Dodaj do ulubionych

Jak to jest mieć 2 dziecko?

05.10.05, 10:10
Właśnie na teście ciązowym wyszły mi dwie kreski sad(((( Wpadliśmy. Jak to
jest mieć dwoje dzieci. Jak to nowe się urodzi to mój synek będzie miał
niecałe dwa lata. Jak to będzie? Matwie się
Obserwuj wątek
    • mama_kotula Re: Jak to jest mieć 2 dziecko? 05.10.05, 10:13
      Jak to jest? He he.
      SAJGON.
      Przynajmniej na początku. Kliknij w link poniżej, poczytaj i szykuj się...
      Gratuluję i pozdrawiam
      Matka, co Drugie Dziecko Od Roku Ma (róznica 15 miesięcy)
      • e_madziq Re:do mamu-kotuli 06.10.05, 09:06
        przeczytałam fragment Twego bloga-świetnie piszesz aż miło się czyta smile)
        • mama_kotula Re:do mamu-kotuli 06.10.05, 09:31
          Bardzo mi miło, zapraszam do dalszej lektury!
          • e_madziq Re:do mamu-kotuli 06.10.05, 10:31
            A! I Twój Szymcio jest boski! Błyskotliwy chłopczyk. Mój synek też Szymek smile)
            Pozdrawiam, Magda
    • wasil_ka Re: Jak to jest mieć 2 dziecko? 05.10.05, 10:24
      Jest świetnie, ale sajgon niezły to fakt. Na początku wcale nie jest źle, bo
      małe bobo zwykle tylko je i śpi. Najgorzej jak zacznie się poruszac bo wtedy
      trzeba się rozdwoić. Jedno lezie w prawo drugie w lewo. Na pewno sobie
      poradzicie - wszystko kwestia dobrej organizacji i przygotowania pierworodnego
      do brata/siostry.
    • niespodziewanka Re: Jak to jest mieć 2 dziecko? 05.10.05, 10:37
      Dwoje dzieci z taką różnica wieku to całkowity luksus, wiem co piszę ma starszą
      dwujkę z różnica 2 lata i 1,5 miesiąca; drugą dwójkę z różnicą 2 lata bez dwóch
      tygodni i najmłodszą- młodszą od poprzedniej o 3 lata bez 2 miesięcy, teraz
      dopiero jest ciekawie, jak miałam tylko dwoje dzieci to był całkowity luksus
      mimo 2 letniej różnicy wieku.
      Napewno się wszystko ułoży.
      Poczytaj tutaj
      forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=26619
      Pozdrawiam
    • monidelko Re: Jak to jest mieć 2 dziecko? 05.10.05, 10:45
      nie martw się, jakoś to będzie!!! Ja też się martwiłam a teraz Kinia ma już
      osiem miesięcy i moge powiedzieć że już od jakiegoś czasu wyszłyśmy na prostą!
      Co prawda u mnie jest spora różnica wieku między dziewczynkami bo prawie sześć
      lat i można powiedzieć że starsza jest już duża ale to jednak jeszcze dziecko
      które długo miało rodziców tylko dla siebie. Troszkę inne problemy, wszystko
      troszkę inaczej ale najważniejsza jest dobra organizacja i przygotowanie
      pierwszego dziecka na pojawienie sie rodzeństwa. Gratuluje 'wpadki' bo wiem
      że 'na trzeźwo' czasem trudno podjąć decyzję o drugim dzidziusiu ( nam zajeło
      to sporo czasu ) i trzymam kciuki!!! Wszystko się ułoży, głowa do góry!!!
    • dorotakatarzyna Re: Jak to jest mieć 2 dziecko? 06.10.05, 08:30
      Będzie strasznie smile Ale tylko przez jakieś dwa lata, potem już będzie super.
      Będziesz się cieszyła że tak wyszło.
      Ja mam trójkę - różnica między pierwszymi 15 miesięcy. Dopiero jak młodsze miało
      z półtora roku byłam w stanie wyjśc z nimi sama z domu smile
    • mruwa9 Re: Jak to jest mieć 2 dziecko? 06.10.05, 08:39
      jak sie rodzi drugie, to sie wydaje, ze to sajgon. Jak sie rodzi trzecie, to
      sie z rozrzewnieniem wspomina te luzy i wczasy, gdy byla tylko dwojka.. i tak
      dalej..
    • olaj Re: Jak to jest mieć 2 dziecko? 06.10.05, 09:16
      Jest WESOŁO smile))))
      • anula731 Re: Jak to jest mieć 2 dziecko? 06.10.05, 09:34
        Nie wiem czy Cie pociesze czy nie, ale napisze Ci. Moja siostra ma syna 4 lata3
        mies., następnego 2 lata 9 mies. i.... tygodniową córeczkę. Cóż gdy dowiedziała
        sie o ciąży nie była szczęśliwa. Wszystko zmienia się z czasem. Nie ma łatwo bo
        chłopcy to prawdziwe pędziwiatry. Wszędzie ich pełno i musi mieć oczy dookoła
        głowy, ale cieszy się, naprawdę się cieszy smile
        • andaba Re: Jak to jest mieć 2 dziecko? 06.10.05, 10:43
          Fajnie jest mieć dzieci z małą różnicą wieku. Moim zdaniem same plusy, żadnych
          minusów. Nio owszem, może dla dzieci są, bo każdemu siłą rzeczy poświęca się
          mniej uwagi, ale w rezultacie to chyba raczej na dobre wychodzi. Dla matki
          minusów nie ma.
          • mama_kotula Re: Jak to jest mieć 2 dziecko? 06.10.05, 11:14
            Nie ma minusów - owszem, ale z perspektywy czasu. Na początku zastanawiałam się
            nad wizytą u psychiatry, aby mi coś antydepresyjnego zapisał. Dopiero teraz
            widzę, że powinnam była wrzucić na luz i nie przejmować się wyrzutami sumienia.
            A co do moich wyrzutów... proponuję poczytać poniżej
            nastroje1.blox.pl/resource/konkurs_dziecka.doc
            Pochwalę się, a co smile praca dostała wyróżnienie
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka