Dodaj do ulubionych

Pierwsze urodziny

02.05.05, 21:16
Mam pytanie jak zorganizować fajnie pierwsze urodzinki córki (10 maja)
1.co podać do jedzenia
2.w co ubrać małą (spodnie czy sukienka)
3.jakie prezenty się sprawdzają
O różne podpowiedzi doświadczonych mam czekam niecierpliwie.Aga
Obserwuj wątek
    • sledziowa Re: Pierwsze urodziny 03.05.05, 08:15
      Każda tak impreza jest moim zdaniem idywidualną sprawą, ale jeśli Ci pomoże to
      napiszę jak ja urządziłam pierwsze urodzinki mojej córeczki:
      1. Jedzenia było dużo za dużo, a urządziłam wszystko na świeżym powietrzu na
      ogrodzie, była karkówka, kurczak, saszłyki, piersi z kurczaka, żeberka i
      kiełbaski a do tego pełno przeróżnych surówek. Na początku był tradycyjnie duży
      tort dla solenizantki i desery z lodami i owocami. A dla córeczki pamiętam
      przygotowałam to co ona lubiła najbardziej - kurczaka, z ryżem i warzywami
      2. Ja ubrałam córeczkę w sukienkę - sierpień ciepła letnia pogoda więc
      wymarzona kreacja
      3. A prezenty to też sprawa gości - moja córka dostała pieniądze ale też wózek
      dla lalek (sporo za duży, którym się do dziś nie bawi) pieska pluszowego na
      biegunach (wreszcie teraz do niego dorosła (ma 20 ms)
      Aha! Pamiętaj o ozdobach to bardzo cieszy dzieci - baloniki, kolorowe czapeczki
      i trąbki - to chyba najbardziej cieszyło moją maludę.
      Pozdrawiam i życzę udanej imprezy
    • karolina_244 Re: Pierwsze urodziny 03.05.05, 10:30
      Czesc mojego synka urodzinki nie wypaliły tak jak miały ale tez były super do
      jedzenia jako ze zrobiłam urodzinki na 13 wpierw był objadek podałam
      ziemniaczki saładke z pomidorka itd..... moja specjalnoc no i schabowe z
      kurczaka do tego sos smile
      po tem słodkie tort z napisem smile jedna swieczuszka deserek owoce w pucharkach
      z lodami i bita smietana.
      A jezeli chodzi o prezety dostałam w wiekszosci pieniadze wolałam ten wybur
      mogłam synkowi kupic to co chciałam i to co mi brakowało do jego ubioru a tak
      ogulnie ubranka na ato bo niestety synek ma juz rozmiar 86 i nie mam zadnych
      ciuszkow na lato z zabawek dwie baczek typu popychasz raczka a on nadal stoi i
      kostke z wieloma kształtami do wkladania lecz ta zabawka bedzie na pare lat bo
      moj synek nie jest jeszcze na nia przygotowany powodzenia a ps. naturalnie
      baloniki a uwczesnie sama robiłam zaproszenia ze zdjeciem synka wsrodku pracy
      niesamowicie duzo ale dla mnie była satysfakcja smilepa
    • elgosia Re: Pierwsze urodziny 03.05.05, 13:30
      Zastanów się, co córeczka i kogo lubi najbardziej i tym sie kieruj. Mój synek
      uwielbia dzieci, więc na roczek zaprosiłam znajomych z małymi dziecmi. Do tego
      skromny szwedzki stół (kanapki, ciastka, chipsy, chrupki kukurydziane) i tort
      przekładany musem owocowym ze względu na alergie synka. Wszystko w mieszkaniu,
      bo był październik. Z prezentów dostał pudełko do wkładania klocków o różnych
      kształtach - proste formy, wiec do dzis sie chętnie bawi, duży samochód
      wywrotka, jakis pajac. Skromnie, stosownie do mozliwości naszych i naszych
      znajomych, ale za to bardzo sympatycznie. A balony nie zrobiły jakos na Tomku
      wiekszego wrażenia. Dzieci były najważniejsze.
      Rodzinki nie zapraszaliśmy, bo daleko mieszkają.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka