Dodaj do ulubionych

przebranie dla roczniaka na bal przebierańców

16.01.14, 12:12
poradzicie coś?
jest mi potrzebne na piatek. Ewentualnie mogę coś sama zrobić, jeśli łatwewink
Obserwuj wątek
    • kanna Re: przebranie dla roczniaka na bal przebierańców 16.01.14, 12:22
      Roczniakowi i tak wszystko jedno :p, byle wygodne było.

Daj uszy i będzie kotkiembig_grin
      • tabakierka2 Re: przebranie dla roczniaka na bal przebierańców 16.01.14, 12:27
        uszy zdejmie, a poza tym prawie nie ma wlosów - jak mu zamontować te uszy?smile
        • mikams75 Re: przebranie dla roczniaka na bal przebierańców 16.01.14, 12:48
          na opasce, mozesz ubrac na szaro, doszyc mysi ogon ale do efektu beda potrzebne te uszy.
          A na buzi namalowac wasy.
    • mikams75 Re: przebranie dla roczniaka na bal przebierańców 16.01.14, 12:47
      biedronka jest latwa - kawal czerwonego materialu, do tego ponaszywac czarne kropki, jakos na gumke przyczepic do dziecka w formie peleryny, mozna czulka dokupic albo cos pokombinowac z opaska ale dlugo to na glowie nie bedzie. Poza pelerynka czarne lub czerwone ubrania - zalezy co masz.
      Podobnie mozna z pszczola wykombinowac z czarno-zoltymi paskami.
      Jak masz gdzie kupic, to te pelerynki biedronkowe nie sa drogie.
    • mama-ola Re: przebranie dla roczniaka na bal przebierańców 16.01.14, 12:48
      Mój synek miał czerwone spodenki, czarny t-shirt, a na plecach skrzydła biedronki - lekkie i wygodne, tak że ich nie czuł.
      Skrzydła zrobiłam sama - koło z tektury przecięte na pół, każda połówka osobno obszyta czerwonym materiałem, na wierzch naklejone klejem kropy z czarnej tektury. Dwie połówki zszywa się razem tak, by tworzyły rozchylone skrzydełka, po czym przyszywa do t-shirta.
      Najważniejsze, by strój był wygodny.
    • mikams75 zolw 16.01.14, 12:51
      to jest fajne:
      s.babyonline.pl/i/halloween-przebranie-na-halloween-dziecko-zolw-przebranie-dla-dziecka-GALLERY_MAI2-24719.jpg
      a jak wykonane z czegos miekkiego to nie powinno przeszkadzac.
    • mama-ola bałwanek 16.01.14, 14:06
      Można jeszcze za bałwanka. Kupuje się białe rajstopy i białą bluzkę z długimi rękawami, sięgającą dziecku do łydek. Wciąga się gumki kapeluszowe tak żeby ściągnąć materiał u dołu i raz albo dwa razy w środku (to będą kule bałwanka). Z przodu bluzki, na środku z góry na dół, naszywa się/nakleja kilka czarnych kółek, które mają przypominać guziki z kamieni. A na głowę robi się opaskę z pomarańczową marchewką - papierowym pomarańczowym spiczastym stożkiem.
      • mama_kotula Re: bałwanek 16.01.14, 15:34
        Mało który roczniak wytrzyma w opasce. Prędzej doczepiłabym tę marchew do białej cienkiej czapeczki.
    • sinceramente Re: przebranie dla roczniaka na bal przebierańców 16.01.14, 17:52
      Odrzutowiec jest fajny
      https://www.alililyblog.com/wp-content/uploads/2013/09/12-400x600.jpg

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka