habie 05.10.05, 10:10 Właśnie na teście ciązowym wyszły mi dwie kreski (((( Wpadliśmy. Jak to jest mieć dwoje dzieci. Jak to nowe się urodzi to mój synek będzie miał niecałe dwa lata. Jak to będzie? Matwie się Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mama_kotula Re: Jak to jest mieć 2 dziecko? 05.10.05, 10:13 Jak to jest? He he. SAJGON. Przynajmniej na początku. Kliknij w link poniżej, poczytaj i szykuj się... Gratuluję i pozdrawiam Matka, co Drugie Dziecko Od Roku Ma (róznica 15 miesięcy) Odpowiedz Link Zgłoś
e_madziq Re:do mamu-kotuli 06.10.05, 09:06 przeczytałam fragment Twego bloga-świetnie piszesz aż miło się czyta ) Odpowiedz Link Zgłoś
mama_kotula Re:do mamu-kotuli 06.10.05, 09:31 Bardzo mi miło, zapraszam do dalszej lektury! Odpowiedz Link Zgłoś
e_madziq Re:do mamu-kotuli 06.10.05, 10:31 A! I Twój Szymcio jest boski! Błyskotliwy chłopczyk. Mój synek też Szymek ) Pozdrawiam, Magda Odpowiedz Link Zgłoś
wasil_ka Re: Jak to jest mieć 2 dziecko? 05.10.05, 10:24 Jest świetnie, ale sajgon niezły to fakt. Na początku wcale nie jest źle, bo małe bobo zwykle tylko je i śpi. Najgorzej jak zacznie się poruszac bo wtedy trzeba się rozdwoić. Jedno lezie w prawo drugie w lewo. Na pewno sobie poradzicie - wszystko kwestia dobrej organizacji i przygotowania pierworodnego do brata/siostry. Odpowiedz Link Zgłoś
niespodziewanka Re: Jak to jest mieć 2 dziecko? 05.10.05, 10:37 Dwoje dzieci z taką różnica wieku to całkowity luksus, wiem co piszę ma starszą dwujkę z różnica 2 lata i 1,5 miesiąca; drugą dwójkę z różnicą 2 lata bez dwóch tygodni i najmłodszą- młodszą od poprzedniej o 3 lata bez 2 miesięcy, teraz dopiero jest ciekawie, jak miałam tylko dwoje dzieci to był całkowity luksus mimo 2 letniej różnicy wieku. Napewno się wszystko ułoży. Poczytaj tutaj forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=26619 Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
monidelko Re: Jak to jest mieć 2 dziecko? 05.10.05, 10:45 nie martw się, jakoś to będzie!!! Ja też się martwiłam a teraz Kinia ma już osiem miesięcy i moge powiedzieć że już od jakiegoś czasu wyszłyśmy na prostą! Co prawda u mnie jest spora różnica wieku między dziewczynkami bo prawie sześć lat i można powiedzieć że starsza jest już duża ale to jednak jeszcze dziecko które długo miało rodziców tylko dla siebie. Troszkę inne problemy, wszystko troszkę inaczej ale najważniejsza jest dobra organizacja i przygotowanie pierwszego dziecka na pojawienie sie rodzeństwa. Gratuluje 'wpadki' bo wiem że 'na trzeźwo' czasem trudno podjąć decyzję o drugim dzidziusiu ( nam zajeło to sporo czasu ) i trzymam kciuki!!! Wszystko się ułoży, głowa do góry!!! Odpowiedz Link Zgłoś
dorotakatarzyna Re: Jak to jest mieć 2 dziecko? 06.10.05, 08:30 Będzie strasznie Ale tylko przez jakieś dwa lata, potem już będzie super. Będziesz się cieszyła że tak wyszło. Ja mam trójkę - różnica między pierwszymi 15 miesięcy. Dopiero jak młodsze miało z półtora roku byłam w stanie wyjśc z nimi sama z domu Odpowiedz Link Zgłoś
mruwa9 Re: Jak to jest mieć 2 dziecko? 06.10.05, 08:39 jak sie rodzi drugie, to sie wydaje, ze to sajgon. Jak sie rodzi trzecie, to sie z rozrzewnieniem wspomina te luzy i wczasy, gdy byla tylko dwojka.. i tak dalej.. Odpowiedz Link Zgłoś
anula731 Re: Jak to jest mieć 2 dziecko? 06.10.05, 09:34 Nie wiem czy Cie pociesze czy nie, ale napisze Ci. Moja siostra ma syna 4 lata3 mies., następnego 2 lata 9 mies. i.... tygodniową córeczkę. Cóż gdy dowiedziała sie o ciąży nie była szczęśliwa. Wszystko zmienia się z czasem. Nie ma łatwo bo chłopcy to prawdziwe pędziwiatry. Wszędzie ich pełno i musi mieć oczy dookoła głowy, ale cieszy się, naprawdę się cieszy Odpowiedz Link Zgłoś
andaba Re: Jak to jest mieć 2 dziecko? 06.10.05, 10:43 Fajnie jest mieć dzieci z małą różnicą wieku. Moim zdaniem same plusy, żadnych minusów. Nio owszem, może dla dzieci są, bo każdemu siłą rzeczy poświęca się mniej uwagi, ale w rezultacie to chyba raczej na dobre wychodzi. Dla matki minusów nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
mama_kotula Re: Jak to jest mieć 2 dziecko? 06.10.05, 11:14 Nie ma minusów - owszem, ale z perspektywy czasu. Na początku zastanawiałam się nad wizytą u psychiatry, aby mi coś antydepresyjnego zapisał. Dopiero teraz widzę, że powinnam była wrzucić na luz i nie przejmować się wyrzutami sumienia. A co do moich wyrzutów... proponuję poczytać poniżej nastroje1.blox.pl/resource/konkurs_dziecka.doc Pochwalę się, a co praca dostała wyróżnienie Odpowiedz Link Zgłoś