11.08.05, 21:12
weszlam w posiadanie programu zwykly exel i zaczynam porzadnie przygladac sie wydatkom , cel ? oszczedzam na nowa-uzywana kuchnie typu perfeckt , ktora jest genialnie przemyslana, na dziecku wiadomo nie oszczedze ale na sobie jak najbardziej.

a ze to forum o dzieciach to zapytam , macie jakas lokate czy ksiazeczke oszczednosciowa dla dziecka? ja mam. na jej prawko,studia czy wesele , drobna kwota ale mysle ,ze z czasem sie cos uzbiera.
Obserwuj wątek
    • zbrojwskas Re: sknerus 11.08.05, 21:14
      ta kuchnia ma sie rozumiec bez lodowki.
    • wiolkak Re: sknerus 11.08.05, 21:15
      podobno mamy - tak twierdzi mój małżonek ale nic dokładniejszego nie chce mi
      powiedzieć, chyba sie boi że wydamwink
    • mmala6 Re: sknerus 11.08.05, 21:46
      nie mamy nic, nie stac nas na to w tej chwili.
      • sylwiawm Re: sknerus 11.08.05, 22:14
        My też jeszcze nie mamy. Nie potrafimy oszczędzać sad. A co to za kuchnia. Masz
        jakiś link?
        • viviene12 wlasnie - co to za kuchnia?? 11.08.05, 22:14
          • mmala6 Re: wlasnie - co to za kuchnia?? 11.08.05, 22:16
            pewnie jakas "perfekt"wink)

ide do wanny,biore ksiazkesmile)
            Dobranoc wszystkim!
    • zbrojwskas kuchnia 12.08.05, 12:18
      na ta kuchnie poluje wszedzie , widzialam jej model na aukcji w ebay'u i to wlasnie o takiej marzylam , nawet nie podeszlam do licytacji ze wzgledu na ilosc
      glosujacych i cene .

zanim napisze firme to troche o niej opowiem, niby standart ale ma szafke obrotowa na garnki , wysuwana duza szafe na artykuly spozywcze , szafke aptekowa,dwie szafki z witryna , podswietlana , do tego taki stojak z blatem i dwa krzeselka typu bar, ogromny plus to to ,ze niby mala a wszystko miesci dzieki schowkom , trudne do opisania jak znajde to podam link, blat kuchenny wymienny w bardzo ladnym marmurkowym szarym kolorze , oczywiscie kuchenka z plyta ceramiczna (u mnie brak gazu) dla mnie bomba.

nazwa firmy mnie zdziwila bo ogolnie kuchnie maja ,,surowe'' w kolorze bialym a niektore to nadaja sie bardziej do gabinetu stomatologicznego bo sa takie ,,zimne''
      model tej kuchni chyba wypuszczono w ograniczonej ilosci bo ciezko ja spotkac.
      moj maz wylozyl mi cala filozofie tej firmy i bardzo jej nie lubi bo ceny sa drogie a meble raczej zwyczajne.
      to oczywiscie IKEA.

szukam jej poprzez ogloszenia w gazetach ale narazie nie mam kasy.
      ostatnio popsul sie nam tv cos z zasilaniem i kupilismy tv z gazety , facet ,ktory go sprzedal lubi nowosci , ten tv kosztuje normalnie okolo 1800 euro a my dalismy 350 ! dziala i jest jak nowy , ten telewizor nie moze byc w zwyklych sklepach i jest sprowadzany na zamowienie ,wyglada jak nowy i co najwazniejsze dziala.
      odchodzimy powoli od aukcji bo duzo jest osob w sieci a wracamy do ogloszen ,zawsze cene mozna zbic.

kasy mamy malo bo ja nie pracuje a maz robi praktyke , do tej pory pracowal jako pielegniarz.
      pozdrawiam
      jak znajde link to dodam
      • zbrojwskas acha 12.08.05, 12:19
        ksiazeczke zalozyla nam mama mojego Naj my jeszcze nic nie wplacilismy
    • wenus.z.willendorfu Re: sknerus 12.08.05, 12:26
      Jeszcze przed urodzeniem Frutki mysleliśmy, żeby jej założyć jakąś polisę
      posagową (fajna nazwa, prawda? stają mi przed oczami skrzynie posagowe
      wypełnione pracowicie przez Frutkę wyszywanymi obrusami, chusteczkami do nosa i
      rodowymi srebramismile. Pomysł upadł ze względu na ograniczenia finansowe- ja
      teraz nie pracuję, a przy dziecku zawsze wydatków mnóstwo, jak dobrze wiecie.
      Za to po chrzcinach dostała w prezencie trochę pieniążków i założyliśmy
      normalne konto, na którym są tylko one z założeniem, że jak jeszcze coś
      dostanie, to będziemy tam dokładać. Roczek już blisko..

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka