ka_pa33 05.12.05, 12:45 Pytanie do doświadczonych mam, od kiedy można bezpiecznie zmienić łóżeczko szczebelkowe na tapczanik (z zabezpieczeniem żeby maluch nie spadł w nocy)? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
enigma75 Re: od kiedy zmiana łóżeczka na tapczanik ? 05.12.05, 13:24 MOja znajoma zmieniła synkwoi łóżeczko jak miał niecałe dwa latka. Odpowiedz Link Zgłoś
ka_pa33 Re: od kiedy zmiana łóżeczka na tapczanik ? 05.12.05, 13:26 właśnie zbliżamy się do dwóch latek, stąd moje pytanie Odpowiedz Link Zgłoś
e-go Re: od kiedy zmiana łóżeczka na tapczanik ? 05.12.05, 13:55 my zmieniliśmy maluszkowi łóżeczko na tapczanik bez zabezpieczeń jak szedł do przedszkola - kończył 3 latka zabezpieczeniem był łoś z Ikei u podnóża Odpowiedz Link Zgłoś
msto05 Re: od kiedy zmiana łóżeczka na tapczanik ? 05.12.05, 13:58 Starsza córka - miała prawie 2,5 roku. Młodsza ma skończone 2 lata, ale jest taka zwiercona, że na razie jeszcze poczekamy (póki mieści się jeszcze w łóżeczku hihi..). Odpowiedz Link Zgłoś
ka_pa33 Re: od kiedy zmiana łóżeczka na tapczanik ? 08.12.05, 11:46 moja właśnie jest wiercipiętą i boję się że będzie zwiewała z tapcznika jak się zorientuje że jest taka możliwość. Odpowiedz Link Zgłoś
qumqwat Re: od kiedy zmiana łóżeczka na tapczanik ? 08.12.05, 11:50 a nasza spi obok nas na swoim wlasnym materacu i nawet jak sobie spelznie na podloge to nic sie nie dzieje i cieszy sie jak szalona. Odpowiedz Link Zgłoś
robertaa Re: od kiedy zmiana łóżeczka na tapczanik ? 08.12.05, 14:10 u nas z pierwszym dzieckiem było to samo - spała na materacu obok nas. Młodszy teraz spi w wózku (4 tyg) i zastanawiam się co mu kupic do spania. jakos łóżeczka szczebelkowe nie przekonuja mnie, głównie z powodu obawy rozbicia główki przy nauce wstawania oraz wetniecia nóżki lub rączki między szczebelki. Wiec bedzie albo łóżeczko turystyczne z dokupionym materacem albo materac na podłodze po starszej. Odpowiedz Link Zgłoś
bomba001 Re: od kiedy zmiana łóżeczka na tapczanik ? 08.12.05, 16:04 u nas synek przestał spać w łóżeczku i przeniósł sie na tapczanik kied miał ok. 9 msc- po co prawie 3 letnie dzici trzymać w łóżeczku niemowlęcym??? starsze dziecko można łatwiej utulić, położyc sie obok i uśpić (jeżeli ktoś takie metody preferuje), poczytac książeczkę przed snem i pobawic się jak jes chore. a tapczanik sie zabezpiecza na noc. że moga chodzić- to chyba plus?? Odpowiedz Link Zgłoś
mamusiamartusi do bomba001 27.12.05, 12:20 jak miał 9 miesięcy?? cos mi nie pasuje... chyba wkradł się chochlik, co??? Odpowiedz Link Zgłoś
funia13 Re: do bomba001 27.12.05, 13:34 jaki chochlik? nasze też tak jakoś od 8-9 miesiąca bo łóżeczka nie lubi Odpowiedz Link Zgłoś
mamusiamartusi wow nono 28.12.05, 17:51 nie myslalam ze takie maluchy mogą same spac na tapczaniku... ja bym się chyba bała Marte kłaśc na tapczaniku a ma już 14 miesiecy... hmm wygląda na to, że strachliwa mamuśka ze mnie Odpowiedz Link Zgłoś
vaniliaa1 Re: od kiedy zmiana łóżeczka na tapczanik ? 27.12.05, 12:41 u nas okolo roczku Odpowiedz Link Zgłoś
ania55231 Re: od kiedy zmiana łóżeczka na tapczanik ? 27.12.05, 13:18 Właśnie niedawno zamieniliśmy naszemu synkowi łóżeczko na łóżko. Ma 17 miesięcy. Teraz śpi na takim rozkładanym tapczaniku - po rozłożeniu ma wymiary 2x1,6m i usypiamy go na jego łóżku (sam niestety od pewnego czasu nie zasypia). Dodam jeszcze, że łóżko jest niskie i nawet jak mały spadnie, to nic mu się nie stanie. Póki co, jeszcze nie spadł. Odpowiedz Link Zgłoś
magda270519761 Re: od kiedy zmiana łóżeczka na tapczanik ? 28.12.05, 19:44 Pierwsza córka 1.5 roku -zaczęła spać na swoim łóżku , na początku kładłam koc obok , jakby spadła, ale było ok , drugą mam zamiar przenieś w tym samym wieku na swoje spanko Odpowiedz Link Zgłoś
s.ivona Re: od kiedy zmiana łóżeczka na tapczanik ? 28.12.05, 20:30 moj syn ktory teraz ma 18 miesiecy spal w lozeczku moze z miesiac. potem ze mna na lozku a teraz juz sam na tymze lozku. zaczal spac samiutki jak mial ok roku. spadl moze ze trzy razy (w tym raz jak spal ze mna!). teraz juz spi spokojnie, chyba sie nauczyl Odpowiedz Link Zgłoś
hanya00 Re: od kiedy zmiana łóżeczka na tapczanik ? 29.12.05, 00:22 moj igor w wieku 19 miesiecy zaczal spac sam na parterze lozka pietrowego Odpowiedz Link Zgłoś
betif Re: od kiedy zmiana łóżeczka na tapczanik ? 30.12.05, 23:18 my zmienilismy na krotko przed drugimi urodzinami i byl to strzal w 10-tke Coreczka nigdy dobrze nie spala w swoim lozeczku, chyba tak naprawde nigdy za nim nie przepadala. Natomiast swoj tapczanik zaakceptowala od razu i pierwsza noc, ktora na nim spedzila, przespala calutenka, co jej sie wczesniej nie zdarzalo. Odpowiedz Link Zgłoś