej. W żłobku jest nieco inna opieka, nastawiona jeszcze na pielęgnowanie dziecka, nie tylko pilnowanie i wychowanie. Jest pielęgniarka na przykład, czego zazwyczaj w przedszkolach nie ma. Śniadanie jest o 8.00 ale jeśli przyprowadzisz dziecko do 8.30 to oczywiście też dostanie. Wszystkie grupy oczywiście śopią w dzień, od jakiejś 12 do 14. Odbierać mozna do 17 a do 18 po wcześniejszym zgłoszeniu (można zgłosić raz na cały rok), wtedy dziecka pilnuje dyżurna opiekunka. Ale nie jest to takie fajne zostawac tak długo. W każdym razie dzieci zostające dłużej maja z tego co pamiętam dodatkowy posiłek (kanapki). Ja płaciłam za dwoje ok. 300 złotych razem, ale to z 25% zniżką z racji posiadania 2 dzieci w tej samej placówce. Zwroty za nieobecnośc sa chyba od 5 dni dopiero, a zawsze trzeba wnieść opłatę stałą 85 zł. dzieci w grupie jest około 20 ale nigdy nie ma wszytskich. pań chyba 2 na te grupę, ale nie jestem pewna, czy nie maja jeszcze pomocy. Dziećmi opiekuja się wszytskie pracownice żłobka, jeśli maja wolny czas (pielęgniarka, pani dyrektor, intendentka). Jest przemiła atmosfera, pani dyrektor zna każde dzieckoi i potrafi o każdym długo opiowiadać, kiedy które ma gorsze chwile w ciągu dnia, kiedy które trzeba przytulić itp. Ja na twoim miejscu wstrzymałabym się z przedszkolem zwłaszcza, że w naszej okolicy pozostawiają wiele do zyczenia. pozdrawiam agata Odpowiedz Link Zgłoś
zuzazuzka Re: Motorowa 28.09.04, 17:31 Z tego co piszesz to naprawde fajne miejsce. Musze się tam wybrac jak najszybciej, miałam to zrobić w ym tygodniu a Wikusia akuat sie rozchorowała. Do którego przedszkola chodzi teraz Twój synek i jak sobie tam radzi z tak długim stażem w żłobku? Odpowiedz Link Zgłoś
zuzazuzka Re: Motorowa 28.09.04, 17:33 Co ja pisze za bzdury ?! Jak sobie radzi w przedszkolu po tak długim stażu w żłobku? Odpowiedz Link Zgłoś
agata_to_ja Re: Motorowa 29.09.04, 10:18 Cześć Mamy problemy z przedszkolem. Synek został przyjęty do przedszkola na Bartosika, składałam treż na Bracławską, tez go przyujęli, ale posłałam go na Bartosika, bo wiele dobrego o tym przedszkolu słyszałam. Poza tym chodzi tam razem z nim jego przyjaciel. Ale okazało się po rozpoczęciu roku, że obaj chłopcy zostali przyjęci do grupy... 5 latków (obaj nie mają jeszcze 4,5 roku). W grupie 4 latków są dzieci niepełnosprawne, więc ta grupa nie może liczyc więcej niż 20 dzieci, dlatego naszych chłopaków jako "nowych" dano do grupy wyżej. Ale to nie było mądre, gdyz nasi chłopcy przyszli ze żłobka, gdzie jednak rodzaj zajęć się znacznie różni od tych w przedszkolu. Sa więc "w tyle" za resztą grupy ze względu na wiek jak i ze względu na brak tego stażu przedszkolnego. Chłopcy nie dają rady sprostac niektórym zadaniom (regularne ćwiczenia z książeczkami) i w związku z tym sporo rozrabiają, aby dodać sobie ducha. Przyjaźnia się od urodzenia, więc w ten sposób się nawzajem wspierają. My się niedługo przeprowadzamy na Szaserów, więc szukamy dla naszych dzieci przedszkola bliżej domu, a mama Piotrusia (ma dwoje dzieci w tym przedszkolu) chce ih jak najszybciej przenieść do innego przedszkola. Co więcej, na bartosika akurat teraz wymyslili sobie remont kuchni. Chcieli dzieci przenosić okresowo do innych przedszkoli, ale rodzice się nie zgodzili i dzieci są w przedszkolu podczas remontu, karmieni są cateringowo i siedzą w warunkach niezbyt przyjemnych. Oba rozwiązania niezbyt dobre. Tak więc szukam intensywnie przedszkola i przenoszę dzieci jak najszybciej. Jagódke też przeniosę ze żłobka, gdyz jest to dość uciążliwe zawozić dzieci do różnych miejsc, ona ma skończone 2,5 roku, w niektórych przedszkolach są gotowi ja przyjąć. Ale sie rozpisałam ) Ale teraz wiesz, czemu pisałam, że przedszkola w okolicy są nie teges... Aha, sam staż żłobkowy zrobił świetnie mojemu synkowi, poszedł do przedszkola bez najmniejszych problemów, ale on pod tym względem jest dość szczególnym dzieckiem, w żłobku też w ogóle nie płakał i zaadaptował się błyskawicznie. pozdrawiam agata Odpowiedz Link Zgłoś
zuzazuzka Re: Motorowa 29.09.04, 15:13 Tam mysle że chyba Wiktoria pójdzie od marca do żlobka na Motorowej a potem od wrzesnia do przedszkola, moze a Umińskiego. Slyszalaś coś o tym przedszkolu? Bo boje się wlasnie tego, że po pobycie w żłobku do 4 roku, cieżko by jej bylo potem w przedszkolu. a może od razu do przedszkola... Kurcze już sama nie wiem Odpowiedz Link Zgłoś
agata_to_ja Re: Motorowa 29.09.04, 17:13 Nie, nic nie wiem o tym przedszkolu. Ja jestem zadowlona, że Szymek chodził dłużej do żłobka. Myslę, że gdyby poszedł do grupy rówieśniczej do przedszkola, nie byłoby najmniejszych problemów. Pozdrawiam i zyczę dobrej decyzji agata Odpowiedz Link Zgłoś
zuzazuzka Re: Motorowa 29.09.04, 21:38 Mam jeszcze jedno pytanko Czy na Motorowej każde bez wyjątku ziecko musi spać, co jeśli nie chce. Szczerze mówiąć to Wiktoia nie spi codziennie, czasami tylko poleży w łózeczku. Odpowiedz Link Zgłoś
agata_to_ja Re: Motorowa 30.09.04, 10:32 Nie wiem, czy muszą, w każdym razie moje spały. Szymek w domu nie spał już chyba od roku, a w żłobku owszem, do końca sierpnia tego roku spał bez problemu. Nie sugeruj się zwyczajami dziecka w domu, w żłobku czy przedszkolu nasze dziecko jest zazwyczaj zupełnie innym człowiekiem. pozdrawiam agata Odpowiedz Link Zgłoś
zuzazuzka Re: Motorowa 30.09.04, 11:26 Tez tak myśle, jak zacznie wstawac wczesniej i szale z dziecmi to napewno bedze zmeczona. Odpowiedz Link Zgłoś
mama_leny Re: Motorowa 01.10.04, 13:56 Moje pierwsze wrażenia nie były najlepsze. Ten żłobek wydaje mi się taki szary i smutny, w środku jakoś tak obskórnie. Byłam tylko w holu - na oglądanie sali pani dyrektor się nie zgodziła. Powiedziała że przy zapisywaniu sobie obejrzę!!! Moja Lenka ma 10 mies. więc chodziłaby do najmłodszej grupy. Planowałam raczej zapisać ją na Umińskiego, ale tam na razie nie ma miejsc. No i daleko.(żłobek na motorowej mam pod oknem)Z drugiej strony ten na Umińskiego na prawdę wydaje się sympatyczny. Nie wiem co robić. W poniedziałek wracam do pracy, na miesiąc przyjeżdza moja mama i w tym czasie chciałem powoli Lenkę przyzwyczajać do żlobka. Strasznie się boję tego żłobka. Ech... Może dziś znowu pójdę się rozejrzeć na Motorową. Odpowiedz Link Zgłoś
agata_to_ja Re: Motorowa 01.10.04, 17:03 Muszę poinformowac Was, że parę dni temu dowiedziałam się, że od tego roku w żłobku nie ma juz dawnej pani dyrektor. W związku z tym moje wszytskie dobre recenzje mogą nie być juz aktualne. Nie wiem, jak bedzie pod innymi rządami, może dobrze, ale nie musi. Natomiast ja nie sugerowałabym się wyglądem budynku, może nie jestem wymagająca, nie wiem, ale moim zdaniem nie to przesądza o jakości opieki. Na remonty po prostu nie ma pieniędzy. Ja mogę powtórzyć, że przez prawie dwa lata pobytu moich dzieci w tym miejscu byłam bardzo zadowolona. pozdrawiawm Odpowiedz Link Zgłoś
zuzazuzka Re: Motorowa 01.10.04, 18:26 Byłam tam is w końcu. Pierwsze wrażenie jakies takie dziwne, ten wielki hol. Ale w szatni juz całkiem milo, imiona na szafeczkach . Pani dyr calkiem mila (pewnie ta nowa) Wiktoria zostala wpisana na liste oczekujących i w lutym mamy jeszcze pójśc sie dowiedziec czy będa wolne miejsca, ponoć raczej maja być. Nieststy odbiór do 18-tej nie jest mozliwy, najpóźniej do 17-tej ale z tym jakos sobie poradzimy. Zobaczymy jak to bedzie , w sumie ten żłobek ma byc tylko kilkumiesięcznym przygotowaniem Wikuli do przedszkola, dzis jak tam szlysmy, wzięla swojego ukochanego zająca pluszowego i mówi "cho zając idziemy do żobka" Odpowiedz Link Zgłoś
mama_leny Re: Motorowa 03.10.04, 14:34 Masz całkowitą rację, wnętrze nie przesądza o tym jaka jest opieka. Ale na Umińskiego złobek też państwowy, tak samo dotowany, a jednak milej, kolorowo i wesoło. Czyli jednak można jak się chce... a może zależy to też od rodziców... nie wiem, nie mam jeszcze"żłobkowego" doświadczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
zuzazuzka do mamy_leny 01.11.04, 21:41 I na który żłobek sie ostatecznie zdecydowałaś? Odpowiedz Link Zgłoś
zuzazuzka Re:do mama_leny 01.10.04, 18:27 Skoro mieszkasz tuz obok mnie to może słyszałas cos o przedszkolu na Bracławskie - te między blokami niedaleko poczty? Odpowiedz Link Zgłoś
mama_leny Re:do mama_leny 03.10.04, 14:26 Moja sąsiadka zapisała tam swoje dwie córki i jest jak mówi bardzo zadowolona i szczerze poleca. Odpowiedz Link Zgłoś
zuzazuzka Re:do mama_leny 03.10.04, 22:29 O to super, a mogłabys wydobyc z sąsiadki jakieś dokładniejsze info ? Czy pytałas sie na Umińskiego do ktorej godz. mozna odbierać dzieci? Odpowiedz Link Zgłoś
galunia1 Re: Warszawa - Gocław 04.10.04, 20:04 Mój syn chodzi na Umińskiego.Dzieciątka mozna przyprowadzać od 6 do 17. Jest to naprawdę fajny żłobek. Pozdr. Monika Odpowiedz Link Zgłoś
bajula Do Galuni1 05.10.04, 08:59 Witaj! Mój syn też chodzi do tego żłobka, do III grupy, a Twój do której grupy ? Odpowiedz Link Zgłoś
galunia1 Re: Do Galuni1 05.10.04, 20:30 Jak miło Mój syn KUBA uczęszcza równiez do grupy III. Odpowiedz Link Zgłoś
galunia1 Re: Do Galuni1 05.10.04, 20:37 Widziałas prace naszych dzieciatek? Są urocze. Coraz bardziej przekonuje sie do żłobka, jest naprawdę fajny i ciocie sa oki. A jak twój maluch sobie radzi? MB Odpowiedz Link Zgłoś
zuzazuzka Re: Do Galuni1 07.10.04, 15:26 czy w tym złobku zwracana jest stawka zywieniowa? Od którego dnia nieobecności? Odpowiedz Link Zgłoś
galunia1 Re: Do Galuni1 07.10.04, 19:50 Tak.Kuba był raz chory, nie chodził do złobka tydzień czasu -to przy kolejonej opłacie odliczono mi ok. 23 zł.Ale dokładnie nie wiem , od którego dnia nieobecności zwracana jest stawka. Wiem napewno,że przy jednodniowej nieobecności to napewno nie zwracają.Muszę się dowiedzieć. pozdrawiam MB Odpowiedz Link Zgłoś
annawk Re: Do Galuni1 01.11.04, 18:44 galunia1 mogła byś podać dokładny adres tego żłobka na umińskiego i cenę? Odpowiedz Link Zgłoś
galunia1 Re: Do Galuni1 01.11.04, 19:22 Żłobek znajduje się na ulicy Umińskiego 9, płaci sie 9 zł dniówki. Odpowiedz Link Zgłoś
galunia1 Re: Do Galuni1 03.11.04, 20:26 W tym żłobku nie ma opłat dodatkowych. Zrezygnowano nawet z opłaty stałej w wysokości 15 zł.Za rytmike i angielski sie nie płaci. Pozdrawiam Galunia Odpowiedz Link Zgłoś
aga_paduch Re: Do Galuni1 04.11.04, 11:10 Cześć! Mój Błażejek będzie chodził do żłobka na Umińskiego od 1 grudnia. Będzie chodził do I grupy. 24 października skończył rok. Czy jest mama, której dzidziuś chodzi lub będzie chodził do tej samej grupy. Ciekawe czy mu się spodoba. Napiszcie coś więcej o tym żłobku. Jakie menu, itd. Pozdrawiam, Aga i Błażejek Odpowiedz Link Zgłoś
joanna7 Re: Do aga_paduch 17.01.05, 12:39 Czesc Moja Ilonka chodzi do I grupy od wrzesnia i jest super naprawde, tylko niestety bardzo czesto choruje jak narazie czesciej jest w domu. Odpowiedz Link Zgłoś
aga.adamczyk1 Re: Do Galuni1 03.06.05, 17:09 Witaj Piotruś chodzi do żłobka na Umińskiego od kwietnia, jest w I grupie, chyba są razem z Błażejem w tej samej grupie. Piotrusiowi bardzo się podoba, bardzo chętnie chodzi do żłobka, cieszy się jak już wysiada z samochodu. Niestety bardzo często choruje. pozdrawiam Agnieszka Odpowiedz Link Zgłoś
lulka77 Re: witajcie mamy żłobkowe 29.12.04, 15:12 witajcie, juz wkrótce do Was dołaczę, a raczej dołaczymy z moim synkiem Jasiem. Jaś bedzie chodził do III gr do żłobka przy Umińskiego. Mam do was zapytanie, gdyż jeszcze nie byłam ze swoja listą pytań u Pani w żłobku: III grupa to jaki przedział wiekowy?? aha i czy Panie karmia dzieci na poczatku, bo mój synus sam to tak srednio je. śłyszałam o tym złobku wiele dobrego, mam nadzieję że będzie OK. Ale i tak pewnie będe wyła pod żłobkiem. Ja było u Was na początku?Opiszcie mi , jesli możecie , takie techniczne sprawy. Będe bardzo wdzieczna. Do zobaczenia w żłobku. Kasia Odpowiedz Link Zgłoś
lulka77 Re: witajcie mamy żłobkowe 02.01.05, 00:21 witajcie raz jeszcze, coraz bardziej sie denerwuję przed ta naszą pierwszą wyprawą do żłobka...... nie wiem na ile na początku synka zostawić? i w ogóle nic nie wiem boję się że mały bedzie rozpaczał, bo do tej pory był tylko ze mną, bez niczyjej pomocy. Jakby chociaż babcia przychodziła to by sie "obcykał" że musi przebywać w róznym towarzystwie , z innymi osobami, nie tylko z mama. jeju naprawde sie boję dziewczyny napiszcie jakieś dobre słowo L. Odpowiedz Link Zgłoś
pannajoanna Re: witajcie mamy żłobkowe 02.01.05, 21:48 Hej Lulka To moze ja Ci odpowiem chociaz moj syn juz nie chodzi do tego zlobka (ma 5 lat i jest przedszkolakiem). Synek chodzil tam dwa lata (do I i II grupy). Bylam z tego zlobka naprawde zadowolona. Uczyl sie mnostwo piosenek, wierszykow. Atmosfera musiala byc fantastyczna bo z trudem wytrzymywal sobote i niedziele w domu. Ale poczatki niestety sa zawsze stresujace, szczegolnie dla mamy. Tak wiec pewnie bedziesz musiala dac sobie tydzien, dwa na zaaklimatyzowanie sie dziecka w zlobku. Panie sa naprawde w porzadku. Pomimo, ze ucza dzieci samodzielnosci na pewno nie zostawia dziecka glodnego czy obsiusianego. Duzym plusem tego zlobka jest duzy ogod ogrodzony i bezpieczny. Dzieciaki spedzaja tam sporo czasu wiosna, latem i jesienia ( nie pamietam jak jest z wychodzeniem na dwor zima ale chyba nie jest za czeste). Powodzenia i nie martw sie na zapas. Na pewno wszystko bedzie w porzadku. Pozdrawiam pannajoanna Odpowiedz Link Zgłoś
lulka77 Re: witajcie mamy żłobkowe 03.01.05, 13:31 Witaj)))))))) Dzięki za odpowiedź. Naprawde sie stresuję. Ale myslę, że jak minie jeden, drugi tydzien to sie przyzwyczai. Dzieki za słowa otuchy. Pozdrawiam L. Odpowiedz Link Zgłoś
aga_paduch Re: witajcie mamy żłobkowe 20.01.05, 11:43 do joanna7 Hej, Mój Błażej chodzi do żłobka od 6 grudnia, ale dotychczas był w sumie 3 tygodnie. Już drugi raz zachorował. Nie wiem ile to jeszcze potrwa. Wydaje mi się, że w żłobku mu się podoba, wychodzi uśmiechnięty. Aktualnie jest na zwolnieniu. Musiałam poprosić moją mamę aby przyjechała z Włocławka (z którego pochodzimy), żebym nie musiała znów brać zwolnienia. Błażko chodzi do złobka na godz 8.00 - odwozi go tatuś. Ja jestem po niego ok. 14.30. Pracuję na 3/4 etatu i muszę powiedzieć, że ten układ mi bardzo odpowiada. A Twoja córa na ile chodzi do żłobka i jak u niej z tymi chorobami. Jak chcesz napisz na maila firmowego Agnieszka_Paduszynska@netia.pl lub aga_paduch@poczta.onet.pl Pozdrawiam, Aga Odpowiedz Link Zgłoś
mama-igorka Re: witajcie mamy żłobkowe 06.06.05, 12:33 witam mój Igorek też chodzi na Umińskiego i jest najmłodszym żlobkowiczem, 20 maja skończył roczek, do żlobka chodzi bardzo chętnie, wogóle nie płacze nawet po dłuższej przerwie.Ostatnio był dzień dziecka i przyszedł pan przebrany za Misia Puchatka, a Igor okazał się najodważniejszym maluchem i śmiało załadował sie misiowi na ręce. Bardzo się ciesze ,że chodzi do złobka. Wczesniej duzo chorował (najpierw był na Sygietyńskiego bo tam maja dzieci poniżej roku), ale pani doktor dała kurację uodparniającą i teraz choruje mniej więcej raz na miesiąc przez tydzien, jest to przeważnie katar i kaszelek, nic groźnego. Odpowiedz Link Zgłoś
mama-igorka Re: Warszawa - Gocław 06.06.05, 12:35 I jeszcze jedno, w sierpniu żłobek normalnie pracuje, bo nie ma remontu. Odpowiedz Link Zgłoś
aga_paduch Re: Warszawa - Gocław 06.06.05, 14:19 Witaj Mamo Igorka, Igorek chodzi z Błażejem do grupy. Dzisiaj zaczął edukację nocnikową, ciekawe jak mu poszło. W domu nie chce siadać na nocnik. I jak Tobie podoba się żłobek?, ja ogólnie jestem zadowolona, Błażej chyba też. Na Dniu Dziecka również byliśmy, ale Błażej wolał bawić się samochodami. Później rzucał Misiowi piłkę. Może kiedyś spotkamy się w żłobku. Odbieram Błażka około 15.00. Pozdrawiam, Aga Odpowiedz Link Zgłoś
mama-igorka Re: Warszawa - Gocław 07.06.05, 09:52 jestem bardzo zadowolona. Igor od początku siedzi na nocniku. Chyba sie niestety nie spotkamy ,bo Igora zaprowadza i odbiera babcia, ja w żłobku jestem bardzo gościnnie. Odpowiedz Link Zgłoś
aada100 Umińskiego i Motorowa 06.01.06, 13:57 Wątek jest stary. Proszę o aktualne opinie na temat tych dwóch żłobków!! Odpowiedz Link Zgłoś
mama-igorka Re: Umińskiego i Motorowa 07.01.06, 12:44 moja opinia się nie zmieniła, od poniedziałku Igorek idzie na II grupę Odpowiedz Link Zgłoś