Dodaj do ulubionych

dobry wózek

04.06.12, 16:11
Czy istnieje dobry wózek (głęboki + spacerówka) w granicach 1500zł?
Dobry w sensie pompowane koła, dobra amortyzacja, duża gondola i wygodna spacerówka. Do tego byłoby miło gdyby nie zepsuł się po 2 miesiącach i miał ładny wygląd. A może ja za dużo wymagam?

https://www.suwaczki.com/tickers/f2w3dqk3tlkzsua2.png
Obserwuj wątek
    • sabina_online Re: Emmaljunga duo combi 04.06.12, 17:16
      Wózki nie do zdarcia za te pieniądze kupisz używkę, chyba ,że koniecznie musi być nowy?
    • berciunia1 Re: dobry wózek 04.06.12, 17:35
      jedo vedi,

jedo fyn
    • annulka79 Re: dobry wózek 04.06.12, 18:06
      JEDO :)
      Bartatina, Fyn to porządne wózki, które nie raz po kilka z kolei dzieci wożą. Amortyzacja naprawdę dobra (wybór: Bartatina na pasach lub wahaczach, Fyn ma regulację twardości zawieszenia na tylne koła). Gondolka przestronna i wygodna (z podnoszonym zagłówkiem), spacerówka jest jak najbardziej ok. choć niektórych np. jej wygląd nie zachwyca. Generalnie w tej cenie to chyba najlepszy wybór.

• m7-7 Re: dobry wózek 05.06.12, 07:28
      jedo Fyna w wersji gondolowej z czystym sumieniem mogę polecić. Bardzo wygodny, skrętne przednie koła, obszerna gondola, duży kosz na zakupy. Co do spacerówki - fakt ma kilka zalet np. siedzisko montowane w 2 kierunkach, amortyzacja, ale ja krótko używałam wersji spacerowej - jest przede wszystkim dosyc ciężka, duża po złożeniu (pakowanie jej do bagaznika było udręką), montowanie siedziska niezbyt wygodne (sa wozki gdzie siedzisko montuje sie na "klik" tutaj jest taki jakby stelaz rurkowy), wkurzające (mnie bardzo) mocowanie pałąka.
      Przemyśl czy na pewno potrzebujesz wozka wielofunkcyjnego, bo moim zdaniem lepiej najpierw fajna gondole a potem mniejsza, wygodniejszą spacerówkę.
      • gorajka Re: dobry wózek 08.06.12, 16:33
        jedo fyn nie ma tak dobrej amortyzacji jak bartatina
        tez polecam jakakolwiek uzywana gondole na stelazu krzyzakowym albo pasach, mozna kupic naprawde tanio, ja np. kupilam za 300zl ale potem widzialam tez tansze
        uzywa sie srednio max do roku a potem kupic nowa spacerowke bo ta mozna zjechac po dwoch trzech latach,
        • aniabasior Re: dobry wózek 08.06.12, 22:02
          Tako ( Jumper, Jumper X, Warrior i te całkiem najnowsze modele), polecam firma solidna, rzetelna i wózek superowy
          Pozdrawiam
          Ania
    • thea19 Re: dobry wózek 05.06.12, 08:41
      uzywana mura. wersja gondolowa super, spacerowa tez, choc starczy na max 1,5roku (podobnie jak w wiekszosci wozkow 3w1, 2w1)
      co do jakosci, to rewelacja. obsluga tez banalna.
    • srebrno-listka Re: dobry wózek 07.06.12, 19:43
      roan marita
    • karolinarozycka1 Re: dobry wózek 11.06.12, 08:44
      Witam,ja mam na sprzedaz abc 3 tec jestem zadowolona
      tablica.pl/oferta/wozek-abc-desing-3-tec-wanienka-IDTC5d.html
    • 18_lipcowa1 Re: dobry wózek 11.06.12, 09:40
      Z tego co wiem ok są Implast Bolder ( 1500-1600), Jedo Fyn (1300) oraz XLander - starsze modele za tyle dostaniesz.
      Sama brałam je pod uwage ale jednak kupię wózek za 2tys.
    • suria2 Re: dobry wózek 11.06.12, 10:35
      Z tego co słyszałam jest bardzo dobra polska firma produkująca wózki dziecięce. Mają trzy linie wózków bardzo dobrej jakości na każdą kieszeń. Moja znajoma kupiła u nich wózek i jest bardzo zadowolona.Firma jest z Częstochowy nazywa się Aro.
      Ja tez chyba u nich kupię -mam zasadę, że kupuję tylko polskie produkty.
      • thea19 Re: dobry wózek 11.06.12, 12:21
        na reklamy dla sprzedawcow jest miejsce w dziale sprzedam wozek albo na podobnym forum.
    • beberebe Re: dobry wózek 12.06.12, 09:01
      Zrobiłam ostatnio małe rozeznanie na żywo wśród wózków i chyba zmienię poprzeczkę finansową i zainwestuje więcej tym bardziej że odkopałam gdzieś w szufladzie kupon rabatowy 20% do smyka. Mam tylko nadzieję że coś tam znajdę i mi ten kupon zaakceptują. Póki co myślałam o nowym x-landerze (kosztuje ok 2200 więc ze zniżką wychodzi całkiem ok) a wczoraj wpadła mi w oko Sola M&P. Tylko się zastanawiam czy mój wrześniaczek da radę całą zimę w którejś z tych gondol jeździć bo z tego co się orientuję są one dość małe.
      • 18_lipcowa1 Re: dobry wózek 12.06.12, 10:03
        y mój wrześniaczek da radę całą zimę w którejś z tych gondol jeździć bo
        > z tego co się orientuję są one dość małe.

Nie wiem czy maja ten sam rozmiar co xa ale moja corka przejedzila w tej gondoli od pazdziernika do marca i jeszcze miala luzu

ja tez sie zdecydowalam na xmove
        • beberebe Re: dobry wózek 12.06.12, 10:35
          To mnie trochę uspokoiłaś. Też myśleliśmy o xmove w kolorze europa.
          • 18_lipcowa1 Re: dobry wózek 12.06.12, 17:24
            beberebe napisała:

> To mnie trochę uspokoiłaś. Też myśleliśmy o xmove w kolorze europa.

ja tez europa ;-) + torba musi byc
            Mierzyłam moją 3latkę- jeszcze sie miesciła do tej spacerówki.
            Poza tym super sie prowadzi, fajnie bardzo lekko zakłada sie gondole oraz bardzo lekko przekłada sie spacerówke nawet z dzieckiem w srodku. Naciągana mocniej budka + przekładane siedzisko sprawia ze nie trzeba kupować parasolki.
            Wyglada zgrabnie, ładnie, składanie stelaża to pikus- jedną reką.
            • sylki Re: dobry wózek 12.06.12, 18:01
              Szkoda tylko, że podbijanie tego wózka jest do kitu, a waga to masakra :D
              By podbić, to cudo musiałam wyciągnąć rączkę prawie pod "zęby" ;)
              • beberebe Re: dobry wózek 12.06.12, 18:10
                Waga mnie nie przeraża bo mam windę a podbijanie będę musiała sprawdzić. Szkoda, że nie mam skąd "pożyczyć" jakiegoś malucha do sklepowych testów.
              • 18_lipcowa1 Re: dobry wózek 12.06.12, 19:43
                sylki napisała:

> Szkoda tylko, że podbijanie tego wózka jest do kitu, a waga to masakra :D
                > By podbić, to cudo musiałam wyciągnąć rączkę prawie pod "zęby" ;)

ja mialam najniżej bom wysoka
                i nie mialam zadnego problemu
                a testowalam 3 wozki w 3 roznych sklepach
                z 12kg dzieckiem w srodku

waga? jak kazdy na pompowanych kołach, ja go nie bede nosiła
                • sylki Re: dobry wózek 12.06.12, 21:07
                  jak każdy na pompowanych, no proszę cię...16 kg
                  uwierz ze tyle wózki nie ważą :D

co do podbijania, musiałam się prawie na rączkę położyć, by podnieść przednie koła, a jestem osobą, która najmniej narzeka na podbijanie, w tym jednak przypadku jest ono beznadziejne.
                  • 18_lipcowa1 Re: dobry wózek 12.06.12, 21:20
                    sylki napisała:

> jak każdy na pompowanych, no proszę cię...16 kg
                    > uwierz ze tyle wózki nie ważą :D

14 kg
                    odchudzili go o 2 kg

normalna waga jak na wózek

>
                    > co do podbijania, musiałam się prawie na rączkę położyć, by podnieść przednie k
                    > oła, a jestem osobą, która najmniej narzeka na podbijanie, w tym jednak przypad
                    > ku jest ono beznadziejne.

to nie wiem skoro nie jestes słaba, to trafiłas na wadliwy wózek
                    bo ja bez problemu podbijałam z dzieckiem prawie 3 letnim, i moja mama i moj mąz
                    a ty sie na pusty wózek musialas kłasc?????

dziwne
                    • sylki Re: dobry wózek 12.06.12, 23:14
                      nie wiem czy wadliwy :D
                      ważyłaś, że twierdzisz iż waży 14 :)...producent podaje 15 z hakiem więc bardziej wierzę póki co jemu, no chyba, że wazyłas
                      i jeszcze jedno jak miałas ustawione siedzisko?
                      • 18_lipcowa1 Re: dobry wózek 13.06.12, 08:44
                        sylki napisała:

> nie wiem czy wadliwy :D

Juz pomijajac nasze osobiste zdanie nt xmove, testowałam masę wózków i nawet na jakims totalnym badziewiu, nołnejmie ;-) czy cokolwiek nie musiałam się kłaść by go podbić.

> ważyłaś, że twierdzisz iż waży 14 :)...producent podaje 15 z hakiem więc bardz
                        > iej wierzę póki co jemu, no chyba, że wazyłas

Nie wazylam, ale jestem pewna ze jest lżejszy niz xa z 2009 , mialam problem z podniesieniem nieporęcznego i ciezkiego stelaża do bagaznika, teraz na lajcie podniosłam, + lepiej sie go składa.
                        Z reszta ja go nosic teraz nie bede.

> i jeszcze jedno jak miałas ustawione siedzisko?

w obydwu
                        próbowałam bo to siedzisko przekładane to dla mnie jeden z głownych atutów
                        • sylki Re: dobry wózek 13.06.12, 13:55
                          skoro tobie wsio tak samo się podbija, to musisz mieć pałer w ręce :)
                          Podnosiłam x-move i nie jest lżejszy od XA, zresztą xa podnosiłam i podnoszę bez problemu przy x-move niestety tego nie zrobię.
                          • 18_lipcowa1 Re: dobry wózek 13.06.12, 19:33
                            sylki napisała:

> skoro tobie wsio tak samo się podbija, to musisz mieć pałer w ręce :)
                            > Podnosiłam x-move i nie jest lżejszy od XA, zresztą xa podnosiłam i podnoszę be
                            > z problemu przy x-move niestety tego nie zrobię.

no wez
                            aż taka rozbieżnośc?
                            • marekmx Re: dobry wózek 13.06.12, 23:02
                              nie da się ukryć że xa jest modelem bardzo dobrze wyważonym , ale jest to możliwe ponieważ siedzisko spacerówki jest montowane tylko przodem do kierunku jazdy, natomiast w xmove jest obracane i trzeba iść na kompromis.
                              • annulka79 Re: dobry wózek 14.06.12, 09:52

marekmx napisał(a):

> nie da się ukryć że xa jest modelem bardzo dobrze wyważonym , ale jest to możli
                                > we ponieważ siedzisko spacerówki jest montowane tylko przodem do kierunku jazdy
                                > , natomiast w xmove jest obracane i trzeba iść na kompromis.

Dokładnie tak. Poza tym konstrukcja siedziska montowanego w obie strony jest inna niż siedziska montowanego tylko przodem. Co za tym idzie jest cięższe i zwykle większe po złożeniu.Ma to duży wpływ na ciężar wózka i komfort przy przenoszeniu.
                                • marekmx Re: dobry wózek 14.06.12, 10:16
                                  Przy porównaniu wózka xmove i xa sprawa ma się jeszcze trochę inaczej.
                                  Na pierwszy rzut oka faktycznie wózek z obracanym siedziskiem złoży się "lepiej" niż wózek typu xa. Ale co z siedziskiem spacerówki - zajmuje też dosyć dużo miejsca a trzeba ją zabrać. Dlatego wózek xa na pierwszy rzut oka zajmuje dużo miejsca ze złożonym siedziskiem ale jeżeli zdejmiemy kółka to mamy cały wózek w "kwadracie" i gabarytowo powinien zająć miej miejsca niż stelaż + siedzisko spacerówki. Jeżeli nasz bagażnik samochodu ma ograniczoną pojemność to zawsze lepiej sprawdzić jak wózek do niego pasuje. Sam tak sprawdzałem przed zakupem bo mam niewielki bagażnik. Zawsze twierdzę że każdy sposób montowania siedziska spacerówki ma swoje plusy i minusy.
                                  • annulka79 Re: dobry wózek 14.06.12, 10:31
                                    Może niejasno się wyraziłam, ale o to samo mi chodziło :)
                                    Przecież siedzisko obracane ma swój dodatkowy stelaż, który i waży i miejsca zajmuje.
                                    • marekmx Re: dobry wózek 14.06.12, 10:44
                                      Czyli chodziło nam o to samo :) Ale podsumowując osobiście wybrałbym xmova chociaż wiem że teraz ceny xa idą w dół więc może to zachęcić do kupna xa, bo wózeczek jest też świetny i cenowo przystępny :)
                                      • sylki Re: dobry wózek 14.06.12, 13:50
                                        Gdybym musiała dzwigać, x move odpadłby w przedbiegach, zwłaszcza ze jego waga to przesada..

Jeżeli ktoś go nosić nie musi, to wybór ma łatwiejszy,
                                        Poza tym jakoś wolę coś innego, a nie iść za tłumem :D
                                        • beberebe Re: dobry wózek 14.06.12, 14:08
                                          a co tej klasy polecasz jako pierwszy wózek?
                                          • sylki Re: dobry wózek 14.06.12, 15:14
                                            np
                                            Jane Slalom reverse, jest lżejszy i podbijanie ma zdecyowanie lepsze.
                                            Teutonia Cosmo - to już klasa wyżej, ale używkę można kupić za bezcen jeszcze na gwarancji

x-move, nie jest jakiś okropny, ale cudem techniki również nie jest, nie wiem czy Maxi Cosi mura nie jest lżejsza.
                                            • beberebe Re: dobry wózek 14.06.12, 15:44
                                              Jane Slalom - 3 koła więc odpada jak dla mnie, Teutonia wiem, że dobra ale kwestia ceny przeważa na "nie", Maxi Cosi Mura na 4 kołach w wersji spacerowej waży 16 kg więc nie jest lżejsza. Echhh z tymi wózkami, chyba ich za dużo jest ;-)
                                              • marekmx Re: dobry wózek 14.06.12, 15:45
                                                A może powiesz czego oczekujesz od wózka :) wtedy coś doradzimy, bo co 2 głowy to nie jedna :)
                                                • beberebe Re: dobry wózek 14.06.12, 16:31
                                                  Tak naprawdę to nie wiem bo jak już napisałam to mój pierwszy wózek. Na pewno ważne są pompowane koła i przednie skrętne, powinien mieć sporą gondolę bo dziecko pojawi się we wrześniu więc myślę, że do marca będzie w niej jeździł. Musi lekko się prowadzić a z wagą to już drugorzędna sprawa bo mam windę. Ma być łatwy w obsłudze, tzn żebym nie musiała męża prosić żeby mi go złożył, zmienił kierunek spacerówki lub coś w tym stylu. To chyba na tyle albo o czymś zapomniałam. Aha zauważyłam ze niektóre gondole mają na spodzie plastik a niektóre coś na kształt dykty/płyty drewnianej. Co jest lepsze, a może to jest bez znaczenia?
                                                  • marekmx Re: dobry wózek 14.06.12, 18:40
                                                    Jeżeli nie wszystkie koła mają być pompowane to aktualnie trwa promocja w espiro i wózek vector (przednie koła piankowe amortyzowane) z fotelikiem espiro neo można kupić za ok 1300zł więc cenowo całkiem przystępnie. Obracane siedzisko, skrętne koła (blokowane) , ciekawy design i wagowo nie najgorzej bo z tego co pamiętam to około 13-14kg. Niestety Espiro daje tylko 12miesięcy gwarancji.

Co do spodu gondoli to głównie chodzi o wagę - te plastikowe powinny być lżejsze.
                                            • 18_lipcowa1 Re: dobry wózek 14.06.12, 16:38

> Jane Slalom reverse, jest lżejszy i podbijanie ma zdecyowanie lepsze.

Jane? To tez wózki z wąziutką gondolą oraz elastyczną szmatką zamiast budki w gondoli i spacerówce?

> Teutonia Cosmo - to już klasa wyżej, ale używkę można kupić za bezcen jeszcze n
                                              > a gwarancji

Piankowe kółka. Kolezanka miała,gondolę strasznie telepie.

> x-move, nie jest jakiś okropny, ale cudem techniki również nie jest, nie wiem
                                              > czy Maxi Cosi mura nie jest lżejsza.

Nie jest nie jest, bo wlasnie nad murą też sie zastanawialam. Jest o wiele lzdejszy i zgrabniejszy
                                              • sylki Re: dobry wózek 14.06.12, 18:08
                                                Jane mają 3 gondole, największa z nich to capazo :) w mojej galerii jest chyba fotka z moją 3 latką w niej ;) te szmatki to Micro i ona z racji swojego składania musi być ze szmatki

Teutonia, demonizujesz, ona ma tak dobrą amortyzację, że nie potrzebuje kół pompowanych, ale z tego co wiem i takie można do niej zamówić :)
                                                • 18_lipcowa1 Re: dobry wózek 14.06.12, 19:06

>
                                                  > Teutonia, demonizujesz, ona ma tak dobrą amortyzację, że nie potrzebuje kół pom
                                                  > powanych, ale z tego co wiem i takie można do niej zamówić :)
                                                  >
                                                  >
                                                  >

kolezanka ktora ją miala i ogolnie sie zachwycała nią wlasnie to uważała za minus
                                                  poza tym cena 3000- nie jest adekwatna chociazby z powodu tych kółeczynek
                                                  • sylki Re: dobry wózek 20.06.12, 20:40
                                                    e tam, one są tanie z drugiej ręki, bardzo często z gwarancją.
                                                    Dalej kółka demonizujesz :)
                                        • marekmx Re: dobry wózek 14.06.12, 14:28
                                          Dlatego jest wypinane siedzisko spacerówki i nie trzeba wszystkiego razem dźwigać. Nie przesadzałbym z tym ciężarek xmova bo na tle innych wózków wypada całkiem dobrze. Tym bardziej że dyskusja głównie skupiła się na wózkach marki x-lander :)
                                          • sylki Re: dobry wózek 14.06.12, 15:10
                                            a jak zamierzasz znieść wózek z 2p?
                                            • marekmx Re: dobry wózek 14.06.12, 15:20
                                              Zawsze można nim po prostu zjechać. Praktycznie z każdym wózkiem będzie problem z wnoszeniem i wynoszeniem. Bo w tym przedziale wagi różnią się od siebie niewiele. Zawsze można go wynieść w częściach - nie jest powiedziane że trzeba dźwigać cały wózek z dzieckiem.
                                              Zawsze przed zakupem rodzice powinni podźwigać sobie wózki, żeby później nie było zdziwienia.

A jak chcesz coś lżejszego to zawsze można kupić choćby graco symbio.
                                              • sylki Re: dobry wózek 14.06.12, 18:06
                                                o nie nie dzięki za graco, wystarczająco dużo mi po osiedlu skrzypi ;)
                                                NIestety nie da się wjechać wózkiem do góry, więc tu już waga ma ogromne znaczenie i nie zgodzę się, że można to czy tamto i kilo czy dwa róznycy nie robi, a robi...mam za sobą kilka lat wózkowania i co nie co wiem o wciąganiu wózków, a byłam święcie przekonana, że to pikuś...taaa do czasu :)
                                                Teraz mam stokke i już powoli nie wyrabiam więc kupiłam małą i lekką, choć też nie najlzejszą bo 8 kg spacerówkę

Co do dźwigania przed zakupem, zgadzam się, ale niestety nie widzę kobiety z brzuchem która się za to zabiera :( , a to niestety my najwięcej z wózków korzystamy, to my je dźwigamy...mogliby już wyprodukować coś idealnego :D
                                                • marekmx Re: dobry wózek 14.06.12, 18:31
                                                  No niestety co do graco to muszę się zgodzić, jakość wózka daje dużo do życzenia, ale wagowo wypada całkiem dobrze. Ale jak widać redukcja wagi zawsze jest kosztem czegoś. Dlatego trzeba wypośrodkować między jakością wykonania a wagą i ceną.
                                                  Wiesz niektóre pary oglądają wózki dość wcześnie więc mają czas na decyzję a od tego jest mąż żeby porównać wagi i wygodę w przenoszeniu (na kogoś w końcu musicie się zdać).
                                                  A w późniejszym etapie zamieniamy ciężką toporną spacerówkę, na lekką spacerówkę, parasolkę choć zazwyczaj waga 8kg jest uznawana za bardzo niewielką,a wszystko poniżej to już w stylu baby design buggy.

Wiem również że dyskusja odnośnie wagi może też trwać w nieskończoność dlatego tak jak mówię, zakup wózka powinien być przemyślaną decyzją - ładny nie zawsze znaczy lekki :D
                                                  • sylki Re: dobry wózek 20.06.12, 20:42
                                                    hehe, ale wiesz ładność, to rzecz gustu :)
                                        • 18_lipcowa1 Re: dobry wózek 14.06.12, 16:37

> Poza tym jakoś wolę coś innego, a nie iść za tłumem :D

naprawde sie naszukałam
                                          i ten co mi pasuje to wlasnie xmove
                                          no ale niech bedzie ze ide za tłumem, heh dobre
                                          • sylki Re: dobry wózek 14.06.12, 18:10
                                            Widzisz Lipcowa nie piszę o tobie tylko o sobie, możesz kupić to czym będzie jeździć co 2 matka nikt ci nie zabrania :)
                                            Tylko nie pomyl się kiedyś i nie zabierz czyjegoś wózka :P
                                            • 18_lipcowa1 Re: dobry wózek 14.06.12, 19:07

> Tylko nie pomyl się kiedyś i nie zabierz czyjegoś wózka :P

Nie boje
                                              wiecej uzywanych paskud emmaljungen jezdzi ;-) niz tych xmove bedzie
                                              a teutonia z daleka razi obwiesniackimi wzorami- kratki itp
                                              swój poznam bo zgrabnosci ;-)
                                              • sylki Re: dobry wózek 20.06.12, 20:44
                                                hmmmm ja miałam w dwóch kolorach, które sama sobie wybrałam :D
                                                bez wieśniackich wzorków ;)

a x-move zanim urodzisz będzie za każdym zakrętem ;)
    • nina-1987 Re: dobry wózek 13.06.12, 15:00
      Tutek Xpero - polecam, bo mam. Przewertuj sklepy internetowe, jest spory wybór www.chiccomio.com.pl/277-wozki-tutek
      • mamamaluszka0 Re: dobry wózek 20.06.12, 15:12
        nina-1987 napisał(a):

> Tutek Xpero - polecam, bo mam. Przewertuj sklepy internetowe, jest spory wybór www.chiccomio.com.pl/277-wozki-tutek

Zakochałam się w tym modelu (i kolorze) !! www.chiccomio.com.pl/wozki-gleboko-spacerowe/4150-xpero-kolor-xp1-.html Mam fotelik Maxi Cosi akurat, ale widzę w tym opisie, że można je łączyć np. z modelem Pebble. Woziłaś dziecko w Granderze czy w jakimś innym modelu?
        • nina-1987 Re: dobry wózek 21.06.12, 14:53
          Ja mam Tutek Xpero, a przyjaciółke namówiłam też, ale zdecydowała się na model z takimi dużymi dość ciekawymi kołami. Oblukaj, pewnie też jest w chicco mio.
          • mamamaluszka0 Re: dobry wózek 22.06.12, 14:52
            Jeśli chodzi Ci o model Turan Silver, to jest to absolutnie sliczny wózek! www.chiccomio.com.pl/wozki-gleboko-spacerowe/4245-xpero-kolor-xp1-.html Widze też w sklepie osobną kategorię dla wózków retro, ale sa po 0 zł, więc chyba dopiero budują ten dział. Te koła prezentują się fantastycznie. Ciekawe, jak wózek daje się prowadzic.
            • nina-1987 Re: dobry wózek 25.06.12, 09:25
              Nigdy nie mialam wózka retro, więc nie wiem. Na pewno oprócz wielkości kół istotna jest waga wózka. Jak będzie odpowiednio lekki, będzie się z łatwościa prowadził.
              • thea19 kiedy koniec tej kiepskiej reklamy 25.06.12, 13:51
                wozkow slabej jakosci?
                znajomi kupili sobie tutka grandera, po 10mcach wyglada jakby cala wies z niego korzystala.
                tak to jest z wozkami polskiej produkcji w 90%
                • marekmx Re: kiedy koniec tej kiepskiej reklamy 25.06.12, 13:56
                  Wydaje mi się że dużo zależy od sposobu użytkowania wózka. Jak ktoś dba o wózek to będzie mu na pewno służył długo i bezproblemowo jaki by on nie był :)
                • nina-1987 Re: kiedy koniec tej kiepskiej reklamy 27.06.12, 15:51
                  Myślę, że to nie wina producenta a użytkownika. Jak ktos kupuje wózek to musi zdawac sobie sprawe, gdzie będzie go najczęściej użytkować. Wózek przetargany przez kilometry podwórzowego piachu na pewno wygląda inaczej niż wózek użytkowany na co dzień na ulicach. No i przede wszystkim prosta zasada - wszystko się po pewnym czasie zużywa. Jak chcemy spowolnić widoczność eksploatacji to po prostu dbajmy o sprzęt :) Nigdy bym nie pomyslała, że Tutek to polskie badziewie w które nie warto inwestować. Warto, o ile uzytkuje się sprzęty z głową.
                  • thea19 Re: kiedy koniec tej kiepskiej reklamy 27.06.12, 16:45
                    no litosci. ja swoj wozek targalam po lasach, wciagnelam na sniezke, dzien w dzien ladowalam do bagaznika i po ponad roku nadal wyglada jak nowy. na tapicerce nie ma sladu uzytkowania (jak sie nawet zakurzy to sie ja pierze), nic nie jest rozprute, nie trzeszczy, nie wyblaklo, nity sie trzymaja, nie ma rdzy, stelaz nie jest porysowany.
                    tutek jakby nie patrzec jest wozkiem slabej jakosci, ze sciagnietym podnozkiem z mury i o fatalnym wygladzie ale to ostatnie to juz kwestia gustu. foteliki tutka to juz osobna kwestia
                    • nina-1987 Re: kiedy koniec tej kiepskiej reklamy 28.06.12, 08:47
                      Jaki masz wózek? Nie wiem czy to jeszcze wózek czy już transformers :P Też chcę taki!
                      Co do fotelików, od długiego czasu korzystam z fotelika Recaro, bo mnie przekonały wyniki testów zderzeniowych.
                      • thea19 Re: kiedy koniec tej kiepskiej reklamy 01.07.12, 19:13
                        moje wozki wg kolejnosci zakupu:
                        maxi cosi mura 4
                        bugaboo bee plus
                        nuna pepp 2012
                        baby joger city elite 2012
                        poza mura mam wszystkie 3

kazdy zakup byl przemyslany pod wzgledem wymagan jakosciowych oraz wrazen wizualnych. zaden nie jest idealny ale nie przyszloby mi do glowy kupowanie byle czego
                      • sylki Re: kiedy koniec tej kiepskiej reklamy 03.07.12, 10:45
                        jest mnóstwo wózków lepszej jakości od tego co tak promujecie :D
                        Nie zależnie gdzie będzie się nimi jeździło, nie będą po 1 dziecku wyglądały jakby był co najmniej po czwórce i nie ważne w jakim terenie używany.
                  • annulka79 Re: kiedy koniec tej kiepskiej reklamy 27.06.12, 19:08
                    O tak, zdecydowanie wózkiem nie wolno wyjechać na podwórze, a już karygodne jest jeżdżenie po podwórzu z piachem lub kurzem. Niech Was, drogie użytkowniczki, nie zwiodą alejki parkowe prowadzące na plac zabaw bo tam jest wróg dla waszych pojazdów największy: PIACH!
                    Wózek najlepiej użytkować na równym i uprzednio zamiecionym chodniku! A już ideałem byłyby przechadzki po dywanie w domu, wszak wszędzie na dworze mogą leżeć choćby kamyczki które sprawą że piankowe kółka stracą swoją pierwotną gładkość!

https://emotikona.pl/emotikony/pic/04icon_rotfl.gif

• mama.oneline pytanie do sylki 28.06.12, 16:15
                      czy możesz zdradzić nazwę tej 8 kg spacerówki?
                      • thea19 Re: pytanie do sylki 01.07.12, 19:18
                        bugaboo bee plus wazy 7,9kg
                        sa tez inne wozki o takiej lub mniejszej wadze a o porzadnych parametrach.
                      • sylki Re: pytanie do sylki 02.07.12, 23:04
                        Mam bugaboo bee, waży 8kg, ale to wózek na małych kółkach wcale nie najlżejszy małych wózkach spacerowych. Miałam Silver Cross Dazzle i był lżejszy, z tym że cóż, bugaboo to klasa ;)
                        jestem rozpieszczona dobrymi markami niestety i innego wózka niż bee dla siebie/dziecka nie widzę
    • beberebe Re: dobry wózek 03.07.12, 12:02
      chyba znalazłam - navington cadet, teraz jest nawet w nowych kolorach
      • sylki Re: dobry wózek 03.07.12, 12:22
        ale on nie ma kół pompowanych ;)
        • beberebe Re: dobry wózek 03.07.12, 12:33
          ma 2 pompowane i dwa piankowe - cóż gdzieś muszę iść na kompromis
    • vicica Re: dobry wózek 15.04.18, 19:50
      Ja uważam, że wózki z firmy Adamex są bardzo dobre. Sama mam jeden, model Vicco i cieszę się, że koleżankami go poleciła. Jestem jej wdzięczna. Wózek jest solidny, piękny i świetnie się go prowadzi.
    • Gość: DadiShop Re: dobry wózek IP: *.play-internet.pl 17.05.18, 08:16
      Zapraszam serdecznie do naszego sklepu internetowego www.dadi-shop.pl , posiadamy szeroki wybór wózków oraz atrakcyjne ceny.
    • majaaa_2312 Re: dobry wózek 21.05.18, 23:05
      U mnie fajnie sprawdza się anex. Solidna marka i produkt również. Wózek zgrabny, poręczny, wygodny i łatwy w obsłudze i fajnie się prezentuje.
    • leszekmarc Re: dobry wózek 11.01.19, 20:12
      Rozważ jednak zakup tego Adamexu. Fajny wózek, ładnie się prezentuje, a do tego dość dobre wyposażenie dorzucają w zestawie. Na pewno opłaca się bardziej niż wiele tych zagranicznych modeli.
    • leszekmarc Re: dobry wózek 11.01.19, 20:13
      Wydaje mi się, że masz 100% rację! Wózki Adamex charakteryzują się rzeczywiście bardzo wysoką jakością i są niesamowicie wygodne! Ja polecam!
      • djanuska Re: dobry wózek 15.02.19, 12:57
        az tak ujowy jest ten wózek, ze trzeba sie podszywać pod uzytkownika i takie kity wciskac? tzn ja to wiedziałam od dawna...
        A tak na marginesie zapomniałas/łeś zmienić nicka odpowiadając na pytanie, ha ha ha !
    • cecylia.t Re: dobry wózek 28.07.20, 13:48
      Ja mam już drugiego X-landera i na nic nie narzekam :) postawiłam na jakość wykonania i wygodę. Teraz jeżdzę X-Cite, wcześniej miałam X-Move, oba te wózki to lekkość jazdy, bardzo porządne materiały (tapicerki były prane kilka razy) i amortyzacja na wysokim poziomie (mieszkam na wsi i spaceruje dużo po lesie). Pewnie trzeba wydać troszkę więcej niż za "zwykły" wózek, ale dorgie mamy, pamiętajcie, że liczy się przede wszystkim Wasza wygoda:)
    • arturkol322 Re: dobry wózek 01.11.20, 12:01
      No to może warto sprawdzić model Camarelo Elix EX-1 w całkiem niezłej cenie i spokojnie w 1500złotych się zmieścicie, zajrzyj do sklepu boboking bo mają kilka fajnych wersji dla chłopców i dziewczynek.
    • minionka123 Re: dobry wózek 15.11.20, 19:49
      Hm, ja się osobiście zastanawiam nad boboking.pl/cybex-balios ale to już taki wózek na później jak dziecko siedzi. Aczkolwiek nie wiem czy Balios nie ma również gondoli, musiałabyś poszukać no i w tej kwocie powinnaś się też zmieścić :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka