Dodaj do ulubionych

prezent dla noworodka

05.09.05, 12:56
Kochane mamy prosze o radę. Moja kuzynka urodziła chłopca i niedługo pójde w
odwiedziny. Co oprócz ciuszka mozna dac takiemu malcowi, żeby sie przydało i
było praktyczne?
Obserwuj wątek
    • zona_mi Re: prezent dla noworodka 05.09.05, 13:05
      O ile używają - pieluchy jednorazowe, bardzo lubiłam dostawać wink
      Chyba, że myślisz o zabawkach itp.
      • maryjanka2 Re: prezent dla noworodka 05.09.05, 13:23
        tez polecam pieluchy i chusteczki jednorazowe. Ewewntualnie jakiś fajny pajacyk
        na zimę ale większy czyli na 62 lub 68. Zabawek narazie nie bo i tak mało co
        widzi taka dzidzia i interesuje się twarzami mamy i taty najbardziej
        pozdr
        M
        • mika_p Re: prezent dla noworodka 05.09.05, 13:37
          62 to prawie najmniejszy rozmiar, wiec na prezent odradzam. Dzieci z takiego
          wyrastaja szybko, moje miały po połtora i 2 miesiace, a były nie za duze.
          Dzidzius obdarowany pochodziłby w tym ze 2-3 tygodnie (przeciez nie odwiedza
          sie matki tuz po powrocie do domu), zreszta, ciuszki w tym rozmiarze na pewno
          rodzice maja w wyprawce.
          Cieplejszy pajacyk czy dresik w wiekszym rozmiarze to dobry pomysł, rodzicomn
          odpadnie wydatek za miesiac czy dwa smile

Oczywiscie, ze zabawki tak ! Pozytywka-karuzela nad łózeczko, sznur grzechotek
          do wózka - jak nie od razu, to w ciągu kilku tygodni zainteresuje malucha.

Można też kupić, jesli rodzice nie maja, którąś z płyt z Muzyką Bobasa, czy jak
          to tam się zwie.

A najlepeij wybrać ze 2-3 rzeczy i zadzwonic i spytac matkę, co najbardziej by
          chciała z wymienionych. Bo moze sie okazac, ze ciepłych ciuszków ma multum,
          karuzele dwie, sznurami z grzechotkami opasuje równik a ona nie pomyslała i
          kupiła tylko 10 tetrówek a przydaoby jej sie ze 30.
          • kokons Re: prezent dla noworodka 05.09.05, 13:46
            A jazawsze kupuje ksiazeczki, bo kiedys sie przydadza a nie lubie tzw
            praktycznych prezentow, bo zwykle sa powieleniem tego co rodzice maja a jeszcze
            czesciej nie trafia sie w ich gust... Zabawki / ksiazeczki sa jak najbardziej
            OK.
    • mynia_pynia Re: prezent dla noworodka 05.09.05, 13:45
      Ja prosto z mostu dzwonie i przy okazji umawiania się, pytam o rozmiar, jakie
      kolory lubi mama, i jaki materiał, koleżanki zawsze mówią że kupuje im
      najfajniejsze rzeczy wink
      • jagodasoft2 Re: prezent dla noworodka 05.09.05, 13:51
        Małe ciuszki odradzam bo na początku każdy ma ich dużo, ale większy rozmiar np
        68 to fajny pomysł. Na początku wszyscy kupują jakieś ubranka, a później szał
        się kończy i obowiązek spoczywa tylko na rodzicach.
        Ja bardzo byłam zadowolona z pościeli i ślicznej pluszowej pozytywki.
        • mruwa9 Re: prezent dla noworodka 05.09.05, 14:05
          pluszowa pozytywka-ok. Posciel- warto wybadac, czy dziecko korzysta z lozeczka.
          W moim przypadku bylby to chybiony pomysl. Jesli ciuszki- to bez kolnierzykow
          (niepraktyczne).I rzeczywiscie cio najmniej rozmiar 68- tymi malymi, na 5
          minut, zwykle dzieci sa zasypane, potem zrodelko wysycha ... A jesli wiekszy
          rozmiar, to warto oszacowac, na jaka pore roku wypadnie, zeby np. nie kupic
          kombinezonu gdy dziecko dorosnie do niego latem. Pampersy-bardzo przyziemne,
          ale zawsze trafione wink
    • asientos Re: prezent dla noworodka 05.09.05, 14:52
      dostałam:
      pieluchy (+)
      ciuch duży (+)
      Misia (+) ale dopiero teraz
      multum książeczek dla różnego wieku - super!
      skarpetki z ABSem - super
    • kiwi22 Re: prezent dla noworodka 05.09.05, 16:41
      Ubranko, jeśli już to większe. Dla mnie np. pieluchy jednorazowe to super
      sprawa.
      • berecik7 Re: prezent dla noworodka 05.09.05, 23:00
        1. album na zdjęcia malucha - zawsze się przyda

2. aspirator Frida do noska

3. plastikowy śliniak z rynienką - przyda się później

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka