Dodaj do ulubionych

wirus warszawski?

16.02.15, 14:01
Witam, może ktoś się spotkał z tego typu objawami? Moja córcia ma gorączkę, zaczela sie w srode wieczorem 38,5 potem w piatek ustąpiła by w w sobote znowu sie pojawić około 37,4, wczoraj max 38, dziś 37,7...oglądał ja lekarz stwierdził wirus warszawski...poza katarem nic jej nie dolega...nie podaje jej leków przeciwgorczkowych w mysl zasady ze do 38 walczy sama...jedynie lipomal...juz sama nie wiem...jutro jak nie przejdzie pojdziemy chyba na crp...czy moze znacie ten wirus?
Obserwuj wątek
    • lili_ana_6 Re: wirus warszawski? 16.02.15, 15:57
      My wlasnie z takim wirusem sie zegnamy. Tez z Warszawy. Goraczka z przerwami tydzien, dwa pierwsze dni po 39.5. Potem 38.5-37.5. CRP 0.7. Corka lat 5. Zdrowia!
      • kalipso30 Re: wirus warszawski? 16.02.15, 16:52
        No własnie u nas 10 dni temu młoda przeszła podobny wirus, wtedy jednak miała zawalone gardło...gorączka była 39.... teraz max 38 z kawałkiem...tylko długo się utrzymuje...ale nie podajemy jak pisałam nic poza lipomalem...tata i ciocia z podobnymi objawami...ehhh...
        • kalipso30 Re: wirus warszawski? 16.02.15, 18:13
          A powiedz, czy poza temperaturą dziecko miało jakies inne objawy? bo u nas jedynie katar...nawet gardło nie jest czerwone.
          • lili_ana_6 Re: wirus warszawski? 16.02.15, 20:47
            Gardlo miala zaczerwienione ale mowila ze nie boli. Katar dopiero od 3 doby. Lekkie pokaslywanie ale od kataru. Temperatura, tak jak pisalam, dosc wysoka, szybko narastajaca, potem w okolicach 38. Po tylu dniach bylam pewna ze to cos bakteryjnego, ale crp to wykluczylo. Od wczoraj jak reka odjal. Pol przedszkola wymiotlo do domu w ostatnich dniach.
    • zazou1980 Re: wirus warszawski? 17.02.15, 10:14
      Tez to przerabialismy w zeszlym tygodniu, ale mloda dodatkowo miala duzy katar i kaszel. W sumie brzydko kaszle nadal, ale juz smiga do szkoly...
    • kalipso30 Re: wirus warszawski? 17.02.15, 10:31
      Sytuacja pokazuje, ze temperatura przy wirusie to niekoniecznie 3 dni, ale i tydzien czasami...
    • mortycjaaa Re: wirus warszawski? 05.03.16, 15:36
      Moja 3 letnia córka podobnie katar,kaszel, gardło w porządku.
    • ambree Re: wirus warszawski? 06.03.16, 19:08
      U nas to samo tydzien goraczki...najpierw do 40 st potem 38, tylko karar...tylko to u nas wirus krakowski smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka