tisz 30.01.14, 11:37 Czy taki kubek jest odpowiedni dla 3-latka? Zastanawiam się nad zakupem nowych.. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
camel_3d a nie moze byc zwykly?? 30.01.14, 12:11 w sumie 3 latek potrafi juz pic ze zwyklego kubka..jezeli nie..to gdzies zawalilas po drodze )) Odpowiedz Link Zgłoś
sunlife44 Re: a nie moze byc zwykly?? 30.01.14, 12:31 umieć a chcieć to dwie sprawy.... mój umie pić z kubeczka a nie chciał, dziś nadszedł ten dzień kiedy od rana już nie ma kubeczka a miał zwykły z aventu allegro.pl/avent-kubek-niekapek-butelka-bidon-18m-340ml-i3911721702.html i spełniał w 100% swoją rolę przez 1,5 roku. ostatnio kubeczek stał się dla niego bardziej zabawką i takim uspokajaczem, gryzł ustnik albo z nudów albo jak się zdenerwował i przez to więcej pił. A jak pił więcej to zaczął mniej jeść bo zapychał piciem żołądek. dziś sam wyrzucił ten bidon do śmieci. pożegnanie takie jak ze smoczkiem, ustnik już tak mocno zgryzł ze trzeba by kupić nowy ale pomyśleliśmy że po co? i pomalowałam mu go markerem stwierdził sam rano że dzióbek jest brudny i bleeee i nie będzie pił z niego i "mama daj kubeczek"... i tyle. jak mówi ze chce pić z dzióbka to go odsyłam do kosza na śmieci obok którego stoi butelka z pomalowanym dzióbkiem, patrzy i mówi bleee... i zamyka szafkę. Odpowiedz Link Zgłoś
aleksandra1357 Re: kubek 30.01.14, 13:15 Moim zdaniem to kubek od 16 do 12 miesięcy. Odpowiedz Link Zgłoś
paulinus2001 Re: kubek 30.01.14, 13:55 Nie za bardzo rozumiem pytanie co znaczy "odpowiednie". Zabronić mu nie zabronisz z tego pić, ale moje 2-latki piją z normalnych kubków już od jakiegoś czasu, więc nie wiem po co dziecko uwsteczniać. To są kubki dla roczniaka do półtorej. Odpowiedz Link Zgłoś
tisz Re: kubek 30.01.14, 15:26 Przeciez to działa na zasadzie 'kubka na wynos' czy puszki coli. Nie wiem czy to 'uwstecznianie'.. Dziecko potrafi pic z kubka, bidonu czy butelki. Odpowiedz Link Zgłoś
tisz Re: kubek 30.01.14, 15:29 dodam jeszcze, ze synek sobie sam otwiera i nalewa do takiego kubka.. czasem pije bez wieczka. A gdy sie bawi lepiej mu chwycic taki kubek niz szklanke.. wystraczy mi juz plam na dywanie.. No nic, jak to sie mowi "każda matka wie swoje" Odpowiedz Link Zgłoś
paulinus2001 Re: kubek 30.01.14, 15:50 Pytałaś nas o opinię to ja otrzymałaś, tylko nie wiem po co skoro "wiesz lepiej". Odpowiedz Link Zgłoś
budzik11 Re: kubek 30.01.14, 19:03 tisz napisała: > A gdy sie bawi lepiej mu chwycic taki kubek niz szklanke.. wys > traczy mi juz plam na dywanie.. Nie pozwalaj pić na dywanie. Ja swoim nie pozwalam łazić z jedzeniem czy piciem po domu - od tego jest stół w jadalni. Odpowiedz Link Zgłoś
aniaurszula Re: kubek 04.02.14, 22:36 a moze warto nauczyc dziecko ze zeby sie napic trzeba przerwac zabawe, a nie ganiac z naczyniami po domu i wszystko zalewac. 3 latki wiecej rozumia niz nam sie wydaje a korzysc na pozniej jest taka ze dziecko pije przynajmniej stojac anie biegajac a co za tym idzie mniej sie krztusi Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: kubek 30.01.14, 17:28 Jak lubi to kupuj. Ja SOBIE kiedys kupilam niekapka pingwina bo mi sie spodobal takiego m.flickr.com/#/photos/pernfors88/78543458/ moj byl czerwony. Pilam z niego herbate. Swoetny byl Odpowiedz Link Zgłoś
bbuziaczekk Re: kubek 30.01.14, 18:33 Dla 3 latka ???? A to 3 latek nie moze pic ze zwyklej szklanki ? Nie moze miec na wyjscie zwyklej butelki z dziobkiem ? Nie, nie kupilabym takiego kubka mojej 3 latce. Mlodszemu tez nie. Mielismy rozne kubki i nie chcieli z tego pic. Odpowiedz Link Zgłoś
bbuziaczekk Re: kubek 30.01.14, 18:39 Ani moja 3 latka ani 5 latek nie pija podczas zabawy. Jak chca pic to przychodza do kuchni albo prosza z pokoju zeby im nalac picia. Nalewam do szklanki, szybko wypijaja i leca dalej. Moja 3 latka nie biega z kubkami, nie rozlewa, nie mam plam na podlodze. Mam wrazenie ze mowisz o 12 miesiecznym dziecku a nie o 3 latku. A jesli juz musi pic podczas zabawy i miec przy sobie picie to kup kubusia Playa czy jaka wode ktora ma zakretke z otwieranym dziobkiem. I po problemie. Kosztowac cie to bedzie 1,50 zl. Odpowiedz Link Zgłoś
calineczkafu Re: kubek 30.01.14, 20:35 A może ten: allegro.pl/kubek-lovi-360-mini-210ml-9-genialny-i3848940157.html jest niekapek, pije się z niego jak ze zwykłego kubka. U nas sprawdza się świetnie zwłaszcza w nocy, kiedy młodemu chce się pić a jest ciemno i siedzi w łóżku a w ciągu dnia albo pije ze zwykłego, albo z tego też. I nie rozlewa na dywan My akurat kupiliśmy taki większy pojemnościowo i dorobiliśmy z innego kubeczka do tego uchwyt Także, odstaw te z ustnikiem, a zainwestuj w taki. I nie trzeba ustników wymieniać jak pogryzie Z której strony by nie pociągnął picia z tej poleci przez to 360stopni Odpowiedz Link Zgłoś
tisz Re: kubek 30.01.14, 20:52 Dywany mam wszedzie, to Anglia.. nawet w jadalni. Ten kubek to nie jest 'niekapek', leci z niego, ma po prostu wieczko z dziurkami., ktore mozna zdjac i pic jak ze szklanki, i tak tez syn robi. Te kubki sa tu tanie, prawie jak bochenek chleba, wiec cena nie gra roli. Moj syn jest dosc aktywnym i ruchliwym dzieckiem, troche gapa i wszedzie go pelno. Mimo wszystko mam je, i dziekuje za wszystkie odpowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
calineczkafu Re: kubek 31.01.14, 13:25 No jak dla mnie niekapek. U nas z tego kubka nigdy nie kapalo. Jak go odwracam do gory dnem to nic nie wyleci. Dopiero jak np. spadnie na ziemie to wtedy sie troche wyleje. Ale nie wiemczy wiesz co zrobic zeby sie nie lalo. Bo u nas tez kapalo. I pierwsza proba to po wlaniu wody do kubka obracam nim do gory dnem nad zlewem tak zeby ta gumka "chwycila" a jesli nie pomaga to przejezdzam palcami do okola i dzieki temu gumka zasysa i nic z niego nie leci Odpowiedz Link Zgłoś
sunlife44 Re: kubek 31.01.14, 13:48 nasz syn miał taki allegro.pl/avent-kubek-niekapek-260-ml-samodzielne-picie-360-i3925360331.html użył go może z raz czy dwa. w sumie podczas picia nie kapał, pije się jak ze zwykłego kubeczka czy szklanki ALE... on znalazł na niego sposób, owracal go do góry nogami i naciskał a wtedy wszystko wylewało się. przerobiliśmy wszystko, bidon ze słomką, ten co podaje link wyżej bidon z dzióbkiem takim wciskanym, najlepsza okazała się butelka z ustnikiem allegro.pl/philips-avent-kubek-niekapek-bidon-340ml-18m-i3913768606.html wczoraj się już z nią pożegnał, pił cały dzień z kubeczka, umie cwaniaczek ale nie chce. wygodniej mu z ustnika. Odpowiedz Link Zgłoś
aniaurszula Re: kubek 04.02.14, 22:39 super aluzja mieszkam w Anglii wiec stac mnie na dywany.ja tez mam dywany w domu i nie dlatego ze mnie stac ale lubie ich cieplo zimno podlog mnie odpycha Odpowiedz Link Zgłoś
malgossska Re: kubek 31.01.14, 13:28 To skoro tak to opisujesz to znaczy, że jest odpowiedni. Oczywiście pod warunkiem, że nie przecieka, tego nie wiem, bo nie używałam. Ja używam bidona z rurką aventu, pokrywka jest szczelna, także polecam Odpowiedz Link Zgłoś
bbuziaczekk Re: kubek 31.01.14, 21:01 A wogole czemu mial sluzyc ten post ? Po co zes zalozyla ten temat ? Bo nie kumam ? Zeby zareklamowac ? Pochwalic sie ? Z nudow ? Skoro wiesz najlepiej i sdadzac po ostatnim poscie to dziecko juz go ma. Po co to zapytanie skoro bylas pewna ze go kupisz ? Odpowiedz Link Zgłoś
aniaurszula Re: kubek 04.02.14, 22:32 a nie lepszy normalny kubek dla dziecka? 3 latek powinien umiec korzystac z kazdego rodzaju kubka,oczywiscie sawpadki kiedy sie obleje ale trening czyni mistrza Odpowiedz Link Zgłoś