duda.aga Re: od kiedy kąpać w "dużej wannie" 18.10.04, 12:27 jeszcze raz bo mi się za szybko nacisnęło.. Od kiedy można zacząć kąpać dziecko w normalnej wannie a nie w wanience?? Pozdrawaim A. Odpowiedz Link Zgłoś
magda-lis Re: od kiedy kąpać w "dużej wannie" 18.10.04, 12:32 najwygodniej jest kiedy już dobrze siedzi, ale nie ma reguły. Jeśli Tobie nie bedzie sprawiać problemu kąpiel w wannie to mozesz od urodzenia. Ja kupilam sobie siedzonko do kąpieli Baby Ono i używam do dziś bo mały dzięki temu nie nurkuje mi w wannie Bardzo przydatne nawet jak dzidziuch jeszcze dobrze nie siedzi nie boisz się podtopienia! pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
driadea Re: od kiedy kąpać w "dużej wannie" 18.10.04, 13:07 Ja kąpalam od drugiego miesiaca. Odpowiedz Link Zgłoś
paulaula Re: od kiedy kąpać w "dużej wannie" 18.10.04, 14:07 My zaczęłyśmy jak maluch skończył 5 miesięcy. Musieliśmy bo strasznie chlapała kąpiąc się w małej wanience (wtedy kąpiel odbywała się w pokoku i po kąpieli był potop). Jeszcze wtedy sama nie siedziała więc najpierw na leżaczku potem już na macie. Do dziś uwielbia kąpiele i siedzi w wannie minimum 20-30minut. Wiem od koleżanki że zbyt dlugie zwlekanie moze zniechęcić malucha do "dużej" wanny.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mama_szefusia Re: od kiedy kąpać w "dużej wannie" 18.10.04, 14:51 He, he... To my jesteśmy chyba rekordzistami. Zaczęliśmy kąpać małego w dużej wannie na drugi dzień po powrocie ze szpitala. Pierwszego dnia wykąpalismy go w wanience ale strasznie płakał i wymyśliliśmy, że mąż będzie się kładł w wannie na plecach i brał szefusia na brzuch, a ja go będę mydlić i tak dalej. Metoda sprawdziła się rewelacyjnie. Czasami się zamienialiśmy i to ja kładłam się do wanny ale wtedy kapiel połączona była z degustacją maminego cycusia. Pozdrawiam Ola mama Jasia Odpowiedz Link Zgłoś
kssia Re: od kiedy kąpać w "dużej wannie" 18.10.04, 23:46 Cześć Ja juz kiedys załozyłam taki wątek , było sporo odpowiedzi. Tu masz link forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=566&w=16232029pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kssia Re: od kiedy kąpać w "dużej wannie" 18.10.04, 23:47 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=566&w=16232029 ten jest własciwy) Odpowiedz Link Zgłoś
mamadwojga Re: od kiedy kąpać w "dużej wannie" 19.10.04, 08:21 U nas tak jak u mamy szefusia właściwie NIE BYŁO kąpania w wanience. I to na dodatek najczęściej kąpaliśmy się razem z dzieckiem. Tak było wygodnie i bezpiecznie. Myślę że dziecko też miało z tego więcej przyjemności kiedy można było w trakcie ciepłej kąpieli przytulić się do mamy i wychodzić z wanny przytulonym do piersi. Odpowiedz Link Zgłoś
wana Re: od kiedy kąpać w "dużej wannie" 19.10.04, 09:54 Julenio jest kąpany w dużej wannie prawie od początku - poprostu był taki duży (63 cm) jako noworodek, że w małej wanience było mu niewygodnie - poprostu się nie mieścił. Przeniósł się więc do dużej i... jest szczęśliwy. Teraz jak ja chcę się wykąpać muszę zamykać drzwi łazienki, bo Glut włazi, wspina się na wannę i tak żałośnie piszczy, że nie mam serca nie wsadzić go do wody... Pozdrawiam wana Odpowiedz Link Zgłoś