Dodaj do ulubionych

co jest? wymioty, 2 dni przerwy i wymioty

17.11.14, 12:54
Drogie i Drodzy,

nie mam pojęcia co się dzieje z córką (5,5 l.). W piątek odebrałam ją z przedszkola z bólem brzucha. Wieczorem już nie narzekała, po czym obudziła się o północy i wymiotowała do 4 nad ranem. W sobotę byliśmy w domu - dużo picia, probiotyki, odpoczynek i lekkostrawana dieta - cały dzień minął bez wymiotów i z dobrym samopoczuciem. W niedzielę była w teatrze i na obiedzie u dziadków, dostawała probiotyki - żadnych problemów z brzuchem. Dziś, czyli w poniedziałek przed 6 rano pobudka z płaczem i znowu wymioty. Pospała potem do 9 i jak się obudziała jest w świetnej formie. Podpytałam dziś czy w pklolu ok - no bo może nerwowe. Ale skąd, rozpacza, że dziś nie poszła. Pediatra dopiero we środę bo takie kolejki.

Co myślicie? Co radzicie?
Obserwuj wątek
    • camel_3d ?? 17.11.14, 12:57
      to pediatra nei przyjmuje w naglych przypadkach poza kolejkami??
      • mamamiry Re: ?? 17.11.14, 13:00
        u nas nie. w przychodni stwierdzili, ze to nie jest nagły przypadek....
        • camel_3d Re: ?? 17.11.14, 17:49
          Hmmmm...bardzo dziwne.
        • q_fla Re: ?? 17.11.14, 18:01
          Oczywiście, że nie jest to nagły przypadek: dziecko nie jest już niemowlęciem, nie wymiotuje z krwią, nie ma temperatury, oraz ekspansywnej biegunki.

Słowo klucz: co i ile córka zjadła na obiedzie u dziadków?
    • klubgogo Re: co jest? wymioty, 2 dni przerwy i wymioty 17.11.14, 19:27
      Prawdziwa grypa żółądkowa, jelitowa, czy jak tam ją nazywają, lubi wracać po 1-2 dniach przerwy, normalka.
      • matyldamoja Re: co jest? wymioty, 2 dni przerwy i wymioty 18.11.14, 13:30
        przechodziliśmy ostatnio jelitówkę i właśnie pediatra powiedziała że może być już ok i błąd w diecie i może być powrót, mój synek nie wymiotował juz 2 dni więc włączyłam zupę ( wcześniej jadł ryż z marchewką na wodzie z odrobiną masła ) i znów wymiotował, dieta do 5 dni, dużo picia i tyle
        • mamamiry Re: co jest? wymioty, 2 dni przerwy i wymioty 18.11.14, 15:59
          Dziękuję za odpowiedzi. Wcześniej byłam uczona przez pediatrę, ze dziecko mozna uznać za wyleczone z jelitowki jesli minęły 24 godziny od ostatnich objawow. No ale jak widać bywa róznie. Dziś dzień minął spokojnie, dieta lekkostrawana, ale bez przesady. Jutro planuję posłać do pkola.

• rilla-m Re: co jest? wymioty, 2 dni przerwy i wymioty 18.11.14, 23:17
            Hmmm , no u mojego synka raz było tak, że za szybko mu dałam normalne jedzenie, ale za drugim razem po paru dniach podobnych akcji, jak opisujesz, okazało się że synek ma zapalenie ucha! Jak byłam z nim u lekarki i zgłaszałam problemy żołądkowe, to go nie zbadała dobrze, po paru dniach trafiłam do innej, obejrzała go całego, zajrzała do ucha i tragedia! Dostał antybiotyk i było ok. Ponoć jest taki syndrom "ucho-brzucho" - śmieszne, ale słyszałam od dwóch lekarzy, w tym od jednego ze szpitala dziecięcego.
            • karme-lowa Re: co jest? wymioty, 2 dni przerwy i wymioty 19.11.14, 14:52
              U mojego dziecka takie objawy to......zapalenie gardła lub już angina.
              Podobno jak ja byłam dzieckiem miałam takie same objawy i zawsze kończyło się anginą 😊
            • bearara Re: co jest? wymioty, 2 dni przerwy i wymioty 20.11.14, 15:53
              ciekawe spostrzezenie! bo i moja wymiotuje raz-dwa razy na dzien co kilka dni. Ale bardzo czesto pociera sie za uszka. Moze i ja sprobuje pod tym katem szukac...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka