Dodaj do ulubionych

jaki jest pokój waszego maluszka???

18.01.05, 12:42
chciałayb poznac wasze pomysły na pokój dla dzidziusia. Pokoj mojej cóeki (
10 miesiecy) pomalowałam na niebieski. mebelki są drewniane, łóżeczko i
granatowa wykładzina. na ścianach powiesiłam obrazki ze zwierzatkami recznie
malowane w kolorowych ramkach.Ostatnio wpadlismy na pomysł z mężem i na
suficie namalowalismy gwiazdki a pomiedzy nimi nad łóżeczkiem nakleilismy
fosforyzujace ( do kupienia w hipermarkatech) gwiazdki które świeca
wieczorem. jest tez lampka w kształcie gwiazdki na scianie, a na firance
poprzyczepiane małe laleczki.
Jaki jest wasz pomysł na pokój.
Pozdrawiam
Kaska
Obserwuj wątek
    • gusiak_mama_kacperka Re: jaki jest pokój waszego maluszka??? 18.01.05, 13:14
      Jak Cię interesują fotki mogę przesłać. Pisz na priv - mamakacperka@tlen.pl
    • mama_maksa Re: jaki jest pokój waszego maluszka??? 18.01.05, 17:35
      Mój Maksio ma zasłonki błękitne w misiaczki, ściany sa pomarńczowe, a sufit
      błękitny. Na ścianie koło łóżeczka wisi lampka gwiazdka, a na ścianach obrazki
      z dziećmi i zwierzakami (to jeszcze moje obrazki).
      • vanessa_io Re: jaki jest pokój waszego maluszka??? 18.01.05, 18:11
        Mój Misio ma pokoik, w którym ściany są mleczno żółte od góry, potem pasek z
        myszkami (bord to się nazywa?) i dół ściany jest beżowy.
        Na podłodze jasno beżowa mięciutka wykładzina. Mebelki (szafa i komoda) podobne
        (Ikea style ;o). Przewijak również w tej kolorystyce.
        Dla kontrastu mnóstwo kolorowych obrazków na ścianach no i swoich zdjęć również
        w kolorowych ramkach. Dużo zabawek (wieczorem wrzucamy je do kolorowego pudła).
        W oknie niebieskie zasłonki i świecące lampki gwiazdki z Ikei.
        Ma dużo misiów-wielkie i mniejsze.
        No i lampki-niebieską gwiazdkę nad łóżeczkiem smile)), czerwoną na oknie.
        Bardzo u niego przytulnie.
        • ewa216 Re: jaki jest pokój waszego maluszka??? 18.01.05, 19:16
          A mój mały (15miesiecy) ma pokoik pomalowany na morelowo a na ścianach ma
          ogroomne graffiti w postaci Kubusia Puchatka, Tygryska, Osiołka i Prosiaczkawink
          Z mebli ma tylko szafę i łóżeczko reszta leży na podłodze, tam też jest
          wykładzina z Kubusiem więc mój niczego nieświadomy synek jest przymusowym fanem
          Puchatkawink Do tego ma pełno książeczek z Kubusiem bo chłopak który malował nam
          pokój musiał mieć jakiś wzornikwink
          Pozdrawiam
          Ewa
    • dador1 Re: do Ewa216 19.01.05, 09:21
      Witam,
      Ewa czy mogłabyś podać namiary na tego kubusiowego malarza, mój synek uwielbia
      kubusia i wszystko z nim, a na wiosne planujemy urządzić mu pokoik i moze tez
      byśmy mu zafundowali Kubusia na sciane. I jezszce jedno skad ten malarz? Czy
      masz zdjęcia waszego pokoiku?
      Napisz na wojdar@poczta.onet.pl
      Pozdrawiam
      Dorota
      • ewa216 Re: do Dador1 19.01.05, 09:45
        Napisałam na priva.
        Zpomniałam dodać że malarz wziął 300zł za malowanie.
        Pozdrawiam.
        Ewa
        • emiczek Re: do Dador1 19.01.05, 11:53
          ewa ja tez prosze o namiar jesli to warszawa. czy mas zmoze fotke tego
          grafitti> ? gdzie kupilas wykladzine z kubusiem?
    • hratli Re: jaki jest pokój waszego maluszka??? 19.01.05, 11:36
      pokoj mojego synka jest intensywnie niebieski (moj maz wybieral kolor beze
      mnie - na poczatku sie troszke przestraszylam, teraz uwazam, zejest super).
      firaneczki ma w kubusiowe postacie, na karniszu wisza balony z urodzin. na
      scianach mamy sporo aplikacji piankowych - zwierzaki, pojazdy, jakies stworki.
      poza tym wyszywane obrazki z motywami dzieciecymi. nad lozkiem 2 lampki z ikei -
      gwiazda i ksiezyc. jest tez tablica korkowa, a na niej kalendarz, zdjecia,
      kartki, ktore moj synek dostal. mamy takze kolorowy drewniany wieszaczek na
      ubrania i miarke wzrostu w ksztalcie zyrafy. jest strasznie kolorowo, poza tym
      pokoj ma spory metraz. stoi w nim lozeczko i komoda, ktora wlasnorecznie
      pomalowalismy w gwiazdy i ksiezyce, na srodku ma napis "jas". mamy polke na
      ksiazki, polke - tube z ikei,gdzie jasko chowa swoje zabawki. na podlodze
      oprocz dywanu mata ze zwierzetami. i wszczedzie kosze i pudla na zabawki. ma
      tez swoje krzeselko z serii Mammut. sporo pomyslow zaczerpnietych z ikei, ich
      pojemniki na zabawki, skrzynie plastikowe idealnie nadaja sie dla dzieci.
    • kosmeli Re: jaki jest pokój waszego maluszka??? 19.01.05, 13:42
      ten kubus puchatek to hit!!! moje dziecko jest fanem kaczuszek wiec co dominuje
      u nas w zabawkach i książeczkach...pozdrawiam Was gorąco i dziekuje za opisy
      pozdrawiam
      katarzyna
    • aleksandrynka Re: jaki jest pokój waszego maluszka??? 19.01.05, 14:05
      pokój syncia jest w nieustannej rozsypce. Jeszcze sporo mu brakuje do
      wymarzonego przez mamę stanu smile
      Ściany są beżowe, na podłodze panele, jasne z niebieskawym odcieniem. Jest
      szafa i dwie komody, jeszcze z mojego panieńskiego pokoju, kanapa również - tam
      śpię z małym. Jego łóżeczko jeszcze stoi, ale na dniach je składamy - nie
      przespał w nim nawet jednej nocy. Ma jeszcze fotelik z ikei, taki jak dla
      dorosłych. Chciałabym kupić mu zwykły, pakowny, drewniany regał na zabawki, bo
      trochę tego towaru się przez rok uzbierało. Póki co tony plastiku są w szafie,
      na szafie, w pudle i luzem. Mały bawi sie tylko w dużym pokoju, jego pokoik
      będziemy powoli urządzać i go tam dyskretnie wyprowadzać, kwestia i wieku syna
      i naszych finansów. Co chce? W/w regał, chyba, ze mi coś innego do głowy
      wpadnie, jedną wysoką komodę zamiast tych dwóch, stolik, nad nim pojemniki na
      kredki, półeczki na książki... A zamiast szafy najchętniej wielką, wnękową na
      całą ścianę. Rozwiązałoby to wiele problemów z magazynowaniem różnych gratów.
      Wiem, ze będzie ślicznie, muszę tylko trochę poczekać...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka