musia2002 Re: CZY WASZE DZIECI BIEGAJĄ PO DOMU W RAJTUZACH? 30.04.05, 17:32 A moj syn biega po domu na golasa i mam to gdzies czy to sie komu podoba czy nie.Jak moj niezyjacy juz ojciec zawsze mowil:"w swoim domu mozesz sobie na srodek nasrac i kota puscic".I taka jest prawda co kto robi w swoim domu to jego i tylko jego sprawa-koniec tematu. Odpowiedz Link Zgłoś
umasumak Śmierdząca sprawa, czyli kolejny link ;-) 30.04.05, 23:18 A to pamiętacie? No, ale to jeszcze nie takie stare jak kaczki i kuchenki forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=567&w=13438499&v=2&s=0 Odpowiedz Link Zgłoś
umasumak pragnę nadmienić.... 30.04.05, 23:25 .... że załączony powyżej link, traktuje również o kaczkach, a także o krokodylkach i żabkach , Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
czajkax2 Hmmmmm,rajtuzki vel rajstopki:) 30.04.05, 23:55 Nie ma to jak powżny temat żeby rozruszać szare komórki Nie wyobrażam sobie nie mieć w domu rajstopek. Są doskonałe pod spodnie jak idziemy na spacer. Szczególnie w takie przejściowe,"wiosenne" dni. W samych spodniach i skarpetkach dziecko raczej by chyba zmarzło. Jezeli chodzi o bieganie po domu to nie powiem,zdarza się. Jak wracamy ze spaceru, to zdejmuję spodnie i dziecko ma już lżejszy ubiór Najczęściej jest mi ciężko złapać córkę i przebrać dokładnie. zreszta mój Puciatek wygląda cudnie w rajstopkach(ja we wszystkim zresztą), te nóżki jak baleroniki Ale nie ukrywam,że wolę ją w spodniach, czy sukience. Odpowiedz Link Zgłoś
czajkax2 Re: pragnę nadmienić.... 01.05.05, 00:09 "Ja mam śmierdzącą krówkę w dodatku ma jakoś tak zgniecioną głowę, że nie chce stać na nogach." To zdanie z tego o śmierdzących zabawkach co podesłałą Uma. Powaliło mnie)))))))))))))) hehehe No nie, mam wyśmienity nastrój. Przez najbliższe dni będę rechotać jak sobie przypomne) Odpowiedz Link Zgłoś
anulka.p Re: pragnę nadmienić.... 01.05.05, 00:12 ))I znowu rechocik na cały dom. Cud,że dziecka nie obudziłam. Odpowiedz Link Zgłoś
czajkax2 Re: pragnę nadmienić.... 01.05.05, 00:13 "A moja krówka,nie dość że śmierdzi,to jeszcze ma wgnieciony boczek...(( Chlip... Aż mi jej szkoda wyrzucać,bo to taka niepełnosprawna krówka ..." Heheheheheheehheehhehe, brak mi słów więc tylko rechocze))))) Odpowiedz Link Zgłoś
czajkax2 Re: pragnę nadmienić.... 01.05.05, 00:17 "otóż kaczka, mało, że brudna (ale się umyła w płynie do mycia naczyń), śmierdzi benzyną, krzywa na jedną nogę, to jeszcze nie kwacze, a ĆWIKA !!!!!!!" hihihihihihihih ja tu siedze i płaczę ze smiechu))))))))))))))) Ten wątek o zabawkach stał się moim uylubionym)) Chyba wydrukuję dla potomności Odpowiedz Link Zgłoś
anulka.p Re: pragnę nadmienić.... 01.05.05, 00:20 ))))))) KOniec, popłakałam się. Kaczka ćwika. Odpowiedz Link Zgłoś
czajkax2 Re: pragnę nadmienić.... 01.05.05, 00:21 Ja sobie te teksty w domu powieszęGenialne. Dawno tak się nie uśmiałam.Cud że się nie posikałam hehehe. Odpowiedz Link Zgłoś
yenna_m Re: pragnę nadmienić.... 01.05.05, 00:25 "moj krokodyl tez jet nie tego - ma zapadnieta klatke piersiowa. pewnie dmuchniecie w piszczyk zalatwiloby sprawe, ale nawet w wieku 30 lat nie chce jej brac do buzi" ))))))))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
musia2002 Re: pragnę nadmienić.... 04.05.05, 04:10 Nie kwacze tylko Cwika-padne ze smiechu..... Odpowiedz Link Zgłoś
umasumak cytat ;-)))) 01.05.05, 00:24 moj krokodyl tez jet nie tego - ma zapadnieta klatke piersiowa. pewnie dmuchniecie w piszczyk zalatwiloby sprawe, ale nawet w wieku 30 lat nie chce jej brac do buzi )))))) Odpowiedz Link Zgłoś
czajkax2 Uma dzięki za lnka do tego wątku 01.05.05, 00:25 odmienilaś moje życie hehehehe. dziękuję,ojojoj jak mnie brzuch boli ze śmiechu Odpowiedz Link Zgłoś
umasumak Re: Uma dzięki za lnka do tego wątku 01.05.05, 00:28 czajkax2 napisała: > odmienilaś moje życie hehehehe. dziękuję,ojojoj jak mnie brzuch boli ze > śmiechu Nie ma sprawy . To Wy sobie ćwikajcie nadal, a ja idę spać, bo już nie widzę na oczy. Paaa Odpowiedz Link Zgłoś
anulka.p Re: Uma dzięki za lnka do tego wątku 01.05.05, 00:32 Ja też idę już spać, w doskonalym humorku, dzięki za cytaciki. Krokodyl, który "tez jest nie tego" rządzi) Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
czajkax2 Re: Uma dzięki za lnka do tego wątku 01.05.05, 00:35 Też właśnie chciałam napisać,że idę spać z szeroką paszczęką) hehe. Oby więcej takich perełek Odpowiedz Link Zgłoś
hanna26 Re: Uma dzięki za lnka do tego wątku 01.05.05, 00:54 Tak ważny i pouczający topik zasługuje, żeby być cały czas w górze. Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Ciekawe, jak wyglądałaby...... 01.05.05, 13:19 niepełnosprawna krowa z zapadniętym bokiem, w dodatku śmierdząca benzyną w tych kamizelkach polarkach, które też były kiedyś dołączone do "Dziecka" A tak na marginesie: Rajtuzowym skrytożercom mówię TAK Odpowiedz Link Zgłoś
umasumak Iwles 01.05.05, 14:15 iwles napisała: > niepełnosprawna krowa z zapadniętym bokiem, w dodatku śmierdząca benzyną w tych > > kamizelkach polarkach, które też były kiedyś dołączone do "Dziecka" Zawsze można poddać tę kwestię pod dyskusje, zakładając w tym celu kolejny, tasiemcowy wątek . Pzdr > > > A tak na marginesie: > Rajtuzowym skrytożercom mówię TAK Odpowiedz Link Zgłoś
adsa_21 Re: CZY WASZE DZIECI BIEGAJĄ PO DOMU W RAJTUZACH? 02.05.05, 19:14 moj biega..a raczej biegal, bo rajstopki nosil jak na dworze bylo zimno. teraz lata w spodenkach, glownie ogrodniczkach. Tez mi sie to srednio podoba Szczegolnie na malych mezczyznach..bo dziewczynka w rajstopkach i sukieneczce wyglada slicznie! Odpowiedz Link Zgłoś
karolina_244 Re: CZY WASZE DZIECI BIEGAJĄ PO DOMU W RAJTUZACH? 03.05.05, 10:22 Czesc moj ma zakładane w domku rajstopki i spodenki bo raczkuje i jak by tak biegał na doso nie złe rany by miał na kolankach pozatym sama rajstopki nie wystarczaja by ochronic kolanka wiec ja osobiscie zakaładam synkowi na to spodenki Odpowiedz Link Zgłoś
malwa21 Re: CZY WASZE DZIECI BIEGAJĄ PO DOMU W RAJTUZACH? 03.05.05, 12:17 Ubranie dziecka w rajstopki ma dwier duże zalety: 1. Jest wygodne dla dziecka, szczególnie raczkującego, 2. Jest tanie - rajstopki są tańsze, niż spodenki + skarpetki. Mnie też się niespecjalnie podoba dziecko w samych rajstopkach, ale ważniejsza jest wygoda dziecka i niestety, dla wielu, strona finansowa. Odpowiedz Link Zgłoś
magdalena1811 Re: CZY WASZE DZIECI BIEGAJĄ PO DOMU W RAJTUZACH? 03.05.05, 22:10 Dziękuję za te trzy ostatnie normalne wypowiedzi.Nie wiem czemu chciałyście mnie za ten post zgnoić. Właśnie takich odpowiedzi oczekiwałam- NORMALNYCH. Wcale nie narzucam innym że mają nie ubierac dzieci w rajstopy, jak mi zarzucono, zadałam tylko pytania czy Wasze dzieci chodzą w nich po domu. Dzięki. Odpowiedz Link Zgłoś
magdalena1811 Re: CZY WASZE DZIECI BIEGAJĄ PO DOMU W RAJTUZACH? 03.05.05, 22:13 A tak apropo, to skąd ten wątek wziął się na e-dziecku? Pisałam go na e-mamie! Odpowiedz Link Zgłoś
mamaemmy Re: CZY WASZE DZIECI BIEGAJĄ PO DOMU W RAJTUZACH? 04.05.05, 00:42 Witaj!Moje dziecko jeszcze nie raczkuje ale jak zacznie to NA PEWNO mu rajtuz nie włoże,gdyż była to zmora mojego dzieciństwa-rajtki na szelkach albo i bez(to chyba jeszcze gorsze,bo mi spadały)Mając niewiele lat wiedziałam,że wygląda to okropnie!Rajtki,szelki i pielucha..brrr!Oczywiscie,że dom to jest miejsce w którym można czuć sie swobodnie jak napisała jedna dziewczyna wczesniej i chodzić byle jak-bo wygodnie.Można.Ale można też ubrać siebie i dziecko ładnie i wygodnie-przecież jest taki wybór ubranek teraz!No ale każdy robi jak uważa za słuszne.Pozdrawiam wszystkie rajtuzowe i nierajtuzowe mamy i ich dzieciaczki! Odpowiedz Link Zgłoś
magdalena1811 Re: CZY WASZE DZIECI BIEGAJĄ PO DOMU W RAJTUZACH? 04.05.05, 10:53 Ot co!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mamakrzysias Re: CZY WASZE DZIECI BIEGAJĄ PO DOMU W RAJTUZACH? 06.05.05, 07:34 Ja nie widze problemu zeby dziecko chodzilo po domu w rajstopkach, moje dziecko tez biega po domu w rajstopkach bo mu tak wygodnie. Nie wiem czemu ten fakt tak dziwi. Odpowiedz Link Zgłoś
noa2003 Re: CZY WASZE DZIECI BIEGAJĄ PO DOMU W RAJTUZACH? 06.05.05, 13:12 Witam Dla mnie to jest jakieś dziwne pytanie, nie wyobrażam sobie żeby w domu dziecko było ubrane w spodnie , no chyba że jest zimno to zgodzam się ale tak to jest dla dziecka sama wygoda , tak uważam Odpowiedz Link Zgłoś
dyrgosia Re: CZY WASZE DZIECI BIEGAJĄ PO DOMU W RAJTUZACH? 11.05.05, 10:36 Rajstopki 3x TAK... a tak z innej beczki : czy chodzicie w domu w kapciach, czy w szpilkach...? od razu odpowiem ja zdecydowanie na bosaka... Odpowiedz Link Zgłoś
betina28jan Re: CZY WASZE DZIECI BIEGAJĄ PO DOMU W RAJTUZACH? 11.05.05, 14:53 Mojej dwuletniej córeczce też zakładam czasami tylko rajstopki i koszulke i niewidzie w tym nic dziwnego.Dziecku jest wygodnie i niekrępuje to jego ruchów a to chyba naważniejsze?? Odpowiedz Link Zgłoś
maya13 Re: CZY WASZE DZIECI BIEGAJĄ PO DOMU W RAJTUZACH? 11.05.05, 21:45 Rajstopki i body to najwygodniejszy uniform dla malucha. Odkąd Kubuś skończył dwa miesiące ubierany był w tzw. rajstopki tuptusie i body - jaka wygoda dla mamy i dla malucha - polecam. A swoją drogą - NIE SZATA ZDOBI MAŁEGO CZŁOWIEKA.I niech każda mama ubiera po swojemu, są ważniejsze problemy niż ubiór. Odpowiedz Link Zgłoś
driadea Re: CZY WASZE DZIECI BIEGAJĄ PO DOMU W RAJTUZACH? 11.05.05, 21:59 Przyznam, że nigdy nie wpadłabym na to, by moje dziecko chodziło w samych rajstopach, zawsze ma do nich sukieneczkę (po domu oczywiście lużną i obszerną, wygodną), albo normalnie: spodnie. Jest jej wygodnie. Ja też nie chodzę po domu w samej bieliźnie (dla mnie rajstopy to bielizna) i nie widzę powodow, aby moja córka miała tak chadzać. No ale każdy robi jak uważa Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
magdalena1811 Re: CZY WASZE DZIECI BIEGAJĄ PO DOMU W RAJTUZACH? 13.05.05, 17:53 Ot co! Odpowiedz Link Zgłoś
martynka301 Jasne, ze tak! 12.05.05, 09:29 Moje dzieci biegają po domu albo w rajstopkach (czystych, nieporwanych), albo w leginsach, lub spodniach od dresu. Dzieciom potrzebna jest przede wszystkim WYGODA i ubranie niekrępujące ruchów. Nie wiem skąd to zgorszenie? Odpowiedz Link Zgłoś
nomos Re: Jasne, ze tak! 12.05.05, 12:31 A nigdy w życiu. Uważam podobnie, że rajstopy są bielizną. Kto powiedział, że nie można dziecka ubrać wygodnie w luźne spodnie? Moja mała ma tzw.spodnie domowe, dwie pary cienkich ogrodniczek i jeden cieplejszy dres. Na pewno jest jej wygodnie, a pozytywne wzorce trzeba przekazywać od początku. Nie widzę niczego estetycznego w chodzeniu nawet w czystych rajtkach. Panie też tak ganiają po domu? Bo pewnie jest to wygodne... Odpowiedz Link Zgłoś
dyrgosia Re: Jasne, ze tak! 12.05.05, 13:09 Oj, nawet nie napiszę jak ja ganiam po domu...,nie chcę siać zgorszenia... Odpowiedz Link Zgłoś
agamamaoli Re: Jasne, ze tak! 12.05.05, 13:54 Oczywiście Ola biega w rajstopach i koszulce po domu. Nigdy nie protestowała, rajstopy jej nie spadają, chociaż raczej chudzinka z niej. Teraz takie ładne rajstopki można kupić, dobrej jakości. dobieram tylko kolor bluzki i szaleje w rajtkach. Do głowy by mi nie przyszło, iż dziecko w tym brzydko wygląda. Wygodne i praktyczne. Ale nigdy bym nie wytykała innym matkom że zakładają dzieciom spodnie albo sukienki po domu.To jakaś paranoja. A Odpowiedz Link Zgłoś
mamcia-2003 Re: Jasne, ze tak! 28.05.05, 21:40 magdalena1811 rozpoczęła normaly wątek, jak milion innych, na tym forum.Jedne są bardziej poważne, traktują o problemach, inne mniej poważne, ale forum jest po to, żeby się wygadać, pożalić lub po prostu dzielić swoimi spostrzeżeniami, o rajstopach się nie wypowiadam, bo nie chcę dołączać do grona zwolenników, czy przeciwników...denerują mnie tylko wypowiedzi matek zacietrzewionych, atakujących magdalenę 1811, po co? Wam się wydaje, że jesteście mądre i zabawne, a to wszystko to żart, ale założycielka forum może nie rozumie tych docinków (żartobliwych) i jest Jej trochę żal i myślę, że straciła zaufanie i chęć czytania forum...Dziewczyny zastanówcie się nad swoimi wypowiedziami, nieważne, czy chodzi o rzeczy poważne, czy banalne...komputer i "rozmowy" na gg, czy forum, mają dużo minusów, bo nie oddają prawdziwej intencji (żart, czy nie żart)wypowiedzi. Dajcie sobie spokój z obrażaniem i wymądrzaniem się, każdy ma prawo wyboru, dyskusji, posiadania własnego zdania...ale wypowiedzi powinny być chyba mądrzejsze, mniej "zacietrzewione" i mniej ironiczne...TRAKTUJCIE LUDZI TAK, JAK SAME CHCIAŁYBYŚCIE BYĆ TRAKTOWANE! Pozdrawiam wszystkie emamy i oczywiście najbardziej ich najukochańsze pociechy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
grzalka Re: Jasne, ze tak! 29.05.05, 09:10 Ania (3,5) raczej nie, jesli rajstopki to do tego sukienka lub spódniczka. Chłopcy (7,5 m-ca) owszem, bodek i rajstopki- raczkowanie po gołym parkiecie w innym zestawie bywa problematyczne, ten się sprawdza najlepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
magdalena1811 Re: Jasne, ze tak! 31.05.05, 22:55 Oj, wielkie dzięki mamciu2003! Cieszę się że chociaż Ty nie odebrałaś opacznie tego co napisałam o tych nieszczęsnych rajstopkach. Wcale nie jestem ich przeciwniczką, możliwe że kiedyś i mój Szymuś będzie biegał w nich po domu, chciałam tylko wiedzieć co Wy sądzicie na ich temat i czy Wam się to podoba. Niektóre dziewczyny na forum naprawdę na siłę doszukują się w niektórych wątkach tematów do ostrzejszej dyskusji, nie wiem po co to robią. A ja jeszcze raz podkreslam, że nie chciałam nikogo tym wątkiem sprowokować, a oberwało mi się nieźle. To tylko utwierdza mnie w przekonaniu, że to towarzystwo nie dla mnie. A Ciebie mamciu2003 pozdrawiam serdecznie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
anek.anek Hi, hi jestem w szoku:)) 31.05.05, 23:03 Wiosna w pełni, a nawet ostatnio pełnia lata była. a Wy jeszcze się kłócicie o rajstopy, które już chyba (mam nadzieję!) od dawna leżą glęboko w szufladach pochowane) Odpowiedz Link Zgłoś