ferbi729 30.12.05, 17:47 Chcę pogadać z kimś kto miał kiepskie wyniki moczu i problemy z nerkami w ciąży Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mloda-mama1 Re: Choroby nerek w ciąży 30.12.05, 19:47 ja miałam problemy z nerkami, tuż przed zajściem w ciążę miała ostre odmiedniczkowe zapalenie nerek, jak spodziewałam się dzidziusia to cały czas miałam złe wyniki moczu i przepisano mi urosept, przyznam że nie zabardzo na mnie działał, ale nie chciałam zażywać nic silniejszego ze względu na dziecko, pozdrawiam i życzę dużo zdrowia Odpowiedz Link Zgłoś
malgosiek2 Re: Choroby nerek w ciąży 02.01.06, 12:05 I wydaje mnie sie,że zrobiłaś błąd. Furagin czy antybiotyki(są takie,które można zażywać w ciąży)czy Urinal to leki bezpieczne w ciąży. W pierwszej ciąży w 10 tyg.miałam zakażenie ukł.moczowego bakterią e.coli brałam Furagin i Ampicillinę,infekcja zwalczona i nie powróciła,a dziecko urodziłam zdrowe. Urosept to lek ziołowy i nie jest aż tak skuteczny przy zakażeniach co najwyżej przynosi na krótko ulgę i zaleczenie choroby. W ciąży lepiej skutecznie i dobrze zwalczać infekcje dróg moczowych,bo źle czy niedokładnie wyleczone moga doprowadzić niekiedy do straty ciąży. W dzieciństwie miałam operowany refluks,więc i doświadczenie też w tym zakresie mam. Pzdr.Gosia Odpowiedz Link Zgłoś
marychna31 Re: Choroby nerek w ciąży 31.12.05, 23:25 6 lat temu przeszłam bardzo poważną chorobe nerek -lezałm 1,5 miesiaca w szpitalu. Jak wychodziłam ze szpitala powiedziano mi, że nerki sa uszkodzone i z pewnością odezwą się w ciązy. Teraz kończe 6 miesiąc i nerki odzywają sie raz po raz. W październiku leżałam tydzień w szpitalu. teraz łykam urosept o co tydzień robie badania moczu. 2 tygodnie teu przeszłam 10-dniowa kurację Palinem (acidum pipemidicum) bo miałam białko w moczu i wysokie leukocyty. pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
zaga3 Re: Choroby nerek w ciąży 02.01.06, 11:37 Witam Mialam duze problemy w ciazy z nerkami. Czeste infekcje ukladu moczowego, zapalenie nerek, bakteria coli, zastoj moczu w nerkach. Dzidzius uciskal jedna nerke wiec musialam lezec na jednym boku zeby mocz mogl swobodnie splywac z nerek. Niestety to nie zawsze przynosilo skutek.Bylam zmuszona zazywac antybiotyki i czesto lezalam w szpitalu. Dla mnie to wciaz traumatyczne wspomnienie zwlaszcza, ze synek urodzil sie wczesniej i z problemami. Pani doktor byla zdania, ze po tym co przeszlismy mielismy wielkie szczescie. Zycze Ci wytrwalosci i powodzenia Pamietaj od Ciebie zalezy jakosc zycia Twojego dziecka, wiec dbaj o siebie jak tylko mozesz.W tym momencie nic nie jest wazniejszen od tego bys miala dobre wyniki krwi i moczu. Pozdrawiam Cie serdecznie Odezwij sie na forum gdybys miala pytania Odpowiedz Link Zgłoś
vioziel1 Re: Choroby nerek w ciąży 02.01.06, 13:26 Witam, ja również miałam problemy z nerkami w ciąży od ok. 6 miesiąca ciąży, wtedy rosnący brzuch zaczał uciskac na jedną nerkę. Miałam złe wyniki moczu, wysoka gorączkę (zastój moczu w prawej nerce) i ostatecznie musiałam leżeć w szpitalu. Dostawałam furagin i antybiotyk dożylnie. Córeczka urodziła się tydzień po terminie zdrowa, do tej pory (15 m-cy) jeszcze mi nie chorowała. Zaraz po porodzie miałąm robione usg nerek, wyszło dobrze, badania moczu również. Pozdrawiam. Wioleta. Odpowiedz Link Zgłoś
ewelsia Re: Choroby nerek w ciąży 02.01.06, 13:42 witam. dołączam się również do grona mam z problemami nerkowymi. problemy z układem moczowym od zawsze, tuż przed zajściem w ciążę , pierwszy antybiotyk już 13/14 tc, ( w moczu paciorkowce), potem nawracało systematycznie, antybiotyk za każdym razem (dwukrotnie dożylnie w szpitalu), od 25tc stwierdzone wodonercze prawostronne, więc resztę ciązy spędziłam na lewym boku... ( poza tym musiałam i tak polegiwac bo miałam zagrożenie pp, leki itp, non stop skurcze, a urodziłam w 41tc). generalnie panikowałam trochę, teraz wiem,że niepotrzebnie, miałam świetnego lekarza, grunt to mu zaufać, jak widać, to częste problemy i mnóstwo mam je przechodzi. mam 17 m-cznego synka , urodził się zupełnie zdrowy. pozdrawiam, Ewelina & Mikołaj Odpowiedz Link Zgłoś