olka_sos Re: SŁOWNICZEK SŁÓWEK NASZYCH DZIECI 14.03.05, 14:27 Kilka fajniejszych słów mojej 18 miesięcznej córki: gogigom - kolega kacik - czapka kaci - kapcie kaku - kasia batu - bartek niań - jan (to chyba dlatego, że tak ma na imię mąż niani) uła - ula kukak - kucharz kra - sroka minia - misiu cicia - kotek ciacia - ciasto ciać - siad (to do psa) tanny - czarny Pozdrawiam OLA Odpowiedz Link Zgłoś
kiuska Zosia 16 m-cy 14.03.05, 18:51 Witam , ale miły temacik) Moja Zosia (prawie 16 m-ęcy) krrrta-ptaki tatan-koń i wszelkie nierozpoznane stworzenia najczęściej czworonożne sisiu-cycuś data-Zosia baaam-wszystkie kuliste przedmioty ( balon, piłka, słońce itp) dada-spacer pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
asiawi Re: Zosia 16 m-cy 14.03.05, 19:47 -------------------------------------------------------------------------------- Mirelka 3 latka: połażaj -połóż się na nibo - na niby musiła - musiała obo! - obudź się! itd,itd .Pozdrawiam . Im większe nadzieje tym trudniejsze ich spełnienie Odpowiedz Link Zgłoś
gamaga Re: SŁOWNICZEK SŁÓWEK NASZYCH DZIECI 15.03.05, 10:14 Mój synek (20 mies) mówi m.in. tak: sisie - łyżeczka totu - autobus kaka - kaczka/kapcie/piłka/pralka (zależnie od okoloiczności) jaja - tramwaj kokno - okno dziu - dźwig łoło - światło Odpowiedz Link Zgłoś
ja27-09 Re: SŁOWNICZEK SŁÓWEK NASZYCH DZIECI 16.03.05, 19:43 Olka - 2,5 roku ogąga - ogląda solot po jebie - samolot po niebie kipitki - skarpetki jebek - chlebek bacia - babcia jujek - wujek i dalej w ten deseń. Uwielbiam jak ona opowiada. A zmyśla przy tym, ze hej. Pozdrawiam mamy - tłumaczki. Odpowiedz Link Zgłoś