Dodaj do ulubionych

Koszmarny katar

19.04.13, 13:27
Synek od niedzielnego wieczoru ma katar. Teraz katar jest gęsty i trudny do ściągnięcia fridą. Nie może oddychać, ściągnąć się tego wszystkiego nie da. Psikam Mu wodą morską, euphorbium, nasivin, xylogel ( nie wszystkim naraz oczywiście), inhalujemy się. Nie wiem jak Mu pomóc. Siedzi to gdzieś głęboko. Macie pomysły?
Obserwuj wątek
    • rulsanka Re: Koszmarny katar 19.04.13, 15:02
      Jesteś Matką Boską, że piszesz Mu o swoim synu?

Ile ma lat?

Spróbuj podać flegaminę albo sinupret - rozrzedzają wydzielinę.

• multi-vita Re: Koszmarny katar 19.04.13, 15:50
      Pneumolan
    • karro80 Re: Koszmarny katar 19.04.13, 21:39
      Idź do pediatry niech obejrzy gardziel i czy wg lekarza to infekcja jest - pyli jakaś cholera obecnie i to dość intensywnie i obie z córką mamy gęste gluty<przperaszam za obrazowość>

My na bank od pylenia tylko nie wiem co nas uczula<brzoza bądź topola>, bo mamy raz w roku przez jakiś tydzień -dwa- raz miałam trzy i zawsze zapominam zrobić panel na co.
      Córce wyszło po 3 urodzinach - gęsty katar i kaszel - właśnie zbiegło się z moim i powiedziałam pediatrze - faktycznie podawanie clemastinum na noc i wapno na dzień rozwiązały sprawę w dwa dni. W drugim sezonie brała zyrtec, teraz xyzal. Ale to jeśli lekarz powie, że trzabig_grin

Poza tym dobrze robisz xylogel jest lepszy bo zostaje tam gdzie trzeba, ale staraj się nie podawać więcej niż 3-5 dni<to samo nasvin - ta sama substancja -ksylometazolina, więc nie dwa naraz> i nie za często<po dokładnym oczyszczeniu nosa, najlepiej na noc>, podaj wapno jeszcze.
      Pneumolan jak najbardziej jeśli zatoki to pomoże, jeśli alergia również.
    • princessa.of.persia Re: Koszmarny katar 20.04.13, 19:31
      moja ma 3 lata
      mucosolvan inhalacje 1x (2ml+3ml soli) bactroban masc do nosa na gesty katar 2xdz a po 5 dniach nasonex 1x
      nam pomaga ten zestaw dostalismy od laryngologa.
    • magata.d Re: Koszmarny katar 21.04.13, 09:41
      A jak długo stosujesz ten nasivin? Może za długo, jak od niedzieli? Podobno dłużej niż 3 dni daje odwrotny skutek, zatyka nos.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka