przeciwcialo 26.08.04, 08:16 W czym pierzecie dziecięce ciuszki i pieluszki. Proszek a może płatki mydlane? Ja piore w Dzidziusiu- to tali proszek z płatkami mydlanymi. A wy? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
fasolka99 Re: Dzieciece pranie 26.08.04, 08:37 Lovella w plynie, Jelp uczulal. Ale ja mam uczulenie na mnostwo chemikaliow i kremow, wiec dzieci mogly to odziedziczyc. Mlodszy ma juz 2 lata, testujemy wlasnie Vizir, bo Lovella niedopiera... Odpowiedz Link Zgłoś
anek.anek Re: Dzieciece pranie 26.08.04, 10:21 a ja przeciwnie: prałam w Jelpie (już zamieniłam na dorosły proszek) bo Lovella i inne uczulały. Odpowiedz Link Zgłoś
dyrgosia Re: Dzieciece pranie 26.08.04, 10:35 Lovella, mały jest alergiczny. Plamy wywabiam Vizirem w proszku, dokładnie płuczę i następnie piorę w Lovelli. Odpowiedz Link Zgłoś
szpiczak Re: Dzieciece pranie 26.08.04, 15:00 piore w normalnym proszku i plynie do plukania od kiedy maciek skonczyl miesiac. Odpowiedz Link Zgłoś
domali Re: Dzieciece pranie 26.08.04, 22:52 Ja używałam 'specjalnego' proszku tylko przez około 3 miesiące. Potem przerzuciłam się na Persil i tak jest do dzisiaj. Odpowiedz Link Zgłoś
kasik751 Re: Dzieciece pranie 27.08.04, 15:42 persil+lenor od urodzenia; calkowity brak uczulen Odpowiedz Link Zgłoś
saba76 Re: Dzieciece pranie 27.08.04, 15:45 U nas w domu stosuje sie VIZIR na przemian z Dosia i proszkiem E Przy 1 dziecku do 3mc używalma Loveli, przy 2 od początku dosia potem od 3mc juz tak jak my. płyn cały czas Aro lub Global Odpowiedz Link Zgłoś
aste Re: Dzieciece pranie 29.08.04, 17:13 na razie Jelp, Ida ma 4 miesiace, i właśnie zapadła decyzja, jak skończymy to opakowanie to przechodzimy na jakiś zwykły. na razie nie zauważyłam, żeby reagowała alergicznie na chemie (np nasze kosmetyki) więc nic się nie powinno dziać a jakby co to wrócimy do jelpa. Odpowiedz Link Zgłoś
beatak Re: Dzieciece pranie 29.08.04, 17:37 Ja do 5-6 mies. uzywalam Loveli i Jelpa. Jak Misia sie urodziła miała bardzo czerwone policzki, w szpitalu mowili o uczuleniu, o rumieniu policzkowym i że to będzie straszne wyrzeczenie itp dla mojej malutkiej. Zalecane płatki mydlane, których nie mogliśmy nigdzie kupić, kupiliśmy w końcu po 4 mies., ale już nam się nie przydały. Jak przyjechalysmy po 4 dniach od uropdzenia do domciu, uczulenie nagle zniknęło i prałam właśnie w Jelpie, później Loveli (bo Jelpa w sklepie nie było) A ok 7 miesiaca zaczelam prac w naszym proszku - Visir - i jest ok Odpowiedz Link Zgłoś
antonina_74 Re: Dzieciece pranie 29.08.04, 20:59 Starszego w dorosłym proszku czyli takim jaki akurat kupię. Młodszej w Loveli bo na Jelpa ma uczulenie. W płatkach próbowałam raz i nigdy więcej! a sławnego Dzidziusia nigdzie nie mogę dostać. Odpowiedz Link Zgłoś
p_swiat Re: Dzieciece pranie 29.08.04, 23:33 Ja używałam Jelpa i Persila w granulkach dla dzieci (alergicznych też)niestety przywożony z Austrii i jelp płyn zmiękczajacy tak było do skonczenia przez Zuzie 11 miesięcy , a teraz to Persil i płyn Silan lub Lenor zero uczuleń Odpowiedz Link Zgłoś