ela.dzi 26.10.15, 11:33 Pewni durne pytanie, ale czy macie jakiś patent, żeby dwulatka przekonać do noszenia rękawiczek ? Obecnie to wróg publiczny numer 1, a łapy wręcz skostniałe po godzinie na dworze. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
murwa.kac Re: Rękawiczki 26.10.15, 11:37 mój też nie chciał. pzyszła zima, temperatura na minusie - sam zaczął wołać. widać teraz jeszcze mu za ciepło. Odpowiedz Link Zgłoś
tola2014 Re: Rękawiczki 26.10.15, 11:39 Sama zakładam swoje rękawiczki. Zwykle działa. Ale też nie zawsze. Podczas ubierania mniejsze rękawiczki zakładamy tez misiowi, który towarzyszy nam na spacerach. Robimy cześć w rękawiczkach i ogólnie staram się wyglupiac jak zakładamy. Czasem uda się wytrwać w nich do końca spaceru, innym razem nie. Nie zakładam na siłę. Odpowiedz Link Zgłoś
tola2014 Re: Rękawiczki 26.10.15, 11:40 Miało być, że robimy "cześć " w rękawiczkach Odpowiedz Link Zgłoś
carmelita81 Re: Rękawiczki 26.10.15, 12:46 Iść do sklepu i pozwolić dziecku wybrać takie które mu sie podobają. Moje dziecie wybrało sobie z rękawiczki z kotem i nie ma problemu z ich noszeniem. Odpowiedz Link Zgłoś
nevada_r Re: Rękawiczki 26.10.15, 13:08 Widocznie mu jeszcze gorąco [może w ogóle za ciepło go ubierasz i tak się "chłodzi" przez ręce? sprawdzasz na karku?]. Albo może po prostu te rękawiczki go wkurzają, bo ograniczają mu możliwości zabawy? Wtedy może lepsze będą większe/mniejsze, inny rodzaj, inny materiał? Albo może trzeba pozwolić mu samemu je wybrać? Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: Rękawiczki 26.10.15, 13:48 Moja była starsza, jak do niej dotarło, że noszenie rękawiczek nie mój wymysł, tylko konieczność. Wiek przedszkolny, przyszła raz i drugi ze skostniałymi dłońmi, bolało, a potem w łazience musiała długo trzymać ręce pod wodą, to zrozumiała skutek i przyczynę. Odpowiedz Link Zgłoś
kasik-wroc Re: Rękawiczki 26.10.15, 15:29 Do odmrożenia jeszcze daleko, a wychłodzenie niczym nie szkodzi oprócz niemiłych doznań. Zacznie go to boleć to sam poprosi. Proponuj, daj znać że masz je w kieszeni, nie chce to nie. Od tego się nawet przeziębić niezbyt da Odpowiedz Link Zgłoś
ret-yk Re: Rękawiczki 26.10.15, 15:36 U nas tak samo było. Łatwiej przeszły rękawiczki z jednym palcem, tych na każdy palec osobno synek długo nie chciał nosić. Odpowiedz Link Zgłoś
ela.dzi Re: Rękawiczki 27.10.15, 08:57 Odpowiem zbiorczo. Sama zakładam rękawiczki, mąż, któremu wiecznie gorąco też. Syn na pewno nie jest przegrzewany, mamy w domu sporo par rękawiczek. Nie znalazłam sklepu w okolicy w którym byłby większy wybór rękawiczek dla takich maluchów, więc młody sam sobie nie wybierze. Nie ma znaczenia czy rękawiczki są palczate czy nie. W zeszłym roku było dokładnie to samo. Czyli pewnie jak zwykle muszę przeczekać. Odpowiedz Link Zgłoś
akn82 Re: Rękawiczki 27.10.15, 09:26 Moja córka w tym wieku o rękawiczki wołała dopiero od około -5 stopni. Pomogły też rękawiczki polarowe. Może da się na tych rekawiczkach naszyć jakąś naszywkę lub fajny guzik? Odpowiedz Link Zgłoś