Dodaj do ulubionych

Boi się spać sam.............

31.01.05, 11:04
Nasz syn 15 m-cy od 7 m-ca swoje życia samodzielnie zaspiał w swoim
łóżeczku, bo nas bardzo cieszyło, ale niestety od 5 dni boi się spać w
łóżeczku. Doszło nawet do tego że przestał sypiać w dzień, choć wieczorem
jest już taki padnięty to jak go wkładam do łóżeczka to natychmiast zaczyna
się drzeć i to może trwać bardzo długo a i tak nie uśnie, dopiero jak go
biorę do łóżka to słodko usypia. Nie chce go do tego przyzwyczajać, ale juz
po prostu nie mam siły. Jak go uśpię w łóżku i chce przenieść do łóżeczka to
albo zaraz się budzi i łąpie się mnie ( własnie jakby sie czegoś bał ) albo
budzi sie w łóżeczku po 2-3 godzinach i na nowo zaczyna płakać. Nie wiem już
co mam robić, aby znowu spokojnie spał u siebie
Obserwuj wątek
    • diara Re: Boi się spać sam............. 31.01.05, 11:12
      Mam to samo. Tylko synek ma 11 miesięcy i usypia sam w łóżeczku, tylko w nocy
      się budzi i już nie uśnie, dopuki go nie wezmę do nas do łożka. Wtedy od razu
      się wtula i zasypia. Też chciałabym odzyskać łóżko. Tak jest już od jakiegoś
      czasu. Wczesniej spał całą noc u siebie.
      • e.masior Re: Boi się spać sam............. 01.02.05, 09:24
        U mnie to samo. Z tym, że Krzysiu ma skończone 12 miesięcy. Spał w łóżeczku sam
        (nauczylismy go metodą "uśnij wreszcie"). I od kilku nocy to samo, dokładnie
        jakby sie czegoś bał, przestraszył. Poza tym jak położe go do łóżeczka to
        uderza głową o szczebelki i macha energicznie rączkami, do tego krzyk i płacz w
        niebo głosy. Mamy poradzcie coś, bo niewiem co robić. Widzę, że nie jestem z
        tym problemem sama. Spanie z dzieckiem jest przyjemne ale na dłuższą chwilę
        czuję się nie wyspana. Co robić ??. Proszę o pomoc.
      • natiz Re: Boi się spać sam............. 01.02.05, 13:55
        A może Waszym dzieciaczkom brakuje Was w dzień (jesteście pracującymi mamami?)
        i nadrabiają przytulaniem w nocy? Mój synek ma 10 miesięcy, przenoszę go do
        naszego łóżka kiedy tylko ma na to ochotę i gwiżdżę na to czy się przyzwyczai
        czy nie. Jego poczucie bezpieczeństwa jest ważniejsze niz moja wygoda. Ja
        jestem mamą pracującą, synek w dzień krótko ze mną przebywa, więc przynajmniej
        w nocy niech się nacieszy bliskością mamy. Jak wróciłam z kilkudniowej
        delegacji, to płakał nawet jak znikałam mu na chwilkę z oczu, więc niech
        spokojnie śpi w nocy przytulony do cycusia, a nie sam w pustym pokoju.
        • anmarzena Re: Boi się spać sam............. 01.02.05, 18:53
          Szymon jest ze mną przez cały dzień, gdyż jestem na urlopie wychowawczym także
          nie jest to spowodowane moja nieobecnością. Przez cały dzień chodzi za mną i
          ciągle tylko by mnie brał za rękę i prowadził tam gdzie on chce. Po całym dniu
          jestem już wykończona i mam wszystkiego dosyć, no ale teraz nawet w nocy nie
          mogę sobie odpocząć.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka