spella 05.09.05, 12:56 Kochane mamy prosze o radę. Moja kuzynka urodziła chłopca i niedługo pójde w odwiedziny. Co oprócz ciuszka mozna dac takiemu malcowi, żeby sie przydało i było praktyczne? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zona_mi Re: prezent dla noworodka 05.09.05, 13:05 O ile używają - pieluchy jednorazowe, bardzo lubiłam dostawać Chyba, że myślisz o zabawkach itp. Odpowiedz Link Zgłoś
maryjanka2 Re: prezent dla noworodka 05.09.05, 13:23 tez polecam pieluchy i chusteczki jednorazowe. Ewewntualnie jakiś fajny pajacyk na zimę ale większy czyli na 62 lub 68. Zabawek narazie nie bo i tak mało co widzi taka dzidzia i interesuje się twarzami mamy i taty najbardziej pozdr M Odpowiedz Link Zgłoś
mika_p Re: prezent dla noworodka 05.09.05, 13:37 62 to prawie najmniejszy rozmiar, wiec na prezent odradzam. Dzieci z takiego wyrastaja szybko, moje miały po połtora i 2 miesiace, a były nie za duze. Dzidzius obdarowany pochodziłby w tym ze 2-3 tygodnie (przeciez nie odwiedza sie matki tuz po powrocie do domu), zreszta, ciuszki w tym rozmiarze na pewno rodzice maja w wyprawce. Cieplejszy pajacyk czy dresik w wiekszym rozmiarze to dobry pomysł, rodzicomn odpadnie wydatek za miesiac czy dwa Oczywiscie, ze zabawki tak ! Pozytywka-karuzela nad łózeczko, sznur grzechotek do wózka - jak nie od razu, to w ciągu kilku tygodni zainteresuje malucha. Można też kupić, jesli rodzice nie maja, którąś z płyt z Muzyką Bobasa, czy jak to tam się zwie. A najlepeij wybrać ze 2-3 rzeczy i zadzwonic i spytac matkę, co najbardziej by chciała z wymienionych. Bo moze sie okazac, ze ciepłych ciuszków ma multum, karuzele dwie, sznurami z grzechotkami opasuje równik a ona nie pomyslała i kupiła tylko 10 tetrówek a przydaoby jej sie ze 30. Odpowiedz Link Zgłoś
kokons Re: prezent dla noworodka 05.09.05, 13:46 A jazawsze kupuje ksiazeczki, bo kiedys sie przydadza a nie lubie tzw praktycznych prezentow, bo zwykle sa powieleniem tego co rodzice maja a jeszcze czesciej nie trafia sie w ich gust... Zabawki / ksiazeczki sa jak najbardziej OK. Odpowiedz Link Zgłoś
mynia_pynia Re: prezent dla noworodka 05.09.05, 13:45 Ja prosto z mostu dzwonie i przy okazji umawiania się, pytam o rozmiar, jakie kolory lubi mama, i jaki materiał, koleżanki zawsze mówią że kupuje im najfajniejsze rzeczy Odpowiedz Link Zgłoś
jagodasoft2 Re: prezent dla noworodka 05.09.05, 13:51 Małe ciuszki odradzam bo na początku każdy ma ich dużo, ale większy rozmiar np 68 to fajny pomysł. Na początku wszyscy kupują jakieś ubranka, a później szał się kończy i obowiązek spoczywa tylko na rodzicach. Ja bardzo byłam zadowolona z pościeli i ślicznej pluszowej pozytywki. Odpowiedz Link Zgłoś
mruwa9 Re: prezent dla noworodka 05.09.05, 14:05 pluszowa pozytywka-ok. Posciel- warto wybadac, czy dziecko korzysta z lozeczka. W moim przypadku bylby to chybiony pomysl. Jesli ciuszki- to bez kolnierzykow (niepraktyczne).I rzeczywiscie cio najmniej rozmiar 68- tymi malymi, na 5 minut, zwykle dzieci sa zasypane, potem zrodelko wysycha ... A jesli wiekszy rozmiar, to warto oszacowac, na jaka pore roku wypadnie, zeby np. nie kupic kombinezonu gdy dziecko dorosnie do niego latem. Pampersy-bardzo przyziemne, ale zawsze trafione Odpowiedz Link Zgłoś
asientos Re: prezent dla noworodka 05.09.05, 14:52 dostałam: pieluchy (+) ciuch duży (+) Misia (+) ale dopiero teraz multum książeczek dla różnego wieku - super! skarpetki z ABSem - super Odpowiedz Link Zgłoś
kiwi22 Re: prezent dla noworodka 05.09.05, 16:41 Ubranko, jeśli już to większe. Dla mnie np. pieluchy jednorazowe to super sprawa. Odpowiedz Link Zgłoś
berecik7 Re: prezent dla noworodka 05.09.05, 23:00 1. album na zdjęcia malucha - zawsze się przyda 2. aspirator Frida do noska 3. plastikowy śliniak z rynienką - przyda się później Odpowiedz Link Zgłoś