madzia189 25.10.05, 20:08 Witam!! Jak myslicie kiedy najlepiej zmienic dziecku łuzeczko NA Łuzko?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
anatemka Re: kiedy łuzko zamiast łuzeczka?? 25.10.05, 20:11 młody dostał łóżko jak miał 3 lata Odpowiedz Link Zgłoś
jagienkaa Re: kiedy łuzko zamiast łuzeczka?? 25.10.05, 20:14 wtedy jak zmienisz łóżeczko na łóżko ;P Odpowiedz Link Zgłoś
julia246 Re: Do 18_lipcowa 25.10.05, 22:25 Wiesz co, czy ty chociaż raz mogłabyś pokazać klasę, i nie śmiać się z innych. Nie rozumiem dlaczego uważasz, że każdy musi być tak genialny, i nieomylny jak ty. Może dziewczyna cierpi na dysleksje, i nie mów mi że to lenistwo, wykaż się odrobiną zrozumienia dla innych, bo za jakiś czas, może się okazać że ciebie też tak będą traktować. W gwoli ścisłości, nie życzę ci tego. Odpowiedz Link Zgłoś
mamaemmy Re: Do julia246 26.10.05, 09:59 A gdzie Lipcowa "śmieje się"?? Ja też patrzyłam i nie wierzyłam własnym oczom! Odpowiedz Link Zgłoś
julia246 Re: Do julia246 26.10.05, 11:23 18_lipcowa napisała: > brawo Mamoemmy...dobrze napisane. > > > > Może to się wydać śmieszne, ale tak mi to zabrzmiało "wyśmiewająco", z resztą znam możliwośco lipcowej. Odpowiedz Link Zgłoś
18_lipcowa Re: Do julia246 26.10.05, 11:37 A nie wiesz że głupotę trzeba wyśmiewać aby nie zwariować? Odpowiedz Link Zgłoś
mamaemmy Re: Do julia246 26.10.05, 11:48 Julia,proponuje na życie spojrzeć z większym dystansem i poczuciem humoru))) Danta. p.s uśmiech jest dobry na wszystko! Odpowiedz Link Zgłoś
julia246 Re: Do julia246 26.10.05, 13:09 Ależ ja mam poczuci humoru, tylko jakoś mi się szkoda dziewczyny zrobiło, nikt niema ochoty jej odpowiedzić, ja nie odpowiem bo niemam pojęcia. Po prostu szanuję ludzi, nawet za błędy ortograficzne, cóż zdarza się. Fakt, błąd karygodny, ale nie każdy jest bezbłędny. Ja też robię byki, ale nie kopcie leżącego))))) Odpowiedz Link Zgłoś
faceeet Jak ma dysleksję to niech pisze najpierw w Word. 26.10.05, 10:04 Dysortografia to żadne usprawiedliwienie. Autorka leniwa jest i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
wieczna-gosia zbanowac ja!! 26.10.05, 10:16 niech ktos napisze do admina!!, skasowac ten watek!! Co ona robi przy kompie zamiast dzieckiem sie zajmowac, leniwiec jeden!!! Odpowiedz Link Zgłoś
faceeet a nie jest leniwa? uważasz że wpisanie w word 26.10.05, 10:17 zajmuje aż tak dużo czasu, że nie można tego zrobić? Odpowiedz Link Zgłoś
wieczna-gosia uwazam ze jest mega leniwa 26.10.05, 10:35 ogolnie uwazam ze zagadnienie pisania z bledami jako wykladnia braku szacunku da czytelnika forum publicznego jest szalenie fascynujace. Szczegolnie biorac pod uwage ze czytelnik na przecietnym forum publicznym jest nieszanowany na tak wiele roznych i wyrafinowanych sposobow, ze gdyby byl nieszanowany li i jedynie przez osoby piszace z bledami- zasikalby sie ze szczescia. dzisiaj na forum mam dwa watki, ktore szalenie mnie bawia, kto zgadnie ktore? Uprzedzajac dlasze pytania- tak, mam co robic, ale tak mi sie nie chce tego robic ze wole sie wypowiadac w watkach o ortografii. Jak dobrze sie zastanowic to glowa mnie boli..... Odpowiedz Link Zgłoś
wieczna-gosia o matko w poscie wyzej popelnilam literowke....... 26.10.05, 10:39 Dżisas..... w Krakowie jestem spalona.... Odpowiedz Link Zgłoś
wenus.z.willendorfu i nie tylko w Krakowie... 28.10.05, 11:12 cały świat mógł to przeczytać... Zgroza!!! A ja idę na spacer i przy okazji chyba kupię sobie słownik ortograficzny Odpowiedz Link Zgłoś
e_madziq Re: kiedy łuzko zamiast łuzeczka?? 26.10.05, 08:19 Mój synek miał niewiele ponad rok. W łóżeczku spał jak był mały, później stale sie obijał o szczebelki i wybudzał, wiec zmieniliśmy mu łóżko. Śpi teraz jak król, bo sam na wymiarach 120-190! Przemieszcza sie w różne strony i narazie tylko raz spadł, ma 2,5 roku. Odpowiedz Link Zgłoś
kaska791 do libcowej_18 28.10.05, 20:59 odczep sie od tej kobiety. myślisz ze ty jesteś nie omylna? czytam juz któryś raz jak sie z kogoś wyśmiewasz i zaczyna mnie to wkurzać. nie wciągniesz mnie w kłótnie ani rozmowy. raz napisałam co o tym sądze i więcej nie będę reagować na twoje zaczepki. Odpowiedz Link Zgłoś
zona_wojtka Re: kiedy łuzko zamiast łuzeczka?? 26.10.05, 10:35 madzia189 napisała: > Witam!! Jak myslicie kiedy najlepiej zmienic dziecku łuzeczko NA Łuzko?? To nie dysleksja - to analfabetyzm wtórny... Odpowiedz Link Zgłoś
ana_mama_patrycji Re: kiedy łuzko zamiast łuzeczka?? 26.10.05, 13:24 Pati zaczęła spać na łóżku kiedy miała 15 miesięcy. Obijała się o szczebelki i budziła w nocy. Spadła raz a teraz śpi czasem na samym krajuszku lub jak dama na całym rozłożona. A propo szyderstwa w kwestii ortografii ja też czasem walne jakiegoś byka i w cale nie uważam za mądre i kulturalne wyśmiewanie się. Gardze takimi ludźmi jak lipcowa i reszta. Odpowiedz Link Zgłoś
18_lipcowa Re: kiedy łuzko zamiast łuzeczka?? 26.10.05, 14:10 A wiesz że pogarda to też brak kultuly? Odpowiedz Link Zgłoś
madzia189 Re: kiedy łuzko zamiast łuzeczka?? 26.10.05, 16:00 Dzieki tym ktozy mi odpowiedzieli.Atym ktozy sie wysmiewaja to ich sprawa!!! Dla pozostałych wysmiewajacych"nie mam polskiej klawiatury wiec z tad te błedy - tamta mi zdefektowała"-ale jezeli zalezy wam na tym to prosze"ó" BRAK TOLERANCJI.Pozdrowiaka dla reszty!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
chloe30 Re: kiedy łuzko zamiast łuzeczka?? 26.10.05, 16:02 No sory, z reguły nie reaguję, ale błędy jakie popełniłaś nie mają NIC wspólnego z posiadaniem lub nie polskiej klawiatury. Odpowiedz Link Zgłoś
cocollino1 Re: kiedy łuzko zamiast łuzeczka?? 26.10.05, 16:03 Zawsze mozna zamiast ó napisac o, nie wiem ale tak mi sie wydaje, ze to byloby czytelniejsze. A tak pozatym to ł było?? Odpowiedz Link Zgłoś
cocollino1 Re: kiedy łuzko zamiast łuzeczka?? 26.10.05, 16:04 Może poprostu byloby lepiej i uczciwiej przyznać się do błędu??? Odpowiedz Link Zgłoś
faceeet Co to jest "z tad"? "Stad" rozumiem,aha nie masz s 26.10.05, 16:05 na klawiaturze bo to typowo i wyłącznie polska literka. Zero tolerancji dla analfabetów. Odpowiedz Link Zgłoś
babka71 Re: kiedy łuzko zamiast łuzeczka?? 26.10.05, 16:21 a jednak "ó" wchodzi pomimo nie polskiej klawiatury, więc w czym problem? Odpowiedz Link Zgłoś
dzesika16 Re: kiedy łuzko zamiast łuzeczka?? 26.10.05, 16:23 babka71 napisała: > a jednak "ó" wchodzi pomimo nie polskiej klawiatury, więc w czym problem? Babka, problem nie w klawiaturze, tylko w zawartości głowy )) Odpowiedz Link Zgłoś
dyrgosia Re: kiedy łuzko zamiast łuzeczka?? 26.10.05, 16:26 Dajcie już dziewczynie luz, już wie jak się pisze ŁÓŻKO... A co do meritum, mój dwulatek sypia z nami w naszym łożu, a jego łóżeczko i kołyska stoją sobie dla ozdoby... Odpowiedz Link Zgłoś
cocollino1 Re: kiedy łuzko zamiast łuzeczka?? 26.10.05, 16:30 taaa u nas też ozdoba była w postaci łóżeczka, wymieniona na fotel jednoosobowy) Aktualnie jak mąż wraca z pracy w nocy to tam śpi, bo synek i ja zajmujemy łóże małżenskie) Mam nadzieje, że to minie Odpowiedz Link Zgłoś
18_lipcowa Re: kiedy łuzko zamiast łuzeczka?? 26.10.05, 16:36 TO gratuluję małżenstwa. Przesada - dzieciak zajął miejsce męza. Odpowiedz Link Zgłoś
cocollino1 Re: kiedy łuzko zamiast łuzeczka?? 26.10.05, 16:41 a dziekuje, dziekuje) to ze dziecko spi ze mna to nie znaczy ze zajeło miejsce męża) buahaha narazie zarabia mąż, współzyje również z mężem, mam się dobrze , dziękuje, pa Odpowiedz Link Zgłoś
dyrgosia Re: kiedy łuzko zamiast łuzeczka?? 26.10.05, 16:50 Lipiec już Ci kiedyś pisałam, te sprawy można , a nawet trzeba poza łóżkiem.... Odpowiedz Link Zgłoś
anies75 Re: kiedy łuzko zamiast łuzeczka?? 28.10.05, 11:21 moj synek ma teraz 27 m-cy i bede mu zmieniac łoze już dawno powinnam bo sie obija i budzi a miałam nadzieje ze pospi w nim jeszcze z poł roku Odpowiedz Link Zgłoś
mamaptysia do lipcowej.... 28.10.05, 14:50 Sluchaj mysle, ze to bezsennsu ze potrafisz tylko krytykowac.Tu dziewczyny szukaja porady a nie wysmiewania sie z nich.Kazdemu sie moze zdarzyc.Teraz uwazaj co piszesz, bo mysle ze niejedna mama a przynajmniej ja bede szukac bledow w twoich wypowiedziach. Przepraszam za bledy. Prosze o nie wysmiewanie sie ze mnie poniewaz nie mam polskiej klawiatury. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
agagor2 Re: kiedy łuzko zamiast łuzeczka?? 28.10.05, 17:50 A wiecie co? Ja też nie mam polskiej klawiatury Mam klawiaturę firmy Logitech - firma amerykańska (nie wiem na pewno, w każdym razie nie polska), a sama klawiatura pewnie tak jak większość rzeczy obecnie została wyprodukowana w Chinach. Reasumując - mam chińska klawiaturę Tak się zastanawiam, dlaczego takim wygodnym ostatnio usprawiedliwieniem do sadzenia byka na byku jest klawiatura? Nie piszę tu o braku polskich znaków tylko o błędach ortograficznych. Przecież do napisania słowa: lozko nie są potrzebne polskie znaki. P.S. mam ogromna prośbę do osób piszących o braku polskiej klawiatury - napiszcie mi bardzo proszę, co rozumiecie pod pojęciem "polska klawiatura" Odpowiedz Link Zgłoś
jagienkaa Re: kiedy łuzko zamiast łuzeczka?? 28.10.05, 20:05 ja mam kupiony laptop w Anglii, w ustawieniach można sobie dodać polski język i jak widać polskie czcionki działają. Odpowiedz Link Zgłoś
mamaptysia Re: kiedy łuzko zamiast łuzeczka?? 28.10.05, 20:15 Wlasnie brak polskich znakow. A po drugie co z tego ze dziewczyna strzelila byka ??? Czy to powod do tego zeby sie z niej wysmiewac?Tak naprawde nikt jej nie odpowiedzial na jej pytanie (poza kilkoma osobami)tylko kazdy sie wysmiewa.To zalosne! Ja nie chce bronic dziewczyny bo walnela byka , no coz zdarza sie , ale bez przesady mozna powstrzymac sie od komentarzy na ok 30 postow!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
come_back W SPRAWIE LOZKA :-)! 28.10.05, 21:38 Mam pytanko: nasza coreczka (7 m-cy)do wczoraj spala z nami, wczorajszej nocy okazalo sie, ze wlasciwie sobie wkrecilismy to, ze nasz Maluch musi spac z nami, bo ona bez zadnego sprzeciwu spi slodko w swoim. Chodzi o to, ze jest to lozeczko turystyczne, bardzo fajne, z materialu, z reszta wiecie jak to wyglada , zastanawiam sie tylko, czy jest sens kupowania takiego normalnego ze szczebelkami. Mielismy taki zamiar, bo w tym turystycznym dziecko nie bardzo moze sie podciagac, wstawac itp. po prostu nie ma za co zlapac. Co o tym myslicie? Czy ktos z Was tez mial takie- turystyczne? Czy faktycznie kupic tradycyjne ze szczebelkami? Chodzi mi o to, czy jest ono niezbedne? Dzieki za odp. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
mimi44 Odpowiedz na pytanie(normalna) 28.10.05, 23:00 Moja ma teraz 16mies. i śpi na razie w swoim łóżeczku,ale sporo mam pisało w innych postach ze zmieniły na normalne kiedy dziecku było mało miejsca,lub kiedy juz potrafiły "wychodzic z łóżka górą".Ja chyba zmienie na lato(bedzie miała 2latka)na dobry materac,a jak zobacze ze w nocy nie spada na podłoge,to dokupimy stelaż. Poszukaj w wyszukiwarce,ten temat był omawiany,a tu raczej juz nie dostaniesz konkretnej odpowiedzi. Pozdrawiam i sie nie przejmuj. Odpowiedz Link Zgłoś
sudestra do "madzia 189" i "come_back" 28.10.05, 23:29 Witajcie. Nasz Synek w listopadzie skończy dwa lata i zamierzamy zmienic łozko juz teraz.Spał do tej pory w turystycznym i nie bylo problemu z podciaganiem się i wstawaniem. Jestesmy bardzo zadowoleni z tego łozeczka.Ma miękkie boki wiec jest bezpiecznie.To tyle w sparwie łózek. Do pozostałych mam prosbę, pogadajcie o ortografii gdzie indziej. W tym wątku prosba byla o odpowiedz na konkretne pytanie. Nie sztuką jest "wrzucać" innym. Myslałam ze jestesmy równe na tym forum, bo wszystkie jestesmy mamami i ideą tych rozmów jest pomoc. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mama_kotula Łóżko i ortografia ;) 29.10.05, 00:04 O ortografii trzeba trąbić, bo to co się na forum widzi, to przechodzi ludzkie pojęcie. Jak ktoś chce być poważnie traktowany, nie powinien pisać z błędami. BTW: najmniej błędów robią dysortograficy - bo oni nad tym pracują (ja - od 10 lat). A co do łóżka - wyeksmitowałam Młodego z łóżeczka, jak skónczył 1,5 roku, od tego czasu śpi na materacu. Pozdrowienia dla lipcowej. Gratuluję odwagi w wyrażaniu poglądów. Ciężko mieć swoje zdanie na forum, bo reszta i tak zakrzyczy. Odpowiedz Link Zgłoś
come_back Re: do "madzia 189" i "come_back" 30.10.05, 17:56 Bardzo dziekuje za odp. przemyslimy jeszcze sprawe kupna szczebelkowego >Moze faktycznie jest to zbedny wydatek, tylko ja caly czas mu sie przygladam jak Maluch ma sie wspinac i podnosic skoro wlasciwie nie ma za co zlapac? Sama nie wiem co zrobic,,, Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
karina1974 Re: kiedy łuzko zamiast łuzeczka?? 29.10.05, 23:02 no i z wątku który mógł mieć tylko z 10 postów zrobił się na ponad 30...hehe Odpowiedź na pytanie: Naszej córci zmieniliśmy łóżeczko na łóżko jak skończyła 2 lata. Na początku miała podłożone poduszki i koce pod łóżeczko, jakby spadła, ale w tej chwili śpi bez niczego Odpowiedz Link Zgłoś
magda505 Re: kiedy łuzko zamiast łuzeczka?? 08.11.05, 12:36 Moja Zuzia ma 17miesięcy i już od dwóch mies śpi na duzym łóżku,ale dorobiliśmy jej dodatkowe boki do łóżka aby nie wypadła.Teraz nie ma już problemu sama wychodzi z łóżka gorzej z wchodzeniem bo jest troche wysokie.Myślę że im wcześniej się dziecko przyzwyczai tym mniej z tym problemu.To tak jak z siusianiem w nocnik. Odpowiedz Link Zgłoś
dorotafx Re: kiedy łuzko zamiast łuzeczka?? 08.11.05, 14:03 Mój synek od 3 miesiąca życia nie spał w łóżeczku bo nie lubił. Płakał prężył się bo chciał spać z nami popijac cycusia przez całą noc. Usypiałam go na łóżku (mieliśmy dwa w obu pokojach) i spał na nim do momentu aż my szliśmy spać i wtedy przenosiliśmy go do naszego i spał z nami resztę nocy. Tak było do ukończenia 13 miesiąca. Potem nastąpiła przeprowadzka do nowego mieszkania i w pokoju naszego dzicka umieściliśmy fotel rozkładany na którym śpi od 14 miesiąca życia i nigdy nie spadł. Tylko gdy się budzi w nocy na picie to chce żebym z nim została. I tak tez robię , do rana śpimy razem. Do naszego łóżka już go nie bierzemy a właściwie to sam nie chce. Co do standardowego łóżeczka ze szczebelkami to napewno przy dugim dziecku takowego nie będziemy kupowali. Odpowiedz Link Zgłoś