04.11.05, 17:32
Moja miesieczna córeczka od tygodnia ma czerwone wyprysku na buzi sad. nie wiem czy to skaza białkowa czy tradzik niemowlęcy. Ma je na policzkach. Jak mozna te dwie rzeczy rozróznić? Do lekarza ide w nastepnym tygodniu.
z góry dziekujęza pomoc.
Kasia i Martynak
Obserwuj wątek
    • mmala6 Re: Pomocy!!! 04.11.05, 17:47
      skaza czesto objawia sie rowniez wymiotami i tym, ze policzki sa takie jakby z
      polyskiem, swiecace.Tradzik nie wiem, choc jedna Pani doktor u Matka go
      podejrzewala a sie okazalo, ze to uczulenie na krem do buzi BambinowinkTradzik
      chyba wyglada jak....tradzik taki normlany, tak gdzies czytalam.
      Moze to alergia kontaktowa? smarujesz jej czyms buzke?
      Nie martw sie, u takich maluszkow co chwile cos wychodzi i bardzo czesto znika
      samo i nie wiadomo co to bylo.
      Jak podejrzewasz skaze i karmisz piersia, to odstaw wszelka krowe na jakis
      czas.Jak karmisz butelka, to musisz poczekac na wizyte u lekarza...
      Bedzie dobrze, nie martw siesmile
      • viviene12 skaza bialkowa 04.11.05, 19:12
        tworzy zazwyczaj takie czerwone, jak polakierowane szorstkie plamy na policzkach.
        Tradzik niemowlecy to raczej drobne pojedyncze krotki, troche jak potowki,
        czerwonawe, czasami z bialymi koncowkami. Wychodzi ok 2-3 tygodnia, trwa czasem
        dwa tygodnie, czasem dwa miesiace. Nie robi sie z nim nic, przymywa buzie
        (szyje, kark) woda i osusza. Przechodzi bez sladu.
        • kasiapor Re: skaza bialkowa 04.11.05, 20:19
          Dzięki za odpowiedźi. To chyba jednak będzie trądzik.Malutka ma czerwone krostki,przemywam wodą i czasem smarowałam buzie oliwką.Zobaczymy co lekarz powie.

Pozdrowionka
          • mmala6 Re: skaza bialkowa 04.11.05, 20:23
            daruj sobie te oliwke-zatyka pory, byc moze w tym problemsmile
            lepiej leciutki kremik do buzki (o ile istnieje taka potrzeba), polecam Oilatum
            Soft-kosztuje ok 25zl a uzywamy go od ok 2-go m-ca zycia Matka i jeszcze starczy
            na jakis 1-2 m-ce!smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka